Vés al contingut

Usuari Discussió:Aseques

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Aseques! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Podeu proposar una pàgina per a que un administrador l'esborri. Per a fer això, editeu la pàgina que voleu que s'esborri i poseu-hi {{destrucció|motiu per a esborrar la pàgina}}.}}

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Hola, aquesta és la meva primera col·laboració :) Mes que res posar Microsoft Windows XP per ser coherent amb la resta de definicions. Si algú m'indica com canviar les categories, també crec que s'haurien de tornar a definir un pel. Sobretot refer el grup dels Microsoft, i per exemple tampoc te massa sentit tenir el GNU per una banda i el Hurd per l'altra. De fet com a sistema operatiu es un de sol, en general Linux (encara que Richard Stallman insisteixi que no), I llavors pot tenir diferents nuclis, Hurd, Linux, o fins i tot BSD. Tambe n'hi ha que en diuen sistemes *NIX (pq tenen les mateixes instruccions que UNIX) Alguna opinio?

Per canviar les categories només has d'entrar als articles i canviar el codi [[Categoria:Tal]] per [[Categoria:Tal altra]]. Llull 07:36 30 oct, 2004 (UTC)

Crec que t'estàs confonent. Estàs escrivint un article a la Categoria:Microsoft Windows que hauria d'anar a Microsoft Windows. No s'escriuen articles a les categories les quals només serveixen per ordenar els articles. Llull 07:37 31 oct, 2004 (UTC)

Esborrar[modifica]

Hauries de firmar els teus comentaris posant al mateix temps els botons (Ctrl) + (Alt) + (4), així seria més fàcil contestar.

Les planes es poden buidar per tot-hom, d'aquesta manera si en veus en contigut erroni, vandàlic, et coetera ho pots fer. Buidar vol dir simplement pitjar, supos que ja ho saps, el botó (Supr), per posar un exemple; però també ho poden fer els vàndals, si ho fan queda el historial, i podem revertir la plana. Esborrar una plana, la plana de discussió, l'historial, et coetera, com si mai hagues estat només ho poden fer els administradors.

Plàcid Pérez Bru 19:25 1 nov, 2004 (UTC)

  • Aixo de la signatura nomes deu servir des de windows suposo, ara estic en Linux+Firefox i no hi ha manera. Suposo que et referies a això Usuari:ASeques, pero ho he de fer manual.
En linux es AltGr + 4 (el quatre de la part superior del teclat, no el de la part dreta) Makinal 20:44 9 des, 2004 (UTC)
  • Aixi el metode es buidar i avisar, o no cal que avisi ?

Articles de mitologies[modifica]

Hola, he vist que no et fa massa gràcia esborrar els articles de Mitologia inca, Mitologia guaraní i Mitologia xinesa. Has entrat als articles? Per que realment són de risa. Per la funció que tu apuntes (que els articles no es queden deslligats) ja tenim les categories. Jo sóc partidari d'esborrar aquests tres articles, i si algun dia algú té ganes d'escriure un article com déu mana (no sols un llistat d'altres articles de la mateixa categoria), doncs es tornen a crear els articles de mitologies. Makinal 18:38 9 des, 2004 (UTC)

La idea final que vull transmetre és que aquests articles tenen una funció redundant, i elminant-los netejem una mica de Viquipèdia tota la brossa que hi ha. Makinal 18:38 9 des, 2004 (UTC)

  • Si, si ja he vist que estan buits practicament, pero com arrivaries sino a Mama Quilla, o Inti?? que si que estan correctes i són dins de Mitologia inca?. En tot cas des de Mitologia s'hauria de apuntar a les categories Aseques 23:59 9 des, 2004 (UTC)

Sí, entenc la teua preocupació. Però ja es va decidir fa uns mesos anar eliminant aquests llistats en pro de les categories. Sense l'article de Mitologia inca, Inti es pot trobar de dues maneres, o bé cercant-hi directament Inti, o bé anar navegant per les categories. i.e.: Principal > Cultura > Mitologia > Mitologia inca.

Altra cosa molt diferent, tal i com apunta Llull és l'article de Mitologia egípcia, que dona molta més informació de la que hi ha en la categoria. Però, és que em sap greu, però, articles com el de la Mitologia inca em fan mals als ulls, sense estandaritzar, sense categoritzar i el contingut es basa en un simple llistat d'altres articles de la mateixa categoria. Makinal 00:13 10 des, 2004 (UTC)

Ok, doncs ja miraré de traduir almenys el primer paragraf des de la wiki espanyola, per que al menys hi hagi una mica de teca per consultar, aixis tothom content :)

Genial! Makinal 16:38 10 des, 2004 (UTC)

Aves[modifica]

Certament, el que en català es diu "aus" en castellà es diu "aves", però és que en la nomenclatura taxonòmica torna a ser "aves". És una llatinada. Llull 20:04 9 des, 2004 (UTC)

  • Ho havia mirat de la wiki anglesa i alla he vist birds, el nom de aves, només el fan servir en la classe, per la resta en diuen birds, jo faria el mateix ... fa mal d'ulls veure com parlen d'aves a tot arreu quan es pot fer servir el terme ocell o au. Però si, tens rao, casi me'n oblidava :P Aseques 23:59 9 des, 2004 (UTC)

Londres[modifica]

Hola, Aseques. No he estat jo qui ha tornat a col·locar el mapa d'Europa amb Londres (sí que està marcat, poquet però ho està), l'únic que he fet ha estat posar el peu de foto perquè es veiés què pintava aquella il·lustració allà. Crec que ara queda més clar. De tota manera, a mi no em faria res que el mapa no hi fos, tot i que ja et dic que no sóc jo qui l'hi ha posat. --Enric 12:30 17 gen, 2005 (UTC)

Plantilla de país[modifica]

Abans demanaves si hi havia alguna plantilla feta per als països. Dins de "Template:Plantilla_de_país" en trobaràs dues, una sobre Espanya i una altra sobre l'Afganistan. Aquesta última està adaptada de la Viqui anglesa més recentment i l'he corregida jo. --Enric 14:24 17 gen, 2005 (UTC)

Categoria Unió Europea[modifica]

Si volies afegir la categoria Unió Europea, sols calia que modificasses la plantilla Template:Estat_de_la_UE Micru 18:52 26 gen, 2005 (UTC)

No, més val no afegir categories a les plantilles, després només porten problemes quan es posen en d'altres bandes no pensades en un principi. El que calia haver fet és posar la categoria d'Unió Europea en les categories d'estats i no en les mateixes pàgines. Em pensava que ja ho esten totes però he vist que només Espanya, llavors esdevé redundant. Llull 18:56 26 gen, 2005 (UTC)
Jo això ho he fet mirant la pàgina de la wiki en castellà com a mostra, crec que és la millor manera de categoritzar els paisos.

Ah, una cosa, seria redundant si tots els estats tinguessin una categoria, cosa que no passa amb els que no tenen articles addicionals !!


Images[modifica]

D'acord, però hi havia una barreja. Per cert, i posats a simplificar el codi. A la versió en anglès el que tenen a la versió en anglès és una simple plantilla inicial a l'estil de Plantilla:Suècia on a dins hi posen les gràfiques. Què en penses? Llull 14:19 27 gen, 2005 (UTC)

Per cert, ara que hi caic. Les imatges de commons s'agafen igualment indendentment de què el codi inicial sigui Image: o Imatge:. No té la importància de copiar el text clavat de la imatge. Llull 14:21 27 gen, 2005 (UTC)
Clica damunt de les imatges i veuràs que a la descripció t'explica que provenen de commons (diu que és un arxiu compartit). Si n'estic segur. També pots posar image: per als que hi ha ací i et funcionarà. Com els discerneix? Ni idea. Suposo que dóna prioritat als d'aquest servidor. Pensa que a la versió en anglès ni tan sols tenen aquesta diferència. Llull 14:29 27 gen, 2005 (UTC)

Ok, doncs ho tornare a canviar ;) si es segur. Aixo de simplificar-ho no ho acabo d'entedre, jo diria que ho he fet exactament igual que ells ho tenen, crec ...

Sobre Austràlia[modifica]

Pel que fa a la monarquia constitucional, doncs bé, cap problema. I el Commonwealth, a l'Enciclopèdia Catalana sempre és masculí; total tant se val masculí o femení, ja que en anglès no té un gènere determinat; però he fet servir la forma masculina perquè és la que està més documentada en textos catalans solvents. --Enric 00:40 29 gen, 2005 (UTC)

Cop de mà[modifica]

Gràcies per l'oferiment, de fet en Llull m'ha ajudat molt i ara el Viquiprojecte ja està gairebé engegat. De fet ara mateix n'estic acabant la pàgina principal. Amb el que tenia més problemes era alhora de crear les plantilles, que encara no ho havia fet mai, però ara ja vaig veient com va. Si tens cap suggeriment per millorar el Viquiprojecte sempre és d'agrair, aquí és on el discutim

Viquiprojecte:països[modifica]

He afegit la UE a la llista de països fets (amb les excepcions corresponents), però no estic del tot segur que les plantilles fetes siguin totes ja uniformes i t'agradin... si és així, digues quines més toca canviar. A part d'això, endavant!! Tuvalu, Nepal i Bolívia ens esperen!Jahecaigut 15:14 16 feb, 2005 (UTC)

He fet la prova amb el Surinam i més o menys ha quedat potable... No sé però si he fet les coses massa bé, aprofitat bé el codi, etc. Podries mirar-t'ho aviam què? Mercès! I per cert, saps si hi ha algun mètode ràpid per col.locar, dins de les wikis en les altres llengües, l'enllaç cap a la catalana? O cal picar-se l'enllaç un a un, com jo fins ara he fet? (és un rotllo! Hi ha d'haver quelcom més eficient! Potser està a l'ajuda i no ho he llegit...)Jahecaigut 23:47 16 feb, 2005 (UTC)

Home, el gentilici, d'acord. Ni el trobo especialment important ni molest. M'agradaria més que a la taula hi hagués quelcom d'economia i de religió, enlloc de per exemple, les coordenades de la capital (que al cap i a la fi ja poden estar al seu article particular), o aquesta mania tan característica de la wikipedia de fer rànkings de tot...Però vaja, tot això crec que ja es podrà discutir en el futur. En lloc de ser pere-punyetes més val tenir una entrada per país, i en el futur ja s'aniran inflant i millorant. Ah! I gràcies per la plantilla, és clar! Ho sento que encara m'hi emmerdo, però ja m'hi aniré acostumant. En el futur, estaria bé tenir-ne per a les llengües, també, estil la wiki en anglès...Jahecaigut 16:28 18 feb, 2005 (UTC)

Uzbekistan[modifica]

He creat la taula de país de l'Uzbekistan. M'agradaria crear més taules de països. Abans de continuar, segueixo amb aquest tipus de taula? (és directament la de la Viquipèdia anglesa). Pere

Atol - Atol·ló[modifica]

Veig que a Kiribati has canviat atol per atol·ló. Fa uns dies vaig estar canviant-los al revés en altres articles. El diccionari de l'IEC no en diu res. La GEC té els dos mots donant preferència al primer. Però tant el diccionari de l'Enciclopèdia en línia com el Termcat només tenen atol.--VRiullop 15:28 9 jul, 2005 (UTC)

Doncs res, que jo només ho vaig mirar en el google en català i seguint la lògica. Ja pots revertir tranquilament, que deus tenir rao ;)

Viquimedia.cat[modifica]

Hem creat l'associació Amical Viquipèdia perquè fa temps que anem al darrere de ser reconeguts com local chapter de wikimedia, aquí pots veure la nostra candidatura, potser pots considerar de donar-hi suport signant al corresponent apartat (cal haver-se registrat a Meta). --Jordicollcosta (discussió) 19:50, 27 nov 2009 (CET)[respon]

retorn[modifica]

espero que tornis a editar de manera activa, els països han millorat molt des que els vas començar a ampliar però encara ens falta moltíssima feina--barcelona (disc.) 11:22, 15 juny 2012 (CEST)[respon]

Viquiprojecte còmic 2020[modifica]

7è Viquiprojecte del Còmic
2020
Placa commemorativa de participació al Viquiprojecte del còmic

Gràcies per la teva participació, Aseques! F3RaN (disc.) 18:16, 11 maig 2020 (CEST)[respon]