Usuari:Laurads2808/Viajar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesLaurads2808/Viajar

Viajar és una revista mensual espanyola fundada el 1982 per Antonio Asensio Pizarro i que pertany al Grupo Zeta. Es tracta de l'única revista del sector de viatges del grup de comunicació. L'actual director de la revista és Mariano López i l'empresa editora és Ediciones Reunidas. El preu de l'exemplar és de 4,5€ i el preu de la pàgina de publicitat és de 6.800€. Segons dades de l'EGM al gener del 2012, la revista Viajar té una audiència de 259.000 lectors. El perfil dels lectors és del 45% pels homes i el 54% per les dones, de classe alta i mitjana-alta. L'edat de la majoria dels lectors (un 56%) es compren entre els 20 i 44 anys.

Història [cal citació][modifica]

La capçalera de la revista assegura que són “la primera revista española de viajes” i així va ser perquè a la dècada dels 1980 no hi havia cap altra revista del sector al mercat. Va sorgir com a resposta a una nova demanda de viatges, on la població començava a viatjar a destins fora dels límits de la costa: Palma de Mallorca, India o Egipte. També van sorgir noves maneres de transportar-se a l'hora de viatjar i, d'aquesta manera, va néixer la revista Viajar, per tal de resoldre dubtes i qüestions en aquesta nova manera de gaudir del temps lliure. El mateix any de llançament d'aquesta publicació, Grupo Zeta també va llençar al mercat el setmanari d'informació general Tiempo. A partir de llavors, el grup de comunicació va començar a treballar en una línia de publicacions mensuals especialitzades que avui dia segueix en expansió.

Contingut [cal citació][modifica]

La revista està entre les líders en el sector dels viatges i el turisme. A l'interior de la revista es poden trobar seccions d'actualitat sobre destins concrets i tot tipus de reportatges amb informació pràctica sobre indrets arreu del món. Es tracta d'una guia de viatges en format revista. Les seccions de la revista es mantenen al llarg de totes les publicacions, i són les següents: Carta del director, “La Brújula” (destins, línies aèries, hotels, la llista, cinema, llibres, 10 preguntes, moda), un reportatge, article d'opinió de Javier Reverte, “Agenda España”, reportatge de diferents llocs de l'estat espanyol, article d'opinió de Carlos Carnicero, Agenda internacional, reportatge sobre indrets arreu del món, article d'opinió de Luis Pancorbo, “Bolsa de viajes” (consells i petits articles sobre activitats i coses a fer a diferents destinacions), reportatge sobre alguna destinació concreta, article d'opinió de Jesús Trobado.

Col·laboradors [cal citació][modifica]

Col·laboracions habituals a càrrec de: Javier Reverte, Carlos Carnicero, Luis Pancorbo i Jesús Torbado. Escriuen articles d'opinió sobre aspectes relacionats amb la temàtica de viatges. Periodistes diferents col·laboren cada mes en la realització de reportatges de diferents destinacions i reportatges fotogràfics. Alguns d'ells, entre els quals es troben periodistes i fotògrafs, són: Luis Pancorbo, Nuria Cortés, Álvaro Arriba, Pedro Javier Díaz Cano, Eduardo Grund, Noelia Ferreiro, Elena del Amo, Alberto Paredes i Therry Maliniak.

Direcció [cal citació][modifica]

  • Redactor cap: Luis Uribarri
  • Redacció: Juan José Martín Sanz i Pablo Fernández
  • Redactora Revistaviajar.es: Sara Acosta Díaz
  • Edició gràfica: Álvaro Arriba
  • Disseny: José Manuel Martínez
  • Secretaria de redacció: Mercedes Hernando

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]