Resolució 779 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 779 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Mapa de la península de Prevlaka a Croàcia
Identificador de llei o regulacióS/RES/779 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3118)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació6 octubre 1992 Modifica el valor a Wikidata
TemaCroàcia
Llengua del terme, de l'obra o del nomllengües sinítiques Modifica el valor a Wikidata

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 779 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, fou adoptada per unanimitat el 6 d'octubre de 1992. Després de reafirmar la Resolució 743 (1992) i les resolucions posteriors i notant un informe del Secretari General Boutros Boutros-Ghali presentat de conformitat amb les resolucions 743 i 762 (1992), el Consell va autoritzar la Força de Protecció de les Nacions Unides (UNPROFOR) a assumir la responsabilitat de supervisar la retirada completa de l'Exèrcit Popular Iugoslau de Croàcia, la desmilitarització de la península de Prevlaka i l'eliminació d'armes pesants de les zones veïnes de Croàcia i Montenegro en cooperació amb la Missió de Seguiment de la Comunitat Europea.

El Consell va demanar a totes les parts interessades que milloressin la seva cooperació amb la UNPROFOR en l'acompliment de la seva nova tasca, així com les tasques que ja realitzava a les Àrees Protegides de les Nacions Unides. També va instar a totes les parts de Croàcia a complir les seves obligacions en virtut del pla de manteniment de la pau de les Nacions Unides, en particular pel que fa a la retirada de forces i el desarmament de totes les forces i forces paramilitars.

La resolució va aprovar l'acord dels presidents de la República de Croàcia i la República Federal de Iugoslàvia (Sèrbia i Montenegro) el 30 de setembre de 1992, que va declarar que totes les declaracions o compromisos assumits sota coacció es considerarien nuls. El Consell va subratllar que això s'aplica, en particular, als drets de propietat i de la terra, després d'expressar la seva preocupació per la "destrucció i devastació de la propietat".[1] També va elogiar els esforços del caps de la Conferència Internacional sobre l'Antiga Iugoslàvia per assegurar la restauració del subministrament d'aigua i energia abans del pròxim hivern.

Referències[modifica]

  1. Aksar, Yusuf. Implementing international humanitarian law: from the ad hoc tribunals to a permanent International Criminal Court. Routledge, 2004, p. 16. ISBN 978-0-7146-8470-3. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 779 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.