Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

La Viquipèdia ja es regeix per la CC BY-SA 4.0

7
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre,

La WMF feia mesos que ja havia difòs i comentat a la llista de correu internacional de Wikimedia que enguany el text de la Viquipèdia, i consegüentment la llicència d'ús genèrica de tot el projecte, s'actualitzaria de la CC BY-SA 3.0 a la CC BY-SA 4.0.

Això vol dir que la pàgina de les condicions d'ús que ens apareix tant al resum de modificacions com al peu del projecte s'ha actualitzat i des de fa unes hores o dies (no sabria dir ben bé) ens havia començat a aparèixer com a enllaç vermell.

Ja he transposat el text en català del web oficial de Creative Commons a Viquipèdia:Text de la llicència de Creative Commons Reconeixement-Compartir Igual 4.0 No adaptada.

Si algú té coneixements jurídics o coneix gent a dins de CC, fora bo demanar-los si poden traduir també el text legal sencer d'aquesta llicència concreta a la nostra llengua. Ara mateix és en anglès i en més de 30 idiomes, però no en català.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bona feina. Diria que ja feia setmanes o mesos que teníem la llicència en vermell.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Xavier, a l'encapçalament del perfil del compte de VP a tuiter, surt que els vostres texts són CC 3.0. Ho actualitzareu? A l'insta no especifica quina versió és.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sí, gràcies per l'avís, tota la raó!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per si algú en té temps i ganes, deixo apuntat que la taula d'Ajuda:Republicació/Copyleft s'ha quedat obsoleta amb el canvi de llicència i s'hauria d'actualitzar.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Saps d'on podem treure aquesta informació? No sembla que sigui a Meta o en altres versions lingüístiques. Potser ens caldrà algú avesat en termes de drets com en @Josep Matas.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No sé que hi hagi una pàgina equivalent, però buscant "license compatibility" surt material que pot servir, tot i que faltaria la dada de quan va canviar la llicència de la Viquipèdia.

Anecdòticament, mentre buscava he trobat que en:Help:Copyright té el mateix problema d'haver-se quedat obsoleta pel canvi de llicència.

Resposta a «La Viquipèdia ja es regeix per la CC BY-SA 4.0»