Partit Comunista d'Aragó-Partit Comunista

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióPartit Comunista d'Aragó-Partit Comunista
Dades
Tipuspartit polític espanyol Modifica el valor a Wikidata
Ideologia políticamarxisme-leninisme Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1980
Data de dissolució o abolició1984 Modifica el valor a Wikidata

El Partit Comunista d'Aragó -Partit Comunista- fou un partit polític d'àmbit aragonès de principis dels anys 80. El PCA va sorgir d'una escissió dels comunistes ortodoxs pro-soviètics del Comitè Regional d'Aragó del PCE el 1980. En 1984 el PCA s'uniria al Partit Comunista dels Pobles d'Espanya -PCPE- (nova escissió del PCE), adoptant com nova denominació Partit Comunista d'Aragó-Partit Comunista -PCA-PC-. Malgrat ser un partit en potència d'àmbit aragonès de fet la seva activitat política quedà circumscrita a la província de Saragossa. El PCA-PC no ha de confondre's amb la federació aragonesa del PCE: el Partit Comunista d'Aragó.

Resultats electorals[modifica]

Eleccions
i data
Vots
% provincia
Saragossa
%
Aragó
Autonòmiques de 1983 1.285 0,31 0,21
  • Eleccions municipals de 1983: En aquests comicis va presentar candidatures en la ciutat de Saragossa i en algun municipi més de la mateixa província. El resultat va ser marginal, sense assolir cap representació a les institucions.
Eleccions i data
Vots
%
Municipals de 1983 830 0,14

Òrgan d'expressió[modifica]

El PCA-PC entre 1980 i 1984 va editar la publicació Ofensiva. El títol d'aquesta publicació ja va ser emprat pel Comitè Regional d'Aragó del PCE en una publicació clandestina que va editar entre 1970 i 1976.