Paul S.N. Russell-Gebbett

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPaul S.N. Russell-Gebbett
Biografia
Naixement18 desembre 1926 Modifica el valor a Wikidata
Babergh (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Mort17 abril 1992 Modifica el valor a Wikidata (65 anys)
Colchester (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Catedràtic d'universitat
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat de Cambridge Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióromanista, hispanista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Nottingham Modifica el valor a Wikidata

Paul Stanley Nigel Russell-Gebbett (Bentley, districte de Babergh, Suffolk, 18 de desembre de 1926 - Colchester, 1992[1]) fou un filòleg anglès. Estudià llengües romàniques a la universitat de Cambridge; després de graduar-se, estudià català a Barcelona. Ensenyà a les universitats de Nottingham (1949),[2] Essex, Trinidad, Manchester i Belfast, on des del 1973 fou catedràtic i cap del departament d'espanyol.

El seu treball més celebrat és l'antologia Medieval Catalan Linguistic Texts (Oxford 1964). També en l'àmbit de la catalanística fou membre fundador de l'Anglo-Catalan Society,[3] de la qual fou tresorer fins al 1974.

S'especialitzà també en romanès després de fer una estada d'estudis a Romania, on conegué la seva dona, Ioana Boroianu, amb qui es casà el 1978 i tingué dos fills. Ioana publicà traduccions de Marin Sorescu,[4] en col·laboració amb Ted Hughes[5] i Seamus Heaney.[6]

Obres[modifica]

  • Medieval Catalan Linguistic Texts (Oxford 1964)
  • La expresión de las condiciones de realización imposible en el Catalán medieval a Actes du XIIIe Congrès International de linguistique et philologie romanes (1976)
  • Mossen Pere Pujol's Documents en vulgar dels segles XI, XII & XIII...(Barcelona, 1913): a partial retranscription and commentary a Studies in medieval literature and languages; in memory of Frederick Whitehead (Manchester, University Press, 1973)
  • Medieval Catalan literature a Spain. A Companion to Spanish Studies (1973)

Bibliografia[modifica]

Referències[modifica]