Usuari:Dgilso/Josep Baubí Lasierra

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDgilso/Josep Baubí Lasierra

Josep Baubí Lasierra (Tortosa, Baix Ebre, 21 de gener de 1953), és un periodista tortosí, antic corresponsal de Catalunya Ràdio a les Terres de l’Ebre. Actualment, està jubilat.

Durant els anys de la transició espanyola va estar breument vinculat al Centre Democràtic i Social[cal citació], el partit del president d'Adolfo Suárez, però finalment es va apartar de la política i va optar pel periodisme. Els seus inicis professionals es remunten a l'any 1982, quan començà com a redactor d'esports el setmanari Ebre Informes, on arribà a ser cap d'esports[cal citació]. Durant els anys 80 exercí la corresponsalia de diferents mitjans: del setmanari Crònica de Tarragona a les Terres de l'Ebre, així com esdevenint el primer corresponsal del Nou Diari a Reus[cal citació]. Entre setembre de 1989 i el mes de maig de 2013 va ser corresponsal a l'Ebre de Catalunya Radio.[1]

També ha exercit la professió en l'àmbit televisiu, concretament a l'antiga Tortosa Televisió (TTV) i a l'antic Canal 21, la televisió local de Roquetes. Durant alguns mesos, després de ser acomiadat improcedentment de Catalunya Ràdio, també va treballar per als serveis informatius de l'emissora Imagina Ràdio[cal citació]. Després de la renovació de Ràdio Tortosa, entre l octubre del 2010 i juny del 2011, Baubí també va ser un dels col·laboradors de l'emissora municipal conduint la tertúlia sobre actualitat Montcada 27, al costat dels periodistes Josep Bayerri, Jordi Duran i Gustau Moreno, entre d'altres professionals del periodisme ebrenc. Més recentment, entre el setembre del 2017 i juliol del 2020, ha col·laborat al programa Primera Columna de Canal 21 Ebre, on també ha presentat ocasionalment la tertúlia política L'Entrellat. També ha participat en diversos programes de Canal Terres de l’Ebre.

Baubí és, des del 2018, president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a les Terres de l'Ebre, en substitució de Sílvia Tejedor Barrios, que n'ocupava el càrrec des de 2014[cal citació]. Destaca també per la seva implicació en els moviments veïnals de la ciutat, on també ha exercit diferents càrrecs: entre 2015 i 2017 fou el president de la Federació de Veïns de Tortosapàgina d'usuari[cal citació], i actualment presideix l'Associació de Veïns del Centre-Nucli Històric de Tortosa[cal citació]. També ha estat responsable de comunicació de l'Agrupació de Confraries de Setmana Santa de Tortosa[cal citació].

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]