Tema de Usuari Discussió:Vriullop/Fitxer de Discussions Estructurades 1

Amadalvarez (discussiócontribucions)

M'he començat a mirar com guardar dins WD el codi que es fa servir per dibuixar els jeroglífics, utilitzat a infotaula persona pels noms dels faraons.

És un tema que va a la baixa perquè és molt complicat de codificar amb una metodologia que algú es va inventar i pocs han seguit. Precisament per això pensava que quan millor guardéssim aquest codis, més s'emprarien.

Resulta que no és pot fer, com està ara, perquè per passar d'un text a uns jeroglífics es fa mitjançant el tag <hiero> que no té previst (ni ho tindrà) acceptar variables o codi expandible dins seu. Allò que hi ha escrit entre els tags ho tracta immediatament.

A tot això he arribat estirant del fil fins arribar a la discussió de l'extensió hiero on m'han recomanat que per guardar-ho a WD pensi a fer-lo amb unicode, ja que tots els dibuixos ja existeixen com a tal.

Arribat a aquest punt, i com que fa poc vas estar amb el tema unicode, et demano assessorament abans de continuar per tal de poder ser més àgil fent proves i sabent que haig de demanar per crear una propietat que sigui unicode. Trobaràs tota la info que tinc a:

Gràcies, mestre.

Vriullop (discussiócontribucions)

Tal com diuen a la discussió, el problema d'Unicode amb blocs rars és que poques fonts el tracten. No sé com veuràs tu la llista de l'anglesa però jo veig tot de quadradets. Hi ha un quadre d'avís que ho explica i dirigeix a en:Help:Special characters amb algunes fonts que es pot provar d'instal·lar. En general, la majoria de gent no les tindrà. A més, la dificultat en el teu exemple és la combinació de 7 codepoints d'Unicode sense poder explicar com es combinen, cosa que sí fa hiero.

La solució la tens a Special:Permalink/20243049. La funció parser #tag equival a una etiqueta wiki i és la forma de tractar-ho en plantilles. Com en d'altres casos, el que retorna Lua no torna a passar pel parser wiki per poder expandir l'etiqueta. Crec que l'ordre és primer etiquetes, segon funcions parser (com #if, #tag), tercer plantilles amb les funcions parser resoltes, quart Lua. Segurament no és exactament així, però pot orientar per entendre què passa.

Sobre Wikidata no sé què dir-te. La dada hiero només servirà en un wiki que tingui l'extensió i a més usat amb post-expansió o bé com a referència per un copy&paste. Per Unicode ja existeix Punt de codi hexadecimal Unicode (P4213), però al final cal una sintaxi per explicar com es combinen els 7 jeroglífics i no ho veig viable.

Resposta a «Marxant una de Unicodes !»