Viquiprojecte:Ribera d'Ebre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Viquiprojecte Ribera d'Ebre
Amb el suport de
Coordinació: Vicenç Allué (Amical Wikimedia)

Benvinguts al Viquiprojecte:Ribera d'Ebre. Aquest és un Viquiprojecte coordinat per Amical Wikimedia i el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, que s'inicia el gener de 2018 amb la voluntat d'establir una col·laboració a mig termini. S'emmarca dins del projecte de divulgació i de projecció de les Terres de l'Ebre i esta obert a col·laboració d'altres entitats que desitgin promoure les humanitats i les ciències relacionades amb aquest territori. Es pretén aconseguir difondre continguts de qualitat relatius al coneixement generat per les entitats participants en el marc de l'enciclopèdia lliure, principalment en català, i obert, si es dona el cas, a la incorporació de versions en altres llengües

Motivació[modifica]

El viquiprojecte Ribera d'Ebre s’emmarca dins la projecció del territori a nivell global del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre. Es pretén oferir continguts de qualitat relatius al que coneixem com a Terres de l'Ebre en el marc de l’enciclopèdia lliure i mostrar-los des d'un punt de vista ampli i multidisciplinar. Amb aquest projecte es vol millorar la visibilitat a la xarxa dels territoris riberencs i oferir uns continguts rellevants que tinguin una utilitat pública per a tots aquells que vulguin conèixer els diferents àmbits relacionats amb els espais i els homes que han estat i son patrimoni d'aquest territori.

Objectius[modifica]

Generals[modifica]

  • Millorar la informació disponible a Viquipèdia sobre la Ribera d'Ebre, les persones, institucions, història, folklore, geografia, natura, i tot allò que identifiqui singularment les terres ebrenques.

Específics[modifica]

  • Incrementar la difusió de les publicacions i continguts que genera el Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, mitjançant la Viquipèdia, Wikidata i altres projectes germans, fent servir Raco.cat com a part fonamental de la referenciació bibliogràfica.

Metodològics[modifica]

  • Fomentar la filosofia del coneixement lliure i de l'accés obert a la informació

Fases[modifica]

Àmbits de treball[modifica]

INSTITUCIÓ

Com es veu el Centre a la Viquipèdia?
PERSONALITATS


Persones rellevants de la Ribera d'Ebre
GEOGRAFIA I MEDI NATURAL


Viquipèdia és el primer canal
de divulgació científica
HISTÒRIA I CULTURA POPULAR

Patrimoni Històric Artístic Riberenc

Institució[modifica]

Avaluar la presència del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre a la Viquipèdia, i com podem millorar les referències bibliogràfiques que serveixin per documentar articles a la viquipèdia.

Objectius[modifica]

  • El CERE: Crear article sobre la Institució i la seva història (per voluntaris aliens a la institució i per socis de la mateixa entitat).
  • Organismes: veure quines institucions de la Ribera d'Ebre caldria incorporar a la Viquipèdia
  • Web: Millorar la qualitat dels enllaços que apunten cap al web del Centre. Avaluar la possibilitat que els continguts en obert del centre migrin progressivament a llicències cc-by i/o cc-by-sa per tal que puguin ser reutilitzables per tercers, i en aquest cas pels editors de la viquipèdia
  • Comunitat: Millorar les relacions entre la comunitat wiki i el CERE i incrementar el coneixement mutu.

Personalitats[modifica]

Millorar la cobertura enciclopèdica de totes les personalitats que estan o han estat vinculades a la Ribera d'Ebre des de qualsevol àmbit del coneixement humanístic , artístic, científic, polític, esportiu .... Cal tenir en compte, però, que no tothom és admissible a nivell enciclopèdic (veure els criteris d'admissibilitat en biografies)

Objectius[modifica]

  • Creació de llistes per professions que caldrà prioritzar-ne la seva rellevància enciclopèdica [bot ?]

Geografia i medi natural[modifica]

Analitzar la Ribera d'Ebre des d'un punt de vista geogràfic i de medi natural.

Objectius[modifica]

  • Avaluar com estan representades les poblacions riberenques a la viquipèida [bot ?] i fer-ne una estat de la qüestió
  • Avaluar les conques fluvials, riberes, muntanyes, platges, l'Ebre i el seu ecosistema [bot ?] i fer-ne un estat de la qüestió

Història i cultura popular[modifica]

Seleccionar els temes i persones de rellevància històrica mes significatius relatius a la història de les comarques riberenques i les facetes mes rellevants del folklore riberenc per tal de que estiguin presents a la viquipèdia

Objectius[modifica]

  • Escollir termes històrics i folklòrics riberenc per crear i/o ampliar

Enllaços a Miscel·lània CERE[modifica]

Data Número enllaços Articles enllaçats
04/04/2018 1 Estació de Móra la Nova

Ajuda[modifica]

Presentació Taller d'Edició Viquipèdia Ribera d'Ebre

Si no trobeu la solució amb les pàgines d'ajuda a continuació, accediu a la discussió d'aquest viquiprojecte! Podeu notificar i mencionar altres usuaris amb l'arrova (@), això farà que rebin un avís.

Dubtes?
Discussió comuna del viquiprojecte

Ajuda bàsica[modifica]

Imatges lliures[modifica]

Recordeu que les llicències aptes per a la Viquipèdia és la CC-BY, CC-BY-SA o el Domini públic (PD). Aquí teniu les eines comentades per cercar imatges lliures:

  • Publicacions científiques en què explícitament es digui que el contingut és CC-BY o CC-BY-SA: Moltes editorials permeten filtrar els seus articles segons llicència (Elsevier, Nature Publishing, Wiley...),
  • Creative Commons Search: Heu de seleccionar les caselles Use for commercial purposes i Modify, adapt, or build upon.
  • Google Imatges: Filtreu a Eines > Drets d'ús > Etiquetades per a la reutilització amb modificació.
  • Flickr: Filtreu de Cualquier licencia —predeterminada— a qualsevol de les 3 últimes opcions (Se permiten el uso comercial y las modificaciones, Sin restricciones de derechos de autor conocidas o bé EE. UU. Actividad gubernamental).
I finalment, un cop baixades al vostre ordinador, carregueu-les al gestor de càrrega de Wikimedia Commons.

Caixa de creació de nous articles[modifica]

Podeu crear-los també a través d'un enllaç vermell. Si ja existeix l'article, aquesta caixa us portarà a l'editor de codi d'aquella entrada.

Traductor entre versions idiomàtiques de Viquipèdia[modifica]

Si l'utilitzeu, recordeu revisar el contingut final (enllaços, referències...), sovint queden detalls diferents respecte les altres Viquipèdies que cal acabar de polir. No traduïu articles amb etiquetes de mancances o sense prou referències.


Crea una nova traducció