Portal Discussió:Portada

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Proposta d'un mínim de qualitat[modifica]

¿Què us sembla si en la plantilla dels portals que actualment tenen tots només hi incloem aquells que estiguin considerats com a acabats (llista de sota) encara que es puguin millorar més en el futur? Crec que no afavoreix a l'aspecte general que hi hagi enllaços en vermell i portals que enlloc d'estar ben construits només tenen un envà i dues canonades fent la sensació que estan en obres des de fa vés a saber quan i sense perspectives de millorar. Llull · (vostè dirà) 21:15, 30 jun 2006 (UTC)

Ho trobo una molt bona idea!!--SMP (missatges) 16:52, 1 jul 2006 (UTC)
Bé, doncs si no hi ha oposicions procediré. Llull · (vostè dirà) 18:25, 17 jul 2006 (UTC)
Ja està, només hi he deixat els portals de la llista d'abaix com havia dit. A veure si aviat se n'hi pot posar més dels ja quasi acabats. Llull · (vostè dirà) 13:58, 18 jul 2006 (UTC)

Accés als portals des de la portada?[modifica]

Ja que a la portada s'hi llisten les categories, no estaria bé també posar un enllaç als portals (o potser com a mínim a aquesta "Portada de Portals")? Ho disc perquè em dóna la impressió que actualment els portals queden una mica amagats. --Oersted 15:00, 23 des 2005 (UTC)

Tots dos enllaços són a l'apartat "Viquipèdia".

Sí, ja ho sabem, però ja que les Categories i els Portals són dues formes "paral·leles" de navegar per la Viquipèdia, estaria bé que es trobessin al mateix nivell. Per exemple, es podria afegir una pestanya "Portals" al costat de la de "Categories", de manera que d'entrada ja pots escollir per on vols navegar. --Oersted 13:30, 30 des 2005 (UTC)

Estic d'acord, i aprofito per reclamar que torni l'arbre de categories a la portada (o tot això al portal viquipedista, és igual). Algú s'anima a crear els portals en vermell?? --barcelona 15:55, 24 des 2005 (UTC)

Estic totalment d'acord amb l'Oersted, a més, a la Wikipedia anglesa tenen els principals a la portada.--Aljullu (discussió) 19:12, 11 abr 2006 (UTC)
Per això, crec que haurien de ser prioritaris que es crearen portals com Ciència, Història, Art, Societat (els principals com a l'anglesa) i quan estiguen fets, es posen a la Portada a la pestanya que queda lliure al costat de categories amb la resta de portals complementant-los simulant l'estructura de la pestanya de categories. Per cert, allò de l'arbre de categories, el que sí que es pot fer és fer un enllaç al Portal viquipedista i a la portada al titular "categories" a una pàgina on estiga l'arbre de categories. Crear-lo el pot fer qualsevol però l'enllaç a la portada ho ha de fer un administrador. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:30, 11 abr 2006 (UTC)

Jo és que sóc partidari de en un futur i quan ja en tinguem uns quants, no afegir els portals a la partada, sinó canviar les categories pels portals. Si es tracta d'ensenyar la Viquipèdia a la gent el que hem d'ensenyar-los és els portals els quals estan preparats per a aquesta fita, no les categories. Llull · (vostè dirà) 19:24, 11 abr 2006 (UTC)

Com en Llull, sóc partidari de canviar les categories pels portals. --Alonso 03:28, 12 abr 2006 (UTC)
Jo crec que es poden posar ambdues coses. Quan estiguen complets, estaria bé posar com a pestanya principal els portals i de secundari les categories, sense que canvie la pestanya tots els dies com les altres d'Article destacat, actualitat, etc. Ho dic senzillament per a aprofitar el sistema de la portada que tenim i les categories en segon terme no farien nosa. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 10:11, 12 abr 2006 (UTC)
Mireu com quedaria. Usuari:Pepetps/proves. La pestanya de Portals seria la principal i la de les categories seria secundària. Els portals que tinguen subportals, el directori seria per exemple posar aquests subportals i els articles, preguntes i curiositats es poden agafar dels subportals. Què us sembla? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 13:18, 13 abr 2006 (UTC)
Les diferents pestanyes haurien de tenir el mateix aspecte i que romanguessin igual en el Firefox i l'IE estaria força bé, tractant-se de la portada. El que a mi m'agradaria és que tingués menús desplegables, per mostrar els portals menys principals, com fa temps que intento a ací. Llull · (vostè dirà) 13:28, 13 abr 2006 (UTC)
Altres detalls més específics. En comptes de portals "Arts" i "Ciències" hi posaria "Art" i "Ciència". Llull · (vostè dirà) 20:31, 13 abr 2006 (UTC)
He estat provant allò dels menús desplegables i crec que ha eixit bastant bé. M'agrada com ha quedat: Mira-ho ací. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 09:26, 15 abr 2006 (UTC)
Sento criticar sempre, però és que sóc molt malvat. Has fet més o menys el que ja feia jo. La primera línia (ciències exactes i experimentals) la veig en dues línies de manera que la segona no hi entra i està decol·locada. Tenia per intenció que el directori ensenyés des de l'inici el mateix que ja ensenya l'actual, però que en pitjar es despleguessin moltíssims més enllaços. O sigui seria una manera de mostrar moltíssima més informació, no pas d'amagar-la. En el meu laboratori es pot veure un exemple (més o menys, no és una bona versió) pitjant a "ciències de la vida". Crec que així seria més intuitiu per fer-ho anar, a més. També pretenia incorporar una funció que sembla que és impossible (compte a la virgueria) i és aprofitar la plantilla clic per què els directoris es despleguin en pitjar la imatge del costat. Hi sobra la línia fosca del perímetre que trenca amb l'estètica de la resta de menús. Apart, en els directoris amb més d'una línia per casella acostumen a ser més estètics alineant el text a l'esquerra. Ja he dit que sóc malvat? Llull · (vostè dirà) 18:41, 15 abr 2006 (UTC)
Ospe! Just m'estava mirant el mateix. M'aniria bé fer una llista tipus explorador de Windows desplegant i plegant sobre + i -, que bé a ser el mateix que dius de punxar sobre la imatge. S'haurien de fer unes funcions modificant les que hi ha a MediaWiki:Monobook.js sobre "Navigation". No sé si es pot i fa falta, a més d'un administrador, experiència en javascript.--VRiullop (parlem-ne) 19:31, 15 abr 2006 (UTC)
Llull, el que tu vols amb què estiga la informació actual en el títol del directori desplegable no es pot, quan el contraus a la meitat de la mida que tens tu a la teua pàgina de proves la caixa manté la seua altura i se n'ix d'aquesta com passa amb la línia de ciències exactes i experimentals, per això l'he posada baix, comprova-ho tu mateix. Allò del clic no l'havia posat perquè encara no l'havia acabat. Al títol de la caixa desplegable no es poden posar més d'una línia per això el títol ha de tindre la mínima informació. Per cert, ¿hi ha cap manera de modificar la posició de la plantilla Clic (esquerra, centre, dreta)igual que a la resta d'imatges? Ja que sempre es manté a l'esquerra i no hi ha manera de modificar-ho des de dins de la plantilla. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:48, 15 abr 2006 (UTC)

Encapçalats dels Portals[modifica]

Es pot eliminar l'encapçalat del Portals com a la Portada? Crec que als portals el títol de dalt és innecesari, ja que és repeteix, i faria més bonic. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:24, 9 mar 2006 (UTC)

Voto a favor!! hahaha En serio, hi ha cap possibilitat de dur-ho a terme??--SMP (missatges) 17:30, 8 abr 2006 (UTC)
Demaneu-li a en Martorell, que és qui ho va saber fer per la portada. Llull · (vostè dirà) 17:35, 8 abr 2006 (UTC)
Ho he demanat a la pàgina de discussió de MediaWiki:Monobook.js amb el codi que s'ha d'inserir per a que es desaparega el títol a les pàgines principals de Portal i no a les de discussió. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 14:42, 22 abr 2006 (UTC)

Quant al propòsit i el contingut dels portals[modifica]

Tots els portals han de tenir el mateix format, el mateix disseny, i els mateixos apartats? Crec n'hauríem de permetre la varietat. A més, personalment, no entenc quin és el propòsit del directori. Considero que el directori és una altra repetició de la pàgina de categories, i de la secció de categories dins el Portal mateix, i per tant innecessària. (En tot cas podríem unir aquests dos apartats, categories i directori. O, moure aquesta secció al final dels portals, i no al començament, on s'hauríen de trobar els articles que atreguin l'atenció dels visitants). A més no tenim prou articles per a formar un directori ampli per a cap portal. Per exemple, el directori d'Economia que s'ha fet, ja inclou tots el articles que havia planejat per a les futures seccions de l'article destacat del mes, l'economia del mes, i la moneda del mes. Perquè doncs fer apartats per a aquests "articles destacats"? Quin és el propòsit, doncs, dels portals: substituir les pàgines de categories (és a dir Categoria:Economia) o proveir una alternativa interessant per a la navegació i per promoure l'ús de la viquipèdia?--Alonso 15:58, 8 abr 2006 (UTC)

Les categories estan pensades per classificar la informació de cara al viquipedista. Els portals per presentar-la al lector. Es poden fer portals que només tinguin cosetes destacades, anècdotes i tot això, i pot ser que sigui molt entrentingut i faci patxoca, però no aportarà gaire al lector. Per això és important el directori, i la seva utilitat, i la seva disposició no ha de ser ni molt menys la mateixa que en les categories on hi ha limitacions tècniques que els diretoris dels portals no tenen. I sí que es poden fer portals de diferents formes. Mira els que ja estan acabats i ho veuràs. Això no vol dir, però, que puguin ser qualsevol cosa. A les versions castellana i anglesa n'he vist cada un que feien pena, per dir-ho de manera amable.
De totes maneres, ara mateix tenim ja uns 20 portals fent-se i només 5 acabats. Crec que en comptes d'anar pensant en fer-ne més, més macos i variats, els hauríem d'acabar i enllestir-los que sinó al final seran ells els que acabaran amb nosaltres. Llull · (vostè dirà) 16:12, 8 abr 2006 (UTC)

Ah! El directori que hi ha ara a economia és només una mena d'esborrany. L'he fet pensant que algú que hi entengués ja sabria remenar-lo per tal de posar-li ordre. A Categoria:Economia hi ha molts d'articles, però no seria capaç de posar-hi ordre d'una manera coherent. Els directoris no crec que hagin d'apuntar només als articles que ja tinguem sinó que també poden apuntar cap a aquells que siguin considerats prou importants com per meréixer ser-hi. Llull · (vostè dirà) 16:33, 8 abr 2006 (UTC)

No vull ser negatiu, però, insisteixo, ja que s'ha creat el directori que conté els 12 articles destacats dels pròxims 12 mesos, i les 12 monedes del mes, i les 12 economies del mes, llavors no hi ha més feina a fer, que el lector mateix navegui pel directori i trobarà tot ell mateix.
Ara bé, no tinc cap problema si voleu tenir un directori per cada portal, n'entenc el propòsit. Però, podríem crear alternatives d'estil i disseny? Si he de fer un directori pels portals que he fet, m'agradaria que fos més petit (que no ocupi el 50% de l'espai total del portal; el disseny actual conté molt espai en blanc als costats), i també m'agradaria eliminar l'apartat separat de subcategories que també surt als portals (saps del que parlo?). Amb el directori en tenim prou. I si les categories són congruents, hauríen de tenir una lògica i distribució similar al directori, encara que el directori tingui una millor disposició i no tingui les limitacions de les categories.
Ahh, i això dels portals acabats i no acabats... quan vaig crear el portal de Mèxic no vaig fer totes les anècdotes ni les imatges, per tal de que altres usuaris s'integressin al projecte. Em pensava que això era també el propòsit dels portals: l'apartat de "com podeu contribuir", diu: Afegint noves dades a les preguntes, anècdotes i articles seleccionats. Ara que si voleu que jo mateix faci tot, doncs ho faig tot. --Alonso 16:57, 8 abr 2006 (UTC)
No hi ha normes sobre com han de ser exactament els portals. Ja t'he dit que et miris els que estan acabats i en veuràs de ben diferents. Ara, en altres llocs ja hem anat dient que els directoris haurien de ser la part principal dels portals (mira com són a matemàtiques, física o a la Unió Europea on tot el portal és un directori), fer-lo més petit sembla que sigui reduir-lo a l'apartat de categories (apartat que no veig dramàtic treure'l). Amb això d'acabar els portals em refereixo que n'hi ha que estan del tot... buits. S'han començat i s'han desatès. Llull · (vostè dirà) 17:08, 8 abr 2006 (UTC)
Ja he mirat els portals acabats i els directoris. Doncs si ja s'ha discutit, i s'ha conclòs que el directori ha de ser la part principal dels portals, llavors accepto la resolució. Intentaré reduir l'espai buit (en blanc) de la secció del directori, però no pas el contingut. Com dius, reduir el contingut seria reduir-lo a l'apartat de categories. --Alonso 17:20, 8 abr 2006 (UTC)
Ara tampoc em mal interpretis, no dic que s'hagi votat que sigui la part dominant ni molt menys sinó que més o menys havíem anat parlant que fos així sense que per ara ningú s'hi hagués oposat. Llull · (vostè dirà) 17:26, 8 abr 2006 (UTC)

Estic d'acord amb en Llull que la part fonamental d'un portal és el directori. Si haig de definir què és un portal diria que és l'equivalent a una enciclopèdia temàtica: la informació d'un tema estructurada, atractiva i amb ganxo per navegar. Les plantilles ens permeten que el contingut sigui dinàmic, que les anècdotes i les preguntes enganxin, però el fonamental és que doni una informació complementària i esquemàtica que no es trobi als articles.--VRiullop (parlem-ne) 18:47, 8 abr 2006 (UTC)

Doncs hem de definir ben bé quin és el propòsit dels portals, almenys a la nostra viquipèdia. Si el que volem és fer quelcom equivalent a una enciclopèdia temàtica només per navegar, doncs hem de fer-los més a la francesa que no pas a l'anglesa i posem només "lectures recomanades", i diversos llistats d'articles organitzats per subcategories i subtemes (p.e. compareu fr:Portail:Cinéma) i en:Portal:Film). Em sembla que el propòsit dels portals a la viqui francesa és similar al que proposa Vriullop, mentre que el propòsit a la viqui anglesa, a més de ser un índex temàtic, és crear un sub-portal del viquipedista pels usuaris interessats en contribuir en el tema i per notificar sobre els projectes relacionats amb el tema. --Alonso 19:55, 8 abr 2006 (UTC)
Ah, una altra proposta seria ser innovadors i modificar el concepte de les pàgines de categories, convertint-les en índexs temàtics. --Alonso 19:57, 8 abr 2006 (UTC)
Has trobat dos bons exemples, i tens raó: em tiren més les franceses... Hi ha una tercera via: fer allò que et vingui de gust, és la millor motivació, sense oblidar el directori. Estaria bé fer unes línies generals sobre els portals, però sense ser restrictius. --VRiullop (parlem-ne) 20:34, 8 abr 2006 (UTC)
Jo crec que el francés està bé de continguts però molt mal de llargària, semblava un mecanoscrit sense fi, es poden fer coses mesclant ambdós conceptes i fent coses que facen agradable el fet de veure el portal (imatges, dibuixos, colors, interacció amb el lector, etc.) --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:46, 8 abr 2006 (UTC)

Particularment sempre he intentat trobar l'equilibri entre un bon directori ben estructurat per fer-se una idea del panorama general i uns continguts distrets que atreguin a la gent. Llull · (vostè dirà) 20:40, 8 abr 2006 (UTC)

Jo crec que la funció ha de ser ajudar el lector però també ajudar al potencial col·laborador perquè mantenir un portal no sigui cosa de dos o tres, per això és molt important que hi hagi una llista de TO-DO. Per cert se'ns acumula la feina: contribució de la quinzena paralitzada (jo amb les plantilles no goso tocar gaire), avaluacions parades, articles demanats en diversos idiomes fent-se (he contribuït , però cal molt més), tasques de manteniment.... Comencem potser massa coses?--barcelona 20:40, 17 abr 2006 (UTC)

Creant un portal[modifica]

He començat el Portal:Informàtica, quan el mireu, penseu que encara està en construcció, però ara, veient la dificultat de fer un portal m'estic desanimant.

Com representa que s'ha de fer la llista d'anècdotes, etc.? Quina utilitat té? Bé, m'agradaria que hi féssiu una ullada i em diguéssiu que hi falta (i si ho podeu fer vosaltres encara millor).

Gràcies. --Aljullu (discussió) 15:45, 9 abr 2006 (UTC)


Ho sento[modifica]

Però ho he de dir: no m'agrada el final dels portals. Em sobren tots dos requadres. Llull · (vostè dirà) 18:30, 19 abr 2006 (UTC)

Es podrien integrar, de forma més discreta, en la plantilla {{portals}}. De fet l'ajuda ja hi és i, per tant, és redundant. Vriullop (no em va el botó de firma)
La majoria ja tenen també un botó de referescar a l'inici que també queda redundant. També hi ha a tots l'enllaç cap a la portada dels portals on de nou s'indica on anar per aprendre a fer-los. Llull · (vostè dirà) 18:59, 19 abr 2006 (UTC)
Però és que els botons d'ajuda i de refrescar costen molt de veure, no es veuen tan fàcilment sobretot el de refrescar i açò ajuda. El que si que es pot fer és canviar el color de fons de les etiquetes per a que vagen segons el color principal del portal o un de paregut i així no pareguen un pegat. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 10:29, 22 abr 2006 (UTC)
El d'ajuda, no crec que estigui amagat. Menys si hi torna a haver un enllaç amb el mateix a la portada dels portals. Fins i tot es podria canviar això de "Ajuda" per un missatge d'incitació a fer-ne més, però ene l mateix lloc. I el de refrescar només el necessita o bé qui en faci modificacions o bé qui el visiti amb asiduitat entre un canvi automàtic del contingut. En tots dos casos es dibuixa el perfil d'algú al que no li cal un missatge tan gros d'actualització per refrescar-ne el contingut (com tampoc en tenim al a portada). Sóc de l'opinió de què tots dos missatges són sobrers. Llull · (vostè dirà) 11:29, 22 abr 2006 (UTC)

Em segueixen sense agradar :p Llull · (vostè dirà) 21:11, 30 jun 2006 (UTC)


Ens queda només un portal principal[modifica]

Quedaven 2 portals per fer dels principals. Hui he fet el de societat (bé, encara estic fent els articles i le simatges) però ens queda el de tecnologia per a acabar els principals i poder posar la pestanya dels portals a la portada (si no sabeu del que estic parlant, aneu ací). Per favor, hi ha algú que el puga fer? No cal que hi hagen totes les variables actualitzables (sabíeu que, sabeu la resposta, article...) només les principals (imatges i articles). El més important és que hi hagen els subportals corresponents i un petit directori. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho)Ja he complit un any a la Viquipèdia!!! 18:50, 27 ag 2006 (UTC)

Estat de construcció dels portals[modifica]

Portals acabats[modifica]

Aquells portals que tot i ser encara ampliables i millorables ja tenen totes les parts emplenades i cap dia apareixerà res en blanc:

Cal encara ajuda[modifica]

Sobre les categories[modifica]

De nou vull expresar-me des d'una posició de neutralitat que crec que tots hauriem de tindre, deixant a part les nostres ideologies. Jo, personalment, no tinc cap inconvenient per utilitzar el terme Països catalans a la secció de Geografia, però altra vegada, crec que si estem fent una enciclopedia d'informació, molta gent li done nula credibilitat i potser més rebuig si dedueix que al organitzar els territoris així estem fent una mena d'adoctrinament. Suposant que us referieu als territoris que compartim llengua, i per tant, aquesta viquipèdia, tal volta caldria revisionar aquesta simple part per trobar un punt mes "neutral", en tal de no convertir la viquipèdia en català en un recurs "exclusiu" dels "malvados catalanistas", no se si m'enteneu. És com la wikipedia en castellà, que està plena de salvatges capaços de manipular fets tan variopints com que la pluja cau de dalt a baix, per posar un exemple. Hauriem de predicar amb l'exemple els que volem prendre aquesta tasca com algo diguem-ne més seriós per arribar a acords sobre estos temes, on pugam ser lo més neutrals possibles.

--Cabanyaler (discussió) 03:06, 23 des 2007 (CET)[respon]

Comentaris[modifica]

Veient les mancances dels portals, jo suggeriria eliminar les seccions d'anècdotes, i preguntes seleccionades, en els casos en que no tenen cap informació. Demanen molta feina i aporten poc; és una llàstima que un portal estigui inacabat per això (si de cas, quan creixin, es poden incorporar). Pel que fa als articles seleccionats, suggereixo que feu com hem fet a Portal:Filosofia (idea presa del portal de física o de matemàtiques, ara no ho recordo): tirar amb els articles que hi ha en cada moment, fent que al portal se'n seleccioni un aleatòriament d'entre els disponibles (mai apareixerà un enllaç vermell). --Meldor (discussió) 00:22, 16 abr 2008 (CEST)[respon]

Organització dels portals[modifica]

No entenc com estan classificats els portals, no guarden cap mena d'ordre jeràrquic, ni tampoc perquè els de geografia estan apartats (tant aquí com a Plantilla:Portals).

Podríem fer alguna cosa més tipus com ho tenen a l'anglesa, però ben fet. Per exemple:


Després detallo més la proposta, he de marxar... --Meldor (discussió) 21:10, 15 abr 2008 (CEST)[respon]

Tornem-hi, poso una possible estructura (sense dibuixets ni floritures), i ordenada alfabèticament. Poso els que hi ha ara creats, com a orientació:

Què en penseu? --Meldor (discussió) 00:05, 16 abr 2008 (CEST)[respon]

La teva proposta és molt lògica, però va bé tenir, com ara, els portals agrupats en grups de mida semblant, i no sé com posaria de manera clara i entenedora una jerarquia de més de dos nivells. O sigui, el meu dubte és com es transforma aquest esquema que proposes en una presentació agradable i útil.--Pere prlpz (discussió) 02:26, 18 abr 2008 (CEST)[respon]
Em sembla correcte. És una reestructuració i passar-los tots a tres nivells. Entenc que el de geografia està separat ja que és l'únic a tres nivells. Pot servir de model per passar els altres també a tres nivells. --V.Riullop (parlem-ne) 10:24, 18 abr 2008 (CEST)[respon]
estic d'acord amb la proposta i pot ser una bona ocasió per reprendre alguns portals morts --barcelona (discussió) 19:07, 19 abr 2008 (CEST)[respon]
Del tipus com el que he enllaçat de l'l'anglesa us agrada? Es fa una caixa general al principi, i després caixetes de cada macroapartat. Dins de cada macroapartat, només hi ha dos nivells, de forma que no seria excessivament diferent del que hi ha ara. A ells els hi queda una mica atapeït, però com que nosaltres en tenim més pocs, ens pot quedar millor... --Meldor (discussió) 23:18, 20 abr 2008 (CEST)[respon]

Implementació[modifica]

M'ha semblat que estàveu d'acord en general amb la proposta, de manera que ho he intentat dibuixar: proposta de portada. Deixo un missatge també a la taverna. Podeu deixar els comentaris i les suggerències a la pàgina de discussió d'aquesta pàgina, si us plau?, és per tenir-ho tot junt. --Meldor (discussió) 00:22, 31 des 2008 (CET)[respon]

Copio els comentaris de La Taverna

Proposta de reforma de Portal:Portada[modifica]

Ja fa temps que vaig demanar un canvi en l'estructura de la portada dels portals, que ha quedat força desfasada. Vaig fer una proposta de reestructuració que va semblar que tenia bona acollida, de manera que finalment he intentat fer un esquema de com quedaria. M'agradaria saber la vostra opinió, si us plau; crec que estaria bé per impulsar i renovar una mica el sistema dels portals, que crec que no funciona tan bé com caldria.

Sóc conscient que té algun problema d'estructura, però tot i així, crec que té una estructura força més sòlida que la que hi havia fins ara. Confio que amb les vostres opinions ens podem acabar de posar d'acord. Bàsicament m'he preocupat de l'estructura, i l'estètica l'he deixat més o menys com estava, de manera que si algú s'anima a millorar-ho, perfecte. Un avís si tafanegeu pel codi: ho he fet amb corta, pega y colorea (vaja, que no en sé, que ho he anat tocant fins que quedava com volia), pel que hi pot haver coses poc clares de codi.

La primera línia funciona com una taula de continguts típica, els enllaços van cap a cada secció, si aquesta pàgina està en el lloc de l'actual portada. --Meldor (discussió) 00:32, 31 des 2008 (CET)[respon]

Jo també vaig estar fent proves, però amb la portada: [1] [2][3]. El teu disseny queda bé, però crec que:
  • A la part esquerra hi ha: o massa blanc; o massa verd i crec que no queda gaire bé. Per exemple, queda bé fer la capçalera de color verd fosc, i la resta d'un verd més clar (p.e.: [3])
  • Per exemple, a l'apartat d'història, no hi ha espai entre el border i el text.

La resta està molt bé; també es podria omplir el raconet de l'esquerra. Si vols intentaré arreglar-ho jo mateix. --Joancreus · 09:13, 31 des 2008 (CET)[respon]

Meldor, no sé com el veieu vosaltres, però jo que vaig amb l'internet explorer la teva versió em queda desenquadrada, amb part de les llistes sobreposades i d'altres parts que has de moure la pantalla cap a la dreta per veure-les. En canvi, les del Joancreus les veig bé.--Ssola (discussió) 11:45, 31 des 2008 (CET)[respon]

Ostres quin desastre, tens raó. Jo amb el firefox la veig bé, però amb l'explorer queda fatal. Joancreus he posat color de fons, no sé si ara queda una mica pesat (qui vulgui provar, a Colors HTML hi ha una llista de colors). Però clar, és prioritari arreglar el que comenta Ssola, em podries ajudar una mica, Joancreus? --Meldor (discussió) 11:56, 31 des 2008 (CET)[respon]
No tinc l'Explorer, només el Firefox. No sé quin és el problema exactament, doncs, si no m'ho dieu, no us puc ajudar.Passa't al Firefox!--Joancreus · 13:09, 31 des 2008 (CET)[respon]
En explorer, el quadret dels portals (el verd, per entendre'ns) queda desquadrat:, jo veig l'apartat de ciències bé, però després tot el que segueix es mou cap a la dreta (fora del requadre) i queda ocult sota el quadre de categories. La resta crec que està bé. Si no m'explico molt bé, si vols t'envio una captura de pantalla. Jo només faig servir el firefox, però estaria bé que si pot ser també ho puguin veure els d'explorer... :) --Meldor (discussió) 13:18, 31 des 2008 (CET)[respon]


No m'agrada. Massa simple. Fa pobre (no vull que es prengui com a un insult fàcil, és que és com ho veig). 83.49.228.88 (discussió) 15:22, 31 des 2008 (CET)[respon]

No és pas cap insult. Pel que fa a la qüestió estètica, crec que s'assembla bastant a la que hi ha ara, de manera que suposo que la que hi ha ara tampoc t'agrada. De fet omplir-la o posar-li colorets és fàcil, sempre que hi hagi suggerències; el canvi que proposo és sobretot en estructura. --Meldor (discussió) 20:02, 31 des 2008 (CET)[respon]
Jo la veig estèticament molt diferent. L'actual sí que m'agrada, i els últims canvis introduïts li donen un toc d'elegància. Però la gran diferència és la distribució. La d'ara té un aspecte molt més modern. 83.49.228.88 (discussió) 20:10, 31 des 2008 (CET)[respon]
La distribució en categories és la mateixa des del 2005, quan es va crear, i el que s'ha fet és anar afegint els portals que s'anaven creant, de manera que de moderna no té res, sinó tot el contrari. Crec que és molt necessari passar ja a una estructura a tres nivells, tal i com ja tenen totes les viquipèdies més grans (vegeu per exemple es, fr, en). --Meldor (discussió) 22:55, 31 des 2008 (CET)[respon]
Tal i com ja tenen no. Tal i com encara tenen. 83.49.228.88 (discussió) 23:36, 31 des 2008 (CET)[respon]
Jo vaig ser l'autor de la portada de portals actual i crec que la proposta de Meldor és bastant bona, li dóna un nou aire. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:20, 6 gen 2009 (CET)[respon]


Les meves disculpes Meldor, en tot moment em pensava que el que volies substituir no era el Portal:Portada sinó la Portada, pel que pensava que la portada que proposaves era molt pitjor. Però això no és així per a la portada dels portals. 83.49.108.204 (discussió) 19:48, 20 gen 2009 (CET)[respon]

Ostres, d'acord, per això no ens enteníem. De totes maneres, la que he creat sembla que no es veu bé a l'internet explorer, vaig provar d'arreglar-la, però no me'n vaig sortir. Si ningú es veu amb cor de toquitejar-la, no sé jo si la podrem acabar renovant. --Meldor (discussió) 19:52, 20 gen 2009 (CET)[respon]

Fi de la còpia

Resum[modifica]

Sembla que la proposta agrada a tothom, però té problemes tècnics (no és veu amb l'Internet Explorer), i no sé com arreglar-ho. Si algú sap com fer-ho... --Meldor (discussió) 17:40, 1 feb 2009 (CET)[respon]

Es va poder arreglar i es va notificar a la taverna. Ningú va comentar que hi hagués nous problemes tècnics, de manera que he procedit a fer el canvi. --Meldor (disc.) 13:47, 27 juny 2009 (CEST)[respon]

Portal:Societat[modifica]

Creieu que el Portal:Societat (i els tres portals Anarquisme, Economia i Llengües) estan millor sota Ciències o sota Cultura? --Meldor (disc.) 23:21, 4 oct 2009 (CEST)[respon]

Proposo deixar Economia a Ciències, i moure Portal:Societat juntament amb Anarquisme i Llengües a "Cultura". Si ningú hi diu res en contra, faré el canvi en uns dies.--Meldor (disc.) 14:58, 27 maig 2010 (CEST)[respon]

Economia, ciència[modifica]

Bé, intentant no entrar en controvèrsia amb economistes o d'altres, si bé es podria considerar una "ciència social" (encara que l'economia no és un estudi que pugui ser exacte i estricte en el qual s'usi un mètode científic), trobo que seria més adient que fos col·locat a la categoria "Societat". -Sempronià, 01:12h, 08-04-2013