Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes/Arxius/2006/09

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Cafetera de setembre[modifica]

Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes de maig, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de setembre del 2006

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General

Botó per a generar taules[modifica]

Hola :-) A la viquipèdia francesa tenen un boto a la barra d'eines per a generar taules que he estat traduïnt i adatant a la viqui catalana. Fa temps que alguns viquipedistes demanaven aquesta possibilitat i ara de moment la tinc activa només per a mi, però si us sembla bé, la incorporaré a la funcionalitat de la web, per a que tothom en pugui disfrutar. Podeu provar com funciona a la pàgina de proves de la viqui francesa; fr:Wikipédia:Bac à sable --Joanjoc (discussió) 14:37, 2 set 2006 (UTC)

Conflicte d'edicions[modifica]

Voldria saber si quan s'editen seccions diferents del mateix article a l'hora, no hi ha cap risc que es cree un conflicte d'edicions. Jo havia arribat a la conclusió que no era possible, però ara acabe d'editar en una pàgina d'usuari al mateix temps que un altre, però en diferents seccions i no hem tingut cap problema.

Hi ha una probablilitat sobre cinquanta-nou (o encara menys, segurament) que l'altre usuari haja editat la pàgina de discussió després que jo ja l'habera desat. Què algú em podria aclarir aquest dubte?

–Pasqual · bústia 17:50, 3 set 2006 (UTC)

Jo ja creia que no n'hi hauria de conflictes, però si vols podries fer una prova.--SMP (missatges) 18:30, 3 set 2006 (UTC)
Com? –Pasqual · bústia 18:45, 3 set 2006 (UTC)
Doncs quedant entre dues persones i editar alhora una pàgina. Per a coordinar-se haurien de estar connectades a un xat o alguna cosa semblant.--SMP (missatges) 09:19, 4 set 2006 (UTC)
Hola :-) és més fàcil, usant dos navegadors d'internet diferents (per exemple internet explorer i firefox, que he vist a les vostres pàgines d'usuari que podeu utilitzar ambdós), la mateixa persona pot estar identificada en un navegador amb el seu nom d'usuari i a l'altre de manera anònima i fer canvis quasi-simultàniament :-) Tot i així, crec que els conflictes d'edició no es donen per prémer el botó desar al mateix temps, sinó quan el programari detecta que des de que un usuari ha apretat el botó editar fins que prem el de guardar, algun altre usuari modifica la mateixa pàgina o secció.... --Joanjoc (discussió) 14:43, 4 set 2006 (UTC)
Comprovat, no hi ha conflicte.--SMP (missatges) 15:20, 4 set 2006 (UTC)

traduïr entrades[modifica]

Hola! sóc nova en això de viquipèdia. Em sembla que deu ser una pregunta molt simple si estàs dintre de la filosofia de la wiki. Em podríeu aclarir si s'ha de demanar permís a l'autor d'un article de la wikipedia en un idioma per a traduir-lo en un altre? Merci.

No.
Efectivament, com t'ha dit amb gran economia de paraules l'anònim col·laborador, no cal demanar permís per la traducció dels textos d'altres wikis a la Viquipèdia. --Oersted (parlem-ne) 19:45, 4 set 2006 (UTC)

Monobook-Suite[modifica]

Estic traduint i adaptant el Monobook-Suite, una conjunt de ferramentes que ens permetrà editar i realitzar tasques de manteniment d'una manera més ràpida la qual cosa ens atorga més temps per a dedicar-nos a altres assumptes.

Més que res, aixó és un poc per a fer les dents llargues, però també volia que em diguereu quina és la vostra opinió i una altra cosa, quin nom li podríem ficar.

M'agradaria un nom que sonara ben català, o ben valencià, que duguera inherent una noció de lleugeresa, rapidesa i si pot ser de sencillesa i comoditat. Algun publicista per la sala? Jo ara no tinc temps per a reflexionar-hi.


Ja veurem com respon la gent... –Pasqual · bústia 18:48, 6 set 2006 (UTC)

Un nom formal podria ser Joc d'estris viquipedistes. Per abreujar: "joc d'estris" o "viquiestris". Altres solucions viquiatuells o viquitifells81.33.126.55 20:51, 7 set 2006 (UTC)
De moment he emprat viquiestris, però algú ho ha confós amb viquiestrés fa l'ullet –Pasqual · bústia 02:46, 10 set 2006 (UTC)

Campionat del Món de ciclisme en ruta masculí[modifica]

A la pàgina Campionat del Món de ciclisme en ruta masculí es pot veure com a mitja taula de guanyadores les banderes no creen la imatge corresponent. Pensant en un principi que era un problema de pes he separat l'article entre proba en ruta i contrarellotge, però encara segueix passant el mateix. Algú em podria aclarir el tema? --Gcm 18:33, 7 set 2006 (UTC)

M'hi he barallat un xic i he canviat el disseny intern de la plantilla, que ara utilitza la funció #switch. Ara lerror no és tan greu [1], però continua apareixent a la última fila... Al codi font de la pàgina hi diu; WARNING: template omitted, pre-expand include size too large... --Joanjoc (discussió) 20:13, 7 set 2006 (UTC)
Per resoldre del tot el problema [2], crec que cal seguir l'estil de la Viqui anglesa, allà tenen una plantilla més senzilla, semblant a {{ProvaBandera}} i aquesta crida a subplantilles per cada país; {{ProvaBandera/Itàlia}}, {{ProvaBandera/França}} ... Així el processament de les plantilles no es fa tan llarg... Quan tingui una estona, si no us sembla malament m'hi entretindré a canviar-ho... --Joanjoc (discussió) 20:43, 7 set 2006 (UTC)
Ja està, he posat el Bot a treballar, i ja està feta la conversió :-) Ara ja no dóna el problema de visualització que donava fins ara :-) --Joanjoc (discussió) 21:28, 8 set 2006 (UTC)

Proposta de traducció[modifica]

Entre "discussió" i "llista de seguiment" hi llegeixo "my preferences" en anglès. Proposo traduir-ho per "preferències personals", traducció que té la gràcia de ser igual en tots els dialectes. Nihonjin 10:32, 9 set 2006 (UTC)

La veritat és que no sé com ha canviat. Deu ser una actualització del MediaWiki. A veure si un administrador ho pot canviar a "preferències" com estava abans. La traducció que diu Nihonjin és massa llarga. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 12:25, 9 set 2006 (UTC)
Fet a MediaWiki:Mypreferences. Hi he posat "les vostres preferències" que és el que em sembla que hi havia abans. VRiullop (parlem-ne) 12:41, 9 set 2006 (UTC)
Estava pensant que tenint en compte que només hi diu "contribucions" i "discussió", amb un "preferències" n'hi hauria d'haver prou. Nihonjin 12:06, 10 set 2006 (UTC)

Text en columnes[modifica]

M'agradaria posar un text en dues columnes. Hi ha alguna manera simple de fer-ho? És per mostrar en paral·lel un mateix poema occità escrit en dues grafies diferents.--Pere prlpz 08:50, 12 set 2006 (UTC)

Si, mira la Plantilla:Col-begin (que fa una taula amb columnes d'igual amplada, per 2-6 columnes).
En el teu cas deus voler:
{{col-begin}}
{{col-2}}
columna 1
{{col-2}}
columna 2
{{col-end}}
--Razor Ramon HG 09:04, 12 set 2006 (UTC)

Interwikis: qui els posa?[modifica]

Tenim articles sense interwikis, i molts d'aquests l'article existeix en d'altres wikipèdies (per exemple els de la categoria dret romà). Si poso a mà un o alguns interwikis en un article (per exemple, copiant-los d'una altra wikipèdia), els robots en faran el seguiment i posaran els interwikis que falten en aquell article? Si un article es diu igual que en una altra edició, un robot posarà l'interwiki automàticament?--Pere prlpz 12:13, 14 set 2006 (UTC)

Hola :-) he millorat un xic la pàgina Ajuda:Enllaços entre viquipèdies, i ara crec que ja hi trobaràs les respostes a les teves preguntes :-) --Joanjoc (discussió) 20:00, 14 set 2006 (UTC)
M'ha aclarit força coses, però em queden un parell de dubtes:
1- El mínim que cal és un interwiki en cada direcció a (i des de) un article d'una altra versió perquè els robots posin la resta d'interwikis?
2- Què fem quan un article nostre correspon a dos articles d'una altra wikipèdia? Posem l'interwiki als dos articles de l'altra wikipèdia o això és massa pels robots?--Pere prlpz 20:17, 19 set 2006 (UTC)
Segueixo preguntant: En un article de vàries wikipèdies hi ha uns interwikis incorrectes (es:melojo). En casos així, els robots poden encomanar automàticament aquests errors a les altres wikipèdies? Hi ha alguna solució més fàcil que arreglar manualment els interwikis de les altres wikìpèdies?--Pere prlpz 19:40, 29 set 2006 (UTC)
Un bot ben fet quan troba un conflicte no actua. En casos problemàtics es pot afegir la plantilla {{Interwikiconflict}} que serveix d'avís pels bots. VRiullop (parlem-ne) 15:39, 30 set 2006 (UTC)

Actualització Mediawiki:sitestatstext[modifica]

Algun admin pot actualitzar Mediawiki:sitestatstext?
Afegiu això en un nou paràgraf al final:

La mida de la [http://meta.wikimedia.org/wiki/Help:Job_queue cua de treballs] és <b>$7</b>.

A en:Special:statistics ho tenen i al codi font del programari mediawiki ja està traduït al català (de fet ho he copiat d'allà)... potser indica que el servidor està massa carregat si hi ha massa treballs encuats? --Razor Ramon HG 12:04, 17 set 2006 (UTC)

Fet. A més, he canviat les pàgines mínimes per les pàgines atzucacs. VRiullop (parlem-ne) 12:21, 17 set 2006 (UTC)
Ben fet VRiullop.
També es podria canviar Mediawiki:userstatstext, la variable $4 dona el percentatge d'administradors respecte al total d'usuaris, es podria posar (el $4%) després del nombre d'admins que és $2 --Razor Ramon HG 12:58, 17 set 2006 (UTC)
Fet. Cal anotar que es poden veure els resultats a Especial:Statistics. VRiullop (parlem-ne) 14:07, 17 set 2006 (UTC)

Que passa amb l'article Windows Vista???[modifica]

No se que ha passat, però el cas, es que a l'article Windows Vista, apareix com que encara no existeix aquest article, però si es pitja a editar apareix tot l'article. Ningú la modificat fins aleshores.

BUG?, Ja direu.

Salutacions. TasMan (Parlem?) 11:00, 18 set 2006 (UTC)

Això deu ser la memòria cau, mira el que diu al final de la pàgina de "no es troba": Si ja vau crear la pàgina fa poc i encara no apareix, això podria ser a causa d'un retard en l'actualització de la base de dades. Si us plau, espereu uns minuts, netegeu la memòria cau i comproveu-ho de nou. Vaig a veure si és això --Razor Ramon HG 11:05, 18 set 2006 (UTC)
Ja està, era això --Razor Ramon HG 11:06, 18 set 2006 (UTC)
Ho havia pensat, però era extrany que això passes després de 7 dies des de l'ultima modificació. Me l'apunte per a la pròxima. Gràcies. TasMan (Parlem?) 11:26, 18 set 2006 (UTC)

Més text MediaWiki: sense traducció[modifica]

M'he trobat un parell de texts en anglès mentre provava l'RSS dels canvis recents

  • a MediaWiki:Tooltip-rss hi hauria de dir "Font RSS per aquesta pàgina"
  • a MediaWiki:Tooltip-atom hi hauria de dir "Font Atom per aquesta pàgina"
    • En anglès hi diu: RSS/Atom feed for this page, crec que feed->font està ben traduït en aquest cas, la traducció que tinc jo de l'Akregator (programa que serveix per veure aquests feeds) del KDE fa servir 'font' per això mateix.

Aquests texts es poden veure a Especial:Recentchanges (i a Especial:Newpages i a l'historial de qualsevol article) passeu el cursor per sobre dels enllaços "rss" i "atom" que apareixen a la caixa d'eines en aquestes pàgines per veure el text. Algun admin ho pot canviar? --Razor Ramon HG 13:49, 19 set 2006 (UTC)

Ja els he traduït :-) --Joanjoc (discussió) 18:30, 22 set 2006 (UTC)

Imatges d'altres wikipedies[modifica]

No sé com ho he de fer per fer servir una imatge d'una altra wikipedia que no estigui a commons. A més, no sé què passa quan si no hi ha informació de la llicència (o no la se trobar).--Pere prlpz 20:00, 22 set 2006 (UTC)

L'has de carregar a commons o aquí, però és important que en la viqui d'origen estigui ben especificat l'origen i la llicència i que ho copiis tot aquí dient que a més tu la has agafada d'allà. Si falta informació a l'altra Viqui segurament la esborraran d'aquí poc i no es podrà fer servir.--SMP (d·+) 12:02, 26 set 2006 (UTC)

Més problemes amb Internet Explorer[modifica]

Hoola, avui he tornat a entrar des del ciber a la VP (com sempre, amb IE) i he vist (més ven dit, no he vist) que NO HI HA LA BARRA D'EINES!! Amb Firefox si que l'he vist...

Algú em pot dir q passa ultimament a la Viquipèdia amb IE? Microsoft que es revela pq cada cop hi ha menys gent que fa servir l'Encarta? Albertsab (Tu diràs) 17:33, 26 set 2006 (UTC)

Hola :-) Potser al ciber tenen el JavaScript desactivat... Avui hem solventat un error que feia que no es vegessin les imatges dels últims botons, però els altres si que es veien... --Joanjoc (discussió) 20:24, 26 set 2006 (UTC)
Deuria ser això, pq des de casa la he vist Albertsab (Tu diràs) 06:09, 27 set 2006 (UTC)

Hora CEST a la signatura??[modifica]

Hola! He vist que a la Viquipèdia en castellà les signatures i el codi ~~~~~ Dóna l'hora en format CEST (l'hora oficial a Espanya), com és això? Seria molt convenient aplicar-ho aquí també!--SMP (d·+) 11:53, 27 set 2006 (UTC)