Viquipèdia Discussió:Gran Quinzena Anual de la Qualitat/2016

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

Jey (discussiócontribucions)

Sembla que hi ha molts articles de qualitat amb errors de referències. Suposo que no estaven així en el moment de la votació però no sé si s'han "trencat" a causa d'un canvi en la plantilla o per contribucions posteriors. En qualsevol cas, una ajudeta? :)

Jey (discussiócontribucions)

Ho he revisat i crec que abans la sintaxi <ref> no mostrava error "defined multiple times with different content" i simplement agafava el valor de la darrera referència. Algú sap en quin moment es va aplicar el canvi? Gràcies!

Townie (discussiócontribucions)

Bones, tinc un dubte sobre els hashtags per la quinzena. Podem fer servir ja el hashtag #QQ16 en les nostres edicions per la quinzena, o comencem a fer-lo servir quan comenci oficialment? He estat fent servir el hashtag #preQQ16 fins ara per si de cas.

Kippelboy (discussiócontribucions)

Ja pots fer servir #QQ16 sense problemes. Arribat el dia es pot filtrar per termini. Penso que està bé que quedi registrada també la feina prèvia, però no faria servir preqq16 sinó qq16 directament. Gràcies per tot!

Yeza (discussiócontribucions)

Un altre dubte, vaig fent a estones per Wikidata però, allà m'oblido del tema del hashtag, no? :S

Townie (discussiócontribucions)

Crec que el pots fer servir, que el hashtag té en compte tots els projectes.

Yeza (discussiócontribucions)

Gràcies Townie! :) Doncs som-hi! Saps algun 'truquillo'? Com el puc posar? Els resums me'ls posa automàtics directament allà (o jo no m'assabento i hi ha d'altres maneres de fer, que pot ser...)

Townie (discussiócontribucions)

Ostres, sincerament no ho sé, però diria que malauradament no es pot canviar. Faig ping al nostre expert en Wikidata @Amadalvarez.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Passoparaula a @KRLS. Jo també ho he trobat a faltar, però deu ser un tema de preferències que no he sabut trobar. Sorry

Yeza (discussiócontribucions)

Merci igualment! Ho deixo per impossible; vaig 'tirant' igual per allà sense hashtag!

Kippelboy (discussiócontribucions)

Una cosa, ja som l'etiqueta més utilitzada a nivell mundial i encara no ha començat el repte :))))) https://tools.wmflabs.org/hashtags. Més de 2000 revisions per 13 usuaris

Paucabot (discussiócontribucions)

Qualcú podria fer una classificació diària per animar a la participació?

Panotxa (discussiócontribucions)

De nou us presento les meves conclusions.

  • S'ha millorat el format visual iniciat l'any passat, ini sembla que funciona prou bé.
  • Acumulem tantes categories a millorar que superem el nombre que permet el format, i els darrers resultats apareixen com a zero
  • En general la recepció i participació en la quinzena ha estat molt notable, amb un decreixement generalitzat en les categories de manteniment.
  • Els elements a mantenir, tot i excepcions amb determinades categories van baixant progressivament amb els anys, tot i el creixement en nombre d'articles.
  • Un grapat de categories en augment progressiu durant els anys son indicatives de la automatització o botització del creixement de la viquipèdia, doncs cada any tenim més incorporacions a traduccions per millorar, articles sense referències i manca de referències d'admissibilitat, referències per millorar, esborranys que provenen de bases de dades (ciència i geografia).
  • Els articles amb informació obsoleta no paren de créixer amb els anys.
  • L'apadrinament i participació va creixent any rere any, i l'explicació del sistema de mentorització ha fet que no hi hagi consultes al respecte.
  • Es confirma que la no obertura de viquiprojectes en paral·lel afavoreix el decreixement de elements a reparar, concentrant els esforços en la millora general
  • L'augment de categories amb característiques molt tècniques no perjudica al conjunt, i les reparacions en molts casos es poden semiautomatitzar.
  • La datació de categories és molt beneficiosa per al manteniment: Les edicions més antigues deficients van baixant progressivament, i els períodes antics (2012, 2013, 2014), que es reagrupen per anualitats, van baixant a bon ritme.
Resposta a «Conclusions»
Panotxa (discussiócontribucions)

Ja s'ha acabat el recompte. Vull donar l'agraïment per la implicació a la comunitat viquipedista, aquest ha estat de nou un gran any, en el què hi ha hagut una baixada generalitzada de totes les categories tret d'algunes puntuals: propostes de fusió, orfes i relacionats amb les referències. Tot i que hem tingut de nou moltes incorporacions de categories molt tècniques, s'ha notat una forta empenta a la millora dels esborranys i la neteja dels articles més antics.

Solde (discussiócontribucions)

Molt bé! enhorabona a tothom!

Resposta a «Recompte»
Resum per Jey

Categories marcades amb etiqueta NOU

Paucabot (discussiócontribucions)

He volgut destacar les tasques noves amb i m'ha quedat bastant hortera, gairebé com un arbre de nadal. Si qualcú se li acut una icona menys intrusiva que digui "nou", que la canviï, per favor.

Paucabot (discussiócontribucions)

Articles amb sintaxi de fitxer obsoleta

4
Resum per Jey

Categories marcades per fer amb bot

KRLS (discussiócontribucions)

Comentar que en els pròxims dies buidaré aquesta categoria amb pywikibot. Segur que hi haurà un bon grapat d'articles que caldrà fer-los manuals, però la majoria crec que cauran amb el bot. Ho comento per desanimar als usuaris a fer-ho manualment.

Townie (discussiócontribucions)

Vols que faci una icona per indicar les categories que buidareu els botaires?

KRLS (discussiócontribucions)

Si creus que pot ser útil, d'acord.

Townie (discussiócontribucions)

Fet!

Jey (discussiócontribucions)

Se us acudeix alguna manera de computar les edicions a Wikidata com a part de la QQ? No veig que puguin incloure fàcilment resum d'edició especialment si estan fetes amb Petscan. Salut!

Resposta a «Edicions a Wikidata»
Vriullop (discussiócontribucions)

Especial:TrackingCategories, les categories de seguiment automàtiques del Mediawiki, ara indica el número que pàgines incloses per veure el volum a cop d'ull.

Resposta a «Categories de seguiment»
Paucabot (discussiócontribucions)

@Kippelboy: Seria possible animar a la participació amb qualque premi per als cinc o sis usuaris amb més edicions #QQ16?

Paucabot (discussiócontribucions)

Encara que sigui simbòlic ...

Kippelboy (discussiócontribucions)

Esclar! Jo faria sistema de premis similar a altres concursos. Si és als 5 millors: 5, 4, 3, 2 i 1 llibres respectivament. Afegeix-ho tu mateix a la pàgina de projecte. O si no pots, avisa'm i ho faig jo :-)

Paucabot (discussiócontribucions)

Millor que ho facis tu, que ho coneixes més ...

Paucabot (discussiócontribucions)

Encara que potser no faria falta, estaria bé clarificar les bases del concurs i remarcar la importància del hashtag.

Kippelboy (discussiócontribucions)

Vaig! ;)

Resposta a «Premis»

Proposta per afegir etiqueta o hashtag QQ16 al resum d'edició

5
Kippelboy (discussiócontribucions)

Bon dia, la WMF disposa d'una eina que permet fer seguiment del nombre d'edicions que fan servir una etiqueta al resum d'edició. És aquesta: https://tools.wmflabs.org/hashtags amb aquesta eina pots veure quantes edicions s'han fet dins d'un concurs o projecte. La idea és fer-ne una prova amb la Gran Quinzena Anual de la Qualitat. Animant a tots els usuaris que afegeixin l'etiqueta QQ16 a les seves edicions relacionades amb aquest tema per veure el volum d'edicions que implica aquesta quinzena. Com ho veieu? Us hi animeu? M'agradaria que petéssim els records a nivell mundial demostrant que és el viquiprojecte que genera més activitat.

Paucabot (discussiócontribucions)

A mi em sembla una molt bona idea.

Solde (discussiócontribucions)

Bona idea!

Panotxa (discussiócontribucions)

Molt bona idea! En els missatges personalitzats de promoció, que començo a enviar, l'afegiré!

Kippelboy (discussiócontribucions)

He revisat l'eina i entre 5 usuaris ja portem prop de 250 edicions amb el resum #QQ16 i encara no ha començat el concurs ;) Sort que després amb el CSV ho podem filtrar per dates. A veure si petem les estadístiques! Crec que l'objectiu seria fer que el màxim nombre de viquipedistes hi col·laborin (demostraria que una gran part de la comunitat s'interessa en aquest projecte) i que fem moltes edicions. Ànims i gràcies a tots plegats per organitzar-ho!

Resposta a «Proposta per afegir etiqueta o hashtag QQ16 al resum d'edició»