Vés al contingut

Usuari Discussió:Xavigivax/DISCUSSIO01

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Salutacions

Hola, Xavi. Jo també hi vinc poc, ara vaig fent les capitals de comarca a la Biquipedia aragonesa (és a dir, que veig moltes banderes i pocs escuts...). Aviat veuràs a Rubió un bot afegint + .an... No cal dir que pots continuar demanant ajut pels topònims... --Manuel Trujillo Berges (discussió) 13:44, 27 març 2008 (CET)

Hola, Xavi. No estiguis tan segur del que dius... A Rubió no hi afegiré res, al contrari, condensaré el que hi ha al teu article. No pretenc fer articles bons, només fer articles per una Biquipedia amb 8.500 articles, així que moltíssima feina per fer... Em miraré el monobook, gràcies per l'avís, ja que no ho sabia. --Manuel Trujillo Berges (discussió) 17:00, 27 març 2008 (CET)

Escuts

Hola, com t'he dit en la pàgina de discussió de Reus, crec que si vols replantejar la política general sobre un assumpte que afecta a diversos articles on ho has de plantejar és a la Taverna, no en les pàgines de discussió dels articles.el comentari anterior sense signar és fet per 158.109.210.22 (disc.contr.) 13:03, 29 set 2008 (CEST)

D'acord amb l'anònim. Aquest canvi de política que estàs fent s'ha de discutir a la taverna perquè no és un tema independent de cada article.--Pere prlpz (discussió) 13:27, 29 set 2008 (CEST)
Massa tard no. Segueixo pensant que és el procediment més correcte per marcar un canvi que afecti diferents articles.el comentari anterior sense signar és fet per 158.109.210.22 (disc.contr.) 13:37, 29 set 2008 (CEST)
No crec que hi hagués una presa de decisió separada, però s'ha discutit a més d'un lloc i fa anys que es fa igual amb tots els municipis catalans, o sigui, que té consens fins que no es decideixi una altra cosa. Ignoro on és la diferència amb Calaceit, però podria ser trobar-se en la llei de símbols dels ens locals o com es digui, o també podria ser que els interessats en els escuts s'han mirat millor els municipis catalans que els de la Franja. Com t'hem dit l'anònim i jo, pregunta-ho a la taverna.--Pere prlpz (discussió) 13:41, 29 set 2008 (CEST)
La taverna té les seves pròpies instruccions, però per parlar del tema pots continuar a Viquipèdia:La_taverna/Arxius/Polítiques/Recent#Escuts_no_oficials on ja he obert una discussió.
Sobre les polítiques, no tot el que té consens té una presa de decisió i una norma. Hi ha coses que estan fetes igual a molts llocs, sovint després de discutir-les en un o molts llocs, i si vols canviar-los tots (o canviar-ne un adduint un motiu que serviria per tots) el mínim que es pot fer és comentar-ho abans en un àmbit general.
I sobre la diversitat de les viquis, a mi també em sorprenen algunes maneres de fer de la viqui en castellà i, sobretot, els resultats que produeixen.--Pere prlpz (discussió) 14:12, 29 set 2008 (CEST)

Escuts no oficials

Hola, ja he deixat la meva opinio a la taverna, jo soc partidari de posar els escuts oficiosos, ja què per exemple en el cas de Reus l'escut que es fa servir jo l'he vist de tota la vida.--Cameta (discussió) 19:52, 29 set 2008 (CEST)

Escuts

Bon dia, Xavi. Com que veig que últimament estàs fent la versió .svg de molts dels escuts catalans, i sobretot dels últims que van sortint aprovats al DOGC, m'he adonat que falta per fer el de Sant Llorenç de la Muga (DOGC 5146, 5 juny 2008) i el nou de Sunyer (DOGC 5250, 4 nov. 2008), per si t'hi volguessis anar entretenint fa l'ulletEnric 12:50, 9 des 2008 (CET)

Renoi, quina rapidesa! Però perquè vegis que nosaltres també en som, de ràpids, precisament avui quan he vist l'aprovació al DOGC de l'escut de Blancafort m'he disposat a fer-ne l'article, perquè he vist que ja hi havia l'escut a l'article de Blancafort, i quan l'he anat a desar en Cameta se m'havia avançat! Estàvem fent el mateix article tots dos alhora! Ara em posaré amb Sant Llorenç de la Muga i canviaré el de Sunyer. Pel que fa a l'escut tradicional de Montblanc, és un cas semblant als de Berga, Reus, Badalona, Lleida, Tarragona o Manresa, que no han estat aprovats per la Generalitat perquè segurament l'Ajuntament no n'ha començat mai els tràmits (ignoro si en aquest cas és un escut oficialitzat per l'Estat, abans que les competències en aquest sentit les tingués la Generalitat). De tota manera, com que és d'ús molt antic, ja en faré també la pàgina. –Enric 14:25, 9 des 2008 (CET)

Hola altre cop. El blasonament el vaig fer jo mateix basant-me en la imatge que utilitza actualment l'Ajuntament (com diu a l'article, i que difereix una mica de la imatge que tenim nosaltres). En realitat l'ajuntament fa servir un escut triangular curvilini (que és el que vaig posar jo), mentre que el que hi ha ara a la imatge és una mena de quadrilong acabat en punta però amb la part inferior triangular (variant que no sé quin nom té, la veritat). El blasonament tradicional és el camper amb els quatre pals i el mont floronat d'argent ressaltant-hi a sobre, timbrat amb la corona ducal, i la forma suposo que ha anat canviant segons els temps i els gustos artístics de l'època i dels dissenyadors; jo m'he limitat a reproduir el que fa servir ara l'ajuntament. –Enric 12:02, 10 des 2008 (CET)

Escut de la Seu

Bones, estava buscant ajuda perquè fa temps que vull pujar l'escut de la Seu d'Urgell (escut) i m'han dit que tu entenies sobre el tema. Em podries ajudar?--Vilarrubla (Vine i xerrem) 20:02, 1 gen 2009 (CET)

L'únic que he trobat és aixó: Escut caironat: atzur, una mare de Déu d'argent sobre un mur d'or. Decoració d'or no reglamentària al voltant de l'escut. que es troba a l'article de la viqui escut de la Seu d'Urgell. Però no se si es prou descriptiu com per fer l'imatge a partir d'aquesta descripció, no he trobat res més. Si no ho pots fer gràcies de totes formes.--Vilarrubla (Vine i xerrem) 11:12, 9 gen 2009 (CET)
Ho se, ho se. Merci igualment.--Vilarrubla (Vine i xerrem) 17:20, 10 gen 2009 (CET)

Escut de Pi

Bon any, Xavi. Dilluns 5 de gener va sortir aprovat al DOGC núm. 5.290 l'escut de l'entitat municipal descentralitzada de Pi. El podries fer, perquè en puguem fer l'article? És dels senzillets (caironat, de sinople, un pi de sable, sense timbrar). Gràcies per tot. –Enric (discussió) 15:39, 7 gen 2009 (CET)

Gràcies, ja he fet l'article. Per cert, et dediques també als escuts valencians? De tant en tant en faig també articles i falten moltes imatges. Si vols te'n passo la relació... –Enric (discussió) 11:23, 9 gen 2009 (CET)

Escuts valencians

Ja he vist que has fet els escuts d'Albalat de la Ribera, Albalat dels Tarongers i de Matet, dels quals ja està creat l'article. De fet, el THV de la viqui espanyola el consulto de tant en tant per veure quins nous escuts han fet i substituir els antics que surten a la viqui catalana o bé afegir-los quan no hi són (i crear els articles corresponents). Et/us passo la llista dels oficials que falten (si més no els que jo tinc controlats); no sé si ja ho teníeu, però mira, ganga fa l'ullet .

Pel que fa a la primera recopilació que en va fer la Generalitat Valenciana, en un pdf consultable en línia Escuts i banderes de la Comunitat Valenciana, d'allà encara falten per fer les imatges corresponents a Aielo de Rugat, Benicull de Xúquer, Benifaió, Betxí (a la viqui espanyola hi ha una imatge amb l'escut oficial però els esmalts totalment canviats, per tant caldria fer-la de nou), Cabanes, Carcaixent, Cerdà, Costur, Estubeny, Figueres, Fortaleny, Gavarda, Gorga, la Granja de la Costera, Llíria, la Llosa, la Llosa del Bisbe, el Mareny (entitat local menor de Sueca), Oliva, el Palomar, Pavies, Pedralba, el Perelló (entitat local menor de Sueca), Pinet, Quart de les Valls, Real de Montroi, Sacanyet, Sant Joan de Moró, Soneixa, Sot de Xera, Sueca, Sumacàrcer, Tavernes de la Valldigna, Toga, Torre-xiva, la Vall d'Uixó, Vallat, Vilamalur, la Vilavella, Xalans, Xilxes i la mancomunitat de les Valls.

A més d'aquests, falten els següents que no estan recollits en un sol document, per tant indico al costat el número del DOCV (abans DOGV) on van sortir aprovats i on figura el blasonament; a diferència dels anteriors, els ordeno per número de DOCV (o DOGV) i no per ordre alfabètic: 4521: Teresa – 4558: Palmera – 4591: Almoines, Pego, Tormos – 4632: el Genovés – 4648: Guardamar de la Safor – 4686: Catarroja (la imatge que hi ha ara és més o menys l'escut oficial, però té una qualitat pèssima), Montant – 4718: Bell-lloc, Mancomunitat del Racó d'Ademús – 4737: Rugat – 4754: Alfara d'Algímia – 4763: Anna – 4910: Tollos, Xóvar – 4922: Tous, Venta del Moro (la imatge que hi ha ara és un emblema, no l'escut oficial), Xelva – 4944: Caudiel – 5008: Polinyà de Xúquer – 5012: Sant Joan de l'Ènova – 5197: Cortes d'Arenós – 5207: les Alcubles, les Salines – 5220: Xulilla – 5251: Montroi – 5287: Guadassuar, Potries, Torreblanca – 5315: el Villar – 5345: Antella – 5416: Moncofa, la Vall d'Almonesir – 5442: Geldo – 5459: la Barraca d'Aigües Vives (entitat local menor d'Alzira) – 5525: Artana, Benavites, Castelló de Rugat, Pina – 5576: Atzeneta d'Albaida (el que hi ha ara no és l'oficial), Mancomunitat Espadà-Millars – 5594: Montitxelvo – 5615: la Salzadella – 5616: Salem – 5674: Peníscola – 5732: Riola – 5871: Benissuera – 5874: Vilafranca (la imatge que hi ha ara no és l'oficial) – 5903: Gata de Gorgos

Espero que us faci servei. A reveure! –Enric (discussió) 12:08, 12 gen 2009 (CET)

Evidentment que no era una petició perquè fessis totes aquestes imatges. Senzillament era per si podia fer servei al THV, de cara a saber d'on treure els blasonaments corresponents, ja que en aquesta llista estaven agrupats. Jo vaig intentar fer-me una pàgina a la viqui castellana per poder fer correccions i esmenes, principalment, però es veu que el nom d'Enric ja està agafat. Suposo que hauria de demanar a un administrador d'usurpar aquest nom i tot això, però em fa una mandra... Bé, res més, l'aclariment ja està fet, doncs. A poc a poc i bona lletra... – Enric (discussió) 12:34, 12 gen 2009 (CET)
Gràcies! L'oliva ja és al pot fa l'ullet . Bé, ara no cal que corris a fer-los tots, només era per indicar els que faltaven i que en tinguéssiu la referència, com ja t'he dit. Per cert, el de Betxí ja està fet però amb els esmalts canviats. Ho dic perquè no sé si és fàcil de rectificar-lo, amb el dibuix ja fet, o bé cal fer-lo de nou... –Enric (discussió) 14:21, 12 gen 2009 (CET)
Més gràcies. Suposo que a l'Ajuntament els deu resultar estrany que la seva ermita la tinguin pintada de "blau" a l'escut, per això hi fan servir el groc, que s'assembla més al color de la pedra de l'ermita de Sant Antoni. De tota manera, ja he fet també l'article. A reveure! –Enric (discussió) 18:00, 12 gen 2009 (CET)

Al consell heràldic de la Generalitat Valenciana no són gaire rigorosos, ja te n'adonaràs si et fixes amb deteniment en el pdf aquest. Tot i que en teoria la versió oficial primera és la valenciana, es veu claríssimament que sempre parteixen de la versió castellana, i que la valenciana n'és una traducció (moltes vegades amb errors i tot, no només de terminologia, sinó que de vegades en castellà diu "sinople" i en valencià "atzur", per exemple, i si et mires la imatge veus que el blasonament "bo" sempre és el castellà). En aquest cas parteixen de l'escut d'ús immemorial, que deu ser tal com està dibuixat al pdf (amb ben poca traça heràldica, tot s'ha de dir), i o bé s'han menjat el terrassat al blasonament, o bé el funcionari que va fer aquest en particular no va creure oportú que hi hagués de sortir. En definitiva, un nyap. Fins demà! –Enric (discussió) 18:16, 12 gen 2009 (CET)

Ja vaig passant de tant en tant per la teva pàgina d'usuari per veure les contribucions heràldiques que vas fent fa l'ullet Bona feina! –Enric (discussió) 17:19, 15 gen 2009 (CET)

Nova tongada d'escuts

Bon dia. Tots els nous escuts de les comarques tarragonines tenen un indiscutible senyal parlant (el guant de Gandesa, les nous de la Nou de Gaià –aquest, ben poc acostat a les normes heràldiques–, les falçs de Falset –amb l'antic castell de la vila–, la torre de Tortosa...); no sé ben bé, però, què significa la gaia de l'escut de Pira (pot ser sí que vol ser una representació geomètrica d'una "pira"...). Pel que fa a Tortosa, la torre d'argent en camper de gules és l'escut tradicional, timbrat amb la corona de marquès (Alfons III va atorgar el 1329 el marquesat de Tortosa al seu fill Ferran) i amb les palmes concedides per Felip IV per premiar la fidelitat de l'oligarquia tortosina durant la guerra dels Segadors (abans ostentava també la llegenda «Fidelíssima i Exemplar»; no sé com és que no ha estat oficialitzat per la Generalitat, potser l'Ajuntament no n'ha iniciat els tràmits, potser les palmes borbòniques n'han estat l'impediment... Per cert, ja he fet també l'article sobre l'escut de Pinet. –Enric (discussió) 15:21, 28 gen 2009 (CET)

Perdona, però la terminologia heràldica castellana no la domino. D'aquesta peça, el Diccionari català d'heràldica de l'Armand de Fluvià en diu pila transposada (i esmenta que en francès se'n diu pointe, en castellà pira, en italià pila rovesciata i en anglès pile transposed). Per tant, si s'hagués d'oficialitzar l'escut d'alguna manera, no crec que aquesta peça heràldica hi toqués gaire, ja que caldria usar la terminologia catalana, no la castellana. Jo per això no hi veia la relació, només com a representació esquemàtica ideal d'una pira en el sentit de foguera. –Enric (discussió) 11:05, 29 gen 2009 (CET)
Sí ja ho sé, per això deia que si no era en aquest sentit, com a forma idealitzada d'una pira funerària, no hi veia la relació (desconeixia que d'aquesta peça se'n digués pira en castellà). Per cert, d'aquests focs o fogueres com els de Vallfogona en pots veure també un parell a Fogars de Montclús. I per cert bis, hem entrat en una petita guerra d'edicions responent al Mafoso, que has acabat guanyant tu fa l'ulletEnric (discussió) 11:37, 29 gen 2009 (CET)

Armes de Cervelló

Hola Xavi,.. Tot cercant he vist que vares fer l'escut del municipi de Cervelló. el company Usuari:Georg-hessen ha fet un article vers el llinatge de Cervelló , hem pregunto si aquestes son iguals al de l'escut del poble... Hem podries donar indicacions d'on trobar-ho (vers el tema Heràldic sóc un profà ). gracies --Marc (Mani'm?) 18:47, 28 gen 2009 (CET)

Escut de la ciutat de Tarragona

Mira't això.[1] Ja ni me'n recordava d'haver-ho escrit! El que no recordo és d'on ho vaig treure... –Enric (discussió) 17:28, 29 gen 2009 (CET)

Bon dia, he estat absent fins no fa gaire... Això de l'escut de Tarragona ho vaig escriure per a aquesta web del Ralf Hartemink, International Civic Heraldry, quan hi col·laborava habitualment, però ja fa anys. Va estar molt de temps inactiva, i es veu que ara torna a funcionar, però com que ja no sé quins escuts falten per introduir-hi i ara estic més abocat a la Viquipèdia, ho he deixat estar. La informació aquesta no sé exactament d'on la vaig treure, però el cert és que l'Ajuntament ara fa servir un escut d'or amb les faixes ondades de gules, com el tradicional de sempre, i que durant un cert temps es va voler difondre el d'argent amb les faixes d'atzur, com el que sortia a la col·lecció de segells de les províncies espanyoles que va sortir ja fa uns anyets. Ara, als de la Viqui espanyola tot el que faci referència a imposicions espanyolistes no els fa gens de gràcia de reflectir-ho, tot i que no els fa res castellanitzar tots els topònims catalans haguts i per haver, quan la majoria no són cap forma tradicional castellana, sinó amb usos ortogràfics antics o absurds. Però bé, això són figues d'un altre paner.
Precisament quan em vaig posar a col·laborar amb la web d'heràldica cívica en anglès vaig haver de fer molts articles sobre els quals no hi havia informació, ja que, com bé dius, tota l'explicació d'on provenen els diversos elements abans no sortia al DOGC. Em vaig anar documentant en obres antigues que vaig trobar, i en molts casos veient la història dels municipis, quin patró tenien, si eren senyals parlants o no... la pràctica en qüestions d'heràldica ja et fa deduir que si en un escut hi trobes un món, és perquè fa referència a Sant Salvador o bé perquè el poble es diu Monistrol, posem per cas. Si hi ha una creu de Malta és que allà hi havia hagut presència de templers i hospitalers, etc. En els casos que no sabia d'on provenia algun element de l'escut, o bé tenia dubtes, vaig enviar un e-mail al municipi perquè m'ho expliquessin: alguns contestaven, altres no. Finalment, amb tots els casos irresolubles, vaig fer una consulta a l'Armand de Fluvià, conseller heràldic de la Generalitat, que és qui en realitat havia fet els informes per a la realització dels escuts que s'havien d'oficialitzar. Ara, una referència bibliogràfica de cada escut, un per un, no te la podria donar; i tampoc això seria sempre fiable: de fet, al llibre Els escuts heràldics dels pobles de Catalunya, de Manuel Bassa i Armengol (Barcelona: Millà, 1968), quan d'algun municipi no en sabia l'escut o no el trobava, se l'inventava directament. De tota manera, pel que fa als primers escuts aprovats (i també les banderes), la Generalitat va editar un llibre amb fitxes en format de carpeta amb anelles: Els símbols dels ens locals de Catalunya (Barcelona: Generalitat de Catalunya, Direcció General d'Administració Local, 2001 - ISBN 8439354916); allà s'hi explicava de manera succinta el significat de l'escut, i hi va participar també l'Armand de Fluvià. Mira't aquesta adreça,[2] abans el document es podia consultar en línia en pdf. Ara a mi em dóna error, però potser és a causa del mac... –Enric (discussió) 12:46, 3 feb 2009 (CET)

De mica en mica...

... s'omple la pica. Avui ha sortit al DOGC el nou escut de Figuerola del Camp. Com que entra dins l'armorial de Tarragona, suposo que correràs com un llamp a fer-lo, hehehe. És ben senzill, a més a més: d'or, una fulla de figuera de sinople, timbrat amb una corona de poble. A reveure! –Enric (discussió) 13:57, 3 feb 2009 (CET)

He quedat com un babau. Un cop he desat aquest missatge que t'havia enviat, se m'acudeix entrar a la pàgina, i au, ja hi havia l'escut! Més rapidesa impossible fa l'ulletEnric (discussió) 14:00, 3 feb 2009 (CET)
Bon dia de nou. He mirat a l'arxiu i he trobat el document que et deia sobre els Símbols dels ens locals..., però no és en pdf sinó pps (power point). Me'l vaig descarregar fa temps, no sé si ara hi ha accés o no. De tota manera te l'havia comprimit perquè pesa molt, per si volies que te l'enviés per e-mail, però he fet la prova i encara pesa massa (fa més de 5 MB) i el meu correu electrònic no em permet enviar-lo. Espero que hi hagi sort i hi puguis accedir (també tinc el llibre físicament a casa, si t'interessés per fotocopiar-lo –és un pal, ja ho sé– te'l podria passar). A reveure! –Enric (discussió) 15:24, 3 feb 2009 (CET)
Realment el Safari em dóna molts maldecaps, però tant se val, el document ja el tinc descarregat de fa temps. Gràcies! –Enric (discussió) 17:23, 3 feb 2009 (CET)
Gràcies per la guineu melangiosa, però el Safari el tinc instal·lat al mac de la feina (juntament amb l'Explorer, que encara em dóna més problemes), i a l'empresa són molt perepunyetes amb això d'instal·lar nous programes i s'ha de fer un viacrucis per obtenir que te'n deixin posar un de nou, ni que sigui gratuït... –Enric (discussió) 10:38, 4 feb 2009 (CET)

Escuts aprovats... a mitges

Hola! He vist que has carregat l'escut de Portbou, com a "escut aprovat". En realitat, en la situació de Portbou, en què l'Ajuntament ha aprovat un escut però que després no surt publicat al DOGC, n'hi ha més casos. Moltes vegades l'Ajuntament aprova l'escut i després, com a tràmit, s'envia a la Generalitat perquè l'aprovi, i fins a la publicació en el DOGC passen alguns mesos. Però altres vegades el tràmit s'atura en algun lloc i la ratificació per part del departament corresponent de la Generalitat no arriba mai a veure la llum. De moment, que tingui jo controlats, aquests casos s'han donat amb Ventalló (aprovat "inicialment" el 29 de maig del 2002!, edicte publicat al DOGC núm. 3664, de 26 de juny d'aquell any), Portbou ("incoa l'expedient d'oficialització" l'1 de desembre del 2003, edicte publicat al DOGC núm. 4035, de 22 de desembre d'aquell any), Baix Pallars "inicia l'expedient d'adopció de l'escut heràldic" el 22 de novembre del 2006 i, un cop el projecte elaborat, se sotmet a informació pública el 19 de juliol del 2007, anunci publicat al DOGC núm. 4937, de 31 de juliol del 2007), Nalec (aprovat "inicialment" el 24 de juliol del 2006, anunci publicat al DOGC núm. 4999, de 31 d'octubre del 2007), l'Albi (aprovat "inicialment" el 19 d'octubre del 2007, anunci publicat al DOGC núm. 5013, de 21 de novembre d'aquell any; per cert, l'Albi ja havia iniciat un expedient per adoptar l'escut heràldic el 18 de juliol del 2005...), Sant Pere Pescador (sotmet a informació pública la proposta de nou escut municipal el 6 de maig del 2008, anunci publicat al DOGC núm. 5132, de 16 de maig d'aquell any), Alfara de Carles (aprovat "inicialment", juntament amb la bandera, el 29 de maig del 2008, anunci publicat al DOGC núm. 5159, de 25 de juny d'aquell any), Tàrrega (inicia l'expedient de modificació de l'escut i la bandera el 21 de juliol del 2008, edicte publicat al DOGC núm. 5191, de 8 d'agost d'aquell any), la Vajol (aprovat "inicialment" el 31 de gener del 2007, si bé l'edicte està signat per l'alcaldessa el 26 d'agost del 2008 i és publicat al DOGC núm. 5210, de 5 de setembre d'aquell any), Bellmunt d'Urgell (indica que "s'amplia el termini de 15 dies hàbils" per presentar observacions i al·legacions en relació amb l'expedient d'aprovació inicial de l'escut el 4 de setembre del 2008, anunci publicat al DOGC núm. 5223, de 26 de setembre d'aquell any; alguna cosa deu passar, perquè l'aprovació inicial era del 24 de juliol del 2008, anunci publicat al DOGC núm. 5186, d'1 d'agost d'aquell any), Cabrera d'Anoia (aprovat "inicialment" el 2 de juny del 2008, anunci publicat al DOGC núm. 5233, de 10 d'octubre d'aquell any), Beuda (aprovat "inicialment" el 6 de novembre del 2008, edicte publicat al DOGC núm. 5261, de 19 de novembre d'aquell any) i Olvan (aprovat "inicialment" el 26 de setembre del 2008, anunci publicat al DOGC núm. 5273, de 5 de desembre d'aquell any). Com pots comprovar, hi ha expedients d'aquests que s'han perdut als llimbs, segurament perquè el consell heràldic hi deu haver posat alguna pega, mentre que els més recents segurament seran publicats al DOGC definitivament un dia d'aquests. A reveure! –Enric (discussió) 17:47, 9 feb 2009 (CET)

Gràcies per la informació, precisament no he mirat el DOGC avui. Però ja era hora, que semblava l'obra de la seu, aquest parell d'escuts. És clar que el rècord és el de Ventalló... Demà m'hi posaré. –Enric (discussió) 18:27, 9 feb 2009 (CET)
També ha passat amb el de Bossòst, que al 2002 surt que s'ha iniciat l'expedient... però el projecte surt a la web de l'ajuntament de Bossòst.--ESCJosep (disc.) 10:22, 4 jul 2009 (CEST)

Escut de Saldes i Molins de Rei - Petició

Hola Xavi: Saps on podria trobar referencies vers l'escut de Saldes i Molins de Rei?. M'agradaria poder posar-los als articles corresponents. Gracies.--Marc (Mani'm?) 16:11, 13 març 2009 (CET)

Escut de Benicarló

Bon dia! Repassant escuts valencians, m'he adonat que la versió .svg que el taller de la Viqui espanyola ha fet de l'escut de Benicarló no es correspon exactament al blasonament oficial, ja que la forma és quadrilong de punta rodona, com la majoria, però en canvi en aquest s'especifica que és "quadrilong amb el centre inferior en punta". Per això a l'article sobre l'escut de la Viqui catalana s'ha recuperat una versió antiga en .png que sí té la forma escaient. Podries traslladar la petició de refer-lo correctament al taller d'heràldica? Gràcies per tot. –Enric (discussió) 12:28, 16 abr 2009 (CEST)

He intentat buscar per internet el BOE que s'especifica, però només en deixa llegir uns articles molt determinats. Miraré si puc accedir-hi per alguna altra banda... –Enric (discussió) 11:39, 17 abr 2009 (CEST)

Escut de Cabanes

Hola de nou! He vist que ha aparegut "per art de màgia" l'escut oficial de Cabanes, però l'esmalt del camper és incorrecte, ja que ha de ser de gules, i en canvi és ataronjat! Ho dic per si el poguéssiu canviar al taller, i de passada tenir-ne la versió en .svg - Ah, també han aparegut dos escuts oficials més, el de Carcaixent i el de Costur, que podeu aprofitar per il·lustrar els articles respectius de la Viqui en castellà. A reveure! –Enric (discussió) 11:23, 24 abr 2009 (CEST)

Molt agraït! Per cert, que l'escut anterior, el del camper ataronjat i les torres que semblen castells sense finestres, està copiat literalment (excepte el color del camper) del document pdf de la Generalitat Valenciana sobre banderes i escuts. Fins i tot allà hi apareixia el llacet que unia les dues branques de llorer, llacet que no apareix al blasonament i que, per tant, tu no has dibuixat. Però això ja passa bastant sovint en aquesta obra, que els dibuixos van per una banda i el blasonament per una altra... De tota manera, les tres torres, o castells, o semitorres o el que siguin, en realitat representen els tres antics castells del terme... –Enric (discussió) 15:08, 24 abr 2009 (CEST)

Escuts de Bàscara i Sant Pere Pescador

Bon dia! Segurament ja ho saps, perquè en això corres més que una centella, però avui han sortit aprovats al DOGC (núm. 5373) els escuts municipals corresponents a Bàscara i Sant Pere Pescador. Quan et vagui, ja ho saps... A reveure! --Enric (discussió) 10:06, 6 maig 2009 (CEST)

Gràcies! Ja n'he fet els articles corresponents... –Enric (discussió) 17:19, 6 maig 2009 (CEST)

Escuts de Beuda i Santa Pau

Bon dia! Es veu que últimament els d'Administració Local estan treballadors. Al DOGC d'avui, 20 de maig (núm. 5383), surten aprovats els escuts garrotxins de Beuda i Santa Pau. El primer és una miqueta més laboriós (tampoc mata), però el segon és fet en un pim-pam. Això si no els estàs fent ja, que et conec... fa l'ullet A reveure! –Enric (discussió) 10:41, 20 maig 2009 (CEST)

Molt agraït! Aquest cop ja havia fet els articles abans i tot de tenir la il·lustració... --Enric (discussió) 18:11, 21 maig 2009 (CEST)

Discussió

Xavigivax, Pressuposeu bona fe. No t'ha dit mentider, t'ha dit que no creia que el que havies dit era cert, que jo crec que és diferent. Paciència que s'aconseguirà.--KRLS , 09:52, 29 maig 2009 (CEST)

Gràcies! He fet una bona neteja amb la comarca de l'Osona. Si tens alguna altra comarca avisa.--KRLS , 10:44, 29 maig 2009 (CEST)
O si hi ha alguna específica de Categoria:Imatges de municat que et soni haver-la fet.--KRLS , 10:44, 29 maig 2009 (CEST)
Esborrats i canviats.--KRLS , 13:56, 1 juny 2009 (CEST)
Ok! Jo estic fent la bandera de Torrent (Baix Empordà) però me l'hauràs de repassar, perquè té alguns error que no sé solucionar encara.--KRLS , 13:26, 2 juny 2009 (CEST)
He fet el Fitxer:Bandera de Montagut i Oix.svg si em doncs el vist-i-blau el penjo.--KRLS , 13:18, 5 juny 2009 (CEST)
Repassa Fitxer:Bandera de Montmajor.svg que no m'acaba de convèncer.--KRLS , 01:34, 6 juny 2009 (CEST)
Fer el món rodó cap problema, però ampliar la creu no sé fer-ho al estar conectada amb la cinta. Referent els colors jo crec que són els correctes, ja que parlar de blau clar i groc (potser tinc jo malament la paleta). M'ho pots arreglar tu? És que jo realment sé lo bàsic i ser fer de captaire.--KRLS , 01:08, 7 juny 2009 (CEST)
Revise'm per favor, Fitxer:Bandera de Regencós.svg.--KRLS , 14:41, 12 juny 2009 (CEST)

Viquiestrella

Pel poder que se'm ha concedit guardono a en Xavi amb el següent reconeixement:

Per la creació de dotzenes d'escuts i banderes dels municipis dels Països Catalans.

--KRLS , 12:07, 16 juny 2009 (CEST)

Mire't Fitxer:Bandera de Mont-ras.svg i per cert, perquè no em surt al DOGC cap blassonament de la bandera de La Jonquera?--KRLS , (disc.) 21:57, 21 juny 2009 (CEST)
Mire't Fitxer:Bandera de Pau.svg, és horrible. Però posa que està alineat en el primer terç i això és el que he fet no? I sobre les mides jo crec que són correctes i segueixen la proporció amplada/alçada com les del escut.--KRLS , (disc.) 13:55, 22 juny 2009 (CEST)
Aveure si trobes el blassonament de La Jonquera jo sóc incapaç de trobar-lo. Amb el municat el dedueixo però prefereixo veure'l oficialment.--KRLS , (disc.) 13:07, 23 juny 2009 (CEST)
Pots revisar la meva plana de discussió i mirar els comentaris que m'ha fet l'Enric seria interessant que donguessis la teva opinió.--KRLS , (disc.) 14:36, 23 juny 2009 (CEST)

Escut d'Alàs i Cerc

He vist que estàs duent a terme la vectorialització dels escuts dels municipis de Catalunya. Si vols et puc donar un cop de mà amb els que estan pendents. Ahir vaig pujar el escut vectorialitzat d'Alàs i Cerc, però no sé per què no es previsualitza: Escut d'Alàs i Cerc. Si vols fer una ullada de com m'ha quedat [3]

Ja em diràs alguna cosa.

--ESCJosep (disc.) 08:49, 23 juny 2009 (CEST)

Gràcies pels consells i per haver solucionat el problema :) Si et sembla bé faré els escuts d'Alt Àneu i els de les EMD d'Isil i Alós i de Sorpe que estan per vectorialitzar. --ESCJosep (disc.) 11:42, 23 juny 2009 (CEST)
Acabo de fer el de l'EMD d'Isil i Alós, que és el de l'Agnus Dei. Aquesta vegada ho dec haver fet bé perquè apareix correctament. El que no sé és si, per les EMD, l'espai que ocupen les corones murals ha de quedar en blanc o si s'ha de fer la imatge més petita. Fes-hi un cop d'ull: [4] Encara sóc força nou amb això de pujar fitxers... --ESCJosep (disc.) 12:30, 23 juny 2009 (CEST)

Mafot

Doncs es va parlar i es va prendre aquesta decisió i de moment no es pot apeŀlar.--KRLS , (disc.) 17:09, 3 jul 2009 (CEST)

Baix Pallars i Vilassar de Mar

Ei Xavi, estigues atent, perquè s'estan tramitant els escuts de Baix Pallars i Vilassar de Mar. Si els accepten, el de Vilassar s'assemblarà molt a l'emblema que estan fent servir ara a l'ajuntament i el de Baix Pallars estarà basat en el de Gerri (un gerro coronat per una corona antiga). Més informació a jmpb @ tinet. cat --ESCJosep (disc.) 10:19, 4 jul 2009 (CEST)

De fet ara només hi ha la proposta de l'heraldista de la Generalitat que ha d'ésser aprovada per l'IEC per tornar-la als ajuntaments, per si hi estan conformes i l'aproven. Si tot va bé, suposo que estaran oficialitzats a primers d'octubre/novembre (quan hi hagi el primer ple en els respectius ajuntaments). --ESCJosep (disc.) 16:57, 6 jul 2009 (CEST)

Escut de Canalda

Ara estic revisant-me això que em vas dir... He fet la faixa de 200px, però la veig massa ampla. El semipal també ha de ser de 200px? Suposo que sí, perquè el pal també és una peça honorable. L'he fet així com m'has dit, però el trobo estrafet... el pujo igual, però no m'acaba d'agradar. --ESCJosep (disc.) 11:22, 18 jul 2009 (CEST)

Ja només et queden 198 entre escuts i banderes i 1 emblema.--KRLS , (disc.) 10:30, 21 jul 2009 (CEST)
Xavi, mirant el Diccionari general d'heràldica de l'Armand de Fluvià, diu això que em deies tu: «Peça honorable que travessa horitzontalment el camper, ordinàriament al centre d'un escut, la seva amplària essent un terç de la de l'escut, quan és única». Suposo que aquest "quan és única" es refereix a quan només hi ha una faixa (o qualsevol altre peça honorable) o també es pot interpretar com quan es combinen dues peces honorables?. --ESCJosep (disc.) 13:33, 21 jul 2009 (CEST)

Gracias

Gracias de veras por tus palabras. La verdad me estoy planteando mucho eso que dices. Una abraçada. Miguel Ángel "fotógrafo" Dí lo que quiera, killo 11:17, 20 jul 2009 (CEST)

Escuts Pallars Sobirà

Xavi, ja he acabat de fer tots els escuts oficialitzats del Pallars Sobirà, però m'he trobat amb dos entrebancs: Rialp i Lladorre.

Pel que fa a Rialp, la imatge del municat [5] no té res a veure amb el blasonament d'aquest escut. La imatge del municat no fa el pal flamejat, que segons el Diccionari de l'Armand de Fluvià és: "Dit del pal, la banda i la barra (i llurs disminucions) ondats en forma de llengua de foc que es van afuant en direcció de la punta al cap del camper". Això no estava representat a la imatge del municat. En la meva opinió, el mont, tampoc tenia forma de mont.

He tingut el mateix criteri -de seguir el blasonament del DOGC- per a l'escut de Lladorre, on s'indica que va timbrat amb una corona mural de poble i a la imatge del municat [6] està timbrat amb una corona de vila. He estat buscant al DOGC si hi havia alguna correcció, però no l'he trobada. Així que com abans, m'he guiat pel blasonament i he timbrat l'escut amb corona mural de poble.

--ESCJosep (disc.) 18:58, 23 jul 2009 (CEST)

Quan puguis puja una nova versió de Fitxer:Bandera de Sant Feliu de Pallerols.svg que no cal que et digui quina serà millor i amb els colors adequats.--KRLS , (disc.) 23:40, 29 jul 2009 (CEST)
Benretornat! Sóc l'únic que veu les imatges svg en general poc definides amb imperfeccions? És a dir només quan s'amplien al màxim es veu perfecte com sempre.--KRLS , (disc.) 15:03, 31 ago 2009 (CEST)
Solucionat si que era el zoom.--KRLS , (disc.) 13:07, 1 set 2009 (CEST)

Escut d'Oliola

Xavi, bon dia, revisa't l'escut d'Oliola perquè no s'adiu amb el blasonament. T'has deixat d'acolorir els fruits de sable. Ara mateix són de sinople. --ESCJosep (disc.) 11:37, 15 set 2009 (CEST)

hehe! Felicitats, per poc eh!--KRLS , (disc.) 17:15, 22 set 2009 (CEST)

Escuts de Castell de Mur

Revisat i canviat. Els fas molt bé, els escuts. L'emplaçament de la creu de Malta és dubtós, però jo havia trobat escuts antics de les dues maneres, i com que el teu està molt ben dibuixat, cap problema. Felicitats!--Claudefa (disc.) 19:11, 29 set 2009 (CEST)

Bé, d'acord, no em vaig expressar bé, per les presses. No és dubtosa la interpretació que fas tu del blasonament (que és la mateixa que faig jo); és dubtosa la interpretació que se n'ha fet al llarg del temps. A l'ajuntament de Castell de Mur guarden segells i capçaleres de carta on s'interpreta el "carregament" com un emplaçament damunt de la terra de la muntanya, i d'altres que s'interpreta per damunt de muntanya i castell. En el fons, estem d'acord, no en dubtis.--Claudefa (disc.) 12:23, 30 set 2009 (CEST)

Escut de Vilassar de Mar

Bon dia, Xavi! Suposo que ja ho tens present, perquè en això no hi ha qui et guanyi, però per si de cas no ho sabies avui 1 d'octubre, al DOGC núm. 5.475, surt publicada l'oficialització del nou escut de Vilassar de Mar. Una abraçada. --Enric (discussió) 10:24, 1 oct 2009 (CEST)

Ja deia jo... fa l'ullet Doncs ara em poso a fer la pàgina de l'escut, no sigui que ens trepitgem... --Enric (discussió) 10:53, 1 oct 2009 (CEST)
Avui sí que no pogut avançar-te, Xavi! :D --ESCJosep (disc.) 11:01, 1 oct 2009 (CEST)
Fet Fet! Gràcies per l'escut antic! --Enric (discussió) 14:40, 1 oct 2009 (CEST)

Ajud amb l'inkscape

Xavi: Tinc un problema a l'hora de fer un escut "no seriós" que m'ha demanat un company .. de fet en són dos ... partint d'uns escuts que vaig fer fa temps (ja no recordo com) he fet aquest altre :

  1. D'entrada l'escut no es veu ...
  2. Si tornes a clicar sobre ell es veu l'escut però sense les peces que hi he afegit (que son dos imatges baixades de commons).

No entenc que dec estar fent malament ... he procurat seguir totes les indicacions que donen en el taller de can es però no he trobat el que ... alguna idea del que faig malament? --Marc (Mani'm?) 14:25, 20 oct 2009 (CEST)

Tonen-hi: ara per a tontus! ... que no he copsat res.... hahaha
Elimina els enllaços i importa figures vectorials. com es fa això? ...
Gracies--Marc (Mani'm?) 17:40, 20 oct 2009 (CEST)

SignaBot

SignaBot està en proves, tinc previst crear-me el meu wiki per realitzar futures proves, però de moment només puc fer-ho per ací. Crec que ja té un bon comportament. Disculpa les molèsties i gràcies per l'avís. –Pasqual · discussió · xat 18:18, 21 oct 2009 (CEST)

Ara cap a les banderes, oi? Va que només en són una vintena. Així ja podrem esborrar aquelles imatges amb copyright.--KRLS , (disc.) 22:52, 11 nov 2009 (CET)

Viquimedia.cat

Hem creat l'associació Amical Viquipèdia perquè fa temps que anem al darrere de ser reconeguts com local chapter de wikimedia, aquí pots veure la nostra candidatura, potser pots considerar de donar-hi suport signant al corresponent apartat (cal haver-se registrat a Meta). --Jordicollcosta (discussió) 11:08, 30 nov 2009 (CET)

Modificació d'«Escuts demanats»

Hola, Xavi. Ja et deus haver adonat que he potinejat una mica la teva pàgina d'usuari, en l'apartat d'Escuts demanats. En concret, hi he fet les modificacions següents:

  • He afegit els dos escuts oficialitzats més recentment que no apareixien a la llista: Castell de Castells i la Xara, amb el número del DOCV on apareixen.
  • He eliminat el nom dels que ja en tenim imatge de l'escut oficial en svg: la Llosa, Soneixa, Vilamalur, Almoines, Bell-lloc, Xóvar, Cortes d'Arenós, les Alcubles, Torreblanca, Geldo i Artana.
  • He deixat aquells que sí que en tenim imatge, però o bé no coincideixen amb l'escut oficial (Pego, Catarroja, Vistabella del Maestrat –aquest és en format svg però l'atzur del camper sembla lila, és més porpra que atzur–, el Villar –també en format svg però l'atzur del camper és molt fosc, quasi negre–, Castelló de Rugat, Pina), o bé no són en format svg (Costur, Sacanyet –l'escut és correcte, però l'alzina jo l'hauria fet més gran, ara té gairebé la mateixa mida que les creus que porta acostades–, Sant Joan de Moró, Sot de Xera –aquest sembla escanejat o tret directament d'internet, no és dibuixat expressament–, Sueca, Torre-xiva, Vallat, Moncofa –el dibuix té molt mala qualitat, i també sembla escanejat o afusellat directament d'internet–); els d'aquest segon grup, si vols, es podrien treure també de la llista.

Bones festes! --Enric (discussió) 15:04, 22 des 2009 (CET)

Escuts valencians

Bon dia! No et volia ni donar presses ni res, només que, precisament perquè veia que últimament anaves fent escuts, volia reorganitzar una mica la llista. Potser, ara que hi penso, no hauria d'haver esborrat els que ja estaven fets (per tu o per altres) i s'haurien hagut de ratllar, però vaja... Per això mateix et vaig escriure a la discussió el que havia fet, perquè fet i fet vaig modificar la teva pàgina personal, i això és una mica "lleig". La teva pàgina, ja la tinc present i de tant en tant la vaig mirant i així puc anar creant nous articles quan en trobo la informació. Molt bona feina! (i sí, realment l'escut de Moncofa era pèssim; potser també es podrien arreglar dos que ja estan fets i que tenen un atzur fatal: el del Villar i el de Vistabella del Maestrat, però bé, això ja t'ho vaig comentar). Doncs au, vés fent en la mesura que et vagui, que jo aniré passant per aquí a "xafardejar" fa l'ullet A reveure! --Enric (discussió) 11:37, 23 des 2009 (CET)

Quina màquina! --Enric (discussió) 12:42, 23 des 2009 (CET)
Hola, Xavi. Fins dilluns, que no torno a la feina, no podré fer la pàgina de l'escut d'Atzeneta, perquè és allà on tinc tota la documentació. Bona feina! I bon any! --Enric (discussió) 23:47, 30 des 2009 (CET)