Usuari:Estrella23c/Harley Quinn

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeEstrella23c/Harley Quinn
Dades
SobrenomHarley Quinn, Harley

Harley Quinn (Dra. Harleen Frances Quinzel) és una supervillana fictícia que apareix en còmics nord-americans publicats per DC Comics, comunament com un adversari del superheroi Batman. El personatge va ser creat per Paul Dini i Bruce Timm, i va aparèixer per primera vegada en Batman: The Animated Sèries al setembre de 1992. Va aparèixer més tard en els còmics de Batman de DC Comics, amb la seva primera aparició en un còmic en The Batman Adventures #12 (setembre de 1993). Al llarg de les seves representacions animades, apareix parlant amb un accent novaiorquès pronunciat.

El personatge és una freqüent còmplice i núvia del Joker, i una amiga propera de la supervillana Heura Verinosa, de qui va obtenir una immunitat a verís i toxines. La història d'origen de Harley Quinn relata que va conèixer al Joker mentre treballava com a psiquiatre en l'Asil Arkham, on el Joker era un pacient. El seu nom és un joc del nomeni "Arlequí," un personatge originari de la commedia dell'art.

Originalment la veu de Harley Quinn va ser interpretada per Arleen Sorkin en diversos tie-ins de l'univers animat de DC, i també han posat la seva veu per al personatge Hynden Walch i Tara Strong ja sigui en els DC Animated Showcase o en diversos videojocs. En la sèrie de televisió Birds of Prey, ella va ser interpretada per l'actriu Mia Sara (i Sherilyn Fenn en una versió no emesa de l'episodi pilot). El personatge va fer el seu debut cinematogràfic live-action en la pel·lícula del 2016 Esquadró Suïcida, interpretada per l'actriu australiana Margot Robbie.

La llista del Top 100 Vilans del Còmic de Tots els Temps de IGN va classificar a Harley Quinn com la #45.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès Així mateix, va ser classificada en el vintè lloc de la llista de les "100 Dones més Atractives en Còmics" de Comics Buyer's Guide.

Història[modifica]

Origen en el còmic Amor Boig (Mad Love)[modifica]

En el còmic Amor Boig, escrit per Paúl Dini en 1994, es narra com Harleen Quinzel va destacar en la seva època escolar com una àgil gimnasta, la qual cosa li va permetre obtenir una beca per estudiar Psiquiatria a la Universitat de Gotham. Allí, per aconseguir notes excel·lents, no va fer més que ficar-se al llit amb els seus professors.

Harleen Quinzel ja com a professional i obsessionada amb pacients amb estranyes malalties mentals va optar per realitzar el seu internat com a psiquiatre en l'Asil Arkham i va ser assignada com la terapeuta del Joker; durant les sessions, Harley va començar a enamorar-se perdidamente d'ell. Després d'escapolir-se diversos dies de l'Asil, Batman captura i retorna a Joker ensangonat i amb molts cops. Harley acaba de trastornar-se i jura matar a Batman pel que li va fer aquesta vegada i les altres vegades anteriors que El Joker escapava de Arkham. Quinn roba una disfressa d'arlequí, elements d'una tenda de bromes i es disposa a treure al Joker de Arkham. Des d'aquest moment, Harleen es convirte en "Harley Quinn" (nom proposat pel Joker ja que li recordava a un Arlequí), còmplice i eterna enamorada del supervillano.

Relació amb el Joker[modifica]

La relació entre Joker i Harley Quinn és una de les més complicades de definir: els dos solen tractar-se amb violència, sobretot per part del Joker cap a ella, el sol insultar-la, copejar-la i degradar-la. En diverses ocasions el Joker ha estat apunto d'assassinar-la. Harley sol cridar-li afectuosament "Mr. J" o "Puddin" (traducció: pastelito o bichito), encara que aquest no apreciï aquest afecte.

En el llibre Batman: Animated, Mark Hamill (la veu del Joker en Batman: La Sèrie Animada) va dir: "Expressar emoció de qualsevol forma que és real i entendible és estrany per Joker, però ell està aprenent parts d'ell, de vegades inconscientment, a través de Harley."

Mentre, Arleen Sorkin (veu de Harley en Batman: La Sèrie Animada) agrega: "Tots veuen al Joker rient; Harley ho veu plorant."

Una mirada més profunda als primers temps de la seva relació és la donada per Paul Dini, Greg Rucka i uns altres en la saga No Man's Land (1999). En el llibre, la reacció inicial de Joker sobre Harley és un nou estat mental: una mescla de fascinació davant la situació de formar part d'una parella i gran molèstia per la distracció que això li porta a la seva carrera criminal.

De fet en el còmic, El Joker fa la següent declaració:

Original: "I'veu noticed some changes coming over em since you came into my life. I'veu been reminded what it was like to be part of a couple. To care for someone who cares for em. It's the first estafi in recent memory I'veu had those feelings... And I hate having those feelings!"

Traducció: "He notat l'arribada d'alguns canvis des que vas arribar a la meva vida. He recordat com era sentir-se part d'una parella. Cuidar d'algú que cuida de mi. És la primera vegada en la meva memòria recent que tinc aquests sentiments... I odi tenir aquests sentiments!".

Batman: La Sèrie Animada[modifica]

Harley va debutar en 1991 en l'episodi "Joker's Favor" de Batman: La Sèrie Animada com una simpàtica còmplice del Joker. Aviat, i a causa del seu èxit, el personatge passaria a prendre major protagonisme i a mostrar gradualment un obsessiu afecte cap al Joker.

La veu de Harley en tal sèrie (i en les posteriors sèries animades) va ser interpretada per l'actriu Arleen Sorkin, de fet Dini ha declarat que es va basar en aquesta actriu per crear al personatge.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès

En l'episodi "Harley and Ivy", el Joker, frustrat amb Quinn, la tira del seu amagatall, així que ella roba el Diamant Arlequí per demostrar-li que realment serveix com a criminal. Al mateix temps, Heura Verinosa robava les toxines vegetals del mateix museu. Les dues es tornen amigues ràpidament i Heura Verinosa la porta al seu cau en un tiradero de deixalles tòxiques, on la injecta amb un sèrum que li dóna immunitat contra totes les toxines i verís. Llavors, Harley i Heura formen un equip amb nombrosos robatoris reeixits, convertint-se en les "Reines del Crim" de Gotham City.

La seva col·laboració conjunta va acabar momentàniament després que el Joker reconsiderés a Harley com el seu secuaz. Heura es troba contínuament frustrada pels sentiments persistents que sent Harley pel Joker. Es pensa encara que Heura Verinosa i Harley van tenir més que una amistat i van aconseguir desenvolupar un festeig.

Univers DC[modifica]

El personatge es va tornar tan popular que finalment va ser inclosa oficialment en l'Univers DC. L'origen de Harley Quinn en els còmics, revelat en Batman: Harley Quinn dins de la saga "Terra de Ningú" 1999, és una adaptació del seu origen en la novel·la gràfica Amor Boig, ambdues escrites pel mateix guionista (Paul Dini) en 1994.

Més tard, fa una aparició en l'arc argumental Hush (2002). Després la hi veu en Villains United: Infinite Crisi Special escapant juntament amb altres vilans de Arkham però acaba sent copejada (quedant-se inconscient) en intentar escapar.

En la continuïtat d'Un Any Després, Harley Quinn és un pacient en Arkham, vista després breument en Detectiu Comics #823.

La seva propera aparició va ser en Batman #663, en la qual ajuda al Joker a concretar el pla de matar a tots els seus exsecuaces, desconeixent ella mateixa que el "acudit" del pla és la mort de Harley Quinn. A punt que es realitzi això, ella li dispara al Joker en l'espatlla.

Harley torna a aparèixer en Detectiu Comics #831, en una història amb guió de Paul Dini. Encara segueix sent una persona a punt de ser psicótica però, aparentment, es va reformar. Harley va passar l'últim any sol·licitant llibertat condicional solament per veure la seva sol·licitud rebutjada sistemàticament per Bruce Wayne, qui és Batman) i, a més, un dels membres de la comissió mèdica de l'Asil Arkham. Quinn és segrestada per Sugar, la nova versió femenina del Ventrílocuo qui li ofereix un treball; Harley rebutja el treball per respecte al Ventrílocuo original, Arnold Wesker, i ajuda a Batman i al comissionat Gordon a frustrar els plans del Ventrílocuo. Encara que Sugar escapa, Bruce Wayne es veu impressionat pels esforços de Quinn per redimir-se i accepta la llibertat condicional d'ella.

En Birds of Prey #105, Harley Quinn és revelada com el sisè membre dels Sis Secrets. En el número #108, després d'haver escoltat que Barbara Gordon havia enviat a Deadshot com a suport a les autoritats russes (acabant matant als empleats dels Sis Secrets), Harley pregunta: "És un mal moment perquè digui 'Renuncio'". Subsecuentemente, abandona als Sis Secrets.

En Countdown #43, Harleen Quinzel apareix reformada i la hi veu residint en el refugi d'una amazona. Havent renunciat a la seva disfressa i al maquillatge de pallasso, Harley vas veure una toga. Harley es torna amiga de la exCatwoman cridada Holly Robinson i després la persuadeix satisfactòriament perquè s'una al seu refugi, on Harley treballa com a assistent. Les dues són portades a Themyscira per Atenea (que en realitat era la Granny Goodness) i comencen el seu entrenament de combat. Holly i Harley després coneixen a la veritable Atenea i troben a Mary Marvel. El grup descobreix l'engany de Granny. Llavors, Holly, Harley i Mary la segueix en retirar-se Granny a Apokolips. Mary troba als déus atenesos, que Granny mantenia presoners, i aquests són alliberats. A Harley Quinn li atorguen poders com recompensa. Després de tornar a la Terra, els poders desapareixen i Harley i Holly tornen a Gotham City.

En 2010 Harley protagonitza la sèrie "Gotham Sirens", al costat de Catwoman i a Poison Ivy.

Esquadró Suïcida[modifica]

Després dels esdeveniments de Flashpoint, es reinicia la història de l'univers DC, cridada els Nous 52. Harley és reclutada per força en l'Esquadró Suïcida capitaneado per Amanda Waller. Després d'escoltar els rumors sobre la suposada mort del Joker, Harley traeix a l'Esquadró Suïcida i torna a Gotham per recuperar el rostre del seu estimat. Amb la cara del príncep pallasso del crim en el seu poder, Harley captura i lliga al seu company de l'Esquadró Suïcida Deadshot. Seguidament, Harley col·loca el rostre del Joker a Deadshot  i est tracta d'emular al príncep pallasso perquè ella pugui així tenir una "xerrada" amb el seu benvolgut "Sr. J". Deadshot dóna per finalitzada la "conversa" entre els dos pallassos disparant a Harley en l'estómac. Quan el Joker torna a Gotham, li demana a Harley que es posi el seu antic vestit de caputxa vermella per tendir-li un parany a Batman. Una vegada dut a terme el favor, Harley torna per comunicar-li al Joker que tot ha anat segons el previst però ell té altres plans per a ella. En assabentar-se que Harley ha coquetejat amb Deadshot, Joker intenta venjar-se d'ella en la línia argumental de Death of the Family.

Injustice Year two #13[modifica]

Durant aquesta publicació es mostra a Harley pelant amb Canari Negre, en aquest capítol ella esmenta que té una filla de quatre anys que es diu Lucy, viu amb la seva germana i Mr. J no sap gens de l'existència d'aquesta nena. Després d'aquesta xerrada Harley decideix unir-se amb Canari Negre i els altres Rebels en contra de Superman

Harley Quinn Comic[modifica]

Harley Quinn Vol. 1[modifica]

La sèrie mensual anomenada Harley Quinn va ser publicada per DC Comics arribant la sèrie a 38 nombres, des de 2001 fins a 2003. Van contribuir a la sèrie Karl Kesel, Terry Dodson, Pete Woods, A.J. Lieberman i Mike Huddleston. Harley Quinn acaba amb el joker tornant a l'Asil Arkham per a la seva rehabilitació i reintegracion a la societat.

New 52: Harley Quinn Vol. 2[modifica]

El 16 de juliol de 2013, DC va anunciar que la sèrie dedicada a Harley Quinn contínua , co-escrita per Amanda Conner i el seu espòs Jimmy Palmiotti ,il·lustrat per Conner i Txad Hardin. En la sèrie, Harley Quinn s'ha convertit en una propietària en Coney Island , és un membre a temps parcial d'un equip de roller derby i ha tornat a l'assistència psiquiàtrica en virtut del seu veritable àlies, la qual cosa indica que la veritable identitat de Harley no és de coneixement públic en el nou status quo .

Sota el guió de Palmiotti, Harley es reinventa com anti-heroi , que valora la vida animal i activament tracta de millorar la vida dels seus afins en Coney Island. Entre les incidències # 11 i # 13, Harley va formar una breu associació amb una amnésica Super Girl i va lluitar contra Rellotge Rei i Sportsmaster. Després que SuperGirl recobrés la memòria, Harley va ser deixada en la part superior de la torre Eiffel com a càstig pel seu engany. També es veu a Harley i els intents per una connexió romàntica amb el seu inquilí Mason, que no resulta tan facil a causa de la multitud de responsabilitats en la seva vida, equilibrant els seus dos llocs de treball, el seu equip de roller derby i la seva carrera com a combatent del crim amb el suport de la seva amiga Heura verinosa i a costat d'altres dones fortes i joves en un equip que lluita contra el crim. Aquest equip, compost principalment de dones joves de diversos grups ètnics fons i un home gai anomenat Harvey Quinn, lluiten contra el capità Horatio, un mariner de força sobrehumana després després de menjar una alienígena planta marina, en un homenatge a Popeye .

Una sèrie spin-off titulat "Harley Quinn i Power Girl" va ser llançat al juny de 2015. La història tracta de quan les dues quan són enviades a una part de l'espai profund conegut com la "Galàxia del Barret" durant els esdeveniments que no es veuen esmentats en Harley Quinn # 12.

DC Rebirth[modifica]

Amb la iniciativa dels Nous 52 com a punt de partida, DC Comics va començar un segon rellançament de la seva línia completa de títols denominats DC Rebirth al juny de 2016. Harley Quinn (vol. 3) # 1 va ser el debut bimestral del personatge.

Similar a la sèrie de New 52, ella porta una brusa sense mànigues, pantalons curts ajustats i botes. El seu color de pèl (abans negre i vermell) ha canviat a ros amb el blau del tint per immersió en el costat esquerre i el tint de color rosa caiguda a la dreta.

Vestimenta[modifica]

Harley Quinn es caracteritza per portar un vestit amb rombes alternant els colors vermell i negre, i un capell de bufó dels mateixos colors, els quals robo d'una tenda de disfresses. Porta un antifaç negre, rostre blanc i llavis negres. En New52 aquest vestit canvia per un corset i un short en colors vermell i negre que ella mateixa va robar de diferents noies que es va ser trobant en el camí i que ella va ser modificant .El seu pentinat sempre ha estat dos coletas, una vermella i una altra negra.

En els videojocs: Batman Arkham Asylum i Batman Arkham City, la seva roba canvia; en Batman Arkham Asylum es vas veure d'infermera amb una cofia i roba color violeta, blanca i vermella, però, en Batman Arkham City canvia el seu vestit semblat als còmics: porta una armilla amb sivelles meitat vermell, meitat negre i un sostenidor que sobresurt de negre i vermell, a dalt de la seva armilla porta un corset brodo, els pantalons iguals que la seva armilla i 2 tatuatges un en el seu braç i un altre en el seu tors, ja no porta antifaç negre sinó que ho substitueix per una ombra d'ulls negra. A més es tenyeix les puntes de les seves coletas de vermell i negre.En el DLC Batman Arkham City després de la mort del Joker, el seu cabell passa a ser negre i es posa una punta de les coletas de vermell, i el seu vestit és exactament el mateix però amb puro negre, i solament uns quants detalls en vermell (Això es deu al fet que està de dol). En Batman Arkham Origins, Quinn apareix com la Doctora que solia ser abans de tornar-se boja, amb el pèl completament ros, lents, una bata blanca, una camisa vermella i faldilla negra representatius al seu vestit d'arlequí, i un cinturó amb un rombe.

En el videojoc Injustice:Gods Among Us Harley recupera el seu antifaç negre, a més de comptar amb un vestit nou. En la seva versió regular, Harley usa una armilla meitat negre, meitat vermell obert que finalitza en una faldilla amb forma de vestit d'arlequí unit per quatre cintes, l'única roba que usa sota tal armilla amb faldilla és una peça de roba interior i un parell de botes, cal esmentar que en aquesta versió, ella usa coletas curtes i el seu cabell està tenyit en dues parts, una meitat negra amb un mechón verd i una meitat vermella, ambdues coletas amb trosses, un de vermell i un de blanc. En la seva versió "insurrecció" Harley opta per l'ombra per a ulls negra i usa un altre abillament que va molt amb el seu costat punk, el qual consisteix en una campera vermella i negra curta amb pues daurades oberta, sota la qual, hi ha una ombliguera esquinçada amb una espècie de caricatura simple de la cara del Joker i pantalons vermell i negre, subjectes amb un cinturó gran, a més de botins vermell i negre amb pues i espuelas, a més de portar una sèrie de ganivets en la cama esquerra, el seu cabell en aquesta versió és ros i es tenyeix completament els seus coletas, una vermella i una negra, ambdues subjectes amb petits cinturons negres. En aquest videojoc també es compta amb les vestimentes clàssica i la del videojoc Batman: Arkham City. En el següent projecto "Esquadró Suïcida" vas veure amb mitjanes blanques, mini short la meitat vermella i l'altra blava, top de color blanc, rosa i blau. Usa dos coletas amb la meitat tenyida una de rosa i una altra de blava.

Habilitats i armes[modifica]

Harley Quinn posseeix una excel·lent agilitat i és ràpida barallant, solament és superada per Batman i el Joker. La seva agilitat es deu a ser una gimnasta i una acròbata.

Ella posseeix un armament divers així com moltes eines dins d'una bossa que porta al costat del Joker. Entre les més representatives es troben un mall gegant de fusta (amb el qual gairebé sempre se li mostra) i un revòlver amb un canó de 15 centímetres de llarg, amb municions normals i també explosives, semblades a les bromes de pallassos. En Batman: Arkham Asylum, ella posseeix un arma gran, possiblement una metralladora i en el DLC de Batman: Arkham City, "Harley Quinn´s Revenge" ella posseeix una pistola una mica deixa anar que llança municions explosives. En la pel·lícula Suïcidi Squad (Esquadró Suïcida) utilitza un bat de baseball, on posa " Good Night" en la part de davant i en la part de darrere una nana (cançó perquè els bebès es dormin) que cantava al final d'un videojoc de Batman i un revòlver blanc i negre amb tocs d'or.

Al contrari que el Joker, Harley és capaç de simular seny, podent així fingir ser una persona "normal". D'aquesta forma, Harley s'ha disfressat de guàrdia de seguretat, d'advocada, fins i tot d'Heura Verinosa i Batgirl.

Primerencament durant la seva amistat, Heura Verinosa va injectar a Harley amb un antídot contra toxines, tornant-se immune a tot tipus de verís i toxines com així químics i malalties (entre ells, el gas del riure de Joker). Altres efectes que va tenir l'antídot va ser el d'augmentar la seva força i la seva resistència, augmentant les seves possibilitats de sobreviure a accidents mortals i d'infiltrar-se a llocs d'alta seguretat, això es demostra quan va prendre el control de la seguretat de l'asil Arkham ajudant al Joker en el seu pla per atrapar a Batman.

Rol expandit[modifica]

Harley va ser un personatge recurrent en la sèrie de comics estil cartoon "The Batman Adventures" basats en "Batman: La Sèrie Animada". On, en el The Batman Adventures Nº16, Harley gairebé es casa amb El Joker. Heura Verinosa interromp les noces i intenta matar al Joker, solament per ser detinguda per Batgirl. Al final del còmic, Harley promet matar a Heura, per la qual cosa aparentment acaba la seva amistat.

Es destaca la seva primera aparició en un còmic fos de l'estil cartoon, en el Elseworld anomenat Thrillkiller '62 que es va publicar en 1997. Com els altres personatges, el seu origen és diferent del de la versió original (Bruce Wayne, per exemple, és un detectiu en el Departament de Policia de Gotham City qui es converteix en Batman després de ser acusat d'assassinat). En aquesta història, és una colegiala cridada Hayley Fitzgerald qui ajuda a la versió femenina del Joker cridada Bianca Steeplechase. Després que Batgirl mat a Bianca, Harley mata a la seva pròpia família, decidida a venjar-se.

Altres versions[modifica]

  • En l'especial de 80 pàgines de Elseworlds, una de les històries va ser sobre Lex Luthor com un productor musical. Un dels seus grups era, com la premsa va dir, l'estil alternatiu de vida de les amigues Heura i Harley.
  • A la nova Terra-3, Harleen Quinzel era la mánager de Jokester. Ella va ser assassinada per Owlman.
  • Ella apareix com una de les cuatros protagonistes de la sèrie per a Internet en format flaix anomenada Gotham Girls.
  • En la sèrie Amalgam Comics, Harley Quinn es fusiona amb Espiral de Marvel Comics per conformar a Espiral Harley.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès
  • En la novel·la gràfica Joker (2008) de Brian Azzarello, Harley Quinn apareix com a parella i secuaz del Joker. Ella és retratada com una stripper i no té diàleg algun durant la història.

Aparicions en altres mitjans[modifica]

Pel·lícules[modifica]

Margot Robbie és Harley Quinn en la pel·lícula "Esquadró Suïcida".
  • Harley Quinn apareixeria en Batman Triumphant (finalment cancel·lada) al costat del Espantapájaros, Man-Bat i el Sombrerero Boig; en aquesta pel·lícula com els antagonistas, solament que en comptes de ser la núvia de Joker; seria la seva filla, que anava a venjar-se que Batman va matar al seu pare en Batman. Harley hauria estat la vilana secundària de la pel·lícula, i anava a ser interpretada per la famosa Madonna.
  • En la pel·lícula animada Batman Beyond: Return of the Joker es mostra la destinació final de Harley. Després d'una dramàtica baralla amb Batgirl, Harley cau a un precipici. Així que es presumeix que va morir encara que una escena en el final de la pel·lícula revela que Harley va sobreviure i que va iniciar una família amb les seves nétes Delia i Deidre Dennis els qui s'havien unit a la banda dels Guasones. Això és alguna cosa que la "nana Harley" no aprecia en renyar-les després d'haver-les tret (legalment) de la presó. Probablement va sobreviure per la toxina que Heura Verinosa li va injectar una vegada, encara que no està confirmat.
  • Harley Quinn ha aparegut en dues pel·lícules de DC Universe Animated Original Movies:
    • Quinn fa un cameo en la pel·lícula animada Justice League: The New Frontier. Ella és vista durant el discurs de John F. Kennedy.
    • Harley apareix en Batman: Assault on Arkham, pel·lícula situada en l'univers de Batman: Arkham. Ella és vista treballant al costat de l'Esquadró Suïcida. Aquests tracten d'entrar a l'Asil Arkham per matar a l'Endevinalla.
  • En el DC Esteneu Universe, Harley Quinn apareixerà en algunes pel·lícules:
    • Margot Robbie va interpretar a Harley Quinn en la pel·lícula Suïcidi Squad, que es va estrenar en 2016. L'origen del personatge que dió vida l'actriu australiana serà diferent a l'original de Batman: The Animated Sèries i més similar a l'etapa The New 52 en els còmics, esdeveniment de DC Comics que va revolucionar completament l'editorial i va significar un reinicio absolut de totes les capçaleres i personatges de la casa de la Lliga de la Justícia. Amb estètica de carrer, la caracterització de Harley Quinn en Suïcidi Squad i els seus orígens estaran relacionats amb El Joker d'una manera més còmica i apassionada que en la versió d'historieta.[1]
    • Probablement, Robbie interpretarà a Quinn en la pel·lícula de Batman del 2017, dirigida per Ben Affleck, com la vilana secundària.[cita [cal citació]
  • Pròximament Margot Robbie entrarà de nou en la pell d'aquest personatge per a la seva pròpia pel·lícula exclusiva i es rumora que en aquesta cinta sortiran Batichica i Aus de presa, la qual cosa sembla ser que serà una [cal citació] de noies heroïnes.[cita 

Televisió[modifica]

Lliga de la Justícia

Harley va aparèixer en l'episodi Wild Cards (al costat del Joker) en Lliga de la Justícia.

Harley aconmpaña al Joker a les Vegas a posar a la ciutat en escac amb 25 bombes, solament que Batman li torna a dir a Harley que el Joker la traeix amb Ace, per la qual cosa Harley va amb el Joker i ell li diu que no pot deixar la seva relació amb ell perquè són tal para com, sempre tornaran junts i Harley ho comprèn, però el Joker li diu que el que no comprèn és que Batman ha jugat amb ella.

Static Xoc

En la sèrie animada Static Xoc, apareix en el capítol Hard as Nails (on també fa una aparició Heura Verinosa).

Birds of Prey

En la sèrie de l'any 2002 trucada Birds of Prey s'inclou a Harley Quinn com una psiquiatra psicótica i com la vilana principal. El personatge va ser interpretat per Mia Sara, qui va reemplaçar a Sherilyn Fenn qui originalment era Quinn en l'episodi pilot. El programa va durar 13 capítols fins que fos cancel·lat per baixa audiència. En la sèrie, Harley és il·lustrada com un personatge de més edat i més sinistra que la Harley Quinn dels còmics i la sèrie animada. Ella a més no usa una disfressa, encara que usa la seva característica disfressa en l'últim capítol, Devil's Eyes. En aquest episodi ella usa tecnologia experimental per autotransferirse poders metahumanos de control mental.

The Batman

Introduïda en l'episodi Two of a Kind en The Batman, ella és originalment Harleen Frances Quinzel, la conductora d'un programa de TV sobre psicologia anomenat Heart to Heart with Harley (De Cor a Cor amb Harley), el programa favorit del Joker. Harleen afirmava haver obtingut un títol online de psicologia. Els seus caps, farts de la seva actitud irresponsable, van cancel·lar el programa després que televisessin una emboscada a Bruce Wayne durant el programa, després que ella prometés que ajudaria a Wayne amb una obra de caritat per les persones víctimes de crims. L'acomiadament de Harleen va ser televisat. Així que El Joker va poder veure-ho i va decidir prendre avantatge de la situació. Inicialment Quinzel va pensar a recuperar la seva carrera però va acabar arrasant la ciutat amb El Joker. Batman aconsegueix reconèixer-la i després de ser abandonada pel Joker, és arrestada i Batman li diu que El Joker solament es preocupa per si mateix, però a pesar que ella va ser abandonada i el que diu Batman no canvia gens entre ella i El Joker.

El capítol posseeix un final similar al capítol Mad Love de The New Batman Adventures: Harley rep una nota del Joker després de ser arrestada ("Volguda Harley, segueix somrient!, amb amor el Senyor J") i així cau en una crisi mental que li fa perdre el seny que havia recuperat i s'enamora del Joker. En aquesta versió mostra una Harley Quinn més semblant a la dels còmics. L'últim capítol on apareix és en "The end of Batman" on roba els diners de la loteria "el ball dels milionaris" amb Joker i en el final escapa amb el després que el salvés la identitat de Batman i Robin.

La veu de Harley Quinn en aquesta sèrie és de l'actriu és Hynden Walch i, encara que l'episodi va ser escrit per Paul Dini, Harley s'assembla més a la seva personalitat dels còmics que a la seva personalitat de la sèrie animada, o sigui, més perillosament psicótica i més semblant al Joker, fent que el tingui una relació més amorosa.

Arrow

En la sèrie Arrow, Harley fa un parell de canvis en la segona temporada. La trobem tancada en les cel·les de A.R.G.O.S. al costat de Deadshot i Bronze Tiger, sent aquests últims alliberats per John Diggle.

Batman
La sèrie animada

Harley fa la seva primera aparició en el capítol 22 (Un Favor al Guáson) on es mostra simplement com una ajudant del Joker, la seva popularitat es extendio i va ser fent més aparicions.

Videojocs[modifica]

Harley Quinn va fer diverses aparicions en videojocs basats en la sèrie animada. Ella va aparèixer en les versions de Super NES i de Sega Genesis del videojoc The Adventures of Batman & Robin com també va aparèixer en Batman: Chaos in Gotham. En Super NES fa un cameo i en Sega Genesis és un dels caps. Entre altres aparicions en els videojocs es troben: LLEC Batman: The Videogame per a les consoles PlayStation 2, PlayStation 3, PSP, Xbox 360, Wii i para PC, Llec Batman 2: DC Super Heroes, Injustice: Gods Among Us en el qual apareix en quatre versions (Normal, Insurrecció, Arkham City i Clàssica) En la versió iOs solament apareix en tres versions (Normal, Insurrecció i Animat, que és una animació de la versió clàssica) , "Llec Batman 3: Beyond Gotham" per a les consoles PlayStation 3, PlayStation Vita, PlayStation 4, Xbox One, Xbox 360, Wii O, Nintendo 3DS i en DCUO (DC Universe Online) com un dels vilans del joc, el seu personatge també és jugable en sorres i maneres que el mateix joc indica, aquest joc aquesta disponible per PlayStation 3, PlayStation 4 i PC.

Batman: Arkham[modifica]

Harley Quinn reparece com una dels antagonistas principals del videojoc Batman: Arkham Asylum per a consoles (Play Station 3, Xbox360) i para PC de Batman: Arkham Asylum. En ell participen alguns dels actors que van participar en Batman: The Animated Sèries.Error de citació: L’etiqueta d’obertura <ref> s’ha formatat incorrectament o té un nom no permès En el citat joc, el Joker es deixa atrapar fàcilment per Batman a l'ajuntament de Gotham i aquest ho trasllada en el Batmóvil al Manicomio Arkham on, gens més arribar i d'improvís, Harley Quinn allibera al Joker i fa que aquest es faci amb el control del manicomio alliberant al seu pas a tots els dements i rivals coneguts de l'home ratapinyada i tornant, dit sigui de pas, al típic joc del ratolí i el gat que tant agrada a aquest criminal.

En la seqüela Batman: Arkham City, Harley reapareix tancada en Arkham City, la nova presó de màxima seguretat per a criminals i malalts mentals manejada per Hugo Strange, Quinn cuida a Joker que va quedar malalt i moribund després dels fets de Batman: Arkham Asylum. Com un secret del joc que no és vist durant la trama, es pot descobrir que entre les coses de Harley en el cau del Joker hi ha una prova d'embaràs que mostra un "+" que en la caixa representa positiu. Durant els crèdits es pot escoltar a Harley cantant una cançó de bressol (bastant violenta) al seu nou bebè, no obstant això, en el DLC Harley Quinn's Revenge, al voltant del bressol en la qual hi ha un ninot del Joker, hi ha diversos nous tests d'embaràs que mostren "-" que representen negatiu, ja que va perdre al seu beu, i és per això també que està molt enutjada.

En la precuela Batman: Arkham Origins, Quinn fa una breu aparició(però com la Dr. Harleen Quinzel), això ocorre quan Batman porta al Joker a Blackgate i Harley és la seva psicòloga tal com en la seva primera aparició que va anar en 1992 en l'episodi nº 22 (Joker's Favor) de Batman: La Sèrie Animada

En Batman: Arkham Knight ella apareix en diverses maneres del joc, en la història principal, ella i la seva colla segresten el teatre abandonat on Batman retenia a diversos subjectes que van ser infectats amb la sang del Joker gràcies a l'ajuda d'un d'ells que va poder fingir seny perquè la seva aparença encara no canviava, en ser derrotada per Batman i Robin presència horroritzada com el mateix subjecte que la va ajudar a entrar al teatre i segrestar-ho mata als altres subjectes per després ser noqueado, això va afectar a Harley ja que ella els considerava regals que el Joker li va enviar des de la tomba. En el seu propi DLC ella apareix en una petita precuela poc abans dels successos de la trama principal on irromp en el departament de policia de Bludhaven amb instruccions del Pingüí, lloc on Poison Ivy està sent retinguda, en aquest capítol ella compta amb diversos accessoris com a gas del riure, caixes musicals explosives, paranys de serpentines adhesives i per descomptat, la seva bat decorat, al final ella s'enfronta a Nightwing i diversos policies per sortir victoriosa i anar-se amb Poison Ivy, a més, en aquest capítol va demostrar tenir al seu jo passat com una veu en la seva ment que li demana deixar la seva vida criminal solament per ser renyada i ignorada per la mateixa Harley. Harley també apareix en el DLC precuela de Batgirl " A matter of family " on ella i el joker segresten al comissionat Gordon i a diversos policies en un parc de diversions abandonat, al final del capítol ella i el Joker són derrotats en una batalla contra Batgirl i Robin batalla en la qual va demostrar ser més perillosa que el Joker, en ser derrotats, el Joker li apunta amb un arma per poder escapar llançant-se al buit amb un paracaigudes mentre ella s'aferra infantilment a la cama d'un dels oficials intentant detenir-ho

DC Universe[modifica]

Harley també fa aparició en el videojoc DC Universe Online para PS3 I PC com un dels varis vilans que fan presència en el joc. Depenent del rol del jugador (heroi o vilà) la hi haurà de derrotar per rescatar a Robin o derrotar-ho per rescatar-la, respectivament.

En el videojoc Mortal Kombat vs. DC Universe per a consoles (Play Station 3, Xbox360) ella anava a aparèixer com a personatge jugable descarregable juntament amb Quan Chi, però aquest contingut va ser cancel·lat pel tancament de Midway, productora del joc.

En el 2013, apareix en el videojoc com a personatge jugable Injustice: Gods Among Us participant amb el seu clan i és membre de la insurrecció de Batman que lluita contra el Règim de Superman

Vegeu també[modifica]

  • Llista d'enemics de Batman

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]