Tema de Usuari Discussió:Paucabot

Elstarongers (discussiócontribucions)

Bon dia,

Soc professor de l'escola d'adults Els Tarongers, de Mataró. Aquest final de curs estem mirant de fer amb els alumnes l'entrada a la Viquipèdia de l'escola, i aquesta setmana he estat començant a fer-ne l'estructura. De cop i volta he vist que has esborrat la pàgina, i hem pregunto què ha passat. Què hem de fer? No tenim gaire temps i que la pàgina desaparegui així com així em té del tot desconcertat.

Si us plau, informa'm de què haig de fer.

Gràcies per endavant,

David Claret

AlbertRA (discussiócontribucions)

Hola David/@Elstarongers, la Viquipèdia, com ja deus saber, és una enciclopèdia col·laborativa, però en cap cas pot ser una plataforma de promoció. Llegeix, si, us plau, Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Salut i feliç final de curs.

Elstarongers (discussiócontribucions)
AlbertRA (discussiócontribucions)

@Elstarongers, el criteri és que un mateix no es pot escriure el seu propi article, ni el d'un parent, ni el del lloc on treballa ni el del cap entitat amb qui mantingui una relació orgànica.

Elstarongers (discussiócontribucions)

Això forma part d'un projecte que portem a terme a l'escola. Veient que hi ha entrades d'altres escoles, hem volgut fer la nostra fent referència, objectivament, a la història de l'escola, del barri i les dades sobre els alumnes.

Pel que dieu, entenc que l'hauria de fer algú de fora de l'escola; però com ho controleu, això? Nosaltres perquè, no sabent-ho, hem estat molt transparents amb el nom d'usuari. Però, i si ho haguéssim fet des de casa, amb qualsevol nom d'usuari, o des de qualsevol IP?

Tenint present que és un projecte de l'escola, què ens recomaneu?

Gràcies per endavant,

David Claret

Paucabot (discussiócontribucions)

Jo us recomanaria que féssiu la fitxa de l'escola en un altre format: pàgina web, presentació, blog, etc. Així podreu posar el que volgueu i no estareu constrenyits a escriure un article enciclopèdic.

En quant als altres articles, miram de revisar que compleixin VP:ADMS, VP:N i VP:NO, entre d'altres polítiques de la casa.

Elstarongers (discussiócontribucions)

Soc llec en la matèria, però no acabo de veure que amb aquests enllaços controleu l'autoria de les entrades. En tot cas, em sembla que ens heu fet pagar la bona fe d'haver posat un usuari ben transparent. Sabent-ho, no hauria costat gaire treballar només amb la IP (o una d'externa).

D'altra banda, tampoc no entenc que hàgiu esborrat la pàgina sense ni tan sols avisar abans.

Tot plegat, això també, m'ha sabut greu.

AlbertRA (discussiócontribucions)

Una cosa és ser llec i una altra no voler entendre el que s'explica: que un mateix no pot escriure's el seu propi article. Llegeix els enllaços que t'han posat i oblida't de cap subterfugi perquè resultarà inútil. Per a que un centre educatiu sigui enciclopèdic calen fonts fiables i independents que en parlin i, ara per ara, això no passa amb Els Tarongers.

Elstarongers (discussiócontribucions)

Des del primer moment hem entès que un mateix no pot escriure el seu article. La qüestió és si teniu la certesa absoluta que totes les entrades referides a centres educatius compleixen aquest requisit (i com controleu que això sigui així).

Docosong (discussiócontribucions)

No, no hi ha cap sistema absolut per controlar la gran quantitat d'articles que es publiquen diàriament amb errors greus, promocionals, curriculars, amb conflicte d'interessos o altres vandalismes. En primer lloc, la Viquipèdia no és perfecte i ni ho pretèn ser (vegeu Viquipèdia:Avís d'exempció de responsabilitat) i, en segon lloc, els editors que hi col·laboren ho fan de manera d'altruista en el seu temps de lleure, no estan les 24 hores controlant què passa a la Viquipèdia. Per últim, fer servir l'argument Viquipèdia:Com el meu, n'hi ha d'altres no justifica l'admissibilitat de cap article.

Resposta a «Pàgina CFA Els Tarongers»