Rien Poortvliet

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRien Poortvliet

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement7 agost 1932 Modifica el valor a Wikidata
Schiedam (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
Mort15 setembre 1995 Modifica el valor a Wikidata (63 anys)
Soest (Països Baixos) Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer ossi Modifica el valor a Wikidata)
Dades personals
NacionalitatPaïsos Baixos Països Baixos
Activitat
Camp de treballPintura Modifica el valor a Wikidata
Lloc de treball Soest Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintor, escriptor Modifica el valor a Wikidata
Activitat1952 Modifica el valor a Wikidata –  1995 Modifica el valor a Wikidata
ArtPintura, il·lustració
Premis

IMDB: nm0691015 Musicbrainz: 46713d2a-cbc5-4056-90e8-898d1550ba78 Modifica el valor a Wikidata

Rien Poortvliet, (Schiedam, 7 d'agost de 1932 - Soest, 15 de setembre de 1995) va ser un artista pintor i il·lustrador neerlandès, conegut per les seves il·lustracions d'animals i en el llibre Gnoms (original Leven en werken van de kabouter 1976, publicat en anglès, Gnomes, l'any següent) en col·laboració amb Wil Huygen.[1]

Biografia[modifica]

Malgrat la seva prolífica carrera artística posterior, l'estudi de les arts no va ser una opció per a Poortvliet, el qual es va trobar amb l'oposició dels seus pares, d'una religiositat estricta, a la idea que el seu fill gran anés a estudiar a una acadèmia de belles arts. Després d'acabar els seus estudis d'educació primària, va començar a treballar en una agència de publicitat.

A part de treballar per a diverses agències i editorials, va ser l'encarregat d'il·lustrar diversos llibres d'autors com Jaap ter Haar, Leonard Roggeveen i Godfried Bomans. A la fi dels anys 60 va començar a treballar per lliure i va començar a il·lustrar les seves pròpies històries mitjançant l'ús d'aquarel·les i basant-se en la seva experiència com a caçador.

Durant anys, els seus treballs van ser publicats per l'editorial Van Holkema & Warendorf on va col·laborar amb Wil Huygen en Leven en werken van de Kabouter, llibre que va ser traduït a diversos idiomes, que es va continuar amb altres títols (El món dels gnoms (Madrid, Montena, 1988), La crida dels gnoms (Barcelona, Destino, 1987)), i que va ser portat a la televisió mitjançant dues sèries d'animació als anys 80.

El 15 de setembre de 1995 va morir a Soest a causa d'un càncer ossi. Va estar casat amb Corrie Bouman, amb la qual va tenir dos fills.[2][3]

Obra bibliogràfica[modifica]

Referències[modifica]

  1. Traduït també al català (Gnoms, Barcelona, Destino, 1986) i a l'espanyol (Gnomos, Barcelona, Montena 1984, reed. 2014).
  2. Imatges
  3. O'Connor, John J. «TV: Animated 'Gnomes'and Saturn Rendezvous». The New York Times, 11-11-1980 [Consulta: 14 agost 2010].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rien Poortvliet