Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Penjar articles viqui

13
Resum per Gerardduenas
Aquesta petició d'ajuda ja ha estat atesa.
Arobertc (discussiócontribucions)

Hola, tinc un article preparat a "proves" i no veig la manera de penjar-lo a la viquipèdia oberta ja per a tothom. gràcies

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Una manera senzilla de fer-ho consisteix en escriure el títol del nou article que vols fer a la casella del cercador d'articles, a dalt a la dreta, on hi diu "cerca". Si l'article no existeix, t'ho indicarà, i apareixerà en vermell. Llavors fas clic a l'enllaç vermell, i ja tindràs l'article (en blanc) preparat per a escriure-hi el contingut que vulguis. Si ja tens el contingut a una pàgina de proves, fes un copia / enganxa.

Arobertc (discussiócontribucions)

gràciea vaig a intentar-ho!!

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Ep!. Volia dir un copia / enganxa però del codi, no del text pla. És a dir, a la pàgina de proves has de clicar "modifica el codi", i llavors copiar el text amb el codi.

De tota manera, és molt aconsellable que facis una ullada a aquestes molt bones recomanacions que t'ha fet en Pere prlpz aquí a sota mateix.

Arobertc (discussiócontribucions)

Hola, gràcies ara miro de fer-ho bé. Je respost al Pere. gràcies altre cop !!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per reanomenar a l'espai principal, només has de clicar reanomena i, en donar-li el nou nom, al desplegable que surt a l'esquerra del títol triar "(principal)" en comptes d'"Usuari".

Ara bé, si l'article en qüestió és el que ara hi ha a https://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Usuari:AROCA&oldid=15102181 , abans de portar-lo a l'espai principal et suggereixo que facis un parell de coses per evitar que se'n proposi l'esborrat immediatament:

Arobertc (discussiócontribucions)

Hola, perdona, ara ja m'he perdut i no sé si l'he portat o no a l'espai principal. Em sembla que sí perquè estava retocant allà el format. Ara no sé què he de fer. Sí treballo al MACBA. Estic cursant una assignatura de la UOC de Preservació de Recursos Digitals i com a primera Avaluació PAC 1 m'han encarregat el desenvolupament d'un article que no existeixi a la Vikipèdia. Vaig proposar aquest al professor i li va semblar bé. és el primer cop que escric res per la viqui i no hi estic avessada. L'article l'he intentat fer informant de manera neutral del què és aquest projecte. L'has llegit? creus que pot haver-hi un problema? Si és així parlaré amb el professor. Gràcies i perdoneu si no ho he acacabat de fer correctament per ser el primer cop vaig un pèl perduda.

Arobertc (discussiócontribucions)

Hola, ja he corregit el què ha dit el Carles Martin del codi. Em sembla que ara surt bé. Pere, respecte al què t'he comentat els altres alumnes de l'assignatura tenen com a feina la revisió dels articles. Poden revisar aquest en concret. Si és així entenc que ja no hi hauria conflicte? Gràcies

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí que l'has portat a l'espai principal. És a Repositori Digital MACBA.

El tema d'escriure sobre un mateix, els seus amics o el lloc on treballa és complicat. Com deia, la pàgina Viquipèdia:Conflicte d'interessos ho explica millor que jo.

El problema immediat més greu que hi veig és l'admissibilitat. A la Viquipèdia no hi cap tot, sinó que parlem d'aquelles coses que ja han rebut una cobertura significativa per part de fonts fiables independendents del subjecte. Per exemple, algú que no sigui del MACBA ha fet articles sobre aquest repositori en revistes especialitzades?

Una altra part del problema són les referències i la selecció de continguts, que un no tria dir sobre si mateix el mateix que en dirien els altres, amb més perspectiva. El fet que tot estigui ben referenciat ajuda a que els continguts siguin més neutrals, perquè el que podem referenciar és el que algú altre ha dit, tot i que això no treu que algunes dades es puguin referenciar en fonts pròpies.

De tota manera, torno a dir que el problema més greu és el d'admissibilitat, perquè sol ser la primera causa d'esborrat d'articles. Les solucions poden ser referenciar l'article amb fonts externes, i si no hi ha fonts per referenciar gran cosa fusionar-lo amb l'article del museu, encara que sigui només per afegir-hi una frase esmentant el repositori.

Et deixo els enllaços a Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat, Viquipèdia:fonts fiables, Viquipèdia:citau les fonts i Viquipèdia:conflicte d'interessos.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sobre la intervenció d'altres estudiants no relacionats amb el MACBA, pot ser una ajuda.

Arobertc (discussiócontribucions)

nois, com es fusiona? gràcies!!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Fusionar dos articles és agafar el contingut aprofitable d'un article i afegir-lo a un altre. Segons el cas, pot ser cosa de tallar i enganxar i prou, o pot caldre reescriure trossos per que el resultat tingui una certa unitat.

Arobertc (discussiócontribucions)

Gràcies Pere!

Ja hi ha algún estudiante que ha estar intervenint en l'article. Durant aquista setmana pot ser que algún altre estudiant ho facie. Espero que surtí bé. Pel que fa a fusionar, ok no sembla difícil això.

Gràcies per tot altre cop.