Vés al contingut

Resolució 747 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 747 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/747 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3062)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació24 març 1992 Modifica el valor a Wikidata
TemaAngola
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 747 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, adoptada per unanimitat el 24 de març de 1992 després de recordar la resolució 696 (1991) i assenyalant un informe del Secretari General Boutros Boutros-Ghali, el Consell va aprovar l'informe sobre observacions de eleccions i una ampliació per a la Segona Missió de Verificació de les Nacions Unides a Angola (UNAVEM II).

En acceptar les propostes, es van enviar 100 observadors addicionals a Angola i també van demanar a la UNAVEM II el seguiment del registre dels votants, les campanyes electorals i la verificació dels resultats de les eleccions.[1] Tanmateix tenia molt poc recursos per dur a terme el seu mandat.[2]

El Consell demana a totes les parts angoleses que cooperin amb el representant especial del secretari general i respectin els principis establerts als acords de Bicesse. També va demanar a les parts que finalitzessin els preparatius polítics, financers i legals abans de les eleccions multipartidistes previstes pel setembre de 1992, animant als Estats membres a contribuir als programes de les Nacions Unides per prestar assistència i donar suport al procés electoral.

Referències[modifica]

  1. Wright, George. The destruction of a nation: United States' policy towards Angola since 1945. Pluto Press, 1997, p. 163. ISBN 978-0-7453-1029-9. 
  2. Arms Project (Human Rights Watch). Angola: arms trade and violations of the laws of war since the 1992 elections : sumário em Portugués. Human Rights Watch, 1994, p. 16. ISBN 978-1-56432-145-9. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 747 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.