Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2006/Sobre el nom definitiu per Wikiquote

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Insisteixo: em penso que en català el nom proposat *Viquicites no és correcte. (Es pot consultar les definicions al DIEC de: "cites" i "citacions"). --Álvaro M 20:56, 23 feb 2006 (UTC)

Mira que és el nom que més m'agradava :-) però després de mirar-m'ho un xic, crec que t'he de donar la raó --Joanjoc (discussió) 22:30, 23 feb 2006 (UTC)
Cert, no hi ha cap sinònim de citació? Viquicitacions és una mica llarg pel meu gust --Razor Ramon HG 22:41, 23 feb 2006 (UTC)

Respecte al proces de votacio, no m'agrada gaire que es fixi un termini tan curt per fer propostes abans de comensar la votacio. No es tracta nomes de proposar 4 noms i fer una votacio a veure que surt. Cal poder-los discutir i els que els interessi "fer-ne propaganda" (p.ex. vegeu la discussio a dalt). A part, no es menciona enlloc si cal o no tenir coherencia amb els noms que ja s'han triat i estan en us (viquipedia, viquillibres...). Crec que caldria mes temps, i potser una decisio mes global (ho dic pq hi ha hagut mes d'una vegada gent queixant-se de que es tries "viquipedia" en lloc de "wikipedia") Xevi 23:25, 23 feb 2006 (UTC)

Tampoc sembla gaire ortodox que només calgui majoria simple i no pas un consens com es diu a Viquipèdia:Sistema_de_presa_de_decisions per un tema amb una certa importància, no? --Razor Ramon HG 00:22, 24 feb 2006 (UTC)
Xevi: sí es menciona la coherència. El fet que ja es convoqui una votació és per donar l'oportunitat que Wikiquotes tingui un nom coherent amb el de Viquipèdia o que, en canvi, conservi el seu nom en anglès. T'enganxo el text on ho poso a la convocatòria de la votació:

Atès que el nom de la Wikipedia en català va ser traduït a Viquipèdia, patint una adaptació al català del nom, es vol donar oportunitat que a la seva pàgina germana, Wikiquote, tingui un nom també catalanitzat o, per contra, conservi el seu nom original en anglès.--Espercius 13:46, 26 feb 2006 (UTC)

Hola a tots. Qui va començar la història de les votacions vaig ser jo. El fet que posés només una setmana per escollir noms va ser perquè vaig pensar que era un temps prou prudencial, però evidentment aquest plaç es pot ampliar per exemple a 15 dies. També vaig posar només una setmana perquè no hi gaires opcions a noms per escollir, però bé, si cal més temps es pot ampliar.

El fet també que la meva proposta fos una elecció simple és perquè el fet de escollir nom quan abans millor és també per donar embranzida a la pàgina que està molt i molt abandonada. Encara hi ha botons sense traduir, pàgines mal fetes etc. Les normes per fer les Wikiquotes les vaig fer jo el passat agost completant unes normes que algú havia engaxat allà i que bàsicament eren normes nomès vàlides per Viquipèdia. Ningú hi ha objectat res perquè ningú es passa per allà.

Ara bé, es pot fer una discussió per escollir el nom i que no sigui una majoria simple. Però penso que per a escollir un nom és millor fer-ho d'aquesta manera i no eternitzar així les votacions. Que cadascú voti el nom que creu més correcte. Fins i tot és possible posar un nom i donar una explicació lingüística de per què hauria de ser l'escollit i així que cadascú reflexioni si hi està d'acord o no i que voti en conseqüència.

Com ho veieu?.--Espercius 13:39, 26 feb 2006 (UTC)

S'haurien d'eliminar les propostes que no són coherents amb el nom de Viquipèdia, Viccionari i Viquillibres o açò serà un mesclot de noms bestial. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 13:48, 1 mar 2006 (UTC)
Pepets, aviam aquí tothom pot fer la seva proposta. No crec que sigui just eliminar cap proposició de nom, perquè es suposa que es votarà el més coherent o el lingüísticament més encertat. És positiu que els viquipedistes s'hagin animat a proposar solucions de nom. Comprenc la teva suggerència perquè he vist un parell de noms que són bastant desencertats, però penso que aquells que els han proposat ho han fet amb la millor intenció. Què n'opineu la resta?. --Espercius 19:45, 1 mar 2006 (UTC)
Ja ho sé que es fa amb bona intenció però imaginat que ix guanyant un dels "wiki-", hi aniria en contra del nom que es va votar a començaments de la Viquipèdia (la catalanització del nom a "viqui-") i hi hauria un conflicte ben gros. Ací pot passar qualsevol cosa i personalment preferisc "tallar-ho d'arrel" que tindre molts problemes en el futur. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:47, 4 mar 2006 (UTC)

He ampliat el perìode de propostes

Per a que ningú es queixi de falta de temps he ampliat en una setmana més el període de propostes. Així que aquest període acabarà el diumenge 5 de Març i la votació començarà el dia 6.--Espercius 13:58, 26 feb 2006 (UTC)

Votació

D'aquí una estona començarà la votació per a escollir noms i es tancarà l'opció de proposar. Obriré la votació una mica abans de les dotze perquè demà al matí no em serà possible. Així que ningú m'acusi de precipitar-me o de ser impacient per començar la votació. És per problema d'horaris. ;-)

Al meu parer em sembla que Viquicitacions és la més correcte. Potser no és la més bonica pero sí respecta la traducció del nom de la Viquipèdia i compleix amb la paraula citacions que és la definició correcte per a les frases cèlebres que recull Wikiquote. Només és la meva opinió, que cadascú voti la que trobi més adient. --Espercius 21:45, 5 mar 2006 (UTC)