Prosphytochloa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuProsphytochloa Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdrePoales
FamíliaPoaceae
GènereProsphytochloa Modifica el valor a Wikidata
Schweick.
Fotografia de la Prosphytochloa prehensilis.

Prosphytochloa és un gènere de plantes de la família de les poàcies, ordre poals.[1] La seva única espècie, Prosphytochloa prehensilis (Nees) Schweick., és originària de Sud-àfrica.

Alguns autors la inclouen en el gènere Potamophila com a Potamophila prehensilis.[1]

Descripció[modifica]

És una planta perenne; rizomatosa (els rizomes horitzontals, amb catafil·les). Les tiges de flors de fulla verda. Amb culms d'un metre d'alt (o més); herbàcia; escandent (pels pèls retrorsos en els marges de la fulla); ramificada a dalt. Els nodes dels culms peluts o glabres. Entrenussos del culm buit. Plantes sense armes (però els marges de les fulles i les venes principals espinoses, amb pues diminutes retrorses). Les fulles no agregades basals; auriculades (beines lleugerament auriculades); sense bolets auriculars. Les làmines linears-lanceolades a lanceolades; estretes a amples; 4-15 mm d'ample; planes; sense venació; persistents; laminada en la gemma. La lígula és una membrana ciliada; no truncada (arrodonida, el marge lacerat-fimbriat); d'1-1.5 mm de llarg. Contra-lígula absent.

Plantes bisexuals, amb espícules bisexuals; amb flors hermafrodites.[1]

Taxonomia[modifica]

Prosphytochloa prehensilis va ser descrita per (Nees) Schweick. i publicat a Der Züchter. Zeitschrift für Theoretische und Angewandte Genetik 31(4): 194-195. 1961.[2]

Sinonímia
  • Maltebrunia prehensilis Nees
  • Potamophila prehensilis (Nees) Benth.[2]

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

  • AFPD. 2008. African Flowering Plants Database - Base de Donnees des Plantis a Fleurs D'Afrique.
  • Gibbs Russell, G. I., W. G. M. Welman, I. Retief, K. L. Immelman, G. Germishuizen, B. J. Pienaar, M. Van Wyk & A. Nicholas. 1987. List of species of southern African plants. Mem. Bot. Surv. S. Africa 2(1?2): 1-152(pt. 1), 1-270(pt. 2).

Enllaços externs[modifica]

Podeu veure l'entrada corresponent a aquest tàxon, clade o naturalista dins el projecte Wikispecies.