Usuari:Marccarnicer/B.B. Muñoz

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMarccarnicer/B.B. Muñoz

B.B. Muñoz (Pedro Muñoz, 1944 - 2008) va ser un cantant i compositor argentí.

Biografia [cal citació][modifica]

Va començar en 1957 com baterista de diferents conjunts, en 1960 és contractat per Odèon per gravar amb una orquestra anomenada Els 7 d'Or, els qui en 1962 són contractats per tocar a Espanya, tornant a l'Argentina a l'any següent.

En 1964 és contractatt pel segell Music-Hall, pel qual grava sis discos simples, amb cançons com "El que És amor", "Quin bufó és somiar", "Mister Edison", "Et retorno la medalla", "Paraula d'honor", "Tempesta", "L'hamaca de Juana" o "El més important".

A partir de 1968 integra el duo pop melòdic Fedra i Maximiliano, amb la cantant Eli Salvador (Fedra), amb qui grava dues LPs i diversos simples. El dueto es dissol cap a 1971, i Muñoz encara una carrera com a solista, encara usant el pseudònim de Maximiliano. En 1972 edita el disc "Maximiliano", per després radicar-se a Espanya. En la Mare Pàtria publica dos àlbums: "Civilització" (RCA, 1974) i "Temps de reflexió" (Hispavox, 1976), mentre que un tercer treball, tentativamente titulat "Assajos a Madrid" queda inconcluso i inèdit.

Després de deu anys de estadía a Europa B.B. torna a l'Argentina cap a 1982, gravant "Si no creo no ho veig" (RCA, 1982). A finalitats d'aquest mateix any ofereix una sèrie de concerts en el Teatre Odèon de Buenos Aires, els quals són recollits en un àlbum doble en viu: "59 minuts de vida" Amb Pier Vallona (El Gros Pier com Managger), (Tonodisc, 1983), 1° Disc Doble Gravat en Viu. On compta amb la participació d'importants músics convidats, com Marilina Ross, David Lebón, Miguel Cantilo, Piero i el guitarrista Héctor Starc, entre uns altres. Aquestes van ser els seus ultimes presentacions en viu dedicant-se després a Produccions Artístiques.

L'any 1986 aconsegueix reunir a Vox Dei (Ruben Basualto, Willy Quiroga i Ricardo Soule) Amb teclats de Luis Valenti i Produeix "La Bíblia en Viu) Realitzant dues funcions úniques en el teatre opera de Bs As Gravat en viu amb l'estudi mòbil de "El Cielito Records" Per Gustavo Gauvri.

Després d'això Ho convoquen per realitzar la producció integral del festival de Rock "La Faldilla 86´" En la Pcia de Cordoba Afavorit per la secretària de turisme de la Faldilla. El qual va durar 3 dies i convoco 15 mil persones.

L'any 1989 crea el nom "El Cantautor" i realitza el cicle que portés el mateix nom també a la ciutat de "La Faldilla" Cordoba. Durant Gener i Febrer del mateix any. Cicle on convoco més de 20 artistes nacionals i internacionals on cada es va presentar dos dies. La seva idea va ser que el públic conegués al seu artista favorit en la seva intimitat. Assoliment que els mateixos es presentessin només amb el seu instrument o a

el summe acompanyats per un músic. Es van presentar els següents Artistes

Facundo Cabral, Ruben Rada, Yabor, Alejandro Lerner, Fito Paez, Lito Nebia, Nito Mestre, Eladia Blazquez i Chico Novarro, Gian Franco Pagliaro, Luis Alberto Spinetta, Juan Carlos Baglietto, Marilina Ross,

Pedro i Pablo (Miguel Cantilo i Jorgue Durietz) entre uns altres.

L'any 1991 en societat amb un amic prenen un reconegut Burlesque situat en la cantonada de Nicolas Rodríguez Peña i Corrents i ho converteixen en "El laboratori" Teatre-Concert. Donant-li espai a varis

Artistes, Ja siguin Músics, Actors, còmics, obres infantils, i projecció de pel·lícules de bandes tals com:

Manal (Javier Martínez i Alejandro Medina), Ocellet Zaguri. Carlos Mellino, entre uns altres.

Obres de teatre com 1990 Escrita i Dirigida per Leonardo Rosenwaser, el trio còmic "L'Escala"

Pel·lícules: Escales al cel (Led Zeppelin) Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

Després de 2 anys tanquen el teatre i es dedica a compondre cançons per a altres Artista. Tal és el cas de Thalia, any 1994 disc "En Extasis" Tema "Et deixi la porta oberta"

Any 1995/96 Realitza cançons per al cicle "Reyna en Colors" Disc de Marcela Paoli amb el personatge "Donya Aranya" i Pablo Lena "El Gat Montes" I crea "El CLUB de Guardians del Planeta Ressò Guardian"

On es realitzen donacions i es van portar a escoles rurals punt en el sud del País com en el Nord.

Després es decideix a dedicar-se al mateix.

Fins que en assabentar-se de la seva malaltia l'any 2005 motivat pel fill, realitza la seva última Obra "Després del Silencio" Disc editat per Fonocal l'any 2012

Va morir el 4 de juny de 2008.

Discografia LP[modifica]

Amb Fedra i Maximiliano

  • 1969: "Un noi, una noia"
  • 1969: "Explica'm"
  • 1972: "Maximiliano"
  • 1974: "Civilització"
  • 1976: "Temps de reflexió"
  • 1982: "Si no ho creo no ho veig" - RCA VICTOR
  • 1983: "59 minuts de vida", en viu - TONODISC S.A.
  • 2007: "Després del Silencio" Producció Independent.

Categoria:Cantants en castellà Categoria:Pàgines amb traduccions sense revisar Categoria:Cantants argentins Categoria:Compositors argentins del segle XX