Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Leptictidium (discussiócontribucions)

Bon dia. Aquestes últimes setmanes he estat treballant amb les pàgines més curtes de la Viquipèdia, afegint context, enllaços interns i referències i fent altres millores per ampliar aquests articles.

M'he adonat que podríem tenir un gran impacte si ens ajuntéssim uns quants i un dia a la setmana (diguem el diumenge) agaféssim els articles que no tenen cap referència d'una categoria en concret i poséssim com a mínim una referència a cadascun d'ells. Així, la categoria sencera quedaria «neta» d'articles sense referències.

La categoria seleccionada cada setmana es triaria a l'atzar, fent clic a «Article a l'atzar» i, si escau, pujant categories fins a assolir un nombre d'articles sense referències raonable per al nombre d'usuaris que participin en el projecte.

A qui li interessaria entomar aquest repte?

Beusson (discussiócontribucions)

Interessant proposta. Fa anys que em vaig dedicant de tant en tant a ampliar els articles curts (avui mateix acabo de fer Ailuk), així que pots comptar amb mi si tinc disponibilitat. Pel que fa a quins articles fer, també es podria anar fent segons la llista que apareix a Articles curts, ja sé que són municipis o anys en la gran majoria, però són els més curts que tenim.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

És interessant. Hi ha articles que tenen més de 10 anys, però que mai no s'han referenciat. I són admissibles. Pense en els de l'usuari Oscarpb, però en podrien ser altres. Encara en queden, de municipis i més coses...

KajenCAT (discussiócontribucions)

Jo crec que si no anem a l'arrel del problema, difícilment solucionarem això. Actualment, s'està creant articles sense o molt poques referències tant per part d'alguns editors novells com per alguns veterans. Recentment, he vist que la qüestió de «molt poques», en el sentit que només es referencia una part molt petita de l'article, genera rebuig per alguns editors. Suposant un article sense informació òbvia, no crec que referenciar una frase dels 15 que hi ha un article, ajudi pas a millorar la qualitat de la Viquipèdia. Al contrari, només generaria una falsa sensació d'això i, a més, mentre anéssim netejant articles del 2014, els articles del 2021 s'anirien acumulant.

Si actualment no podem evitar que es creïn molts articles sense o molt poques referències, no crec que podrem solucionar el problema a mitjà i llarg termini.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Tens tota la raó, però ja sabem que no tothom fa bé l'estructura, el contingut, l'ortografia, les referències i les imatges, tot alhora, com si fos una peça holística. Que seria desitjable?, segur que sí. Ara bé, hem d'assumir que la gent té preferències sobre la feina a fer i, el que cal és complementar-se.

Entenc que la crida del Lepti va orientada a editors que, amb ànima de documentalista, poden trobar més satisfacció solucionant una mancança greu de informació que posant-s-hi a fer un article nou.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Si algú prefereix treballar amb els articles que tenen poques referències, evidentment és lliure de fer-ho, faltaria més. Aquest repte se centra en els articles que encara no en tenen cap ni una, que per tant són els més deficients.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Allò realista per a combinar les dos opcions és fer una llista d'articles a "matar", com quan el repte dels 1.000, o el de cap article sense Q.

Sorenike (discussiócontribucions)

A mi em sembla bé la idea! Quan comencem? :D

Leptictidium (discussiócontribucions)

Doncs vinga, diumenge vinent!

Leptictidium (discussiócontribucions)

I justament ara el Catscan deixa de funcionar. (>_<) Espero que demà al matí torni a tirar.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Ja funciona. El diumenge de les referències comença demà, però ja he dut a terme el «sorteig» de la categoria per si voleu anar fent via.

La categoria que ha tocat per posar com a mínim una referència a cada article és Categoria:Bolívia. Podeu consultar aquí tots els articles sense referències sobre Bolívia.

Us prego que comuniqueu en un comentari aquí sota els articles sobre Bolívia que referencieu, així com el nombre total, per tenir constància de quants articles s'han millorat gràcies al diumenge de les referències.

Articles referenciats per Leptictidium (5)

«Boliviano», «Tractat d'Ayacucho», «Peso bolivià», «Guaraní», «Riu Desaguadero (Titicaca)»

Articles referenciats per TaronjaSatsuma (2)

«Selecció de futbol de Bolívia»


Articles referenciats per Sorenike (3)

«Gonzalo Sánchez de Lozada», «.bo», «Uros» (són realment peruans; a l'edat mitjana van venir de l'actual Bolívia. Bé, com no tenia referències ja he aprofitat), «Departament de Santa Cruz», «Laguna Colorada»

Leptictidium (discussiócontribucions)

@Sorenike: El mètode que estic seguint amb «Guaraní» és treure l'avís si cada secció de contingut té com a mínim una referència (sense comptar la introducció, que en principi és un simple resum de la resta de l'article).

Beusson (discussiócontribucions)
Alvaro Vidal-Abarca (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

N'he afegit una altra a l'article del Grand Prix Fides i així ja podem treure FR!

Leptictidium (discussiócontribucions)

Ja hem posat com a mínim una referència més d'un 40% dels articles sobre Bolívia que aquest matí no en tenien cap! Si més usuaris us animeu a donar-nos un cop de mà, potser avui aconseguim referenciar-los tots!

Jaumellecha (discussiócontribucions)
Leptictidium (discussiócontribucions)

Tinc la satisfacció de constatar que en la primera edició del diumenge de les referències es va afegir com a mínim una font al 55,9% dels articles sobre Bolívia que dissabte al vespre no en tenien cap. És a dir, més de la meitat. Moltes gràcies a tots els participants i fins a la setmana que ve!

Resposta a ««El diumenge de les referències»»