World Green Building Council

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióWorld Green Building Council
Dades
Nom curtWGBC Modifica el valor a Wikidata
Tipussense ànim de lucre
Governança corporativa
Seu
Indicador econòmic
Ingressos totals2.259.606 € (2019) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webworldgbc.org Modifica el valor a Wikidata

El World Green Building Council (WorldGBC) és una organització sense ànim de lucre i una xarxa global de consells nacionals d'edificació verda (GBC).[1] Té consells membres en més de 70 països d'arreu del món, que en conjunt compten amb 49.000 membres (25.000 empreses membres i 24.000 membres individuals).[2]

L'organització es compromet a assolir els següents objectius l'any 2050: limitar l'augment de la temperatura global a 2 graus centígrads; reduir les emissions de CO₂ del sector de la construcció en 84 gigatones; i garantir que tots els edificis tinguin zero emissions netes.[3] Aquests objectius garantiran que el sector dels edificis i la construcció faci el seu paper per complir amb l'ambició de l'Acord de París.

Història[modifica]

El 1993, es va fundar el primer Green Building Council als EUA, format per Rick Fedrizzi, David Gottfried i Mike Italiano amb la missió de promoure pràctiques centrades en la sostenibilitat a la indústria de la construcció i la construcció. A tot el món, altres líders ecològics de la indústria van mirar l'impacte de l'USGBC i van decidir iniciar moviments similars als seus propis països, liderats per un GBC.[4] Persones d'arreu del món van rebre el suport de l'USGBC. Gottfried va sembrar i va gestionar la formació dels "Consells de les Nacions Unides dels Green Buildings" amb la missió de donar suport al desenvolupament dels GBC i unir-los amb una veu i un propòsit comú.

Missió i estructura[modifica]

La missió de WorldGBC és "crear edificis ecològics per a tothom, a tot arreu",[3] permetent que la gent prosperi tant avui com demà.

Activitats[modifica]

Projectes globals[modifica]

Els projectes globals de WorldGBC permeten als GBC treballar junts per abordar els principals reptes ambientals, econòmics i socials.

Els projectes globals actuals inclouen 'Advancing Net Zero',[5] que té com a objectiu promoure i donar suport a l'acceleració dels edificis de carboni net zero fins al 100% el 2050; i 'Better Places for People',[6] que dóna suport als GBC i als seus membres per augmentar la demanda i l'oferta d'edificis ecològics que donen suport a la salut, el benestar i la productivitat de les persones que hi viuen. WorldGBC també és un soci de lliurament del 'Building Efficiency Accelerator' (BEA),[7] una associació d'empreses, ONG i organitzacions multilaterals, que té com a objectiu ajudar les ciutats a prendre mesures per millorar els seus edificis.

Projectes regionals[modifica]

WorldGBC també té projectes específics per a cadascuna de les seves cinc regions. Els projectes regionals actuals inclouen la iniciativa Energy Efficiency Mortgage Action Plan (EeMAP) [8] a Europa que està explorant el vincle entre l'eficiència energètica i la reducció de la probabilitat d'incompliment del prestatari i l'augment del valor de les propietats eficients energèticament.

Impacte[modifica]

El desembre de 2017, WorldGBC va publicar el seu darrer informe anual [2] on es descriuen els assoliments de l'organització i la seva xarxa global de GBC durant l'any anterior. Aquests inclouen 1.240 milions de m2 d'espai verd d'edificació a tot el món que ha estat certificat pels consells d'edificació verda membres; cinc noves certificacions d'edificis net zero llançades per GBC a través del projecte Advancing Net Zero; i 31 països que fan canvis en les polítiques de construcció verda a nivell de ciutat, regional o nacional, amb contribucions de GBC.

Referències[modifica]

  1. «Home | World Green Building Council» (en anglès). www.worldgbc.org. [Consulta: 15 desembre 2017].
  2. 2,0 2,1 «WorldGBC Annual Report 2016/17 | World Green Building Council» (en anglès). www.worldgbc.org. [Consulta: 15 desembre 2017].
  3. 3,0 3,1 «Our Mission | World Green Building Council» (en anglès). www.worldgbc.org. [Consulta: 15 desembre 2017].
  4. «Our Story | World Green Building Council» (en anglès). www.worldgbc.org. Arxivat de l'original el 2017-12-14. [Consulta: 15 desembre 2017].
  5. «Advancing Net Zero | World Green Building Council» (en anglès). www.worldgbc.org. [Consulta: 15 desembre 2017].
  6. «Better Places for People | World Green Building Council» (en anglès). www.worldgbc.org. [Consulta: 15 desembre 2017].
  7. «Cities and the Building Efficiency Accelerator | World Green Building Council» (en anglès). www.worldgbc.org. [Consulta: 15 desembre 2017].
  8. «HOME - EeMAP Project» (en anglès americà). EeMAP Project. [Consulta: 15 desembre 2017].