Vés al contingut

Usuari:Calcubano/Xarxa Solidària de Sant Feliu de Guíxols

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Logotip.

Xarxa Solidària de Sant Feliu de Guíxols és una associació sense ànim de lucre que treballa dins l'àmbit de Sant Feliu de Guíxols com a grup organitzat des del 1996. El 1999 es va fundar la Xarxa Solidària i al 2002 es va constituir com a una ONG que treballa durant tot l'any en tres grans línies d'actuació:

  1. Aconseguir el finançament necessari per dur a terme els projectes proposats pels països amb els que es treballa
  2. Difondre la realitat d'aquests amb l'objectiu de sensibilitzar la població catalana
  3. Promoure el Comerç Just oferint productes de qualitat que garanteixen els drets dels treballadors del país productor i que permeten el desenvolupament de la població

Projectes a diferents països[modifica]

Xarxa Solidària de Sant Feliu de Guíxols prioritza projectes autosuficients i productius, evitant crear situacions de dependència en la mesura del que resulta possible. Aquests projectes s'han de desenvolupar amb la participació directa i continuada dels beneficiaris, tant en la planificació com en l'execució i avaluació de les obres i accions projectades, en el sentit que els beneficiaris siguin subjectes actius i protagonistes en el procés de canvi de la seva pròpia realitat social.

Les comunitats proposen els projectes i l'entitat selecciona els que són viables i intenta trobar una subvenció. Es promou la sostenibilitat, de manera que els projectes han de generar i impulsar dinàmiques que, aprofitant els recursos materials, tècnics i humans de les comunitats beneficiàries, contribueixin a l'autogestió i l'autosuficiència.

Són promoguts conjuntament amb organitzacions socials dels països amb els que es col·labora que, com a contraparts, ofereixen garanties suficients per a aconseguir els objectius previstos, entre els quals s'inclou fonamentar-se en l'equitat i la tolerància.

Les accions en els països on es coopera sempre han de respectar el medi ambient i les construccions tradicionals, han de respectar per sobre de tot els drets humans i en tots es té en compte la perspectiva de gènere.

Els països en els quals s'han portat a terme aquests projectes són, fins ara, els següents:[1]

Sensibilització a Catalunya[modifica]

Aquesta associació duu a terme diverses activitats per sensibilitzar Catalunya com:

  • Agenda Escolar Solidària [2] [3]
  • Exposicions de fotografies de les experiències[4] [5]
  • Conferències de divulgació [6]

Referències[modifica]

  1. «S'organitzen grups de cooperants». El Punt+Avui, 11-01-2002.
  2. «Presentació agenda solidària 09-10». El Punt-Avui, 09-05-2024.
  3. «L'ONG Xarxa Solidària de Sant Feliu ven 3.000 exemplars de l'agenda escolar». Vilaweb, dissabte, 24 juny 2006.
  4. «Exposició de “Rostres del Món”, de Xarxa Solidària, a Sant Feliu.». ElRidaura.com, octubre 2010.
  5. «Exposició: "Rostres del món"». Biblioteques de Girona, juliol 2011.
  6. «10 anys de Cooperants Internacionals de Xarxa Solidària a Sant Feliu de Guíxols». Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.


Enllaços externs[modifica]