Plantilla Discussió:Infotaula club esportiu

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Proposta de millora de la plantilla[modifica]

{{{nom}}}
Nom del Club {{{nomclub}}}
Fundació {{{fundacio}}}
Ciutat {{{ciutat}}}
Estadi {{{estadi}}}
Pavelló {{{pavello}}}
Piscina {{{piscina}}}
Instal·lació {{{instalacio}}}
Capacitat {{{capacitat}}}
Presidència {{{president}}}
{{{esport}}}
Entrenador {{{entrenador}}}
Entrenadora {{{entrenadora}}}
Lliga {{{lliga}}}
{{{esport2}}}
Entrenador {{{entrenador2}}}
Entrenadora {{{entrenadora2}}}
Lliga {{{lliga2}}}
[{{{weboficial}}} Web oficial del {{{nom}}}]

Hi ha diversos temes pendents

  • Hi ha clubs de diferents esports que es practiquen en estadis, pavellons, piscines o altres instal·lacions. A la plantilla actual aquest tema es va resoldre posant Pavelló/Estadi.

--> Proposo fer variables condicionals amb les 4 possibilitats que he esmentat, de manera que omplint el camp "estadi" doncs apareixerà el nom d'estadi, i omplint el de "pavelló", doncs apareixerà el de pavelló. Amb la possibilitat que es pugui omplir més d'un camp (especialment interessant pels clubs que es dediquen a més d'un esport) i sense que apareguin els noms de les variables que no s'han omplert. (Si només omplim la variable "piscina" no apareixerà ni estadi, ni pavelló ni instal·lació).

--> En aquest cas quedaria pendent per resoldre la "capacitat" si hi ha més d'una instal·lació. Aquest punt és complex ja que un canvi radical suposaria haver de modificar tots els articles amb aquesta plantilla, per la qual cosa em sembla que val la pena tenir en compte que la majoria de clubs tenen una sola instalació esportiva. De manera que proposo que la variable "capacitat" continui activa com a genèric que serviria per la instal·lació especificada (estadi, pavelló, piscina, ...). I que s'habilitin 4 variables noves "capacitatpavello" "capacitatestadi" "capacitatpiscina" i "capacitatinstalacio" que s'omplirien quan hi hagués més d'una instal·lació (i que anirien a continuació de cadascuna)


  • Quan vaig fer la plantilla inicial, vaig posar presidència perquè permet presidents dels dos gèneres. Però per l'entrenador només ho vaig fer pel gènere masculí.

--> Proposo fer camps condicionals "entrenador" i "entrenadora" de manera que només s'activi el que s'ompli.


  • Els clubs poliesportius tenen entrenadors per cada esport i participen en una lliga per cada esport. I també hi ha clubs que tenen secció masculina i femenina.

--> Proposo fer camps opcionals (anomenats "esport" i "esport2" que es podrien ampliar a "esport3" si fa falta) que s'activarien si s'omplen i que servirien per especificar cada secció (o gènere), quan n'hi ha més d'una.


  • Un darrer tema es si s'hauria de fer opcional la silueta de la samarreta, de manera que si no es posa, no aparegui.


Poso un exemple de com podria quedar (ara es veuen tots els camps)

És una proposta perquè hi digueu la vostra, si us sembla bé. I com es podria millorar i resoldre els temes pendents.

S'ha de dir que si el tema "Pavelló/Estadi/Piscina/Instal·lacions" s'accepta així, caldria modificar els articles que tenen estadi (que són minoria), ja que la variable que hi havia fins ara era la de "pavello". (Perquè amb aquesta proposta només apareixeria la paraula Pavelló al davant, en comptes del Pavelló/Estadi que hi ha ara.)


També sembla clar que a la pàgina de la plantilla hi hauria d'haver una explicació detallada de les opcions disponibles.el comentari anterior sense signar és fet per Puigalder (disc.contr.) 19:51, 1 gen 2009 (CET)[respon]

Opinió 1[modifica]

Em semblen encertats molts dels temes proposats, subscric les variacions aportades. Moltes de les necessitats s'han fet més evidents a mesura que ha anat creixent la Viquipèdia.

  • Crec que s'escau la possibilitat d'incloure fins a tres seccions esportives, si fixem tres tipus d'instal·lacions esportives perfectament cada una pot suposar l'espai per a cada modalitat.
  • L'opció de la silueta de la samarreta la retiraria perquè la seva ignorància queda implícita en la seva absència.
  • En el cas de l'hoquei patins m'he trobat amb casos com el del CP Voltregà o l'Igualada HC que disposen d'una secció femenina tant rellevant com la masculina. Fins el moment he sumat en el mateix article ambdós sexes (fet que crec que s'ha de mantenir), però a l'hora d'omplir l'espai de l'entrenador a la plantilla he sortit del pas afegint una icona de Mart i de Venus al costat del nom de l'entrenador/a. Si es troba convenient, proposo integrar aquestes icones dins de la nova plantilla car que les paraules "femenina" i "masculina" (ex: hoquei patins masculí) són molt llargues per a incloure-les.

De moment res més, Jove (discussió) 22:23, 1 gen 2009 (CET)[respon]


A la dreta afegeixo un exemple de com podria quedar el que proposes dels símbols, que em sembla molt bé.
{{{nom}}}
Nom del Club {{{nomclub}}}
Hoquei patins
Entrenador {{{entrenador}}}
Lliga {{{lliga}}}
Hoquei patins
Entrenadora {{{entrenadora2}}}
Lliga {{{lliga2}}}
Se m'acudeixen dues maneres de fer-ho:
  • Afegint camps nous que es diguin "esport-genere", "esport2-genere" i "esport3-genere" que es puguessin omplir amb "masculí" o "femení" i que això signifiqués que hi apareix el símbol de Venus o Mart a continuació (sempre opcional),
  • o bé, afegir l'adreça de la imatge a continuació del nom de l'esport, dins la variable corresponent tal com vas fer en els articles que esmentes, evitant d'aquesta manera augmentar encara més el nombre de variables.
--Puigalder (discussió) 17:47, 3 gen 2009 (CET)[respon]

Opinió 2[modifica]

Hola. Molt interessants tots aquests canvis que proposes. El principal problema el trobo en la complexitat de la plantilla, però ja veig que hi has dedicat força feina al respecte. Els canvis que proposes em semblen bé. Comentaré amb les coses que jo m'he trobat, més que res a tret de comentari:

  • El més important és que els camps siguin condicionals, per que no apareguin massa camps buits, però això ja veig que ho tens controlat. Perfecte!!
  • El tema de separar les instal•lacions em sembla correcte. El principal problema és que moltes instal•lacions no tenen noms coneguts, però no és un tema tècnic sinó de falta d'informació. Però aquesta separació em sembla correcta. El tema de la capacitat em sembla bé el que proposes.
  • Sobre el camp entrenador, jo no em complicaria i posaria com a títol Entrenador/a, serà més senzill.
  • Sobre els clubs on es vulgui omplir més d'una lliga on participa, jo fins ara ho resolia amb retorns de carro, de manera que apareixien les lligues (també amb els entrenadors) una sota l'altra. Si les seccions són prou rellevants, jo crec que el millor és crear articles separats per cada secció. La opció de crear apartats esport2, esport3, etc és posar un límit. Quants esports posarem? 2, 3, 4.... Suposo que això ho resoldrem a la pràctica.
  • El tema de la samarreta el deixaria tal com està, ja existeix la opció unknown on mostra que falta emplenar l'uniforme. No ho trobo especialment greu.
  • Compte amb posar entrenadora a l'esport femení, ja que molts clubs femenins tenen entrenadors masculins.

Res més, bona feina i per mi endavant amb els canvis.--Felato (discussió) 16:54, 5 gen 2009 (CET)[respon]


Estic d'acord en això de limitar la complexitat de la plantilla. Una bona explicació a la pàgina ajudarà i és necessària, però efectivament s'ha de mirar que sigui el més senzill possible.
Penso que el tema dels apartats d'esports per seccions o gèneres pot ser interessant. En qualsevol cas és opcional, per la qual cosa si no s'omple no apareixerà la franja gris, i per tant també es podrà fer de la manera que dius tu. Jo ho limitaria a 3 (Dubto que hi hagi gaires clubs amb més de 3 seccions rellevants i si és el cas (com el FC Barcelona) ja tenen article propi)
Posar la samarreta en un condicional és senzill. De moment ho deixo com estava i ja veurem.
He fet la majoria dels canvis a la plantilla, i algunes actualitzacions en uns quants articles. (Tal com està feta la plantilla, la informació existent no queda desvirtuada amb els canvis, per la qual cosa en principi no hi ha d'haver problemes en els no actualitzats. La resta miraré d'actualitzar-los una altre dia)
També aniria bé mirar a veure com queda i acabar de donar l'opinió. He mogut la posició del president, però no tinc clar que sigui el millor :-| --Puigalder (discussió) 23:22, 8 gen 2009 (CET)[respon]

Paràmetres que no es mostren[modifica]

@Amadalvarez, Paucabot: Alguns articles fan servir diferents noms per a paràmetres ja existents, com és el cas del paràmetre patrocinador per publicitat de la samarreta o equipació per marca de la samarreta. Val la pena afegir-los a:

| label128  = Marca
| data128   = {{{marca_samarreta|{{{Marca de la samarreta|{{{marca de la samarreta|{{{marca_de_la_samarreta|}}}}}}}}}}}}
| label130  = Publicitat
| data130   = {{{Publicitat de la samarreta|{{{publicitat de la samarreta|{{{publicitat_samarreta|}}}}}}}}}

o millor reanomenar els paràmetres dels articles? --Yuanga (disc.) 00:14, 19 maig 2017 (CEST)[respon]

@Yuanga: El camí correcte és:
  • decidir quin és el diccionari de dades que vols, és a dir, els noms més significatius i que acompleixin la sintaxi que venim aplicant.
  • fer que la infotaula contempli tots els sinònims que vagis trobant a les plantilles que vas integrant (i redireccionant)
  • encarregar al joutbis que passi un bot que ha fet de conversió massiva de paràmetres a tots els articles, un cop acabis.
  • eliminar o deixar com a obsoletes les plantilles
Canviar noms de paràmetres com a primer pas, pot ser necessari quan t'hi trobes situacions en que un mateix paràmetre significa coses diferents en dues plantilles que estiguis fusionant. Llavors cal agafar la que menys tingui i canviar-los a mà o amb l'ajuda del en:Wikipedia:AutoWikiBrowser.
Bona feina !,--amador (disc.) 06:48, 19 maig 2017 (CEST)[respon]
@Yuanga, Paucabot, Amadalvarez: he afegit la importació de Patrocinador (P859), he vist que hi és a molts articles: https://petscan.wmflabs.org/?psid=16964781 --Kette~cawiki (disc.) 16:16, 1 ago 2020 (CEST)[respon]
Merci, @Kette~cawiki:. Pel mateix preu, podries afegir Proveïdor de l'uniforme (P5995) que és de la mateixa temàtica. Salut ! amador (disc.) 16:55, 1 ago 2020 (CEST)[respon]
@Amadalvarez: fet! A Futbol Club Barcelona es poden veure tots dos junts.--Kette~cawiki (disc.) 17:16, 1 ago 2020 (CEST)[respon]

Bàsquet kit[modifica]

Per tal que mostri el {{Bàsquet kit}} i no el {{Futbol kit}}, se us acut cap idea a banda de fer un if amb el paràmetre "esport = bàsquet"? --Yuanga (disc.) 00:36, 19 maig 2017 (CEST)[respon]

#switch. Pau Cabot · Discussió 06:55, 19 maig 2017 (CEST)[respon]
@Yuanga, Paucabot: Perdó, he escrit això abans de la resposta del Pau: D'acord en switch vs if, la resta de la meva resposta és vàlida igualment.
(resposta original) Doncs no hi ha moltes més opcions. En tot cas, aprofitaria per desvincular-les de futbol/bàsquet i fins i tot, unificar la crida (no el codi) entre elles i la {{equipació esportiva}}. Vull dir: cridar només a, per exemple, {{equipació esportiva}} amb un paràmetre nou que indiqui el tipus d'uniforme -amb màniga (futbol), sense màniga(bàsquet), sense mitjons(equipació)- i que sigui aquesta la que cridi internament a cadascuna d'elles (o fusionem el codi, si ho creieu oportú). D'aquesta forma, simplificarem la crida i eliminarem el nom d'un esport específic que despista quan estàs fent coses d'un altre esport. És una opinió, ja direu.--amador (disc.) 07:06, 19 maig 2017 (CEST)[respon]
@Yuanga: per cert, seria un bon moment per liquidar rampoines com {{Basketball kit home and away}}--amador (disc.) 07:15, 19 maig 2017 (CEST)[respon]
@Amadalvarez: No sé quin error he comès en el switch de {{Equipació esportiva}}. Li pots fer una ullada si us plau? --Yuanga (disc.) 00:50, 20 maig 2017 (CEST)[respon]
@Yuanga: Arreglat. Els separadors de les taules es confonen amb els dels switch o if. Per evitar-ho s'haurien de canviar per {{!}} i coses així, i el codi queda molt embolicat. He preferit invocar, i per tant mantenir, les plantilles originals, que les podríem reanomenar com a subplantilles d'aquesta quan s'acabin els canvis. Si et sembla.--amador (disc.) 10:20, 20 maig 2017 (CEST)[respon]
@Amadalvarez: Gràcies novament. Em sembla bé la proposta. --Yuanga (disc.) 16:04, 20 maig 2017 (CEST)[respon]
@Amadalvarez: No aconsegueixo mostrar l'uniforme correctament al cridar aquesta nova plantilla des de {{Infotaula club esportiu}} i no aconsegueixo veure l'error. Disculpa per la feinada que t'estic donant! --Yuanga (disc.) 17:33, 20 maig 2017 (CEST)[respon]

@Yuanga: El canvi és més fàcil del que tu has fet. Només havies de canviar el nom de la plantilla i afegir el nou paràmetre a les mateixes crides que ja tenia. El que has fet és comentar l'antic codi i afegir un de nou que: a) només mostrava un uniforme enlloc de tres com alguns articles requereixen, b) cridaves la nova plantilla sense cap paràmetre, per tant no feia res. Crec que ara et funcionarà. Per cert, un tema menor, podries anomenar el nou paràmetre "tipus_uniforme" així acomplirà la sintaxi de noms de paràmetres (minúscules, no accents, no apòstrofs, no dièresi, no geminades, no articles, no adverbis i paraules unides per guió baix). Merci,--amador (disc.) 01:02, 21 maig 2017 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Sí, cap problema. No coneixia aquesta sintaxi... de fet tenia entès tot el contrari, que els noms de paràmetres s'havien d'escriure igual que en català. PD: Ja estic preparant el bot, com es reemplaça una ela geminada? Simplement es treu i queda una doble ela? --Yuanga (disc.) 07:38, 21 maig 2017 (CEST)[respon]
@Yuanga: Ja t'havia fet esment més amunt del lloc on s'explica la sintaxi que venim aplicant. És per minimitzar el nombre d'errors quan escrius oms de memòria i mai saps si el creador l'haurà escrit amb puntuació o sense, amb guions mitjos o espais, etc. Només se salva la "ç" perquè és un digit i està al teclat. La geminada jo l'escric només una "l" que és com més s'aproxima al seu só. Salut !--amador (disc.) 13:32, 21 maig 2017 (CEST)[respon]

@Yuanga: He vist que t'has llençat a la normalització de paràmetres amb els minerals. Vigila perquè deixaran de funcionar els articles que -encara- facin servir els noms antics. O poses les dues opcions com a sinònims (i ja es migrarà a la velocitat que es pugui) o cal passar el ot normalitzador sobre els articles de forma urgent. Bona feina !!--amador (disc.) 07:19, 22 maig 2017 (CEST)[respon]

@Amadalvarez: Cert, també he fet passar el bot per normalitzar els paràmetres dels articles, i ja deu estar acabant. --Yuanga (disc.) 22:59, 22 maig 2017 (CEST)[respon]
@Yuanga:. Que bé !!.--amador (disc.) 23:58, 22 maig 2017 (CEST)[respon]

Noves propietats candidates[modifica]

He fet una repassada de les darreres propietats creades i poso aquí una llista de les que tenen relació amb equips esportius per a comentar-les i decidir quines afegim.

Propietats
Inici de temporada (P4794) + Fi de la temporada (P6118), Sistema de lliga (P6587), potser corresponen a lliga o temporada, Membre de l'equip tècnic (P5802), Entrenador de l'equip esportiu (P6087), Color oficial (P6364),

Podeu fer canvis o afegits a aquestes mateixes llistes per a tenir-ho concentrat. amador (disc.) 00:09, 23 juny 2019 (CEST)[respon]

Àlies[modifica]

Bon dia, @Paucabot:. M'he mirat el codi de la plantilla, però no arribo a veure com se li pot dir que no agafi àlies en altres idiomes, com es pot veure a «Arsenal Football Club» amb el grec.—Leptictidium (digui) 12:56, 7 oct 2019 (CEST)[respon]

Amadalvarez? Pau Cabot · Discussió 16:48, 7 oct 2019 (CEST)[respon]
@Paucabot: list=lang per a què només agafi el de la llengua pròpia. Tot i que això té el problema que quan l'àlies està escrit en la llengua original i cap altra (en aquest cas: The Gunners), tampoc sortirà, perquè no és català. És una dada conflictiva, ja que opino que a WD només hauria d'estar escrita en la llengua original i posar-li una Traducció literal (P2441) per entendre que vol dir. Però ara no està així en lloc. amador (disc.) 17:00, 7 oct 2019 (CEST)[respon]
Com us sembla millor que ho arreglem, doncs, pel cantó WikiData o amb un valor en local?—Leptictidium (digui) 17:10, 7 oct 2019 (CEST)[respon]
@Leptictidium:En aquests casos de traduccions de noms col·loquials, no ve d'aquí. Si li hi poses en manual sempre preval sobre WD. No seria una mala solució. amador (disc.) 17:16, 7 oct 2019 (CEST)[respon]