Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

TronaBot i les categories desaparegudes.

8
Resum per Paucabot

Problemes amb el pywikibot

Coet (discussiócontribucions)

He engegat el TronaBot amb l'script de moure categories i ha tingut algun problema, intentaré arranjar-ho esta nit.

Coet (discussiócontribucions)

He vist que algú va arreglar les pàgines que el bot no va crear. No és precisament el que volia quan vaig deixar este missatge.

Estic molt verd i no sé com he de fer per a editar, al Tool labs tot a canviat i ningú s'ha molestat en deixar constància dels canvis, necessite una espenteta per arrancar de nou, estic molt perdut.

No sabria ni a qui he de fer ping... @Gerardduenas, Arnaugir, KRLS, Lluis tgn, Nknudsen: @Joancreus, Castor, Unapersona, Anskar, Vriullop:@Joutbis, Leptictidium, Toniher, Jaumeortola:

Ja he llegit Autenticaió de bots però no he tret res en clar.

Vriullop (discussiócontribucions)

Ni idea del toollabs. Si és un problema d'autenticació, el que em vaig trobar jo és que la versió compat ja no funciona, cal passar-se a core, a la versió master branch, i cal seguir el passos de mw:Manual:Pywikibot/OAuth/Wikimedia per autenticar-se.

Gerardduenas (discussiócontribucions)

Ni idea Coet, també estic bastant fora...

Joutbis (discussiócontribucions)

Recentment he canviat d'ordinador i només he traspassat els meus scripts; per la base de pywikibot he partit de zero amb les instruccions d'aquí, agafant la master, com diu el Vicenç. En principi, apuntant correctament la variable PYTHONPATH i traspassant el config.py ja n'hi hauria d'haver prou.

Pensava que amb les tirallongues de números del config.py ja en tindria prou per tenir autenticació, però la primera vegada em va demanar igualment la contrasenya. La vaig donar, i no he tingut més problemes. No sé, pensava que això ja no funcionaria així.

Una altra cosa nova que hi ha si portes temps desconnectat és la manera cridar els scripts precuinats, que ara has de fer

python pwb.py [name of the script]

Si et sembla, digue'ns l'entorn que vols muntar i el problema que t'apareix i mirem d'ajudar-te en el que puguem.

Joutbis (discussiócontribucions)

Estic començant a treure l'entrellat de les diferents versions de pywikibot. Disculpeu si ja ho sabíeu i ho trobeu trivial, però jo tenia un embolic important. Ho poso aquí com a documentació, per si us interessa:

  • compat era el pywikibot original. Està obsolet i no suportat.
  • core és el pywikibot actual. La versió estable és 2.0rc5.

Passa que core té dues branques: la de la versió estable, i la de desenvolupament, que es diu master. Ho podeu veure a la pàgina de Github: si us hi fixeu, hi ha una pestanya que diu "Branch: master" o "Branch: 2.0". Pel que sembla, la versió estable va molt per darrere de la master, i hi ha coses que encara no hi són. Jo m'ho he trobat amb coses de wikidata.

Per tant, descartat compat, hi ha dues opcions: agafar el core estable, o la master. A la pàgina principal, t'ofereix el core estable. Si necessites la master, la pots tibar directament amb git des de Github, o dels nightlies (secció Downloads). Suposo que és viable tenir les dues, i anar canviant el PYTHONPATH, segons.

Vriullop (discussiócontribucions)

Amb la core estable 2.0 no em vaig poder autenticar: phab:T156514. Cal la core master 3.0.

Joutbis (discussiócontribucions)

Una altra cosa és que sempre hi ha alguna dependència de llibreries de python que no tens instal·lada per defecte. Has d'estar atent als errors. Per exemple, després d'instal·lar master, he hagut de fer un

sudo pip install requests requests-oauthlib

I fa uns dies en vaig haver d'un altre, ja no recordo quin.