Tema de Viquipèdia Discussió:Categorització

Proposta d'excepció per a "Lieder de..."

9
Resum per Paucabot
Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Sol·licito una excepció a la norma de mínim 5 pàgines per categoria per a les categories "Lieder de <nom del compositor>" i per les categories que acabem creant, dins del Viquiprojecte:Lieder, per als cicles de Lieder. Es fa molt difícil, altrament, buscar els Lieder d'un compositor en concret.

Per això voldria citar el precedent de la viqui en anglès (https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Lieder) on hi ha unes quantes categories amb menys de 5 articles. També passa amb els cicles, amb més exemples encara (https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Classical_song_cycles).

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per trobar, per exemple, els Lieder de Beethoven que no tenen categoria perquè només en tenim un: petscan:20841225.

Tot i això, jo no veuria gaire malament una excepció temporal a la regla dels cinc articles si:

  • El projecte té una durada limitada, o si més no, el termini durant el que es necessita l'excepció té una durada limitada.
  • Fos esperable que la categoria s'omplís fins a cinc articles o més durant el projecte (o sigui, com a mínim els cinc lieder existeixen i estan proposats com a articles per crear).
  • En acabar el projecte s'esborren les categories que no tinguin cinc articles.

Per altra banda, crec que seria més útil fer una llista de Lieder, ja sigui automàticament a partir de Wikidata o ja sigui manualment. Així no només tindríem fàcil trobar el que tenim sinó també veure què ens falta.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

A WikiData trobaràs molt poca cosa. I a altres wikis també. No hi ha cap altre catàleg de Lieder com el que proposo més que a Lieder.net, i no és d'accés totalment lliure. Si la categorització no ha de servir per trobar amb més facilitat el contingut de la VP, no sé quin sentit té aquesta norma. Tenint en compte, a més, que hi ha sistemes automàtics per a gestionar les categories. Si fem una proposta de gestió manual de les categories, de fet crec que s'hauria d'acceptar per defecte. D'altra manera, estem matant l'esperit mateix de la VP.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ja tens al viquiprojecte el que hi ha a Wikidata. Probablement, el primer pas del viquiprojecte hauria de ser pujar la informació a Wikidata, o com a mínim posar a Wikidata alguna informació dels articles de Lied que tenim. Si no hi surten tots i a la categoria Lieder no hi ha articles que no siguin Lieder, es podria pujar automàticament la propietat de la forma Lied i així sortirien a la llista.

Per cert, si prefereixes una llista amb només els Lied que tenen article a cawiki també es pot fer.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Gràcies. Com et deia, hi ha molt poques entrades de Lied a WD i a altres viquis. És un tema molt poc treballat, de fet. Per saber el que falta no es pot fer servir cap font del món viqui, perquè és irrisori el que hi ha.

Per altra banda, que un sistema de categorització o altre faciliti més o menys la cerca del contingut no té res a veure amb la limitació en el temps d'un projecte. Si és més fàcil trobar el contingut, és més fàcil, i crec que s'hauria d'implementar.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bé, la manca de contingut s'arregla pujant-hi les dades, o si més no pujant-li algunes dades dels Lieder que interessi crear.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

Està clar, però això no té res a veure amb l'excepció que sol·licito. O si?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bé, tenir una llista on automàticament surten tots els articles de Lieder creats, ordenats per compositor o pel que vulguis, facilita la feina de trobar-los igual o més que tenir-los en categories petites.

Si a més vols una excepció per alguna altra raó és un altre tema.

Robertgarrigos (discussiócontribucions)

El que vull dir és que navegar per una taxonomia és molt més simple que fer-ho per una llista que pot tenir centenars de files. El sistema de categories funciona sol a la VP. La llista que proposes s'ha de crear i integrar-la en alguna pàgina.

Resposta a «Proposta d'excepció per a "Lieder de..."»