Usuari:Flores,Alberto/La Isla Bonita

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'àlbumLa Isla Bonita
ArtistaMadonna

"La Isla Bonita" és una cançó de Madonna. Va ser llançat com el cinquè i últim senzill del seu tercer àlbum d'estudi,Veritable, Blau el 25 de febrer de 1987 per Sire Records. Escrit originalment com un lament, la cançó va ser ofert primer a Michael Jackson abans que Madonna ho va acceptar i reescriure la lletra amb Patrick Leonard. "La Isla Bonita" és coneguda per ser la primera cançó de Madonna per tenir una influència espanyola en ella amb els acords dels tambors cubans i guitarra espanyola, maraques, harmòniques i una barreja de sintetitzats i bateria real.

Presentacions en viu[modifica]

Madonna interpretant "La Isla Bonita" en la gira Sticky & Sweet Tour.

Madonna va interpretar la cançó durant les seves gires mundials Who's That Girl World Tour,The Girlie Show Tour,Drowned World Tour,Confessions Tour i Sticky & Sweet Tour. També va interpretar la cançó en el concert benèfic Live Earth a Londres. En l'Who's That Girl World Tour va ser interpretada en la part del encore. Madonna va sortir a l'escenari amb un vestit vermell brillant, com el vídeo i va interpretar la cançó amb les seves coristes Niki Haris, Donna De Lory i Debra Parson. Una dansa llatina amb Angel Ferreira també va ser inclosa. Dues interpretacions diferents de la gira van ser gravades en videos:Who's That Girl – Live in Japan,filmat a Tòquio,Japó el 22 juny 1987[1] i Ciao, Italia! – Live from Italy,filmat a Torí,Italia el 4 setembre 1987..[2] En la gira The Girlie Show World Tour Madonna interpretà la cançó després de "I'm Going Bananas".[3] Durant la seva gira Drowned World Tour realitzada el 2001,Madonna interpretà "La Isla Bonita" en el segment llatí del xou.[cal citació] Madonna interpretà la cançó en el concert benèfic realitzat l'any 2007 Live Earth.[4] En l'Confessions Tour Madonna aparèixer en l'escenari en un leotardo blanc amb els cabells morat oberta i va començar a cantar la cançó.[5] En l'Sticky & Sweet Tour,la cançó fou part del segment gitano a més conté elements de la cançó "Lela Pala Tute".[6]

Versions cover[modifica]

Madonna interpretant"La Isla Bonita" en el concert Live Earth

La cantant francesa Alizée interpretà "La Isla Bonita" durant les seves primeres gires promocionals a Europa el 2003. El 2008,una nova versió estudi fou gravada i inclosa en una edició especial del seu àlbum, Psychédélices,a Mèxic.[7]

Formats i llista de cançons[modifica]

  1. "La Isla Bonita" – 4:01
  2. "La Isla Bonita" (Instrumental Remix) – 4:20
  • 12" Maxi-Single[9]
  1. "La Isla Bonita" (Extended Remix) – 5:28
  2. "La Isla Bonita" (Instrumental) – 5:14

Referències[modifica]

  1. Madonna (1987). Who's That Girl – Live in Japan (VHS). Warner-Pioneer Japan. 
  2. Phares, Heather. «allmusic ((( Ciao Italia: Live in Italy (Video) > Overview )))». Allmusic. Rovi Corporation. [Consulta: 3 març 2009].
  3. Madonna (1993). The Girlie Show – Live Down Under (VHS). Warner Home Video. 
  4. Sutherland, Mark «Live Earth London Wraps With Madonna Spectacular». Billboard. Nielsen Business Media, Inc., 07-07-2007 [Consulta: 20 març 2009].
  5. Gonzalez, Ed. «The Confessions Tour review». Slant Magazine, 06-06-2006. [Consulta: 20 març 2009].
  6. Jessen, Monique «Madonna Kicks Off World Tour in Knee-High Boots». People. Time Inc., 23-08-2008 [Consulta: 20 març 2009].
  7. «Alizee La Isla Bonita». ArtistsDirect.com. [Consulta: 20 març 2009].
  8. Plantilla:Cite music release notes
  9. Plantilla:Cite music release notes