Discussió:Front Nacional de Catalunya (2013)/1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

voleu dir que es pot redactar així?

Començar un article dient "segons alguns és..." em sembla bastant patétic. Que us sembla si al PSC escric "el PSC és segons alguns un partit de fills de puta". O a l'entrada de la CUP " la CUP segons alguns es un partit d'imbécils". Ei, i en ambdós casos ho podria documentar, fins i tot recollint signatures que ho afirmessin.

JA ESTÀ BEel comentari anterior sense signar és fet per XpoferenS (disc.contr.) 12:04, 11 juliol 2019‎

Personatge reconegut

Què s'entén per "personatges reconeguts"? --Davidpar (disc.) 14:04, 11 jul 2019 (CEST)

PROTOCOL

Suposo que qui ha afegit els AVISOS de {{Fusió a|Ripoll}}

{{neutralitat}}

Coneix que per a fer-ho ha d'explicar PREVIAMENT els motius a la pagina de discussió. Els trec perquè els trobo absurds i no argumentats Salut --XPOferens què vols dir-me? 09:07, 12 jul 2019 (CEST)


Recupero la plantilla de neutralitat. Bona part de les referències porten a fonts primàries, la introducció em sembla força parcial i la secció d'ideologia encara més. --Townie (discussió) 09:23, 12 jul 2019 (CEST)

Això és contradictori Townie, si parles que la descripció de la ideologia es parcial, i alhora de fonts primaries, qui millor que recollir el que afirmen ells mateixos per a definir-se, no s'ha fet això en totes les entrades de partits? o es potser que les definicions d'un mateix l'han de fer altres. Puc fer jo la definició del que penso dels altres partits a les seves entrades? Es el PSC realment un partit socialista? Es realment ERC un partit independentista? Si el que diuen d'ells mateixos no val, potser primer que corregeixis les altres entrades. Justament per a que no fossin primaries l'he corregit jo, que no en soc de militant d'aquest partit sinó d'un altre diferent. Aleshores perquè li dius "primaries"? Salut --XPOferens què vols dir-me? 10:21, 12 jul 2019 (CEST)

Confons termes. Per una banda, un article d'un partit no el poden editar els militants del partit, com bé dius. Això es coneix com conflicte d'interessos i està explicat aquí: Viquipèdia:Conflicte d'interessos.
Però a més a més, encara que l'editor no sigui militant del partit en qüestió, cal que aporti fonts fiables per verificar el que escriu. Està explicat aquí: Viquipèdia:Fonts fiables. Això implica que a un article no podem escriure ni el que nosaltres pensem ni el que el partit diu d'ell mateix. Cal aportar fonts de tercers, com mitjans de comunicació.
És a dir, no es consideren fonts fiables ni un manifest del partit, ni el discurs de la regidora, ni un acte del partit, ni el que diu la regidora en una entrevista, etc. Per això, he afegit de nou les plantilles de Citació Necessària a la secció d'Ideologia, ja que no hi havia cap font de tercers.
Tampoc no es consideren fonts fiables els articles d'opinió. Per això, he eliminat la frase que criticava en Davidpar per falta de neutralitat, que només tenia de referències articles d'opinió.
Finalment, us recordo que no elimineu informacions referenciades, ni aquí ni a Wikidata. Que el FNC és un partit xenòfob i d'ultradreta està referenciat pel 3/24 i el País. @Ramon Aramon: ja ho has fet almenys 5 cops. --Foguera (disc.) 17:22, 13 jul 2019 (CEST)
@XaviCatalà988: Si us plau, no eliminis informació referenciada, ni aquí ni a Wikidata. Que el FNC és un partit xenòfob i d'ultradreta està referenciat pel 3/24, l'Ara i el País. Si vols afegir informació, recorda que has d'aportar alguna font fiable de tercers que ho digui. Pots trobar més informació aquí: Viquipèdia:Fonts fiables. --Foguera (disc.) 16:23, 14 jul 2019 (CEST)
@Ramon Aramon: els articles d'opinió no es consideren fonts fiables segons Viquipèdia:Fonts fiables. I, si us plau, no eliminis informació referenciada de Wikidata. --Foguera (disc.) 17:12, 14 jul 2019 (CEST)
@XaviCatalà988: Et recordo que no hauries d'eliminar informació referenciada, ni aquí ni a Wikidata. Que el FNC és un partit xenòfob i d'ultradreta està referenciat pel 3/24, l'Ara i el País. --Foguera (disc.) 20:49, 14 jul 2019 (CEST)

Comentaris

@Ramon Aramon, Breizhcatalonia1993: És un article especialment sensible, així que si us plau mireu de referenciar les edicions que heu fet. Gràcies! --Townie (discussió) 11:44, 24 juny 2019 (CEST)

He afegit informació i referències. Però tot l'apartat d'ideologia continua sense referenciar. Si d'aquí un temps continua així, s'hauria d'eliminar, segons Viquipèdia:Verificabilitat. --Foguera (disc.) 12:29, 9 jul 2019 (CEST)
@Ramon Aramon: Si us plau, no treguis informació referenciada. Ni aquí ni a Wikidata. Si vols, pots afegir informació amb referències secundàries.
Sobre la data de fundació, tenim una referència que diu que es va presentar el 2013. No ho eliminis, si us plau. Com que vas canviar-ho pel 1999, vaig deixar-hi totes dues dates, però caldria referenciar també la del 1999.
Sobre «acusat de xenòfob pels partits hegemònics malgrat que ells no s'hi han declarat mai i neguen que ho siguin», també caldria una referència secundària que ho afirmés. A més, a part d'altres partits, qui també el considera xenòfob és el 3/24 i el País. Mentre l'afirmació no es referenciï, la moc a la secció d'ideologia. --Foguera (disc.) 23:13, 10 jul 2019 (CEST)

ultradreta? Us heu begut l'enteniment?

Per a definir un partit entre la dreta i l'esquerra, suposo jo que s'ha de tenir en compte de si son partidaris de liberalitzar els serveis públics, per exemple la sanitat i la educació. I mai la gent del FNC s'ha manifestat a favor d'aquesta liberalització, per tant, definir-los com ULTRADRETA és simplement MENTIDA. No estar a favor de rebre més immigració, EN CAP CAS, suposa esser xenòfob, molts partits considerats "d'esquerres" europeus tenen posicions similars i no es corregeix a les seves entrades en aquest sentit.

Per tant, qualsevol interès en etiquetar aquest partit com a "ultradreta" o "senofob" no només no es just, sinó a més es DIFAMATORI.

Salut

Els artícles que defineixen el FNC com a "ultradreta", per cert sense cap mena d'argumentació, no fan referència al partit, si no a una única regidora de Ripoll que actulment ni està afiliada al partit ni hi milita. Per tant, aquestes referències no haurien de ser vàl·lides ja que no estan actualitzades ni parlen de cap presona afiliada actualment al partit.


--XPOferens què vols dir-me? 18:03, 14 jul 2019 (CEST)

A la Viquipèdia no hi escrivim el que nosaltres pensem, sinó el que diuen fonts de tercers. En aquest cas, que el FNC és un partit d'ultradreta està referenciat per la notícia del País. Si trobes cap font fiable que afirmi que el FNC és un partit de centredreta, ho podràs afegir. Et torno a recordar que no hauries d'esborrar informació referenciada de Wikidata. --Foguera (disc.) 18:11, 14 jul 2019 (CEST)
ElPais com a FONT, hahahaha 79.156.127.228 (discussió) 07:53, 30 des 2022 (CET)


El país com a referència FIABLE, SI. Ei, poseu també elTriangle i el E-brutícies ja que hi esteu --XPOferens què vols dir-me? 18:53, 14 jul 2019 (CEST)

Jo també demano que desaparegui el terme xenòfob d'aquest article.

A mi m'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:49, 16 gen 2021 (CET)

Perdoneu, és el primer cop que participo en una discussió a la Wikipedia. Si llegim els punts 8, 17, 18, 19, i 20 del seu programa electoral (https://elfront.cat/programa/) es veu clarament que el FNC és un partit d'ideologia xenòfoba. He deixat de llegir al punt número 20. Desconec si hi ha més evidència en els 30 punts restants. Marc Castells (disc.) 00:04, 10 feb 2021 (CET)

Perdona Marc, pero on veus tu que aquests punts siguin xenofobics?
Tu entens el significat de Xenofobia? Xenofobia vol dir odiar l'estranger pel simple fet de ser-ho.
On hi veus tu odi a l'estranger en aquests punts?
Mare meva... 83.56.6.161 (discussió) 16:23, 17 ago 2022 (CEST)

NO NOMÈS INSULTEU SINÒ QUE A MÉS ELIMINEU REFERÉNCIES

PERQUÈ ELIMINEU INFORMACIÓ? Referències ↑ «Amb Sílvia Orriols, contra el fals antifeixisme» (en ca), 12-04-2018. [Consulta: 10 juliol 2019]. ↑ «Una leitkultur per Catalunya». [Consulta: 10 juliol 2019]. ↑ dit, Tot ha. «El cas Sílvia Orriols com a símptoma de la desorientació política del país» (en ca), 09-07-2019. [Consulta: 10 juliol 2019]. ↑ Faus, Joan «La ultradreta es presenta a 52 municipis catalans». El País, 23-05-2019 [Consulta: 9 juliol 2019]. ↑ «Vox obté 3 regidors a Salt i el Front Nacional de Catalunya entra a Ripoll». 3/24, 26-05-2019 [Consulta: 22 juny 2019]. ↑ «Preparen la presentació d'un "nou" Front Nacional de Catalunya». Llibertat.cat, 17-04-2013 [Consulta: 9 juliol 2019]. ↑ «presa de possessió de regidor de Silvia Orriols». ↑ Televisió del Ripollès. «Front Nacional presenta la candidatura a Ripoll», 16-05-2019. [Consulta: 10 juliol 2019]. ↑ Front Nacional de Catalunya. «Front Nacional de Catalunya - Discurs de Sílvia Orriols a l'ajuntament de Ripoll 15/06/2019», 16-06-2019. [Consulta: 10 juliol 2019]. ↑ «Eleccions Municipals 2019 - Entrevista Front Nacional» (en ca). [Consulta: 10 juliol 2019]. ↑ Cat Stream. «Sílvia Orriols HOMENATGE CARDONA 2014», 19-06-2019. [Consulta: 10 juliol 2019]. ↑ Cat Stream. «Sílvia Orriols HOMENATGE CARDONA 2017», 19-06-2019. [Consulta: 12 juliol 2019]. ↑ Aragonès, Jordi. «Sobre el Front Nacional de Catalunya» (en ca), 04-07-2019. [Consulta: 10 juliol 2019]. ↑ Televisió del Ripollès. «Manifest de Front Nacional de Catalunya de Ripoll», 09-05-2019. [Consulta: 10 juliol 2019].

Això es Vandalisme, I la nota "si creieu que es un error..." , CINISME

Demano la intervenció dels administradors Gràcies --XPOferens què vols dir-me? 19:14, 14 jul 2019 (CEST)

Les referències del 3/24, el País i Llibertat.cat encara hi són. La resta s'han eliminat perquè són o fonts primàries (del mateix FNC) o articles d'opinió i, per tant, no es consideren fonts fiables. --Foguera (disc.) 10:38, 16 jul 2019 (CEST)
El Pais i llibertat.cat com a font FIABLE, hahahaha 79.156.127.228 (discussió) 07:54, 30 des 2022 (CET)

Informació gens objectiva

Ja ho vaig comentar però no recordo on, concretament, perquè fins ara no havia discutit res (tan sols havia emprat el compte per a corregir alguna interferència lingüística) i no sé ben bé com funciona.

Vejam: si un partit polític ACTUAL declara, OFICIALMENT, que NO odia els estrangers i dedica bona part del seu temps als mitjans (reduït a causa de ser nou i no majoritari ni hegemònic) a desmentir aitals acusacions i a assegurar que tampoc NO és d'ultradreta, per molt que no sigui un mitjà 'secundari', té més credibilitat que allò que diguin els mitjans del règim espanyol/castellà, tant els directament colonitzadors (el país) com els processistes regionalistes afaiçonats de "catalans" (ara). Per tant, és important de mantenir aquestes fonts de primera i, atès que les SUPRIMIU, és evident que el sol objectiu que teniu és de boicotar el partit independentista i prou (m'imagino que contra la independència de Catalunya i la normalització real i autèntica de llengua catalana també hi deveu combatre d'aquesta manera tan àvola i pròpia del més belitre dels auflanges.el comentari anterior sense signar és fet per Ramon Aramon (disc.contr.) 20:46, 14 jul 2019‎

@Ramon Aramon, XpoferenS, XaviCatalà988, FogueraC: Amb la guerra d'edicions que hi ha ara mateix és impossible fer res constructiu. He bloquejat la pàgina durant una setmana. Us prego que si us plau mireu de consensuar un redactat en aquesta discussió que cerqui el punt de vista neutral, posant-hi tots els punts de vista, i citant fonts fiables. --Townie (discussió) 21:43, 14 jul 2019 (CEST)


Townie, la "guerra d'edicions" LA FAS TU --XPOferens què vols dir-me? 09:00, 15 jul 2019 (CEST)

Jo diria que la introducció està bé. El problema és la secció d'ideologia que no té referències. Ara veig també un petit detall que dubto que sigui polèmic: A la infotaula, diu que hi ha 9077 regidors en total a Catalunya, però això era durant la legislatura 15-19. Suposo que es va copiar d'algun article desactualitzat. Aquesta legislatura, n'hi ha 9069 (font). --Foguera (disc.) 10:35, 16 jul 2019 (CEST)
Fet Fet! --Townie (discussió) 10:37, 16 jul 2019 (CEST)

això ho afegireu a l'entrada del PSOE suposo https://twitter.com/AlbanoDante76/status/1151067411531083777 Neutralitzeu, neutralitzeu --XPOferens què vols dir-me? 12:13, 16 jul 2019 (CEST)

@XpoferenS: No eliminis informació referenciada, com el fet que el FNC és un partit xenòfob, si us plau. Per altra banda, els articles d'opinió i el que digui la regidora no es consideren fonts fiables. Si us plau, llegeix VP:FF.
Tot això ja s'ha dit un munt de cops. Vas tenir una setmana per poder argumentar el que creguessis, però t'has esperat que es desbloqués la pàgina per a tornar a treure informació referenciada i afegir enllaços no fiables (fins i tot diria propagandístics). --Foguera (disc.) 10:42, 23 jul 2019 (CEST)

Jo també demano que es retiri el terme xenòfob d'aquest article.

M'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:47, 16 gen 2021 (CET)

EL XENOFOB

Es una barbaritat que al inici es digui que "es un partit polític xenòfob", quan es diu a baix clarament "És acusat de xenòfob pels partits hegemònics malgrat que ells no s'hi han declarat mai i neguen que ho siguin". Si es acusat, i ells no se'n declaren, NO ES POT POSAR al principi, colló.

Mireu l'entrada de CUP per exemple, on coincideix 100% en el que ells mateixos dirien. Ara imagineu que digues al principi: "la CUP és una organització política assembleària que fa assemblees que empaten 1515 a 1515, i que quan la ANC demana al Parlament publicar la DUI s'escaquegen de la votació". Doncs feu el mateix!


Fent això us salteu tota la normativa WIKI, perquè esteu usant en la descripció DIFAMACIONS fetes per altres partits aixi com la informació esbiaixada feta per medis dels règims en campanya electoral.

La pagina tenia 14 links, si no estan ben posats, canvieu-los d'apartat, però esborrar-los es BOICOTEJAR LA PROPIA WIKI.

Les referèncias que titllen al partit d'això ni tan sols estan argumentades, per tant no es informació objectiva. A més a més, les fonts fan referència a una única persona que no es ni militant del partit actualment.

Es senzill d'entendre

--XPOferens què vols dir-me? 10:56, 24 jul 2019 (CEST)

«és un partit polític xenòfob» té dues referències. «És acusat de xenòfob pels partits hegemònics malgrat que ells no s'hi han declarat mai i neguen que ho siguin» no en té cap i se'n demanen des del juny. De fet, ja és molt que sigui al final de l'article, perquè si no té referències s'hauria d'eliminar.
A la Viquipèdia no s'hi han d'enllaçar totes les pàgines que parlin d'un article. Si són fonts fiables, són benvingudes. Si no són fonts, hi ha l'apartat d'enllaços externs (pots llegir VP:EE). D'enllaços externs aquest article ja té la web oficial, el Facebook, el Twitter, l'Instagram i el Youtube de l'organització. Afegir més enllaços externs seria propagandístic. --Foguera (disc.) 12:44, 24 jul 2019 (CEST)

Em sembla d'una manca d'objectivitat flagarant que la definició del FNC digui "és un partit xenòfob". En l'esfera pública molta gent ha comparat el FNC com un VOX català. Jo no crec que es tracti del mateix cas. Tanmateix, si açò fos cert, no es podria fer el mateix que s'ha fet amb l'entrada de VOX a la wiquipèdia en català? La definicó que hi ha a VOX és la següent: "Vox és un partit polític espanyol, fundat el 2013 per antics membres del Partit Popular.[1] És etiquetat de diverses maneres anant des de la consideració d'ultradreta[2][3] com de simplement de dreta[4] o Populisme de dreta." Francament, no deixa de sorprendre'm aquesta esbiaixada definició indigne d'una enciclopèdia de prestigi com és la Wikipèdia. Penso que urgeix una correcció. Un dels arguments que s'han fet servir per mantenir aquesta definició són els enllaços de diferents mitjans qualificant el partit ripollès de xenòfob. Per la mateixa regla de tres, podríem trobar importants mitjans que titllen l'actual president de la Generalitat de Catalunya com a "supremasista". No per això comencem la definició de Quim Torra com a persona supremasista i president de Catalunya.el comentari anterior sense signar és fet per Jmontserrat2001 (disc.contr.) 11:02, 17 ago 2019

@Jmontserrat2001: S'ha dit per activa i per passiva: calen referències que serveixin per a verificar la informació.--AlbertRA (disc.) 20:47, 17 ago 2019 (CEST)

Jo també vull eliminar el terme xenòfob perquè no s'adiu amb la realitat.


M'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:44, 16 gen 2021 (CET)

Ideologia

Aviat farà dos mesos que es va escriure l'apartat d'ideologia sense referències i de llavors ençà que es demanen. Algunes parts s'han referenciat i s'han passat a la introducció, però la major part continua sense fonts. Tal com s'ha anat dient, si no s'aporten referències, s'haurà d'esborrar. Espero una setmana i, si continua com ara, l'esborraré. --Foguera (disc.) 01:21, 17 ago 2019 (CEST)

Si no s'aporten referències, s'haurà d'esborrar, no hi ha volta de fulla.--AlbertRA (disc.) 20:47, 17 ago 2019 (CEST)
Fet Fet!. Per cert, @AlbertRA:, vas canviar la introducció per afegir que el fet que siguin xenòfobs ho diuen els mitjans i els altres partits (és a dir, tothom excepte ells). Redactat així, em sembla que s'aporta un punt de dubte («no són xenòfobs, però els mitjans ho diuen») que no està referenciat per cap font.
Ho he canviat de tal forma que al primer paràgraf només surti el que diuen les parts neutrals: 3/24, Ara, el Diario i Cadena Ser els diuen xenòfobs. El País i el Diario els diuen independentistes. I he afegit que el Ripollès Digital diu que els seus dos principals eixos són el catalanisme i canviar les polítiques d'immigració. Aquesta última font sembla que es basa directament en el programa del FNC i per tant gairebé és una font primària, però així sembla més complet.
I al tercer paràgraf, quan es parla de les eleccions municipals i el cordó que els van fer, que hi surtin les parts parcials: la resta de partits els diuen racistes. I afegeixo que ells ho neguen. Degudament referenciat amb fonts secundàries, és clar. Et sembla bé, així? --Foguera (disc.) 10:28, 24 ago 2019 (CEST)
Sí, gràcies, molt millor. Faltarà veure què en queda de tot això d'aquí quatre anys.--AlbertRA (disc.) 10:49, 24 ago 2019 (CEST)
@Townie: Doncs ara que s'han eliminat les parts no referenciades i hi ha les postures de totes les parts en la mesura que en parlen les fonts secundàries, potser ja es podria eliminar l'avís de neutralitat? --Foguera (disc.) 11:31, 27 ago 2019 (CEST)
@FogueraC: Per mi endavant --Townie (discussió) 18:25, 27 ago 2019 (CEST)

Això és una vergonya

El que esteu fent permetent que al principi de l'article es titlli de xenòfob el FNC, fonamentant-lo amb que ho diu el diari El País, no només és vergonyós i inèdit, ja que aquest criteri no s'aplica a la resta de partits, sinó que a més a més, erosiona la credibilitat de la Viquipèdia. És una autèntica vergonya.el comentari anterior sense signar és fet per Miquel Guillamon Granell (disc.contr.) 23:22, 17 ago 2019‎

Subscric totalment el que diu el company a dalt. Aquest article és un complet despropòsit i ja fa massa temps que dura.


A mi m'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:39, 16 gen 2021 (CET)

On son els administradors de la viquipèdia?

En quants partits apareix directament a la definició que son xenòfobs? Com és que a VOX no ho diu? On son els administradors, de vacances amb la neutralitat? Jjll (disc.) 23:44, 17 ago 2019 (CEST)

Totalment a favor del que diu Jjll.


A mi m'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:38, 16 gen 2021 (CET)

Ajuda

M'agradaria que també estigues en angles pero no sé com fer la wikidata si algu pot ajudarme si us plau seria d'agrair https://en.wikipedia.org/wiki/User:Sylas/Front_Nacional_de_Catalunya_(2013) el comentari anterior sense signar és fet per Sylas (disc.contr.) 00:20, 7 nov 2019‎

Sylas, quan afegeixis un comentari nou en una pàgina de discussió com aquesta va sempre al final, ja que segueix un ordre cronològic.
D'altra banda, quan vulguis traduir un article a un altre idioma, endavant. Les dades ja són a WikiData; només has d'escriure'l a la wiki en qüestió i en acabat afegir la plantilla dient d'on l'has traduït. --Judesba (digues...) 00:49, 7 nov 2019 (CET)

Propera comunicació oficial del Front Nacional de Catalunya

Benvolguts/des,

El Front Nacional de Catalunya està treballant en una explicació oficial sobre el partit per a la Viquipèdia.

La descripció actual no s'ajusta a l'ideari del partit. Per la criticitat de l'acusació us avancem que no és un partit xenòfob i us preguem que trèieu aquesta opinió. Els articles que es referencien actualment corresponen a lectures partidistes i esbiaixades que no han consultat el partit sobre el seu ideari.

És per això que properament es procedirà a actualitzar l'article amb informació real sobre el partit.

Moltes gràcies. Salutacions. Tinshome

@Tinshome: Vegeu VP:CI, VP:VER i VP:FF --Townie (discussió) 20:16, 11 nov 2019 (CET)
@Townie: Gràcies per les referències. De fet penso que l'article actual no respecta les normes de la Viquipèdia. Està escrit amb un clar conflicte d'interessos de persones que han agafat informació únicament de mitjans que presenten una opinió basada en els comunicats de la oposició i sense haver verificat la informació amb el FNC. D'altra banda hi ha articles en altres mitjans que sí han entrevistat al partit que ho neguen o que mostren l'ideari del partit que deixen clarament que no és un partit d'ultradretes ni xenòfob. M'agradaria veure una Viquipèdia objectiva i basada en fets, no opinions, i que no s'utilitzi amb finalitats partidistes, la política no s'ha de fer a la Viquipèdia Tinshome 01:37, 13 nov 2019 (CET)

Totalment a favor del que han comentat els dos usuaris anteriorment. Comptant-me a mi ja en som tres. No hi ha ningú en contra. Si ningú s'hi oposa dissabte 23 modificaré l'article per tal que el terme xenòfobic desaparegui de la descripció.


També m'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si voleu donar suport a aquest escrit digueu alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:36, 16 gen 2021 (CET)

Canviar l'ordre de l'entrada

Faig la següent proposta vist la guerra d'edicions. Vist que ningú dubta que el partit és independentista però que hi ha tres posicions davant de que és un partit xenòfob (els qui ho afirmen, els que ho neguen i els que pensem que "se'ls acusa de"), almenys a l'entrada es deuria canviar l'ordre de la definició. O siga, no "partit català xenòfob i independentista", sinó "partit català independentista i xenòfob".--Patriota català (disc.) 12:13, 8 des 2019 (CET)

@Patriota català: no hi ha consens = no hi ha canvi. I prou ja d'esborrar la informació que està referenciada! --Judesba (digues...) 01:00, 11 des 2019 (CET)
A mi també em sembla que si de cas s'hauria de dir que alguns l'acusen de xenòfob i posar qui els acusa i per quins motius, però no posar ja com a primera definició del partit que és un partit xenòfob. Tal com està ara és molt poc neutral.--Jordi_G (parlem-ne) 16:18, 31 des 2019 (CET)

Proposta

Atesos els continuats intents de vandalitzar l'article, potser seria convenient protegir-lo de forma permanent d'edicions anònimes.--AlbertRA (disc.) 22:11, 8 gen 2020 (CET)

@AlbertRA: Fet Fet! --Townie (discussió) 22:17, 8 gen 2020 (CET)

Esbiaixat

Evidentment que es tracta d'un error, l'FNC té un web on encara no està desenvolupat el seu programa electoral, només hi té un text introductori, amb això i les seves intervencions als plens de Ripoll, és impossible deduir i afirmar que són xenòfobs. Ni tan sols Vox o el Vlaams beelang flamenc te aquesta descripció a les seves entrades, i amb la poca informació que es sap del front ja es pot afirmar-ho? Ho trobo realment tendenciós. Drareg96 (disc.) 19:42, 28 gen 2020 (CET)

Què en diuen les fonts fiables?—Leptictidium (digui) 19:59, 28 gen 2020 (CET)
L'ideologia d'un partit s'extreu del programa electoral i el front encara no té programa electoral, per tant, cap font fiable o no fiable pot determinar quelcom d'un lloc que encara no ha estat dissenyat. Drareg96 (disc.) 23:51, 28 gen 2020 (CET)
Apa, llegeix Viquipèdia:Fonts fiables i després opines. --Judesba (digues...) 01:17, 29 gen 2020 (CET)

https://elfront.cat/ aquí teniu el manifest. Wojciech (pseudonym) (disc.) 03:18, 8 feb 2020 (CET)

Ara té un decàleg i més coses on queda clar que està a favor dels drets humans i en contra de cap mena de discriminació. Demano la retirada del terme xenòfob de l'article.


M'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:31, 16 gen 2021 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 5-04-2020

{{modificació protegida}} eliminar "xenòfob" de la definició del partit i substituir-lo per "nacionalista"

CarrascoForm (disc.) 18:42, 5 abr 2020 (CEST)

Demanat a sota més elaboradament--Arnaugir (discussió) 22:05, 29 abr 2020 (CEST)

Dono suport a CarrascoForm d'eliminar el mot xenòfob o substituir-lo per nacionalista.


M'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:28, 16 gen 2021 (CET)

en cap document del partit s'hi diu que és xenòfob

{{modificació protegida}} eliminar "xenòfob" de la definició del partit i substituir-lo per "nacionalista"

3 referències per aclarir el seu ideari: - partit nacionalista i indepentista, "amb vocació de transversalitat ideològica" que "pretén representar la centralitat i el pluralisme no dogmàtic dels catalans." https://elfront.cat/qui-som-i-que-farem/

"El partit ubicat ideològicament en l'ultranacionalisme basa el seu ideari en tres conceptes: «llibertat de Catalunya, supervivència del català i prosperitat dels catalans». Dídac Montoliu, "El Front Nacional de Catalunya fa els seus primers passos a Tarragona" 13 de gener 2020 https://tarragonadigital.com/tarragona/front-nacional-catalunya-presentacio-tarragona

Una possible confusió sobre el seu ideari rau en la confusió del seu nom amb el de l'antic Front Nacional francès, actualment Rassemblement National. Jordi Aragonès , "Sobre el Front Nacional de Catalunya", a El Matí, 04/07/2019 https://elmati.cat/sobre-el-front-nacional-de-catalunya/

CarrascoForm (disc.) 18:51, 5 abr 2020 (CEST)

No fet No fet! Falta de consens, vegeu la discussió anterior. La Plantilla:Modificació protegida només s'ha de posar quan hi ha consens, tal com diu a la pròpia plantilla.--FogueraC (disc.) 22:25, 25 juny 2020 (CEST)

Doncs jo dono suport total a CarrascoForm. S'ha de retirar immediatament el terme xenòfob perquè manca de fonament i imparcialitat. Viquipedistes que controleu el "cotarro". Quantes vegades més s'ha de queixar la gent? És increïble!


M'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:19, 16 gen 2021 (CET)

Reproposta

Atès els atacs permanents a l'article, potser convindria permetre únicament els canvis a usuaris/àries registrades.--AlbertRA (disc.) 00:18, 26 juny 2020 (CEST)

@AlbertRA: Fet Fet! --Townie (discussió) 08:37, 26 juny 2020 (CEST)

Sobre la subjectivitat en aquest article

M'he llegit l'article sencer i noto una certa subjectivitat en les fonts, especialment quan l'article afirma que el FNC és un partit xenòfob.

L'ideari polític del FNC no és, en cap cas, xenòfob o d'ultradreta. Això deu ser un error en la redacció de l'article, perquè les fonts proporcionades per l'article són certament de caire subjectiu. No sóc en cap cas simpatitzant o militant del FNC, però crec que cal fer una redacció de l'article més objectiva i neutral, ja que la Viquipèdia ha de romandre objectiva i neutral.

L'únic que pot estar associat incorrectament amb aquest tipus d'ideologies és el control de la immigració. Suïssa, el Canadà o el Japó, per exemple, són democràcies exemplars que aposten per un control més restrictiu de la immigració, i no són en cap cas països xenòfobs.

Faig una crida a la correcció de l'article pel bé de la comunitat de la Viquipèdia.

Gràcies, Alexland7219 (disc.) 18:13, 26 juny 2020 (CEST)

Subscric sencer tot l'escrit.

M'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:14, 16 gen 2021 (CET)

L'article no és neutral

És vergonyós que es mantingui el redactat d'un article tan polèmic.

Les mateixes normes de la Viquipèdia deixen clar que no es permet "insultar o denigrar una formació política". Tampoc no es pot excusar el fet amb allò de les fonts primàries o fonts secundàries, perquè recordem que en un mitjà privat (a diferència de la viquipèdia) sí que es permeten valoracions subjectives en el redactat d'una notícia. Per tant, no n'hi ha prou en aportar referències per escriure una cosa, sinó que a més, han de ser neutrals. També extret de les normes: "Si una determinada notícia és apropiada per a una determinada descripció o fet en un article de la Viquipèdia cal avaluar-ho cas per cas".

En definitiva, la Viquipèdia no pot prendre part en un conflicte.el comentari anterior sense signar és fet per Sherrinford94 (disc.contr.) 3 jul 2020‎

Subscric totalment el que dius.

A mi m'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:06, 16 gen 2021 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 9-10-2020

{{modificació protegida}} Millora en l'objectivitat de la Viquipèdia. M'agradaria saber en que es basa l'article per dir que el partit es xenòfob. Després de revisar l'ideologia i principis desde la seva web oficial, indiquen: "ens oposem a qualsevol discriminació per raons d’origen, creença, gènere o orientació sexual." quedant fora també de l'extrema dreta. L'entrada s'ha escrit clarament de forma sesgada i deteriora l'experiència de la viquipèdia. Xavilourido (disc.) 12:01, 9 oct 2020 (CEST)

No fet No fet! Falta de consens, vegeu la discussió anterior. La Plantilla:Modificació protegida només s'ha de posar quan hi ha consens, tal com diu a la pròpia plantilla.--FogueraC (disc.) 20:41, 9 oct 2020 (CEST)

Jo també trobo que aquest article és totalment subjectiu i esbiaixat.

M'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 20:01, 16 gen 2021 (CET)

No es pot acusar el partit de xenòfob.

Després de veure les referències que bàsicament estàn basades en opinions, considero que no es pot considerar el FNC com a partit xenòfob. No m'aventuro a editar jo mateix l'article perquè tinc poca experiència però espero que aquest error sigui corregit. Viquipèdia és una enciclopèdia pública i tot i que els seus editors tinguin les seves ideologies polítiques totalment respectables no les hauríem de plasmar als articles sinó que aquests haurien de ser d'una transparència inqüestionable. Espero la edició, que passin un bon dia. Jolly0Roger (disc.) 05:40, 26 nov 2020 (CET)

Bona tarda. M'han dit que per fer la modificació havia d'obrir una discussió. Ho he fet però m'han tornat a treure la modificació on suprimia el terme xenòfob i referenciava pàgines de la web del partit on es declara contrari a cap mena de discriminació. Ara diuen que necessito més suports a la discussió. És la del final de la llista de discussions. Si vols donar suport a aquest escrit digue's alguna cosa a la meva discussió. Gràcies. El text que he fet és aquest:

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg Acracia00 (disc.) 19:56, 16 gen 2021 (CET)

Guerra d'edicions

Bon dia, @Dallonses: Com pots veure en aquesta discussió, el redactat que has canviat s'havia acordat fa temps i no hi ha consens per canviar-ho. Si us plau, no entrem en una guerra d'edicions i discutim aquí els canvis abans de fer-los. I passant al fons de la qüestió, hi ha quatre referències que diuen que el FNC és un partit xenòfob. Totes quatre són fonts fiables i sí, són mitjans, perquè són les úniques fonts fiables que tenim ara mateix sobre aquest tema. Per desacreditar aquestes fonts i dir que el FNC no és xenòfob, sinó «titllat de xenòfob per diversos mitjans» caldrien altres fonts fiables que ho diguessin i no n'has aportada cap. Els viquipedistes no podem fer els nostres judicis, ens hem de limitar a escriure el que diuen les fonts.--FogueraC (disc.) 13:00, 19 des 2020 (CET)

Si us plau, @Dallonses: Expliqueu aquí les vostres edicions, en comptes d'anar revertint els canvis. --FogueraC (disc.) 14:29, 19 des 2020 (CET)

Hola, disculpa. Jo no he revertit cap canvi, ets tu que m'esborres el matís que havia fet i que cal tenir en compte per mantenir l'objectivitat i no caure en discussions polítiques o ideològiques. Crec que ho he explicat ben clar: no hi ha cap indici de xenofòbia al web del partit, ells neguen que siguin xenòfobs doncs no entenc que s'aclareixi que són certs sectors els que els titllen de xenòfobs i deixar al lector que decideixi si ho són o no amb les referències que es donen. Et demano si us plau que siguis respectuós, com ho soc jo sempre amb tothom i no m'esborris la feina. Veig que et dediques a publicar pàgines de partits comunistes, potser hauries de fer una mica de reflexió honesta i si el que et mou són interessos o tendències polítiques, deixar de ficar-te en la feina dels altres. Cal sumar i ser rigorós i no esborrar el que no m'agrada per perjudicar un partit que no estic d'acord amb ells i no votaré mai.el comentari anterior sense signar és fet per Dallonses (disc.contr.) 15:39, 19 des 2020‎

Bon dia, @Dallonses: i @FogueraC:: he vist que heu engegat una guerra d'edicions des d'aquest matí a les 9.08. Per aturar-la, he protegit l'article i he tornat a l'última versió estable mentre duri el debat. La pàgina de discussió romandrà oberta perquè vosaltres (i altres usuaris) pugueu discutir-hi els punts controvertits.—Leptictidium (digui) 15:50, 19 des 2020 (CET)

Disculpeu jo no he començat cap guerra, simplement he escrit un matís perquè la pàgina fos més objectiva i millorar-la, no he esborrat res ni perjudicat ningú. Esborrar o revertir el meu matís no és cap mostra de neutralitat si és això el que es pretén. Perdoneu la meva ignorància, sóc bastant nou i no era coneixedor d'aquest fort sectarisme.el comentari anterior sense signar és fet per Dallonses (disc.contr.) 16:00, 19 des 2020‎‎

{{modificació protegida}} No entenc perquè no puc posar un petit matís en l'escrit, perquè sigui més objectiu. Això és una mena de censura?

Dallonses (disc.) 16:03, 19 des 2020 (CET)

Gràcies, Leptictidium, i perdona les molèsties. Dallonses, la plantilla de modificació protegida s'ha de fer servir quan hi ha consens. Ja s'ha dit uns quants cops en aquesta pàgina. Abans de res, et demanaria que no fessis atacs personals, recorda de pressuposar bona fe. Sectarisme i censura no són les paraules més adequades, diria jo. Tornant al fons de la qüestió, dius: «no hi ha cap indici de xenofòbia al web del partit, ells neguen que siguin xenòfobs». Et recordo que la web i els militants d'un partit no són fonts fiables. El que sí que són fonts fiables són els mitjans. I tenim quatre referències de mitjans diferents que diuen que el partit és xenòfob.--FogueraC (disc.) 16:21, 19 des 2020 (CET)
@Dallonses: Vegeu Viquipèdia:Regla de les tres reversions.—Leptictidium (digui) 18:38, 19 des 2020 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 29-12-2020

{{modificació protegida}}

Canvi de ultradreta a dreta nacionalista Bernat Portabella (disc.) 22:48, 29 des 2020 (CET)

No fet No fet! Tenim dues referències que afirmen que és d'ultradreta i no en tenim cap que afirmi que és «dreta nacionalista» --FogueraC (disc.) 11:41, 30 des 2020 (CET)

Retirar el terme xenòfobic

Retirar el terme xenòfobic per descriure al Front Nacional de Catalunya.

No hi ha cap fonament, a banda de notícies interessades de la majoria de mitjans de comunicació per etiquetar aquest partit de xenòfob (literalment: odi als estrangers. http://www.diccionari.cat/lexicx.jsp?GECART=0144291). Com a fonament al canvi que faig (treure el terme "xenòfob") he posat dos enllaços de la pàgina web oficial del partit però un tal Emili no ho accepta. Si ningú s'hi oposa retiraré el mot xenòfobic. Un fragment dels enllaços: "defensem els drets humans fonamentals basats en el respecte a la dignitat humana, i ens oposem a qualsevol discriminació..." https://elfront.cat/declaracio-de-principis/ https://elfront.cat/decaleg/ Acracia00 (disc.) 17:36, 16 gen 2021 (CET)

Prossegueixo a fer la modificació pertinent. Acracia00 (disc.) 17:41, 16 gen 2021 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 20-01-2021

{{modificació protegida}} És una vergonya que s'acusi un partit de xenòfob sense cap argument. Si fos del FNC presentaria una demanda contra qui ho ha posat.

Almogaver63 (disc.) 17:57, 20 gen 2021 (CET)

No fet No fet! Aquesta plantilla només s'ha de posar quan hi ha consens.--FogueraC (disc.) 21:45, 21 gen 2021 (CET)


prego unifiqueu les dues entrades i retireu els adjectius insultants. No son partits diferents

A l'actual secretariat hi han membres de l'antic partit. És una fallacia que no siguin el mateix partit si hi ha continuitat, i son propietaris del registre de marca i del nom del partit al REGISTRE DE PARTITS del misterio del Interior que és el que val LEGALMENT.

https://elfront.cat/2020/12/fnc-posa-en-marxa-les-accions-legals-contra-les-insidies-i-falsedats/ Posem en coneixement que, tal i com es va informar en el nostre anterior comunicat del passat 17 de desembre, el FNC des d’avui mateix ha emprès accions legals, al jutjat corresponent, contra les següents persones i empreses en les quals treballen i/o han aparegut:

CORPORACIÓ CATALANA DE MITJANS AUDIOVISUALS amb NIF A08849622. PRograma TELENOTICIES VESPRE emès, essent responsable el director de la citada CCMA el SR JOSEP VICENT SANCHIS LLÀCER. RAMON PELLICER COLILLAS, presentador del Programa TELENOTICIES VESPRE. Programa ESTÀ PASSANT emès, essent responsable el director de la citada CCMA el SR JOSEP VICENT SANCHIS LLÀCER. MINORIA ABSOLUTA, productora del Programa ESTÀ PASSANT essent responsable el director de la citada , el SR FRANCESC ESCRIBANO I ROYO. TONI SOLER I GUASCH Presentador del programa ESTÀ PASSANT. JAIR DOMINGUEZ TORREGROSA Presentador del programa ESTÀ PASSANT. PLANTA BAIXA emès, essent responsable el director de la citada CCMA el SR JOSEP VICENT SANCHIS LLÀCER. SR XAVIER ROSSINYOL MARTINEZ, director, en relació amb el programa PLANTA BAIXA produït, per LA MANCHESTER RADIOFONICA SL. SR MAIOL ROGER, Director del programa PLANTA BAIXA, que pot ser citat al carrer Oriol Martorell nº1, C.P 08970, Sant Joan Despí (Barcelona). SR RICARD USTRELL I GARRIDO Presentador del programa PLANTA BAIXA. SR JOSEP VICENT SANCHIS LLÀCER, responsable com a director de la citada CORPORACIÓ CATALANA DE MITJANS AUDIOVISUALS, en relació amb el programa TOT ES MOU emès. HELENA GARCIA MELERO Presentadora del programa TOT ES MOU. Totes aquestes persones van tractar gratuïtament i despectivament el FNC de partit xenòfob i d’extrema dreta o de no respectar els drets humans, sense coneixement de causa i sense contrastar la informació, donat que en la majoria dels casos són periodistes i coneixen la praxi correcta de la seva professió. Denunciem així mateix la CCMA per permetre que en una televisió pública que paguem tots els catalans, es facin aquestes difamacions, sense ni tan sols donar l’oportunitat del dret de rèplica i deixant exercir pràctiques que s’allunyen profundament del periodisme rigorós i objectiu.

Des que es va fer aquesta denuncia CAP MEDI INFORMATIU a tornar a adjectivar el FNC de cap manera. Curiós és. Exemple = https://www.naciodigital.cat/garrotxa/noticia/24124/fnc-presentara-denuncia-jutjats-olot-delicte-electoral-contra-militant-cup

https://elfront.cat/qui-som/ Som hereus dels patriotes que l’any 1940 van agrupar-se sota un mateix front per combatre la dictadura militar de Franco i l’ocupació de Catalunya. Si ells ho afirmen qui es ningú per negar-ho? EXEMPLE, en l'entrada PSOE DIU "S'AUTODEFINEIX". O sigui en el PSOE si val com "s'autodefineix" i en el cas del FNC no, QUIN CRITERI ES AQUEST?

https://elmon.cat/politica/jaume-nolla-el-front-es-antifeixista-i-independentista-pero-no-som-desquerres-207391/ Jaume Nolla: “El Front és antifeixista i independentista

Així mateix, la formació nega que hagi manllevat o usurpat el nom del partit. De fet, Nolla recorda que el partit està registrat des del 1999 i que aleshores no el reivindicava ningú. Per això un dels seus fundadors, Bonaventura Niubó, el va registrar.

PREGO UNIFIQUEU LES DUES ENTRADES I RETIREU ELS ADJECTUS INSULTANTS Gràcies XpoferenS!el comentari anterior sense signar és fet per 83.35.9.74 (disc.contr.) 08:54, 1 feb 2021‎


VOLEU FONTS ; AQUÍ EN TENIU UNA D'INTERESANT I DE PRESTIGI

https://www.elnacional.cat/ca/opinio/enric-vila-junqueras-merda_462141_102.html ..... la demonització del FNC, que a la pràctica és el partit català amb una política més antifeixista, encara que la propaganda digui el contrari. " Apa XpoferenSel comentari anterior sense signar és fet per 83.35.8.2 (disc.contr.) 18:48, 4 feb 2021‎

Trobo insuficient un article d'opinió d'una (1) única persona. --Willy31igd (parlem?) 13:34, 5 feb 2021 (CET)
No fet No fet! Pels motius àmpliament exposats al llarg d'aquesta discussió. --KajenCAT (disc.) 14:56, 7 feb 2021 (CET)

Llegiu be el seu programa, es base sobretot en el principi deks drets humans, no discriminacio x raça, origen, religio etc. El que ha escrit que son xenofobs, te un problema de prejudici contra la minoria naciinal catalana, definidi recentmen x la UE i la ONU el comentari anterior sense signar és fet per Joanra76 (disc.contr.) 17:35, 17 jul 2021

PERQUÈ HI HAN DUES ENTRADES DEL FNC ?

Hola bon dia

El que no s'enten es que hi hagin dues entrades pel FNC i no per ERC, quan ambdos casos son similars.Es un absurd intencionat i fet amb molta mala llet.

Lo de XENOFOBS feuvos-ho mirar perquè el Front ha denunciat als jutjats a tot periodista que hagi fet tal informació DIFAMATORIA.

En cap lloc del seu programa, web, videos ni actes públics trobareu un sol mot en aquesta direcció. Es mes, alguna gent independent que anava a les llistes, i comprobrats els seus FB, al veure certes bestieses van ser RETIRADES de la llista. El programa sobre immigracio del FNC es el mateix que el dels partits SOCIALISTES del nerd d'Europa.

També es fals que sigui de DRETA. UN FRONT es justament un front, no un partit, i per tant acull a gent de diferent color ideologic. Estan entrant últimament molta gent procedent de ERC; CUP, CAJEI etc. que no ho faria de ser com vosaltres el definiu.

Aquesta entrada posa en dubte la SERIOSITAT I NEUTRALITAT de TOTA la wiquipedia.

Salut

XpoFERENS!el comentari anterior sense signar és fet per 79.157.110.217 (disc.contr.) 12:52, 7 feb 2022‎

Sol·licitud de modificació protegida 11-04-2022

{{modificació protegida}} Deixar de titllar de xenòfobs. 90.162.166.171 (discussió) 23:27, 11 abr 2022 (CEST)

No fet No fet! Falta de consens, vegeu la discussió anterior. La Plantilla:Modificació protegida només s'ha de posar quan hi ha consens, tal com diu a la pròpia plantilla. FogueraC (disc.) 11:09, 12 abr 2022 (CEST)

S´ha de denunciar la difamacions contra el FNC

És lamentable la informació que la Viquipèdia dóna respecta al Front Nacional de Catalunya, un partit polític nacionalista i democràtic, vosaltres esteu acceptant qualsevol fons d'informació amb interès polític per perjudicar una formació totalment democràtic, aquest partit denunciarà totes les difamacions per danys i perjudicis a la seva imatge.el comentari anterior sense signar és fet per Callodrigó (disc.contr.) 23:30, 25 abr 2022‎

No fet No fet! Pels motius àmpliament exposats al llarg d'aquesta discussió.--Docosong (disc.) 08:17, 26 abr 2022 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 2-09-2022

{{modificació protegida}} Front Nacional de Catalunya no és una organització xenòfoba i dretana actualment . Diferents exmembres esquerra republicana la formen actualment, això provoca que els apòcrifes relators de la menció a wikipedia pertanyents a grup de esquerra republicana intentin desacreditar el grup. Cal veure el simplisme de la atribució quan el que defen el Front es el criteri d'Heribert Barrera del control de les onades d'emigracio a Catalunya que ocasiona greus danys a la convivencia i manteniment d'una armonia nacional i cultural. Ni mes ni menys que com s'exerceix a Suissa o altres paissos que volen el control demografic i la necesaria integracio que sigui de la poblacio admesa. 77.75.181.24 (discussió) 23:49, 2 set 2022 (CEST) Joan Garcia i Codina

No fet No fet! Falta de consens, vegeu la discussió anterior. La Plantilla:Modificació protegida només s'ha de posar quan hi ha consens, tal com diu a la pròpia plantilla. FogueraC (disc.) 18:47, 3 set 2022 (CEST)

Sol·licitud de modificació protegida 5-11-2022

{{modificació protegida}} Hola Pau Cabot, voldria fer unes modificacions en relació a aspectes atribuïts al FNC que no són justos ni s’adeqüen a la actual realitat.

El FNC no és un partit xenòfob i no és islamofòbic. Ja hi ha articles de premsa i notícies que fan referència al FNC com a partit independentista, nacionalista i de dretes, però no és un partit xenòfob i a les bases del partit ho podreu comprovar.

Si teniu dubtes ens agradaria organitzar una reunió telemàtica per aclarir-los, però sigueu justos amb el FNC i no us deixeu emportar per opinions personals o pressions partidistes.

Moltes gràcies

188.84.94.248 (discussió) 22:22, 5 nov 2022 (CET)

No fet No fet! Falta de consens, vegeu la discussió anterior. La Plantilla:Modificació protegida només s'ha de posar quan hi ha consens, tal com diu a la pròpia plantilla. FogueraC (disc.) 17:55, 11 nov 2022 (CET)

PROU MANIPULACIONS

1) en primer lloc es absurd que existeixin dues entrades del FNC, quan no existeixen d'altres partits.

2) en segon lloc es adsurd que es la unica entrada de partit on no s'aplica la defició que ells mateixos fan, com en totes les altres.

3) tota l'entrada ha estat reestructurada en base a un article de ElTemps que ha estat denunciat per FALSETATS Idifamació als jutjats.

4) val la pena llegir altres FONTS , per exemple :

Jaume Nolla: “El Front és antifeixista i independentista, però no som d’esquerres” (elmon.cat)

“Ja n’estem tips, som un partit que va néixer el 1940 a París amb un doble objectiu: la independència de Catalunya i exterminar el feixisme imperant a Europa en aquella època, i ara ens diuen tot això”, assenyala en Jaume Nolla, número dos de la candidatura del FNC, en conversa amb El Món.

Salut

ElXoferDelPresident


79.157.109.88 (discussió) 17:22, 6 nov 2022 (CET)

Reflexions al voltant d'aquest article

Sense entrar a discutir el polèmic terme de "Xenòfob" voldria fer notar l'ordre que s'usa en la definició relegant el terme "independentista" a un segon pla, quin ha estat el criteri?

Per altra banda vull fer notar que les referències espanyoles deurien de ser esborrades, primer perquè no cal tanta referència, desvirtua l'entrada (tota plena de numerets) i perquè de segur que a la Wikipedia española no permetrien referències catalanes de la mateixa índole sobre per exemple Vox.

També voldria fer constar que totes les referències són anteriors a l'abandonament per part d'una regisora de Ripoll del partit (i pràcticament l'única veu pública), regidora que si ha estat acusada de xenòfoba en diverses ocasions, i que per tant caldria posar alguna referència posterior a la baixa del partit de dita persona.

Jo propose el següent redactat, amb dos alternatives, crec que més acurat a la realitat:

El Front Nacional de Catalunya (FNC) és un partit polític català independentista acusat de xenòfob, presentat públicament el 2013 o bé com a alternativa El Front Nacional de Catalunya (FNC) és un partit polític català independentista i xenòfob, presentat públicament el 2013.

Per justificar la primera redacció pose aquesta referència més actual (2022): https://www.totsantcugat.cat/actualitat/politica/front-nacional-prepara-llista-eleccions-municipals-sant-cugat_2173061102.html

Psaner (disc.) 16:03, 8 des 2022 (CET)

Francament no li veig el sentit al canvi tenint en compte que "xenòfob" és l'element nou en el panorama electoral català tal i com ho palesen les nombroses referències. AlbertRA (disc.) 16:20, 8 des 2022 (CET)

Això que dius tu té cap sentit, o Vox no és un element nou en el panaroma electoral català? Com pot ser que a la Viquipèdia nostrada la xenofòbia de Vox estiga com a "ha rebut crítiques de xenofòbia" i la del FNC es remarque tant? Això no té cap sentit.--Psaner (disc.) 16:25, 8 des 2022 (CET)

Afegisc alguna referència actual més. Aquesta és força interessant perquè analitza no tan banalment la ideologia del FNC com es fa a l'introducció sinó des d'un anàlisi més profund: "Borràs, expert en els moviments d'extrema dreta, considera que e l'FNC és "una organització que utilitza la xenofòbia com una eina política més" que podria posar-se al redactat inicial.

Aquí la font: https://www.ara.cat/politica/pensa-extrema-dreta-independentista_1_1019912.html

Amb aquesta font el redactat, amb referència cyual, podria anar així: El Front Nacional de Catalunya (FNC) és un partit polític català independentista que utilitza la xenofòbia com una eina política més. --Psaner (disc.) 16:39, 8 des 2022 (CET)

Un partit que utilitza l'ecologisme com una eina política és un partit ecologista, i un partit que utilitza la xenofòbia com a eina política és un partit xenòfob. Les perífrasis poden servir pel llenguatge poètic però són impròpies del llenguatge neutral i enciclopèdic. AlbertRA (disc.) 19:32, 8 des 2022 (CET)

Molt bé, ara falta que trobes una referència on es diga que "El FNC utilitza l'independentisme com a una eina política" en un anàlisi seriós, i aleshores es podrà justificar l'ordre que s'usa a l'introducció dels termes que defineixen al partit. I deixant de banda aquest aspecte que veig òbvies perquè potser tens falta d'arguments, ara insistisc en el tema de "xenòfob" així tal qual sense matisar o explicar el què, per què això que dius val per al FNC però per contra no val per definir a Vox segons tu "enciclopèdicament"?--Psaner (disc.) 19:47, 8 des 2022 (CET)
L'argument Viquipèdia:Com el meu, n'hi ha d'altres no és aplicable. Ací és parla del FNC, la definició d'altres partits no tenen res a veure. Només cal llegir l'historial de la discussió per veure quin consens n'hi ha.-- Docosong (disc.) 20:05, 8 des 2022 (CET)
Sí, és cert, però no deixa de ser significatiu. Respecte al consens, no en veig cap sobre les altres qüestions que plantege, com canviar l'ordre dels termes "xenòfob" i "independentista", eliminar les referències espanyoles i posar-ne d'actuals.--Psaner (disc.) 20:22, 8 des 2022 (CET)

Després de tres dies que no se'm contestara, introduisc una referència més acadèmica i enciclopèdica de les periodístiques. El tema de la xenofòbia pense que s'hauria de redactar millor, posar totes les fonts i sobretot més recents, a poder ser acadèmiques i no periodístiques, perquè amb aquest redactat sembla que el FNC és més xenòfob que Vox i tots sabem que no es així.--Psaner (disc.) 21:05, 11 des 2022 (CET)

En l'informe coordinat per Miquel Ramos "De los neocón a los neonazis" que gaste com a referència, en les 4 pàgines sobre el FNC no apareix la paraula xenofòbia ni xenòfob sinó que parla de que el FNC "aposta per un ferm control dels fluxes migratoris de biaix classista" i òbviament ho lliga als postulats habituals de la "dreta populista", perquè allò que el defineix com a partit és "dreta populista" no ser "xenòfob" fins i tot considerant que l'entrecomillat podria ser sinònim de xenòfob (encara que encabir-ho quan diu classista i no racista ho veig complicat). I es podria considerar, però caldrien fonts de qualitat acadèmiques que ho verifiquen més enllà de redactats periodístics que són les úniques fonts que tenim ara a l'article.--Psaner (disc.) 21:38, 11 des 2022 (CET)
Rellegint la discussió considero que sí que se t'ha contestat i, a més, l'historial de discussió de la pàgina estableix un consens de la comunitat que sembla no coincidir amb el teu punt de vista. D'altra banda, el canvi que proposes em sembla desencertat perquè d'acord amb Viquipèdia:Estructura d'un article "Tot article [...] hauria de començar amb un text introductori que expliqui de forma resumida la importància el tema, incloent una menció als aspectes més crítics o controvertits, i hauria de ser escrit de forma que els lectors en vulguin saber més", i el redactat anterior a la teva modificació compleix millor aquest propòsit en ser més concís i clar. Per tant, els termes "ultranacionalisme" i "populisme de dretes" que introdueixes es podrien explicar al cos de l'article en una secció específica d'"Ideologia", o bé, ficar-los a Wikidata a "Ideologia política" degudament referenciats. AlbertRA (disc.) 21:59, 11 des 2022 (CET)
No, no se m'ha contestat. A cap lloc hi ha consens sobre si ha d'anar abans l'explicació de que és un partit "independentista" o "xenòfob" i això és el que vull que es raone. El meu punt de vista no està tancat, a diferència del que sembla que alguns voldrien l'article, de fet en aquet redactat meu he deixat "xenòfob" tal com està i es continua impedint l'edició, el que si no pot ser és que referències periodístiques se li vulguen donar més valor enciclopèdic que una referència acadèmica. I el que està clar és que no hi ha punt de vista neutral, no només pel redactat de si és "xenòfob" o "acusat de xenòfob" sinó amb l'argument que poses de que "que expliqui de forma resumida la importància el tema, incloent una menció als aspectes més crítics o controvertits, i hauria de ser escrit de forma que els lectors en vulguin saber més" perquè això a banda de ser molt ambigu, en cap moment diu quin ha de ser el redactat concret. Hom pots pensar que és el "populisme de dreta" allò que cal destacar, o l'independentisme, o l'ultranacionalisme... el que tenim és una font acadèmica que el que destaca és això. I una font acadèmica no es pot esborrar així com així.--Psaner (disc.) 19:18, 12 des 2022 (CET)
No ho acabo d'entendre. Dius que no se t'ha contestat però modifiques l'article sense arribar a cap consens. No comparteixo del tot l'opinió que la referència que aportes sigui acadèmica perquè és un informe d'una institució privada. La secció que fa referència al FNC hi participa un periodista bastant conegut que no deixa gaire bé al partit precisament (ex. usurpació de sigles). Això no menysté les altres referències, tal com diu VP:FF no hi ha cap gradació de fonts fiables. Per últim, aquest és el darrer avís per evitar guerres d'edicions, la propera vegada es bloquejarà temporalment l'edició. El procediment és senzill, primer consens i després es modifica l'article, no al revés.-- Docosong (disc.) 20:03, 12 des 2022 (CET)
No he modificat res, he afegit una font acadèmica de més qualitat enciclopèdica que les que hi ha i s'elimina la font de manera flagrant. Més que arribar a consens, i més amb les amenaces que fas, el que sembla és que es vulga evitar editar-lo fent cert filibusterisme encara no sé perquè interessos. La xenofòbia no és cap ideologia en sí, no hi ha cap article a la viquipèdia, de cap partit, fins i tot de partits descaradament feixistes espanyols (no precissament de dreta populista) que diga que és xenofòb com a característica principal, cap, ni que ho siga. Això seria com dir que la CUP és un partit feminista i posar-lo com a primer terme. La ideologia del FNC és dreta populista referenciada i aquesta és la que deriva en tics xenòfobs. I jo seguisc aportant fonts fiables que ho afirmen no com les que hi ha, gens actuals, i algunes de diaris espanyols.--Psaner (disc.) 23:19, 12 des 2022 (CET)
Les paraules amenaces i filibusterisme és una manca de respecte i un atac gratuït pels que editen a la Viquipèdia. Primer avís de Viquipèdia:Viquietiqueta.-- Docosong (disc.) 23:50, 12 des 2022 (CET)
I això com ho he de prendre, quan a més a més no em contestes a cap dels arguments? Que quede clar que no anava "als que editen a la Viquipèdia" com tu erroniament dius per mirar d'agreujar una frase potser desmesurada però que es la sensació que tinc pel bloqueig absolut a cap canvi, a més a més canvis que no modifica res substancial, perquè allò que sembla que no es vol ni tocar és això de "xenòfob" a palo seco, sinó als que no deixen editar aquest article revertint sense ni entrar a la pàgina de discusió o escriure una frase i marxar com qui té por de enraonar. Si cal demane disculpes per l'excés però els meus arguments, amb font fiables i acadèmiques i amb més valor de les que hi han (privades o no privades, o els mitjans de comunicació enllaçats no són privats?) estan sobre la taula, la resta ja no es cosa meua òbviament si s'impedeix editar.--Psaner (disc.) 09:50, 13 des 2022 (CET)
La consideració de "xenòfob" no apareix del no res sinó que en el mateix text introductori s'explica que consisteix en "restringir les polítiques d'immigració". Els teus canvis s'han revertit perquè el redactat embulla la qüestió, per això t'he suggerit dues maneres diferents d'introduir "ultranacionalisme" i "populisme de dretes".AlbertRA (disc.) 11:28, 13 des 2022 (CET)
Aquesta referència que ja vaig canviar de lloc i se'm va revertir són declaracions de Sílvia Orriols (que actualment no pertnay al FNC) no del FNC, i per cert, a la font original diu "capgirar" no "restringir" manipulant la mateixa font. No embulla res, es poden trobar referències si es vol semblants (o no) respecte al FNC però no es poden usar fonts d'una persona que a més a més ja no està al partit amb el FNC. Precissament hi ha fonts que parlen d'ultranacionalisme i no de xenòfobia com aquesta però el que apareix a totes les referències és que és independentista, aleshores independentista ha d'anar abans i si es vol explicar allò que tu dius en aquesta mateixa font diu "racionalitzar la immigració" i cadascú que traga les seues conseqüències.--Psaner (disc.) 21:04, 13 des 2022 (CET)
En la font que cites s'esmenta fins a tres vegades la ideologia xenòfoba de Front Nacional de Catalunya (2013): 1) en el paral·lelisme que s'estableix amb Som Catalans; 2) en el passat militant d'alguns dels seus fundadors; 3) i de manera explícita "xenofòbia amb grans dosis d'islamofòbia, tot relacionant delinqüència amb població d'origen immigrant".
D'altra banda, la CUP és un partit feminista tal com s'indica a Wikidata. Salut! AlbertRA (disc.) 11:28, 13 des 2022 (CET)
No, EN LES FONTS que cite, que ja van unes quantes i tu només et fixes en la darrera, hi ha que no diuen res de xenofòbia, hi ha que diuen que "és acusada de xenofòbia" i hi ha altres que parlen de "xenofòbia", i el punt de vista neutral seria que apareguera en la redacció i no es fa. En aquesta en concret que tu cites el paral·lelisme amb Som Catalans no cita res de xenofòbia (només ho fa a l'enllaç de la viquipèdia que enllaces), el passat dels seus militants no demostra res (hi ha passat militant de gent de la CUP espanyolista i no per això ho és la CUP) i el darrer on si ho fa parla de nou de la candidatura de Ripoll i la relaciona amb l'estratègia de la dreta populista europea, ergo, en tot cas "dreta populista" és allò que ha d'anar a l'introducció i "xenofòbia" a la taula. I a l'introducció deuria anar un punt de vista neutral que reflexe les diferents fonts i sobretot actuals respecte al pol·lèmic terme de "xenòfob", i no basades en la candidatura de Ripoll que ja no forma part del FNC, sinó posteriors i actuals.--Psaner (disc.) 21:16, 13 des 2022 (CET)
Tornem al mateix, i a l'article de la CUP diu que és un "partit feminista"? no, el terme feminista apareix molt posteriorment de la ideologia de "partit anticapitalista". Doncs amb el FNC es deuria fer el mateix, "partit ultranacionalista" que és que jo havia posat seguit de independentista i dreta populista que és el que diu la font de Jordi Borràs, per cert, font on de nou no diu res de que siga "xenòfob". No hi ha punt de vista neutral en aquest article respecte a eixa qüestió, s'agafen unicament quatre fonts on diu que és "xenòfob" (per cert, fonts no actuals on només fan referència a la candidatura de Ripoll que no pertany al partit), i es veten les que no diuen res o expliquen que se li acusa o té tics xenòfobs quan són actuals i si fan referència al partit. Un desgavell enciclopèdic aquest article, perquè no hi ha un punt de vista neutral.--Psaner (disc.) 21:24, 13 des 2022 (CET)

Sol·licitud de modificació protegida 8-12-2022

Hola, el FNC no és un partit xenòfob. Podeu parlar amb algú del partit o llegir les seves propostes al web?

188.84.110.119 (discussió) 20:32, 8 des 2022 (CET)

No fet No fet! Llegiu l'historial de la discussió.--Docosong (disc.) 23:08, 10 des 2022 (CET)

Tractament del FNC a les fonts periodístiques (2020-2022)

Independentment de l'ordre de la definició ideològica del FNC, discussió que ja es fa més amunt, vull obrir ací la discusió sobre l'article com a redactat que no té un punt de vista neutral i amb dades. La majoria de fonts que s'usen són respecte de Silvia Orriols o la candidatura de Ripoll que no formen part actualment del FNC i per tant són desfacades, això seria fins a l'any 2020. De les fonts catalanes actuals posteriors a eixa data he pogut obtenir aquestes:

Fonts actuals on el FNC NO es tractat de partit xenòfob:

2020 - https://catalunyadiari.com/tarragonadigital/tarragona/front-nacional-catalunya-presentacio-tarragona
2021 - https://www.vilaweb.cat/noticies/els-altres-partits-independentistes-14-f/
2022 - https://www.regio7.cat/manresa/2022/09/27/front-nacional-catalunya-manresa-presentara-75930157.html
2022 - https://radiolot.cat/noticies/el-front-nacional-de-catalunya-es-presentara-a-les-properes-eleccions-municipals-dolot/

Fonts actuals on es diu que al FNC se'ls "acusa de...":

2021 - https://elmon.cat/politica/jaume-nolla-el-front-es-antifeixista-i-independentista-pero-no-som-desquerres-207391/
2022 - https://www.totsantcugat.cat/actualitat/politica/front-nacional-prepara-llista-eleccions-municipals-sant-cugat_2173061102.html
2022 - https://www.canaltaronja.cat/central/noticies/general/el-front-nacional-de-catalunya-prepara-per-les-eleccions-municipals-una-candidatura-a-la-capital-del-bages-liderada-per-sergi-perramon/

Fonts actuals on es diu que el FNC té "alguns plantejaments xenòfobs":

2021 - https://www.ccma.cat/324/lindependentisme-majoria-en-vots-i-escons-per-primera-vegada-en-unes-eleccions/noticia/3077322/

Fonts actuals on el FNC es podria considerar un partit xenòfob però no es diu explicitament:

2021 - https://www.eltemps.cat/article/12784/el-pedigri-ultradreta-del-front-nacional-de-catalunya
2022 - https://www.diaridebarcelona.cat/-/extrema-dreta-nostrada-formacions-identitaries-catalunya

Fonts actuals on el FNC es titllat explicitament de partit xenòfob:

No n'he trobat cap.

Molt amablement podeu afegir-ne més. Jo mateix aniré completant-la si és el cas. Psaner (disc.) 22:31, 13 des 2022 (CET)

De nou desapareixen de la discusió els que impedeixen editar l'article... sense gairebé arguments només que repetir sempre el mateix sense aportar fonts, la meua proposta és aquesta:
El Front Nacional de Catalunya (FNC) és un partit polític català ultranacionalista, independentista i de dreta populista[1] amb alguns plantejaments xenòfobs[2] presentat públicament el 2013.[3]
I l'argumentació ja dita diverses vegades l'ha torne a resumir. Primer s'usa la font més enciclopèdica de totes que és la que no és periodística i es basa en un informe prou extens i la segona és d'una mateixa font periodística que ja s'usa actualment (notícies de TV3) però actualitzada i diriem que amb un punt de vista més neutral, vistes el total de fonts periodístiques al respecte i que seria un "terme mig", que tot i no nega que siga "xenòfob" matisa i explica el terme. Vull recordar que a la Viquipèdia en català no hi ha cap article de cap partit que es definisca com a "partit xenòfob" així en primer terme i a sobre sense cap matís. Cap ni un, ni el mateix Vox que per cert apareix a la mateixa font del 3/24 de l'any 2019 però per contra no s'usa al seu article corresponent definit-lo com "partit xenòfob", posant en evidència el nul punt de vista neutral en aquest article i l'esbiaix intencionat (i potser partidista).--Psaner (disc.) 21:50, 14 des 2022 (CET)
Intervinc per desmentir l'afirmació que "a la Viquipèdia en català no hi ha cap article de cap partit que es definisca com a partit xenòfob", heus ací alguns exemples: España 2000, Unitat Nacional Catalana, Som Catalans o Reagrupament Nacional. AlbertRA (disc.) 22:34, 14 des 2022 (CET)
Cap dels enllaços que poses defineix el partit com a "partit xenòfob" que és el que jo he dit, sinó com a "partit + ideologia" i després "xenòfob". No manipules les meues paraules i entra al debat més enllà de l'obsessió pel terme xenòfob, que està clar que és l'únic pel qual s'obsessioneu.--Psaner (disc.) 22:52, 14 des 2022 (CET)
I per cert, ja que alguns són tan primmirats que han trobat NOMÉS quatre exemples entre centenars, d'articles on es posa "partit + ideologia" i després xenòfob (que no "partit xenòfob" que és el que jo he dit i que torne a repetir que no hi ha cap en tota la viquipèdia en català), quants hi ha on es fa un apartat sobre el seu registre? Doncs cap ni un, segur. Amb paràgrafs sencers explicant nosequè d'un altre partit que ja té article i ja s'explica allà, de nosequines lletres de l'alfabet... es pot ser imparcial, seriòs i objectiu en un article sense tenir que caure en ridiculeses i explicacions argumentals ben pobres i repetitives innecessàries però sembla que va a costar molt. En fi.--Psaner (disc.) 23:09, 14 des 2022 (CET)
Amb respostes com aquestes que ratllen la viquietiqueta és normal que més gent no vulgui participar al debat. Ja portes dos fils extensament llargs i no s'ha arribat a cap mena de consens. Només recordar que les discussions dels articles no són un fòrum.-- Docosong (disc.) 23:55, 14 des 2022 (CET)
Home! És que porte una setmana per aquí i sembla que l'única resposta que hi ha és "això de xenòfob ni es toca" i no es contesta absolutament res de les altres qüestions que plantege i és molt frustrant. Què sí, que ja sé que a alguns només els preocupa això i va a costar prou més convèncer perquè raons objectives hi ha amb les fonts que he posat, que NO totes diu que és "un partit xenòfob" i per tant caldria vore com es redacta per complir el punt de vista neutral, però és que no s'avança en res. Vaig a pegar-me una darrera "currada" fragmentant les qüestions que plantege i si no tinc resposta aniré a editar-ho. Ja si això em revertiu i aparegueu per aquí, que sembla que és l'única manera...--Psaner (disc.) 09:07, 15 des 2022 (CET)
No crec que sigui una bona idea fer edicions disruptives i sense consens.-- Docosong (disc.) 09:34, 15 des 2022 (CET)
I com sé si és disruptiva o no si no se'm contesta? Això simplement és una manera subtil d'impedir editar. Ja sé que el tema de la "xenofòbia a palo seco" de moment podria ser-ho, però de les altres dos que porte dies parlant no se'n diu res. Psaner (disc.) 19:38, 15 des 2022 (CET)
No acabo d'entendre això de definir ideològicament un partit polític amb un terme que no té res a veure amb ideologia política, com la pròpia cawiki, a partir de fonts no fiables en el seu context (diaris d'esquerra), tal i com també es fa amb RN amb Le Monde (diari d'esquerres). Més avall detallo el meu punt de vista. Tenint en compte els temps de la post-veritat que vivim, i en temes que específicament toquen de ple en les línies editorials (ergo ideològiques), les FF es defineixen pel seu context. Només les fonts de dretes o neutres (agències) o diaris que com Vilaweb no es deixen influir per la post-veritat per crear un estat d'opinió determinat dictat per determinats grups de poder. Quetz72 (disc.) 08:09, 23 feb 2023 (CET)

Notes de la discussió

  1. Borràs, Jordi «Cataluña como campo de batalla». De los neocón a los neonazis. Rosa Luxemburg Stiftung, 2021, pàg. 251.
  2. 324cat. «L'independentisme, majoria en vots i escons per primera vegada en unes eleccions», 14-02-2021. [Consulta: 14 desembre 2022].
  3. «Preparen la presentació d'un "nou" Front Nacional de Catalunya». Llibertat.cat, 17-04-2013 [Consulta: 9 juliol 2019].

NOMES AFEGIR que Jordi Borràs en el seu article https://www.rosalux.eu/es/article/1941.catalunya-como-campo-de-batalla.html no fa servir enlloc les paraules "xenofob" ni "ultradreta" per definir el FNC Xpoferens!

Anem concretant...

Ordre dels termes en la definició del partit

:La primera qüestió, que aquesta crec que dubte que algú puga justificar el contrari és canviar l'ordre de "partit xenòfob i independentista" per "partit independentista i xenòfob". Les dues raons són clares, primer perquè no hi ha cap article a la viquipèdia que definisca a un partit com "partit xenòfob" en primer terme sense fer referència a una altra característica ideològica però és que la més concluient és que TOTES les referències diuen que és un partit independentista i només en algunes diu que siga xenòfob, per tant està clar quin ha de ser l'ordre. Psaner (disc.) 09:09, 15 des 2022 (CET)

Punt de vista neutral en el tractament del terme xenòfob

Com ja he comentat abans i amb les referències que he posat més amunt tenim referències que defineixen el partit com a xenòfob i que no el defineixen així, amb definicions intermitges que podrien servir per a tenir un punt de vista neutral d'aquesta qüestió. Val a dir també que la majoria (per no dir totes) les que hi ha actualment no estan actualitzades i fan referència o bé a Silvia Orriols o bé a la candidatura de Ripoll que actualment no formen part del FNC sinó d'un altre partit i que curiosament les més recents amb aquesta gent a fóra majoritariament no cataloguen al FNC de xenòfob i cap ho fa de manera explícita. De fet la raó d'aquesta gent de marxar del FNC (i això si que apareix a l'article és que eren massa moderats en qúestions immigratories que es el que es pot relacionar amb actituds xenòfobes). Val a dir també que una de les referènces que hi ha del 3/24 es matitzada anys després per la mateixa font. Sincerament crec que només un biaix ideològic (o interessos partidistes ocults) poden caure en un punt de vista NO neutral en aquesta qüestió.--Psaner (disc.) 09:19, 15 des 2022 (CET)

Apartat de registre i eliminació d'un fragment del darrer paràgraf

Com ja he comentat no hi ha a la viquipèdia en català cap article d'un partit que parle del seu registre. Cap. És cert que hi ha fonts que en parlen, i supose que algú tenia interés en parlar de si fulanito o menganito (que a algunes fonts situen fóra del partit gairebé només després de registrar-se) tenen un passat aquí o allà. No vaig a demanar esborrar aquest apartat, no estic jo aquí per amagar o blanquejar res sinó per buscar un punt de vista neutral, però només vull fer notar que mireu si a l'article de la CUP es fa referència a militants de passat espanyolista a Ciudadanos i ara candidats de la CUP com Francisco Garrobo o que diputades actuals com la Mireia Vehí intervenen en mitins del PSC-PSOE. Veritat que no? Però al que vaig, després de comentar el passat a UNC d'alguns dels que van registar el partit hi ha un paràgraf sobre el 33, el 88, Hitler i nosequè que fa referència a UNC (de fet és un enganxa i pega d'allà) i que no té res abolutament a vore amb el FNC, està fóra de lloc i deuria eliminar-se. Qui vulga saber que dèia o deixava de dir UNC ja té el seu article i el seu enllaç cap a aquest article just la línia anterior per assabentar-se.--Psaner (disc.) 09:32, 15 des 2022 (CET)

Perquè s'impedeix editar aquest article?

Les meues darreres edicions s'han revertit d'una manera irregular totalment. Eren edicions que no calen cap consens i que no han modificat absultament res de les qüestions plantejades més amunt.

Es tractava d'ampliar i actualitzar dues qüestions que no han aparegut en aquesta pàgina de discussió, a saber:

1r Que els escindits del FNC van formar Aliança Catalna, actualitzant l'informació desfaçada.

2n En l'apartat del registre només es parlava d'una de les quatre persones que el van registrar, i simplement s'afegeix informació de les altres tres.

I ara a sobre veig que es modifica perquè només puguen editar administradors... en fi, però que lamentable tot plegat.

Psaner (disc.) 20:52, 17 des 2022 (CET)

Tres dies ja i sense resposta, demane que es done una setmana màxim i si ningú contesta els administradors facen la modificació o que tornen a obrir l'opció de poder editar als usuaris autoconfirmats, és l'única manera de contrarrestar la mala praxi per impedir editar l'article.--Psaner (disc.) 09:11, 20 des 2022 (CET)