Viquiprojecte:FIMA UB

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte:Informació i Documentació
Un projecte de la Universitat de l'Experiència i la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB

Els continguts de l'assignatura "Cerca d'informació a Internet" de la Universitat de l'Experiència (a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona) estan pensats per a que l'alumnat faci cerques reals d’informació a Internet amb un propòsit pràctic definit (i útil!): completar/corregir (i sobre tot, documentar) continguts d’articles ja existents de la Wikipedia / Viquipèdia.

  • Cada alumne identificarà a Wikipedia/Viquipèdia articles del seu interès sobre els que seria pertinent fer millores en quant a citacions i referències de documents, així com en la verificació de dades factuals. Per exemple, indicar en la llista d'obres d'un autor estranger les traduccions al català o castellà localitzades en catàlegs de biblioteques, o indicar la font actualitzada de les dades estadístiques d'algun article.
  • Per tal d’entendre el paper de les fonts d’informació a Internet i les estratègies de cerca a desenvolupar (el tema del curs), hem de tenir present aquests tres documents de Viquipèdia: