Viquipèdia:Avaluació d'articles/Temple Expiatori de la Sagrada Família

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Temple Expiatori de la Sagrada Família[modifica]

Agrairia la vostra participació en l'avaluació d'aquest article.--MarisaLR (discussió) 20:45, 26 maig 2008 (CEST)[respon]

Per al meu gust és un article molt bàsic, caldria aportar més informació: se centra en la part construïda, però no dóna idea del projecte global tal com ho va concebre Gaudí; hi ha poca informació sobre la part interior del temple, sobre l’exterior no corresponent a les façanes, sobre les torres o sobre l’absis, i també parla poc de la simbologia que va donar Gaudí al temple.
  • Quan si és un article bàsic, potser sí, és bàsic perquè de fet encara no està conclòs (la construcció del temple), m'he estès més a les dues façanes ja construïdes. La simbologia hi hauria per fer una enciclopèdia completa, doncs com tu saps cada palmell representa alguna cosa.(A més segon quin autor coses diferents d'altre autor) Jo no m'estendré més en això, perquè es repeteixen molts símbols i es fa al meu parer , l'article llarg i repetitiu. Com tampoc repetiré en tots els apartats els símbols i els sants, les columnes i més columnes, les torres i després novament les torres.
  • Si tu ho creus necessari i posat que has fet l'article a la castellana, pots corregir-lo i adaptar-lo al teu gust, això no és l'article d'una persona si no una acció col·laborativa.
També caldria revisar l’ortografia i la redacció.
  • Fet Fet! Revisat per Lohen.
  • A la Porta de la Fe es diu “Els àngels trompeters representen un símbol apocalíptic: amb una gran expressivitat, anuncien el Judici Final”; és cert que els àngels trompeters solen ser un símbol apocalíptic, però en aquest cas, ja que es tracta de la Façana del Naixement, anuncien el naixement de Jesús (María José Gómez Gimeno, La Sagrada Familia, p. 64).
  • Segons Joan Bassegoda i Nonell al capítol Les referències Religioses i Místiques del llibre Antoni Gaudi (1852-1926) p.178, ja citat a les referències, referint-se als àngels trompeters de la Sagrada Família diu: Aquests àngels són un símbol apocalíptic que Gaudí va situar la façana del Naixement... gran riquesa i expresivitat.
A mi em sembla més lògic que anunciïn el naixement de Jesús, ja que es tracta del tema d'aquesta façana, no sé que pinta l'Apocalipsi a la Nativitat, són coses antitètiques. En tot cas s'haurien de donar les dues versions.--Canaan (discussió) 14:21, 28 maig 2008 (CEST)[respon]
  • Dius que “Hi ha un espai a la dreta de la façana de la Passió que s'ha habilitat com museu”; bé, si no estic equivocat –vaig ser-hi recentment–, a la dreta de la façana de la Passió hi ha una botiga de souvenirs; el museu es troba al soterrani, on es trobaven els antics tallers.
  • Fet Fet! Dons si és als tallers que si no recordo malament també estan a la dreta de la façana de la Passió.
Insisteixo, no hi ha més que anar per veure-ho: a la dreta de la façana de la Passió hi ha una entrada al museu, però hi ha altra a la façana del Naixement, ja que el museu ocupa l'espai inferior corresponent al creuer.--Canaan (discussió) 14:21, 28 maig 2008 (CEST)[respon]
¡Espera, crec que ja caic! Tu et deus referir a les Escoles. És cert que a les Escoles han posat una petita exposició, però clar, jo pensava que et referies al Museu de la Sagrada Família, que com dic es troba al soterrani. En tot cas hauria que especificar-ho.--Canaan (discussió) 18:09, 28 maig 2008 (CEST)[respon]
  • A l’apartat Façana de la Glòria s’inclou un pàrraf sobre la polémica del pas de l’AVE sota la Sagrada Familia, que no està vinculat esclussivament a aquesta façana; penso que tindria que anar a un altre apartat.
--Canaan (discussió) 19:08, 27 maig 2008 (CEST)[respon]