Viquiprojecte:Exposició Wiki Loves Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Amical Wikimedia i l'Ajuntament de Barcelona estan preparant una exposició fotogràfica de fotos de Wikimedia Commons sobre Barcelona, que es farà a la Sala Ciutat de l'Ajuntament, probablement durant la Setmana Santa i potser amb una mostra prèvia durant la celebració del Mobile World Congress del 2014 (dates i lloc pendents de confirmació).

Aquesta iniciativa surt com a resultat de la col·laboració prèvia a Wiki Loves Monuments i Wiki Loves Public Art Barcelona i de l'èxit aconseguit a la ciutat de Barcelona. Les fotografies que se seleccionaran per a l'exposició no es restringeixen a aquestes dues temàtiques, sinó que poden ser qualsevol de les disponibles a Commons. A més a més, com que aquest esdeveniment es coordina amb el Mobile World Congress, s'estudiarà la possibilitat d'incorporar a l'exposició tecnologia NFC.

Aquest viquiprojecte és una invitació a tota la comunitat a participar en la seva organització: la tria de les fotografies que s'exposaran es farà a partir de les propostes i aportacions de tota la comunitat, tothom està convidat a participar-hi!

Selecció de fotos[modifica]

Si voleu participar en la selecció de fotos de l'exposició i dir la vostra és ben fàcil: si no esteu habituats a l'entorn de Viquipèdia, a continuació expliquem què s'ha de fer.

Es tracta de seleccionar imatges de Barcelona que es trobin a Wikimedia Commons: les que millor expliquin què és per a vosaltres la ciutat, que en transmetin algun aspecte destacable i que siguin de qualitat. La tria de fotografies es farà per rondes, i en cadascuna d'aquestes es demanarà a la comunitat que aporti la seva visió. Podeu consultar les imatges de Barcelona a Wikimedia Commons en aquest enllaç: commons:Category:Barcelona.

Fase 1: Proposta lliure[modifica]

Fins el dia 26 d'octubre 2013

Per participar a la primera ronda, vegeu la pàgina de propostes del projecte: Viquiprojecte:Exposició Wiki Loves Barcelona/Propostes. Demanem que proposeu fotos i comenteu les que ja hi ha proposades en aquesta pàgina.

  • Proposeu. Podeu proposar les vostres fotos favorites.
Recordeu que podeu consultar les imatges de Barcelona a Commons en els següents enllaços: vegeu totes les subcategories a partir de commons:Category:Barcelona i en especial commons:Category:Quality images of Barcelona.
Recordeu que la temàtica és oberta: es tracta de seleccionar imatges de Barcelona, que siguin de qualitat i que transmetin algun aspecte destacat de la ciutat.
  • Comenteu. Podeu comentar totes les fotos proposades, sobre la seva qualitat o sobre la història que us transmet.

Fase 2: Primera selecció[modifica]

Previst entre els dies 27 i 30 d'octubre 2013

Selecció a partir de les propostes de la ronda 1, per part dels comissaris, d'unes 100 fotos com a proposta inicial a treballar: Viquiprojecte:Exposició Wiki Loves Barcelona/Preselecció.

Selecció d'articles[modifica]

Vegeu Viquiprojecte:Exposició Wiki Loves Barcelona/Articles.

Es tracta de que cada foto enllaci a un article que hi estigui relacionat. L'enllaç pot ser via QR, NFC o altres mitjans. A més d'articles sobre el patrimoni representat en la foto poden ser, per exemple, articles d'història.

Coordinació[modifica]

El contacte inicial amb l'organització és Kippelboy. Es crearà un equip de comissaris per fer la selecció final (previst entre 60 i 70 fotos) i preparar un fil conductor que expliqui la ciutat. Si voleu ajudar sent comissari, poseu-vos en contacte amb Kippelboy. La primera proposta de fotos es presentarà el dia 31 d'octubre.

Comissaris:

  1. Kippelboy
  2. Marionaaragay
  3. Vriullop

Vegeu també[modifica]