Resolució 1568 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1568 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Identificador de llei o regulacióS/RES/1568 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:5061)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació22 octubre 2004 Modifica el valor a Wikidata
1567 Modifica el valor a Wikidata
1569 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a Xipre

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1568 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 22 d'octubre de 2004. Després de reafirmar totes les resolucions sobre la situació a Xipre, en particular la resolució 1251 (1999), el Consell va prorrogar el mandat de la Força de les Nacions Unides pel Manteniment de la Pau a Xipre (UNFICYP) per un període addicional fins al 15 de juny de 2005.[1]

El Consell de Seguretat va demanar a Xipre i Xipre del Nord que abordessin amb urgència la qüestió humanitària de les persones desaparegudes. Va donar la benvinguda a la revisió de la UNFICYP pel Secretari General Kofi Annan tal com es va demanar a la Resolució 1548 (2004) i la seva valoració que la violència a l'illa era cada vegada més improbable. El secretari general durà a terme una nova revisió de l'operació de les Nacions Unides a Xipre a partir de l'evolució sobre el terreny i les opinions de les parts iimplicades.

En l'extensió del mandat de la UNFICYP, la resolució va demanar al Secretari General que informés al Consell sobre l'aplicació de la resolució actual, i va fer seves les seves esmenes al concepte d'operacions i al nivell de força de la UNFICYP reduint els nivells de tropes i augmentant lleugerament la quantitat de policia.[2] Es va instar a la part turcoxipriota a restaurar l'statu quo militar a Strovilia abans del 30 de juny de 2000 i va demanar que s'aturi la restricció imposada a l'operació de la UNFICYP

Referències[modifica]

  1. «Security Council unanimously adopts resolution extending mandate of United Nations Peacekeeping Force in Cyprus for six months». United Nations, 22-10-2004.
  2. Drakulich, Angela. A global agenda: issues before the 60th General Assembly of the United Nations. United Nations Association of the United States of America, 2005, p. 64. ISBN 978-1-880632-71-0. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1568 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.