Hola, mare

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquest article tracta sobre la pel·lícula americana del 1970. Si cerqueu la pel·lícula xinesa del 2021, vegeu «Hi, Mom».
Infotaula de pel·lículaHola, mare
Hi, Mom!
Fitxa
DireccióBrian De Palma
Protagonistes
Director artísticPete Bocour
ProduccióCharles Hirsch
GuióBrian De Palma,
a partir d'una història de Brian De Palma i Charles Hirsch
MúsicaEric Kaz
FotografiaRobert Elfstrom
MuntatgePaul Hirsch
ProductoraWest End Productions
DistribuïdorSigma III Corp.
MGM
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1970
Durada87 minuts
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Versió en catalàSí 
RodatgeNova York Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
GènereComèdia
Temapornografia Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNova York Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0065836 Filmaffinity: 909869 Allocine: 21318 Rottentomatoes: m/hi_mom Letterboxd: hi-mom Allmovie: v22305 TCM: 77916 TV.com: movies/hi-mom AFI: 19722 TMDB.org: 42589 Modifica el valor a Wikidata

Hola, mare (títol original en anglès: Hi, Mom!) és una pel·lícula estatunidenca dirigida per Brian De Palma el 1970, amb Robert De Niro.

La pel·lícula segueix les aventures del voyeur Jon Rubin (Robert De Niro), ja present en Greetings, el precedent llargmetratge de Brian De Palma. Ha estat doblada al català.[1] [2]

Argument[modifica]

Jon Rubin, veterà de la Guerra del Vietnam, és contractat per un productor de pel·lícula X per tal de filmar els seus veïns en els moments més íntims.

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

  • A la pel·lícula, el personatge de Robert De Niro, Rubin, fa una prova per al paper d'un policia en un grup de comediants-militants. Aquesta seqüència anuncia el monòleg de Taxi Driver (que Paul Schrader havia proposat en principi a De Palma):
« Are you talkin' to me ? »

demanda un De Niro sobreexcitat a una escombra.

  • Hi, Mom, ! és sobretot conegut per a la seva seqüència "Be Black, Baby", particularment cínica. Filmat càmera a l'espatlla, en blanc i negre, la seqüència veu un grup d'actors afro-estatunidencs maquillats en blanc posar a prova espectadors intrigats. Insultat, mig violat, apallissat, el públic (majoritàriament blanc) que participa en aquest projecte sabrà finalment el que és ser negre".
  • En algunes còpies vídeo, la pel·lícula porta el títol de Les Nits de Nova York . Segons algunes fonts, aquest títol hauria aparegut en un principi sobre algunes còpies "pirates" de la pel·lícula. D'altra banda, la pel·lícula és coneguda sota altres títols, més o menys oficials: Confessions of a Peeping John , Blue Manhattan Son of Greetings.[3]
  • Ja en aquesta pel·lícula Brian De Palma mostra el seu afecte pel cinema d'Alfred Hitchcock, sobretot el costat "voyeur" de La finestra indiscreta.

Referències[modifica]

  1. esadir.cat. Hola, mare. esadir.cat. 
  2. «Hi, mom». The New York Times.
  3. Títols i dates de sortida Arxivat 2010-05-04 a Wayback Machine. - Internet Movie Database