Un eroe dei nostri tempi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaUn eroe dei nostri tempi

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióMario Monicelli Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióFranco Cristaldi Modifica el valor a Wikidata
Dissenyador de produccióCarlo Egidi Modifica el valor a Wikidata
GuióRodolfo Sonego i Mario Monicelli Modifica el valor a Wikidata
MúsicaNino Rota Modifica el valor a Wikidata
FotografiaTino Santoni Modifica el valor a Wikidata
VestuariGiulia Mafai Modifica el valor a Wikidata
ProductoraVides Cinematografica Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorTitanus Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenItàlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena1955 Modifica el valor a Wikidata
Durada85 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalitalià Modifica el valor a Wikidata
RodatgeRoma Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióRoma Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0048039 Filmaffinity: 425892 Rottentomatoes: m/un_eroe_dei_nostri_tempi_1955 Letterboxd: a-hero-of-our-times Allmovie: v148498 TMDB.org: 79025 Modifica el valor a Wikidata

Un eroe dei nostri tempi és una pel·lícula italiana de comèdia del 1955 dirigida per Mario Monicelli i protagonitzada per Alberto Sordi.[1]

Trama[modifica]

Alberto Menichetti és un individu molt particular. D’una banda, fanfarró, ambiciós i preparat per a qualsevol baixesa que el director de l’oficina on treballa pugui apreciar. D’altra banda, temerós i ple de complexos. Viu amb la seva vella tia i una minyona igualment vella que l’han convençut que el seu objectiu a la vida només ha de ser un: mantenir-se el més lluny possible dels problemes i perills. Però, sovint, són el fruit paradoxal de les seves pors: Alberto es posa en problemes, de la mateixa manera que intenta evitar-les matusserament. Així, cada circumstància es converteix en una trampa potencial ("Llavors em vols encaixar!", repeteix contínuament).

A la fàbrica de barrets on treballa, hi ha una executiva vídua a qui els seus companys acusen d’haver disparaat el seu marit. Novament: al costat de casa seva treballa la perruqueria Marcella, jove i maca, amb qui Alberto evita qualsevol relació comprometedora perquè és menor. Aleshores, quan ella compleix divuit anys, en acostar-s'hi i descobreix que ha arribat massa tard: ella espera un fill de Fernando. Una altra circumstància: al seu celler, la minyona troba pols de coet explosiu pertanyent al seu oncle anarquista; L'Alberto té intenció de desfer-se'n perquè és perillós, però es veu sorprès per la policia que, a partir d'aquest moment, el vigila.

Una nit, al final d’una concentració electoral, un atac provoca la ferida d’algunes persones i Alberto, que declara que no és ni de dreta ni d’esquerra, ni tan sols al centre, s'implica en la història a causa de les seves pròpies fixacions, i es converteix en el principal sospitós. Abans de ser totalment exonerat, revela tota la seva mesquinesa acusant de tot l'executiva vídua, que havia declarat en fals per ajudar-lo de nou. Al final, l’única solució, com li suggereix paternalment el comissari, és canviar d’enfocament i viure temeràriament com ho fa algú jove com ell. Alberto està d’acord, però també vol protegir-se de qualsevol risc: allistar-se al Celere podria ser la solució. Serà realment així? "Hi haurà perill?"

Repartiment[modifica]

Reconeixement[modifica]

La pel·lícula fou seleccionada per la llista 100 film italiani da salvare.[5]

Referències[modifica]

  1. «NY Times: A Hero of Our Times». NY Times. Arxivat de l'original el 3 novembre 2012. [Consulta: 4 desembre 2010].
  2. «Quando anche l'ironia è raffinata».
  3. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2019-04-25. [Consulta: 13 gener 2021].
  4. «Mino Doro».
  5. Rete degli Spettatori

Enllaços externs[modifica]