Usuari:ArxivaBot/config

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Informació de la taula

Esta pàgina s'utilitza a mode de plantilla per a configurar l'arxivament de pàgines de discussió d'usuaris.

Funcionament[modifica]

Llig una pàgina de discussió, separant les seccions (o fil de discussió), i comprova la data més recent de cada fil de conversa. Arxiva els fils de discussió inactius durant el temps especificat (amb un nombre mínim per evitar nombroses edicions d'arxivament) i deixa la resta (amb un nombre mínim per no deixar-ho buit). La pàgina d'arxiu ha de ser necessàriament una subpàgina.

Configuració[modifica]

A continuació mostrem com s'ha d'utilitzar esta pàgina, a mode de plantilla.

{{Usuari:ArxivaBot/config
|algo = (algoritme)
|archive = (Nom de la pàgina d'arxiu)
[altres paràmetres - vegeu més avall]
}}

El bot espera trobar un format semblant a qualsevol plantilla, els espais i els salts de línia són subjectius i no influencien en el resultat.

El que realment s'ha de tenir cura és que la plantilla:

  1. ha d'aparéixer abans del primer encapçalament ==de segon nivell== de la pàgina,
  2. i en la pròpia pàgina i no en altres plantilles o subpàgines incloses (capçaleres, etc.)

Exemples[modifica]

Exemple 1 - bàsic[modifica]

Exemple bàsic d'arxiu d'una pàgina de discussió d'usuari amb les opcions per defecte. Vegeu més avall les diferents opcions. La titlla (~) s'utilitza a mode de drecera, el bot la substituïrà per el nom de la pàgina, ja que com s'ha dit, els arxius han de ser subpàgines. En el exemple següent si la plantilla és a Usuari Discussió:Exemple el valor del paràmetre archive que és "~/Arxiu {counter}" se substituirà per "Usuari Discussió:Exemple/Arxiu {counter}", De fet el bot reconéixerà que l'expressió "{counter}" també s'haurà de substituir per el nombre d'arxiu que li corresponga.

{{Usuari:ArxivaBot/config
|archive        = ~/Arxiu {counter}
|algo           = old(31d)
|counter        = 1
|maxarchivesize = 70K
}}

El bot arxivarà els fils de discussió (seccions) més vells de 31 dies (old(31d)), deixant com a mínim els 5 més recents (minthreadsleft per defecte) de la pàgina «Usuari Discussió:Exemple» a «Usuari Discussió:Exemple/Arxiu 1» fins que s'ompli amb 70 kilobytes (maxarchivesize = 70K) i a partir de llavors ho farà a l'arxiu següent, «/Arxiu 2», actualitzant el comptador counter. Fixeu-vos que «{counter}» s'ha de deixar tal qual. Recordeu especificar la mida màxima de l'arxiu (vegeu Viquipèdia:Mida dels articles) si no s'omplirà indefinidament. A més, al principi de cada pàgina d'arxiu que creï hi afegirà per defecte l'avís {{discussió arxivada}}.

Exemple 2 - discussions resoltes[modifica]

Arxiu d'una pàgina del projecte amb marques {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}}. Les opcions de configuració de l'arxiu cal que estiguin consensuades.

{{Usuari:ArxivaBot/config
  | archive            = ~/Arxiu {counter}
  | algo               = done(10d)
  | counter            = 5
  | maxarchivesize     = 80K
  | minthreadsleft     = 2
  | minthreadstoarchive= 3
  | archiveheader      = {{arxivada}}
}}

El bot arxivarà sol·licituds o preguntes (seccions) resoltes fa més de 10 dies (done(10d)) de la pàgina «Viquipèdia:Exemple» a «Viquipèdia:Exemple/Arxiu 5» fins que s'ompli amb 80 kilobytes. Només considerarà les dates dels comentaris que incloguen les plantilles {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}}, i no actuarà fins que en tinga com a mínim 3 per arxivar (minthreadstoarchive= 3) deixant-ne com a mínim les 2 més recents (minthreadsleft = 2). A més, al principi de cada pàgina d'arxiu que cree hi afegirà l'avís {{arxivada}}.

Exemple 3 - arxiu per dates[modifica]

Exemple d'un arxiu organitzat per dates (per exemple com la Taverna):

{{Usuari:ArxivaBot/config
|archive            = ~/Arxiu/{year}/{monthname}
|algo               = old(7d)
}}

Amb aquesta configuració s'arxiven els fils en subpàgines organitzades per «/Any/Mes», segons la data més recent del fil. Fixeu-vos que no cal especificar el comptador counter ni la mida de l'arxiu maxarchivesize. L'any i el mes, en aquest cas, són variables que cal deixar tal qual. Vegeu més avall les possibles variables a utilitzar.

Paràmetres[modifica]

{{Usuari:ArxivaBot/config
|archive= 
|algo= 
|maxarchivesize=
|minthreadsleft=
|minthreadstoarchive=
|archiveheader=
}}
paràmetre significat
archive arxiu Nom de la pàgina on es posaran les discussions arxivades. La titlla (~) substituïx el nom de la pàgina, per exemple per a Usuari Discussió:Exemple/Arxiu 1 només caldria posar ~/Arxiu 1.
algo algoritme Algoritme per a que el bot decidisca si arxiva o no. N'existixen dos: old(...) i done(...). En els punts suspensius cal especificar l'antiguitat màxima de la discussió en hores o dies: 24h, 72h, 5d, 21d etc. L'algoritme done(...) afegeix com condició addicional que el fil estiga resolt amb una plantilla {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} amb la data corresponent inclosa a la mateixa línia del comentari.
counter comptador Opcional en la versió actualEl valor actual del comptador. El bot el va incrementant quan és necessari. .
maxarchivesize mida màxima de l'arxiu La mida màxima de l'arxiu abans no incrementi el comptador. Els valors utilitzats han de ser amb la lletra majúscula K. Per exemple: maxarchivesize=256K
minthreadsleft mínim de fils a deixar El nombre mínim de fils a deixar en la pàgina per prevenir buidar-la completament. Per defecte és 5.
minthreadstoarchive mínim de fils a arxivar El nombre mínim de fils a arxivar cada vegada, utilitzat per disminuir la freqüència d'edicions d'arxiu. El bot no arxivarà res mentre trobi que el nombre de fils a arxivar sigui menor que aquest valor. Per defecte és 2.
archiveheader capçalera de l'arxiu Contingut que es posarà en la capçalera de les noves pàgines d'arxiu. Utilitzeu una plantilla en una sola línia. Per defecte és {{discussió arxivada}}.

Expressions[modifica]

Expressió Significat
{counter} el valor actual del comptador d'arxius numerats
{year} any del fil a arxivar
{month} mes (com a nombre 01-12) del fil a arxivar. Per defecte serà sempre amb dos dígits incloent un 0 a l'esquerra pels nombres de l'1 al 9.

Les expressions són termes anglesos envoltats per {} que se substituiran pel valor que representen.

Una vegada configurat[modifica]

El bot està previst fer-lo córrer com a màxim una vegada al dia. La freqüència mínima dependrà de la disponibilitat de l'operador. Simplement espereu i veureu l'activitat en l'historial o la vostra llista de seguiment (sempre que hi hagi res a arxivar).

En el resum d'edició s'hi afegeix un enllaç a la pàgina d'arxiu. És cosa vostra mantenir un índex dels arxius. Vegeu Ajuda:Arxiu de discussions.

Vigileu amb els comentaris sense signar. El bot es guia per la data estampada en la signatura. Si en una secció no hi ha cap data, no s'arxivarà mai. Afegiu-la amb la plantilla: {{subst:sense signar|data}}, vigilant que el format de la data sigui correcte i complet.

En cas de dificultats, pregunteu a la [[{Usuari Discussió:Coet|pàgina de discussió]] del mantenidor del codi.

Vegeu també[modifica]