Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia,

Potser alguns recordareu que cada certs anys, la Viquipèdia en català anunciava en un bànner un sondeig cap als seus usuaris, tant lectors com viquipedistes.

El darrer fou el 2018, del qual malauradament mai se'n van processar ni destil·lar les dades en una anàlisi o conclusió escrita i detallada. Hi ha bona teca a Viquipèdia:Sondeig dels usuaris/5/Dades.

Durant els darrers anys hem vist difondre mètriques d'altres llengües extrapolades al català i sense cap base sòlida i assumpcions sobre la nostra versió poc empíriques. Penso que és parcialment per desconeixement o desinterès d'aquests sondejos nostres, i també perquè potser no els hem generat o aprofitat internament tan bé com hauríem.

Veuríeu bé, com a comunitat, llançar-ne un de nou l'any vinent aprofitant el gruix de preguntes antigues, però refinant-lo una mica més per poder distingir millor els paràmetres entre lectors i viquipedistes? Crec que pot ser un repte interessant i que es podria fer servir d'alguna manera l'OAuth per verificar que les respostes són vàlides i anonimitzades dins la comunitat, més enllà dels lectors. És difícil prendre segons quines decisions de futur sense avaluar bé qui som, d'on som, com veiem el projecte i quines prioritats li donem com a conjunt.

AlbertRA (discussiócontribucions)

A favor.

Jmrebes (discussiócontribucions)

Endavant

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Ok

Medol (discussiócontribucions)

A favor

Pau Colominas (discussiócontribucions)

A favorA favor Suport

Kippelboy (discussiócontribucions)

Endavant

Dvdgmz (discussiócontribucions)

Endavant, molt a favor. Jo vaig suggerir fa temps algunes preguntes sobre l'ocupació dels viquipedistes que es van recollir i que em semblen resultats molt interessants, però que estaria bé entendre si evolucionen o es mantenen estables. I clar, el que dius, distingint entre qui edita i qui llegeix, perquè segurament és diferent i pot ser interessant corroborar-ho.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

A partir de finals de gener començaré un viquiprojecte el màxim de participatiu possible per muntar una estructura de preguntes realista (pel que fa a temps de resposta, plataforma digital on muntar-lo i anàlisi de dades), dualitzada (viquipedistes vs lectors) i que reaprofiti totes les preguntes antigues que puguem per fer gràfics històrics, amb altres de noves que ens permetin treure conclusions.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Bona proposta !.

Resposta a «Sisè sondeig dels usuaris - 2024?»