Ximena Galarza

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaXimena Galarza

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement14 gener 1972 Modifica el valor a Wikidata (52 anys)
Camiri (Bolívia) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióperiodista Modifica el valor a Wikidata
Activitat1989 Modifica el valor a Wikidata –
Premis

Facebook: ximegalarzalora Twitter (X): ximenagalarza Modifica el valor a Wikidata

Ximena Galarza Lora (Camiri, Departament de Santa Cruz, Bolívia, 14 de gener de 1972) és una presentadora de televisió i periodista boliviana.

Biografia[modifica]

Ximena Galarza va néixer el 14 de gener de 1972 a la ciutat de Camiri, al Departament de Santa Cruz. Va començar els estudis escolars l'any 1978 i va acabar el batxillerat l'any 1989.

Va arribar des de Camiri a la ciutat de La Paz al 1989 amb l'objectiu d'estudiar enginyeria geològica. Després d'un contacte amb el gerent de televisió estatal de l'època Antonio Eguino, va realitzar un prova per a televisió i va ser llavors que va decidir dedicar-se al periodisme.[1]

Carrera periodística[modifica]

Va iniciar la seva carrera en els mitjans de comunicació l'any 1989, quan va començar a treballar a Televisió Boliviana Canal 7. Posteriorment la xarxa Galavisión de Santa Cruz la va convidar a conduir el seu telenotícies. L'any 1994 la Red Uno de Bolívia la va convidar a formar part de l'equip de La Paz per al rellançament del canal. Ximena Galarza va acceptar la plaça i va assumir el rol de periodista i presentadora del telenotícies central i va assumir posteriorment ser cap de premsa.[2]

Va treballar a la cadena Red Uno a La Paz com a presentadora i conductora de televisió. Va conduir a més un programa similar al de Cristina Salagueri, Laura Bozzo o Mónica Zevallos, anomenat Atrévete, per ajudar moltes persones i reflectir la realitat de la societat boliviana l'any 2000, el programa només va durar un any, ja que va haver de tornar a la seva terra durant un temps.

En 2014 va reaparèixer en la televisió boliviana: a Televisió Universitària va conduir el programa Jaque Mate.[3]

A més, va actuar com a actriu a la pel·lícula El Triangle del Llac juntament amb David Mondaca i Jorge Ortiz Sánchez de 1998 a 1999. En la pel·lícula va ser l'antagonista principal.[4]

Premis[modifica]

Referències[modifica]

  1. Linarez, Iblin «Ximena Galarza: ‘Yo voy a ser periodista hasta el día de mi muerte’». , 18-01-2013 [Consulta: 22 juliol 2019].
  2. «PressReader.com - Periódicos de alrededor del mundo.». www.pressreader.com. [Consulta: 8 març 2020].
  3. «Jaque mate con Ximena Galarza». [Consulta: 22 juliol 2019].
  4. «“El Triangulo del Lago” vuelve a la cartelera». www.bolivia.com. [Consulta: 8 març 2020].
  5. Uno, Red. «Distinguen a Ximena Galarza con el Premio Internacional a las Mujeres de Coraje» (en castellà). Red Uno. [Consulta: 8 març 2020].