Viquipèdia Discussió:Els 100 articles fonamentals/Plantilla

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Vegeu la pàgina principal de discussió dels 100 articles fonamentals.

Aquí hi ha agrupades totes les discussions sobre la "plantilla dels 100".

Plantilla

Primer de tot felicitats als que manteniu aquest projecte ja que heu aconseguit que en poc temps passi de ser un projecte mig mort a una pàgina en constant evolució. Tant de bo quelcom semblant passés a altres projectes com la quinzena o el el concurs. Una mica per seguir treballant en això havia pensat de crear una plantilla per posar-la a l'inici dels 100 articles per advertir a la gent sobre el projecte. Hauria de ser per exemple

Aquest article es troba a la llista dels 100 més importants de la Viquipèdia. 
Les vostres contribucions aquí seran especialment ben rebudes.

Que n'opineu?? --Jey (discussió) 19:05, 22 nov 2007 (CET)

A mi em sembla vols fer-ho tu o ho vols que ho intento jo o algú altre! Em sembla de p. mare! No hi haviem caigut, i a veure si t'animes a contribuir en algun article.--KRLS , 19:58, 22 nov 2007 (CET)
Em sembla molt bé. Pot ser mantindria el redactat del títol dels "100 articles fonamentals" en lloc dels "100 més importants".--Peer (discussió) 23:47, 22 nov 2007 (CET)

Quines imatges voleu utilitzar, jo proposo aquestes:

el comentari anterior sense signar és fet per KRLS (disc.contr.) 16:13, 23 nov 2007 (CET)

Està bé així?. Si hi esteu d'acord ara només cal començar a enllaçar-la a poc a poc. Crec que si que m'animaré a fer un article però encara no se quin. Salutacions! --Jey (discussió) 18:37, 23 nov 2007 (CET)

D'entrada ho veig bé. La penjo dels articles que ara desenvolupo, a veure com va.--Peer (discussió) 19:58, 23 nov 2007 (CET)
Tornant a reflexionar sobre la imatge, no sé si es podria posar una imatge de la bola de la viquipèdia amb un 100 en lloc de la pala. Seria més "representatiu"--Peer (discussió) 20:24, 23 nov 2007 (CET)
Iradigalesc, posarà amb el bot, la plantilal en tots els articles... així que no cal que ho fem manualment! --KRLS , 23:50, 23 nov 2007 (CET)

Acabo de veure la plantilla. Faig dos comentaris:

  • No m'agrada gens la frase "Consulteu si us plau la Pàgina de projecte per veure si actualment hi treballa algú altre." La trobo dissuassòria; només serveix perquè el que estigui dubtant si vol editar o no decideixi anar a un altre article que no calgui mirar tant o on destorbi menys, o perquè no editi res. Si algú hi està treballant i no vol que el molestin, que hi posi la plantilla {{inacabat}}. A més, en general, perquè ha de mirar un viquipedista si hi ha un altre viquipedista treballant en un article abans d'editar-lo? Una cosa és evitar conflictes d'edició, però no hi ha problema que dos usuaris treballin un article la mateixa setmana, sinó que precisament és la gràcia de tenir un projecte col·laboratiu.
  • La plantilla és molt grossa i no millora l'estètica de l'article. Jo crec que si s'ha de posar a l'article ha de ser una cosa molt més discreta. Com a molt podria tenir la mida de les etiquetes d'usuari i estar una mica més en un racó. Fins ara, l'únic viquiprojecte que posa etiquetes propagandístiques al principi de l'article és el d'estudiants, i és només una imatge petita en un racó.--Pere prlpz (discussió) 02:00, 24 nov 2007 (CET)
Els dos comentaris d'en Pere em semblen raonables però matisaria i pot ser caldria modificar el redactat de la plantilla.
- No ha des ser propagandística sinó informativa; potser es pot deixar només la primera frase que és la que informa i eliminar la segona. D'acord amb la plantilla d'inacabat i eliminar la frase comentada, la tercera, que no hi era a la proposta inicial.
- Podria anar al final de l'article més que al començament i, amb el redactat més curt, quedaria molt més discreta.--Peer (discussió) 07:03, 24 nov 2007 (CET)

D'acord que la 3a frase no hi era a la proposta inicial perquè se'm va acudir després, però no havia pensat que es pot posar la plantilla inacabat i ja està bé. No m'amago que a més d'informativa te una voluntat una mica propagandística, no se quin mal hi ha en això! Altres projectes com la quinzena o el concurs tenen etiquetes molt similars i que també es posen a l'inici. Ambues animen a participar en el projecte i tenen el mateix tamany que la meva.--Jey (discussió) 13:01, 24 nov 2007 (CET)

Trec l'últim comentari, encara que de reduir-ho crec que no es acertat, ja que en la quinzena que és comparable amb això té una plantilla més que gran i ample!
La plantilla de la quinzena és més ampla ara mateix (però no més alta) perquè per explicar la contribució actual cal un text llarg. Habitualment és més petita. A més les plantilles de la quinzena i el concurs estan poc temps en pocs articles, però no em semblaria malament reduir-les també. Crec que un bon model són les plantilles dels portals, que són més petites (en aquesta viquipèdia o en d'altres com la francesa (vegeu al final de fr:Perpignan). Treure la tercera frase ha estat positiu també per reduir la plantilla.--Pere prlpz (discussió) 17:19, 24 nov 2007 (CET)
Doncs també estaràs d'acord a reduir {{esborrany}}, que és gengantina seguin el teu criteri. Crec convenient si voleu de posar-la al final, encara que a mi el tamany ja em sembla correcte. Farà la mateixa funció que els stubs. --KRLS , 18:08, 24 nov 2007 (CET)
La plantilla esborrany va al final, i al final les plantilles grans fan menys nosa que al principi. Una altra opció, per no acumular plantilles grans al final, seria fusionar aquesta i la d'esborrany per quan coincidissin les dues (esborrany d'article fonamental).--Pere prlpz (discussió) 18:11, 24 nov 2007 (CET)
I posar això al final? Ocuparia menys, i l'anterior frase sembla presindible i això ho posem al final. {| align="center" style="border: 1px solid #C0C090; background-color: #F8EABA; margin-bottom: 3px; border-spacing: 3px; margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; padding: 0px 10px 0px 10px;"

|

Aquest article es troba a la llista dels 100 articles fonamentals de la Viquipèdia.

|}--KRLS , 18:14, 24 nov 2007 (CET)

Si es posa al final pot tenir la segona frase, també, però deixo que opini algú altre.--Pere prlpz (discussió) 18:17, 24 nov 2007 (CET)
Sóc partidari de simplificar la informació i m'agraden les plantilles com les dels portals si han d'anar a dalt de l'article; son discretes. Els articles dels 100 que estan bé tindrien aquesta plantilla; els articles que cal millorar o són esborranys dels 100 podrien tenir una plantilla de millora o esborrany adaptada. Però en general, tot això crec que està molt bé i pot ajudar a crear un entorn favorable per desenvolupar els 100.--Peer (discussió) 18:42, 24 nov 2007 (CET)

Jo la deixaria al principi si voleu reduïr-li la mida i fer-la com de la del portal no serà tampoc cap desastre nacional. Sincerament no pensava que el tema donés tant de si...la plantilla és totalment accessòria! L'important és el projecte.--Jey (discussió) 22:15, 24 nov 2007 (CET)

Què us sembla aquesta?

Aquest article es troba a la llista dels 100 articles fonamentals de la Viquipèdia. Les vostres contribucions aquí seran especialment ben rebudes.

--Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 23:08, 24 nov 2007 (CET)

Aquest logo m'agrada més (més representatiu). La plantilla també és més discreta... i encara pensaria en un text més curt, dient el mateix:

Aquest és un dels 100 articles fonamentals
de la Viquipèdia. Ajudeu a millorar-lo.

--Peer (discussió) 23:30, 24 nov 2007 (CET)

M'agrada el text del Peer! Però ho hem de posar això al final. Quan ho tingueu li dieu al iradigalesci ho canviarà amb el bot!el comentari anterior sense signar és fet per KRLS (disc.contr.) 00:38, 25 nov 2007 (CET)
El text que diu en Peer és més adequat, però jo crec què més aviat hauria d'anar al principi, en un racó--Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 17:53, 25 nov 2007 (CET)
He canviat la plantilla perquè deixava un espai a l'esquerra "brutal". He adaptat la de "Commons". Mireu com queda. Ara cal decidir localització. I tanquem el tema.--Peer 09:05, 2 des 2007 (CET)
A veure si aquesta és al bona (o pràcticament la bona). He adaptat la del símbol d'AdQ que és més discreta i no interfereix amb el text. Es pot posar aquesta a l'article (Plantilla:100) i la que té text a la discussió (Plantilla:100 text). Només he detectat un problema: es trepitgen els símbols en els articles de qualitat, tot i que pot ser queda un refós original (vegeu: Segona Guerra Mundial)--Peer 08:50, 3 des 2007 (CET)

Localització

Jo crec que la plantilla s'hauia de posar a la pàgina de Discussió i no pas a la pàgina principal. --the Dúnadan 01:52, 25 nov 2007 (CET)

També és una solució que em sembla bona per evitar carregar l'espai de l'article i potenciar el de la discussió. Ara bé un logotip dels 100 (la bola amb el 100 és perfecte), en un raconet a dalt a al dreta no em sembla malament. També hi veig dos tipus de solucions:
- Fer plantilles de "millorar" i d'"inacabat" amb un detall que indiqui que és dels 100, que si van a l'article.
- Plantilla com la proposada en la pàgina de discussió; indica que és dels 100 i anima a col·laborar-hi.--Peer (discussió) 08:41, 25 nov 2007 (CET)
prefereixo la plantilla específica, estigui on estigui, i el petit logo a la cantonada --barcelona (discussió) 10:38, 25 nov 2007 (CET)
Jo penso que la plantilla hauria d'anar col·locada a un costat, com les de portal. No ocupa massa espai ni fa gaire nosa i en canvi es veu perfectament. --Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 17:53, 25 nov 2007 (CET)
Opino més o menys com Barcelona, estaria bé posar aquest logo a dalt a la dreta (com amb {{Article escolar}}), i posar aquesta plantilla a la pàgina de discussió. --Meldor (discussió) 15:48, 27 nov 2007 (CET)

Si es manté com ara caldria veure si hi ha manera que no interfereixi amb les altres plantilles o taules del principi, com passa a català (vist amb Firefox), i la veritat és que no sé com millorar-ho.--Pere prlpz (discussió) 19:23, 27 nov 2007 (CET)

Perquè no la posem a la final així en el articles xics es veurà més i la gent esp ot animar a contribuir en canvi els llarg que ja tnene més extensió serà una plantilla com la de commons. --KRLS , 21:53, 27 nov 2007 (CET)
Realment queda una mica "nyap" al començament de l'article. També d'altres plantilles, com les dels portals, haurien d'anar o al costat (sota taules) o a baix. O es posa a la discussió (la solució més "fàcil"), o si es vol dins l'article, a baix de tot. No sé si es pot programar perquè no deixi espai blanc al costat.--Peer (discussió) 21:11, 28 nov 2007 (CET)
Doncs posem-lo de moment al final, digali al Iradigalesc k ho fagi amb el bot, aveure si pot! --KRLS , 02:02, 2 des 2007 (CET)
Si us sembla bé posem el petit logo a dalt a la dreta (Plantilla:100) que no interferix amb l'estructura de l'article, i a la discussió una (Plantilla:100 text) amb el text que anima a participar. Si ho veieu bé, caldria que Iradigalesc pengés la Plantilla:100 text a la discussiò dels articles.--Peer 09:35, 3 des 2007 (CET)
Magnific! M'agrada molt, queda bé i no molesta!--KRLS , 10:18, 3 des 2007 (CET)
Molt millor la viquiboleta que la plantilla d'abans, tot i que no he vist encara com funciona quan coincideix amb la d'article de qualitat o la d'article escolar.--Pere prlpz 14:30, 3 des 2007 (CET)
Mira a Imperi Romà i mira, es sobreposen pero jo no ho sé arreglar!el comentari anterior sense signar és fet per KRLS (disc.contr.) 17:47, 3 des 2007 (CET)
Perdoneu que discrepi però jo crec que la boleta a dalt és massa petita i ningú s'hi fixarà, però en fi, com que veig que la proposta te força suport no faré cap més comentari! Que vagi bé! --Jey 18:10, 3 des 2007 (CET)
La bola "ha madurat" i ara és més gran; crec que millor perquè era més petita que el logo d'AdQ. I a més, en el conflicte amb el logo AdQ ara queda un refós més acceptable; és un logo "AdQ dels 100".--Peer 19:09, 3 des 2007 (CET)
Si us sembla bé, deixem la "bola dels 100" d'aquesta manera a la pàgina de l'article i la "bola amb text" que informa, a la pàgina de discussió. Ho deixem un temps de prova i si cal, replantegem el que sigui.--Peer 09:52, 4 des 2007 (CET)
Em sembla molt bé com està ara.--the Dúnadan 02:32, 5 des 2007 (CET)