Vés al contingut

Viquiprojecte:Discussions desateses/discussions

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Actualització: --Rebot (disc.) 19:13, 16 juny 2024 (CEST)

Discussió:Mesó Psió[modifica]

Article - Edita la discussió

Bon dia, @Pallares:. Hi ha algun motiu per escriure Psió amb majúscula inicial al títol? —Leptictidium (digueu-me) 15:44, 16 juny 2024 (CEST)

Discussió:Kape Barako[modifica]

Article - Edita la discussió

Revisió[modifica]

Hola @Pallares, gràcies per la teva contribució. Aquestes són les modificacions a fer:

  • Jo afegiria la infotaula beguda, ho deixo al teu criteri.
  • Etimologia: no prioritzar la traducció anglesa i afegir-hi la catalana (verro) GEC. Surt repetit el mot masculinitat, amb enllaços diferents.
  • Descripció: fas una traducció errònia de bean, passant-ho a "mongeta" al text i "fesol" a la foto. El correcte és llavor o gra. També hi ha una cirera (en anglés diu cherry, suposo que per la semblança, però hauria de ser drupa.
  • Altres usos: al final hi ha una llista que haurà d'anar a Vegeu també (si és que la vols mantenir).

Això és tot, gràcies de nou per participar -- Cataleirxs (disc.) 15:11, 16 juny 2024 (CEST)

Discussió:Affogato[modifica]

Article - Edita la discussió

Revisió[modifica]

Hola @AlbertRA, gràcies per la teva contribució. Està gairebé perfecte, només manca la plantilla commonscat. Gràcies. -- Cataleirxs (disc.) 14:54, 16 juny 2024 (CEST)

Hola @Cataleirxs, sí, no tinc per costum afegir-la perquè a Commons hi accedeixo per "Eines". A més, tenint en compte que les instruccions sobre les plantilles matisen si són adients, me la vaig estalviar, després de remenar a Commons i posar la millor imatge a Wikidata (les altres no li feien justícia). AlbertRA (disc.) 15:07, 16 juny 2024 (CEST)
Error meu per no haver-ho explicat millor. Considero la plantilla de Commonscat "adient" si existeix una categoria a Commons associada a aquest article / WD item. Amb la plantilla Autoritat passa igual, seria "adient" si hi sortís cap identificador. Gràcies. Cataleirxs (disc.) 15:17, 16 juny 2024 (CEST)

Discussió:Filopàtor II[modifica]

Article - Edita la discussió

Només falta una citació[modifica]

La última interpretació de la identitat de Filopàtor II alegadament s'originà en el llibre de Gilbert Dragon i Denis Feissel Inscriptions de Cilicie: Travaux et mémoires du Centre de recherche, d'histoire et de civilisation byzantines (vegi's aquí). Manca comprovar que aquest és el cas i tot l'article com existeix actualment estaria justificat amb citacions adequades. Chlodovec (disc.) 17:53, 15 juny 2024 (CEST)

Discussió:Spanish Girl's Club[modifica]

Article - Edita la discussió

Equipació del club[modifica]

Hola @Felato, quan puguis pots afegir l'equipació del club? Els colors representats a la estan malament, només m'agrada el detall de l'escut de color negre. L'equipació principal (el Montserrat) ha de ser samarreta blanca, pantaló (negre?) i mitges negres, i el segon (el Giralda), samarreta vermella (fosc?), pantaló negre i mitges negres. El model a seguir és commons:File:Spanish Girl's Club ANC1-42-N-13588.jpg.

Per altra banda i si tens temps, a veure si pots recuperar la referència de El Poble Català, suposo del 10 juny o endavant, que narra la crònica del partit segons [1]. El que m'interesa es confirmar el nom de les jugadores. Salut i bona feina!-- Docosong (disc.) 17:32, 15 juny 2024 (CEST)

D'acord. M'ho anoto. La samarreta aquesta de la versió anglesa la vaig fer jo i és la samarreta del Casual SC, que jugaven amb un trèvol. M'hi poso. Salut. Felato (disc.) 18:16, 15 juny 2024 (CEST)
@Felato Guau, que xulo ha quedat. Pensava que no es podia fer lo dels colls de la samarreta. Bona feina! Quan pugui intentaré revisar els clubs femenins per veure si tenen l'equipació principal i les de reserva.-- Docosong (disc.) 21:22, 15 juny 2024 (CEST)
@Docosong Doncs es tracta d'anar buscant a commons fins que trobes algo que s'assembli al que busques. De vegades és complicat. I no sé si el coll del Montserrat és negre o potser vermell... de moment he suposat negre. Per cert, l'article que deies crec que ha de ser aquest El Poble català: Any 11, Núm. 3371 (10 juny 1914) Pàgina: p. 2 Felato (disc.) 22:18, 15 juny 2024 (CEST)
@Felato Moltes gràcies per la troballa. Volia confirmar el nom de les jugadores ja que totes les fonts els castellanitzaven. Sorprèn el detall la crònica, fins i tot, es pot fer un apartat pel partit però vaja ja ho trobo excessiu.-- Docosong (disc.) 22:46, 15 juny 2024 (CEST)

Discussió:Gasparsoul[modifica]

Article - Edita la discussió

Treure avís de currículum[modifica]

Hola @Martina Sansa és recomanable que no treieu els avisos de millora sense haver-los solucionat o consensuar-los. A dia d'avui, conté seccions que no són pròpies d'un article enciclopèdic. Veient el vostre interès, teniu relació amb el biografiat? Us recomano que doneu un cop d'ull a Viquipèdia:Conflicte d'interessos. Salutacions!-- Docosong (disc.) 13:08, 15 juny 2024 (CEST)

Bon dia! Entesos, pensava que l'avís el tornaria a posar algú si la meva modificació no era encara suficient. Continuo editant el text per ajustar-me als criteris.
Amb l'artista no hi tinc relació directa, fa anys el vaig descobrir per Spotify i fins fa relativament poc no vaig saber que era Català.
Just començo ara, però seguiré publicant biografies d'altres músics i artistes de casa nostra que m'agradin. Martina Sansa (disc.) 11:48, 16 juny 2024 (CEST)

Discussió:Colós (estàtua)[modifica]

Article - Edita la discussió

Complet--Manlleus (disc.) 13:17, 14 juny 2024 (CEST)

Discussió:Nucli antic de la Coromina (Cardona)[modifica]

Article - Edita la discussió

Proposta de fusió[modifica]

No hi estic pas d'acord. Una cosa és el poble i una altra el seu "nucli antic" que és monument arquitectònic. Isidre blanc (disc.) 23:35, 13 juny 2024 (CEST)

Discussió:Hipana[modifica]

Article - Edita la discussió

Bon vespre, @Joan Gené, Motxo98:. Com voldríeu resoldre la polisèmia amb «Hippana», que s'hauria de dir Hipana? Us semblaria una solució valida reanomenar aquesta pàgina a la forma secundària Hipanea? —Leptictidium (digueu-me) 21:01, 13 juny 2024 (CEST)

La intuïció em diu que una, o totes dues, haurien de ser Hípana, però no n'he trobada cap a les obres de referència. Si ens refiam del castellà (?), la de Sicília és plana i la del Peloponnès és esdrúixola. Sense conèixer l'etimologia i morfologia del mot és difícil; com a criteri addicional, seria una opció coincident amb l'accentuació del grec (la siciliana és plana, vegeu el Pauly-Wissowa). --Joan Gené (disc.) 22:49, 13 juny 2024 (CEST)
La Viquipèdia en castellà no cita cap font, però la forma esdrúixola surt (referida al topònim corresponent a aquesta pàgina) a la traducció de Polibi de l'editorial Gredos del 1981. No he pogut veure com en diu la traducció de Polibi de l'FBM perquè no surt a la previsualització de Google Llibres i la Casa dels Clàssics, pel motiu que sigui, no sembla tenir cap intenció de digitalitzar el seu catàleg antic perquè el puguem comprar en forma de llibres electrònics.—Leptictidium (digueu-me) 08:05, 14 juny 2024 (CEST)
Aquest cap de setmana no sóc a casa, però pel que he pogut veure, la ciutat d'Èlida Ὕπανα és Hípana sens dubte. Segons el Wiktionary, les as són curtes.
Provaré de mirar bé el topònim sicilià (a tot estirar, dilluns tindria una resposta), però no passaria res si hi haguera homonímia en català, amb un "(Sicília)" i un "(Èlida)" n'hi hauria prou. Motxo98 (disc.) 10:36, 14 juny 2024 (CEST)
Sembla, però, que és Hipana, la ciutat siciliana.
https://en.m.wiktionary.org/wiki/Hippana
Per tant, no hi ha problema: la ciutat del Peloponnès és esdrúixola mentre que la siciliana és plana. Motxo98 (disc.) 10:40, 14 juny 2024 (CEST)
No et negaré que m'agradaria saber en quina font es basa el Viccionari, que en si mateix no es considera una font fiable.—Leptictidium (digueu-me) 08:31, 16 juny 2024 (CEST)
Segons diu: A Dictionary of Greek and Roman Geography, volume 1 & 2, London: Walton and Maberly. Motxo98 (disc.) 11:44, 16 juny 2024 (CEST)

Discussió:Església de Sant Jaume (Barcelona)[modifica]

Article - Edita la discussió

Restaurar article anterior[modifica]

Per què s'ha eliminat de l'article tota referència a l'antiga església de Sant Jaume que, molt detalladament, es comentava en aquesta versió de l'article https://ca.wikipedia.org/wiki/Esgl%C3%A9sia_de_Sant_Jaume?oldid=3649820 i que encara consta en versions en altres idiomes de la Wikipèdia? Hi ha, al menys, algun article sobre l'antiga església? Un temple datat de l'any 985 no deuria de ser esborrat de l'enciclopèdia, crec jo. 85.129.90.130 (discussió) 15:50, 12 juny 2024 (CEST)

He trobat referències i ho he afegit, tot i que cal destacar que l'església a la que et refereixes no estava exactament al mateix lloc que l'actual, segons es despren del mateix text al qual fas referència. Gràcies en qualsevol cas.--Medol (disc.) 23:37, 13 juny 2024 (CEST)

Discussió:Ivan Ceresnjes[modifica]

Article - Edita la discussió

bon dia, sóc nou, sóc traductor del bosnià, noto que en aquesta pàgina l'encapçalament està escrit incorrectament, el cognom correcte de la persona hauria de ser Čerešnješ amb els diacrítics de les llengües sèrbi, croata i bosnià . Pots procedir amablement a reescriure el títol correctament? gràcies a tots, @Andreasquizzato1984 Andreasquizzato1984 (disc.) 15:19, 12 juny 2024 (CEST)

Discussió:Plaça de Sanllehy[modifica]

Article - Edita la discussió

Ampliació[modifica]

KRLS, (disc.) 12:41, 12 juny 2024 (CEST)

Discussió:Pol Tarrés i Roca[modifica]

Article - Edita la discussió

Nacionalidad[modifica]

Su nacionalidad es España 62.83.111.124 (discussió) 22:50, 11 juny 2024 (CEST)

Discussió:Miquel Guardiola Fígols[modifica]

Article - Edita la discussió

Viquipèdia:Esborrar_pàgines/Historial/2024/06#Miquel_Guardiola_Fígols--Medol (disc.) 19:17, 11 juny 2024 (CEST)

Discussió:Línia 2 de l'autobús urbà de Girona[modifica]

Article - Edita la discussió

Viquipèdia:Esborrar_pàgines/Historial/2024/06#Línia_2_de_l'autobús_urbà_de_Girona--Medol (disc.) 19:16, 11 juny 2024 (CEST)

Categoria Discussió:Dinastia Severa[modifica]

Article - Edita la discussió

Bon dia, @Joan Gené:. Què et semblaria reanomenar a «Dinastia severa»? La regla general és posar-ho amb majúscula quan és un substantiu propi i amb minúscula quan és un adjectiu: per exemple, els Borbons, però la dinastia borbònica; els Anjou, però la dinastia angevina; els Habsburg, Hohenstaufen o Tudor, però la dinastia carolíngia, dinastia capetiana o dinastia ruríkida. Malauradament, les regles de majúscules i minúscules de l'IEC només donen exemples de dinasties amb substantius propis, però altres documents de l'IEC (incloent-hi el DIEC) i de l'AVL reflecteixen la regla general pel que fa a les dinasties amb adjectius.—Leptictidium (digueu-me) 10:22, 16 juny 2024 (CEST)

Categoria Discussió:Esglésies de Lombardia[modifica]

Article - Edita la discussió

Lombardia és el nom italià[modifica]

He obert la pàgina de la categoria perquè m'ha cridat l'atenció que hi hagués una falta d'ortografia en el títol. D'acord que cal reanomenar la pàgina. Mercè Piqueras (disc.) 21:52, 13 juny 2024 (CEST)

Categoria Discussió:Diputats de la quinzena legislatura del Parlament de Catalunya[modifica]

Article - Edita la discussió

Llista de diputats de la XV legislatura[modifica]

Adjunto una llista del Diari de Girona de diputats del Parlament de Catalunya: https://www.diaridegirona.cat/eleccions/catalanes/2024/05/13/els-noms-dels-diputats-quinzena-102310285.html -- Docosong (disc.) 19:16, 10 juny 2024 (CEST)

Categoria Discussió:Gens Mària[modifica]

Article - Edita la discussió

Crec que la forma preferible del masculí és Màrius, més que Mari (Gai Màrius, Publi Màrius, Marc Màrius, etc.).

  • Totes les obres de referència (DLC, DLCNP, La transcripció...) donen les dues formes com a bones.
  • Màrius és una forma més recognoscible, perquè és, alhora, la forma exacta de l'original llatí i també la forma corresponent al prenom en català.
  • D'altra banda, cercant a Google Llibres (per exemple, Gai Mari/-ius, Mari/-ius i Sul·la) es pot observar que les obres més recents prefereixen la forma Màrius.--Joan Gené (disc.) 18:20, 1 juny 2024 (CEST)

Plantilla Discussió:Portada600k/germans[modifica]

Article - Edita la discussió

Sol·licitud de modificació protegida 29-05-2024[modifica]

{{modificació protegida}}

  1. Demano reanomenar Usuari:Townie/portada/germans/bloc a Plantilla:Portada600k/germans/bloc per mantenir les plantilles de portada juntes sense dependre d'una pàgina d'usuari que no està protegida.
  2. Per evitar la redirecció, canviar tots els "{{Usuari:Townie/portada/germans/bloc|" per "{{Portada600k/germans/bloc|".
  3. Per propòsit que m'ha portat aquí, cal modificar la darrera línia de la taula, on diu:
|align=center|<span style="font-size:85%;color:#777;">*Projecte sense versió en català o parcialment traduït</span>

hauria de ser

|align=center|<span style="font-size:85%;color:#757575;">*Projecte sense versió en català o parcialment traduït</span>

L'objectiu és augmentar lleugerament el color en consonància amb la definició que ja he pogut canviar a "Usuari:Townie/portada/germans/bloc". Aquest color no passa el test de contrast detectat a https://night-mode-checker.wmcloud.org/ca-mobile-light/. Notifico Townie com a usuari implicat. V.RiuLlop (parlem-ne) 16:54, 29 maig 2024 (CEST)

Discussions noves no incloses[modifica]