Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS

19
MediaWiki message delivery (discussiócontribucions)
ESM (discussiócontribucions)

Traducció ràpida:

S'està preparant un canvi sobre qui tindrà drets per editar pàgines de CSS i Javascript de mediawiki, que s'executen directament al navegador de tots els usuaris. Fins ara, tots els administradors tenien drets sobre aquestes pàgines, fet que suposa un risc innecessari, i aviat es crearà un grup d'usuaris que es responsabilitzarà d'aquestes tasques. La comunitat decidirà qui formarà part del grup, i això no hauria de suposar canvis notables a l'experiència general d'usuari. Es demana feedback a la pàgina corresponent a Meta, i es fa una crida a la gent que estigui implicada en el manteniment de CSS i Javascript o que es dediqui a redactar polítiques sobre administradors per a que hi facin una ullada.

Vriullop (discussiócontribucions)

És un canvi notable. Els administradors ja no podrem editar pàgines javascript globals, com MediaWiki:Vector.js o els ginys MediaWiki:Gadget-*.js. Els buròcrates locals podrem assignar usuaris al nou grup d'"administradors tècnics" (denominació provisional). Quan s'hagi acabat de discutir i es tiri endavant, necessito/necessitem (ping Paucabot) una política d'assignació per aquest nou grup d'usuaris.

Per començar ja faig una proposta transitòria. Aquells administradors actuals que hagin editat alguna vegada ginys, Vector.js/css, Common.js/css, Mobile.js/css (i relacionats per si me'n deixo algun), i que sol·licitin pertànyer al nou grup, se'ls assigna de forma ràpida.

Per aquells usuaris que no siguin administradors i que desitgin pertànyer a aquest nou grup tècnic, cal definir els requisits necessaris i el procés de discussió.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bona tarda, no crec que pugui contribuir gaire als scripts, així que no cal que m'hi inclogueu.

Jey (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

D'acord amb la proposta d'en Vriullop, però per transparència jo faria públic qui són els administradors que passarien a aquest grup inicial d'administradors tècnics, pel cas improbable que algú hi tingués una objecció.

Vriullop (discussiócontribucions)

Avanço la llista d'administradors que alguna vegada han editat alguna d'aquestes pàgines, els potencials administradors tècnics inicials, a l'espera d'engegar el nou grup i a l'espera de la seva confirmació: Arnaugir, Barcelona (1 edició), KRLS, Leptictidium (ja hi ha renunciat), SMP, Vriullop.

Arnaugir (discussiócontribucions)

@Vriullop gràcies, a mi sí que m'interessa formar part del grup.

SMP (discussiócontribucions)

A mi també.

KRLS (discussiócontribucions)

Quan l'altre dia vaig redirigir tot el trànsit a una única pàgina de la Viquipèdia manipulant el Javascript global vaig plantejar-me aquesta qüestió per l'alt risc que exposem la comunitat. Aquest risc s'accentua en comunitat amb un gran nombre d'administradors. Així que em sembla una mesura interessant.

Em sembla bé la proposta de'n @Vriullop:, però potser afegiria que hi hauria d'haver almenys dos "administradors tècnics" en actiu per raons de seguretat, com passa amb els verificadors de comptes.

Vriullop (discussiócontribucions)

No és el mateix problema que els checkuser ja que les accions d'aquests no són públiques i les dels administradors tècnics són visibles per tothom. Els casos en els que puc pensar són:

  1. Que algú se li vagi l'olla, cosa que no puc descartar no em passi a mi mateix un mal dia.
  2. Que un administrador accepti de bona fe una petició problemàtica.
  3. Que quedi compromès el compte d'un administrador amb insuficient seguretat en la contrasenya. Aquest era un dels motius per iniciar les baixes per inactivitat.

Si hi ha algun problema pot ser més fàcil trobar un steward que no pas un altre administrador tècnic actiu en aquell moment. Cal pensar també en els projectes germans. En general en els projectes petits serà difícil trobar administradors tècnics. Per la simple importació d'un giny caldrà una petició als stewards. Seria bo que administradors tècnics d'aquí donin suport també als projectes germans. Que n'hi hagi només un no veig que sigui cap problema.

KRLS (discussiócontribucions)

D'acord entenc el teu raonament.

Vriullop (discussiócontribucions)

Més propostes de política:

  • Per altes d'administradors tècnics es requereix el mateix nivell de confiança comunitària demanat als administradors, si no ho són prèviament. Addicionalment uns requisits tècnics a definir.
  • Serà d'aplicació la mateixa política Viquipèdia:Baixa per inactivitat d'administradors substituint el punt 2 que defineix la inactivitat administrativa per inactivitat general, és a dir, edicions. Una baixa d'administrador implica la baixa també dels grups de buròcrata o d'administrador tècnic si fos el cas.
Vriullop (discussiócontribucions)
Barcelona (discussiócontribucions)

Té lògica que siguin funcions diferents

Vriullop (discussiócontribucions)

A partir d'avui està activat el nou grup. Durant 30 dies es mantindrà provisionalment aquesta funció als administradors. Si no hi ha cap inconvenient, en uns dies assignaré al nou grup: Arnaugir, KRLS, SMP i jo mateix Vriullop.

Resposta a «Consultation on the creation of a separate user group for editing sitewide CSS/JS»