Viquipèdia:Reunions per xat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Per què?[modifica]

  • Parlar, debatre o decidir temes sense haver de trobar-nos físicament. Tot i que ens agrada molt, veure'ns les cares implica una problemàtica de temps i despeses.
  • Obrir-nos a qualsevol persona que vulgui entrar i comentar o preguntar el que sigui relacionat amb la Viquipèdia o Amical Wikimedia, són reunions obertes.
Aquestes reunions les fem per xat (IRC), als servidors de Freenode i al canal #wikipedia-ca. Podeu connectar-vos-hi fent clic a aquest enllaç.

Normes del canal #wikipedia-ca[modifica]

  • Prohibida la propaganda, el correu brossa (en anglès SPAM) i trolls.
  • No es permeten els usuaris passius, és a dir els que no aportin res al canal, al desenvolupament de la Viquipèdia o no tenen cap dubte ni pregunta on se'ls pugui ajudar.
  • El català és la llengua oficial del canal de IRC, ara bé, tothom pot comunicar-se en qualsevol llengua si un altre usuari l'entén.
  • Els usuaris acceptaran les observacions realitzades per un operador de canal.
  • Els usuaris expulsats no tornaran a entrar al canal desviant el seu bloqueig.
  • Els usuaris expulsats hauran de comunicar-se amb l'operador del canal mitjançant un privat, amb la finalitat d'arribar a un acord per resoldre els motius pels quals ha estat expulsat, no podent tornar a entrar al canal, mentre dure.
  • No es tornaran a admetre usuaris expulsats amb anterioritat que no demostren un canvi en el seu comportament.

Vegeu la discussió al respecte a La taverna

Quan[modifica]

Començant el dia 8 de gener de 2014, les reunions es faran el segon dimecres de cada mes, a les 22h CET (a l'estiu, CEST).

Ordre del dia[modifica]

  • Des del moment en què s'acabi una reunió fins 24h abans de la propera, es podran proposar temes per a l'ordre del dia.
  • La persona que proposi un tema s'ha de comprometre a ser-hi el dia de la reunió, per a fer-ne el plantejament inicial a la resta de presents. Si, per qualsevol causa, no pot ser-ho ho hauria d'anunciar i treure el punt de l'ordre del dia.
  • Al final de l'ordre sempre hi haurà un torn de precs i preguntes per si algú vol comentar res que sigui fora de l'ordre del dia. Aquest torn no es pot utilitzar per a encetar temes llargs, que s'haurien d'haver proposat com a part de l'ordre del dia, sinó per a coses de més baix calat.

Durada[modifica]

  • La durada de les reunions serà d'una hora, per evitar fer-les massa pesades. Si hi ha més temes dels que es poden abordar en aquest temps, es prioritzaran els realment urgents i es passarà a properes reunions els que no ho siguin.
  • Es prega puntualitat, a fi de poder començar a l'hora pactada i com a forma de respecte a la resta d'assistents.
  • Es faran anuncis a la llista de correu, la Taverna i a les xarxes socials recordant la data i hora de trobada.

Moderació[modifica]

Tot i que s'intentarà permetre un debat obert, sempre hi haurà d'haver una persona responsable de que es segueixin aquestes normes:
  • Respectar els temes de l'ordre del dia, en l'ordre que estiguin anotats i controlar el "timing" per a poder-los tocar tots.
  • Que el debat sigui ordenat i entenedor.
  • Si algun tema s'allarga, proposar una forma alternativa (sigui a la Taverna, la llista de correu, ajornar-lo a la propera reunió, o com sigui) per a permetre tocar els altres temes i no bloquejar la reunió.
  • Enregistrar consensos, decisions, accions i altres ítems d'importància amb el [Meetbot] que permet un registre "sobre la marxa" de la reunió.

Registre i publicació de la reunió[modifica]

El registre de la reunió serà públic per a fer arribar el que s'ha parlat, debatut o decidit a les persones que no hi hagin pogut ser. Per tant, tingueu present que tot el que hi digueu serà públic.

Com accedir al xat[modifica]

Podeu fer clic a l'enllaç de la barra de l'esquerra, on diu "Xat", fer clic [aquí] o, si voleu utilitzar un client xat diferent, podeu llegir aquesta pàgina amb més informació sobre aquest tema.

Guia ràpida sobre ordres IRC[modifica]

Extret a partir de http://toxin.jottit.com/freenode
Registre d'un compte[modifica]
NickServ REGISTER <contrasenya> <adreça correu elec.>
Identificació[modifica]
/NickServ IDENTIFY <contrasenya>
Canvi de nick[modifica]
/Nick <nou nick>
NOTA: a freenode, un nick no pot contindre més de 16 caràcters s'ha d'escriure amb xifres i lletres o els signes següents: "[]/^{}\~|". No es diferencia entre majúscules i minúscules i "{}\^" es consideren minúscules de "[]\~" respectivament.
Agrupar un nick a un compte registrat[modifica]
Una vegada registrat el nick s'efectua un canvi de nick i a continuació es pot agrupar al compte principal al l'ordre:
/NickServ GROUP
Obtindre un cloak[modifica]
vegeu: m:IRC/Cloaks
Una cop tenim un compte i un nick alternatiu associat al compte podem procedir a demanar un cloak, això ens permetrà amagar la nostra IP. Per a demanar un cloak us podeu dirigir al canal de freenode i demanar-li a un staff que desitgeu obtindre un cloak. El cloak que obtindreu serà sense vinculació a wikimedia, si el que desitgeu és obtenir un cloak vinculat als projectes de wikimedia us podeu dirigir a la pàgina següent: Wikimedia Cloak Request. Tot i que per a este pas necessiteu reunir els següents requisits:
  • tindre associat un correu electrònic verificat,
  • tindre un compte en un projecte Wikimedia amb almenys tres mesos d'antiguitat i
  • haver fet més de 250 edicions.
Un altre avantatge de tindre un cloak és que alguns bots només podran reconéixer-vos pel vostre cloak, que implica que esteu identificat amb el servidor.

Proper ordre del dia[modifica]

Ordre del dia proposat per a la reunió del dia 13 d'agost de 2014 a les 22h CET (durada de la reunió 60m). Poseu a continuació el vostre tema en el format: Tema proposat - Persona que el proposa i fa l'exposició

Ordre del dia

Reunions ja efectuades[modifica]

11/06/2014[modifica]

  1. Presentació de puczaBot: Bot que ajuda en la moderació i presentació de les reunions del xat. --Anskar (disc.) 14:03, 29 abr 2014 (CEST)[respon]
  2. Avaluació (RÀPIDA) del vandalisme als canals: A l'anterior reunió es va quedar que es faria una avaluació de l'evolució de l'entrada de trolls als canals de patrulla i vandalisme.--gerardduenasparlem-ne 13:11, 9 juny 2014 (CEST)[respon]
  3. Proposta d'implementar l'extensió WikiLove a la Viquipèdia per millorar encara més l'ambient entre els Viquipedistes.--gerardduenasparlem-ne 18:31, 10 juny 2014 (CEST)[respon]


16/04/2014[modifica]

  1. Identificacions a les sales de xat - Anskar Últimament estan entrant força vàndals al canalIRC, tant a la sala principal #wikipedia-ca com a les sales de control de vandalisme #wikipedia-ca-patrol i #wikipedia-ca-vandalisme fins al punt que en una entrada estranya vam fer fora un bot de @Mafoso:(suposo que era un bot, per que encara no he pogut parlar amb ell per poder aclarir què va passar), per tant, vull proposar que la sala general resti oberta com fins ara, però a les sales de control s'hi accedeixi o bé amb autentificació d'usuari o bé per invitació. No sé quan es planteja la següent reunió, però canvio la data que hi a dalt amb una setmana i mitja de marge, si us sembla bé. --Anskar (disc.) 20:20, 4 abr 2014 (CEST)[respon]
  2. Avaluació de feina feta per Amical el primer trimestre per part de la comunitat--Kippelboy (disc.) 06:47, 8 abr 2014 (CEST)[respon]
  3. wikiArS: valoració, continuïtat, voluntaris, encàrrecs -- Dvdgmz(Escriu-me) 17:43, 14 abr 2014 (CEST)[respon]
  4. Precs i preguntes (aprox 5m)

08/01/2014[modifica]

  • Ordre del dia
  1. Valoració del la Viquipèdia:Gran_Quinzena_Anual_de_la_Qualitat/2013
  2. Valoració del Viquirepte 10è aniversari de Viquitexts
  3. Estat Wiki Loves BibliotequesCAT
  4. (tema menor) Plantilla {{sfn}}: substitució de "i" per "&" a la llista d'autors --Álvaro (disc.) 08:22, 26 des 2013 (CET)[respon]
  5. (tema menor) Plantilles {{ref-web}} i similars: aparició de ".." (dos punts seguits) quan el nom de l'autor és una inicial --Álvaro (disc.) 08:22, 26 des 2013 (CET)[respon]
  6. Biografies dones del 27 ("sinsombrero")
  7. Precs i preguntes
  • Registres de la reunió
  • Registre del bot de reunions: html | txt
  • Registre en brut de la reunió: : html | txt