Sur les toits

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaSur les toits
Fitxa
DireccióGeorges Méliès Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Dades i xifres
País d'origenFrança Modifica el valor a Wikidata
Estrena1897 Modifica el valor a Wikidata
Durada1 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalfrancès
cap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema mut i cinema de ficció criminal Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0224189 Filmaffinity: 892488 Letterboxd: on-the-roofs Archive.org: SurLesToits TMDB.org: 194601 Modifica el valor a Wikidata

Sur les toits (cambrioleurs et gendarmes és un curtmetratge mut de comèdia francès del 1897 dirigit per Georges Méliès. La pel·lícula va ser estrenada per la Star Film Company de Méliès i està numerada 100 als seus catàlegs.[1] La pel·lícula presenta un policia tonto que intenta detenir dos delinqüents al terrat d'un edifici d'apartaments . "Cada segon d'això", "minut de pel·lícula amb gran èxit en escena", segons Europa Film Treasues, "s'utilitza per construir l'acció i els moviments del personatge" i "fa ús de la decoració tridimensional del teatre", que "la competència va copiar ràpidament". La pel·lícula va ser inclosa a la col·lecció Will Day comprada pel ministre francès d'Afers Culturals André Malraux al col·leccionista Wilfrid Day l'any 1959 i conservada a l'Arxiu de Cinema francès.[2]

Sinopsi[modifica]

Una dona demana ajuda des de la seva finestra mentre dos lladres s'enfilen pels terrats a casa seva, la lliguen i la llencen per la finestra. Un policia sent els seus crits i s'enfila al terrat, només per ser atrapat pels lladres abans de fugir.

Referències[modifica]

  1. Malthête, Jacques; Mannoni, Laurent. L'oeuvre de Georges Méliès. París: Éditions de La Martinière, 2008, p. 337. ISBN 9782732437323. 
  2. «A brief History: Sur les toits». Europa Film Treasures. Lobster Films. Arxivat de l'original el 24 març 2012. [Consulta: 12 abril 2014].