Johann Baptist Pischek

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJohann Baptist Pischek

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement11 octubre 1814 Modifica el valor a Wikidata
Mšeno Modifica el valor a Wikidata
Mort16 febrer 1873 Modifica el valor a Wikidata (58 anys)
Sigmaringen Modifica el valor a Wikidata
SepulturaFangelsbachfriedhof (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócantant, cantant d'òpera Modifica el valor a Wikidata
VeuBaríton Modifica el valor a Wikidata

InstrumentVeu Modifica el valor a Wikidata

Johann Baptist Pischek (Mšeno, 11 d'octubre de 1814 - Sigmaringen, 16 de febrer de 1873) va ser un cantant d'òpera bohèmia a la Cort Teatral de Württemberg.

Johann Pischek era fill de l'alcalde de Micscheno. Va estudiar primer dret a la Universitat de Praga abans de passar als escenaris. La seva primera aparició va ser un fracàs, de manera que va haver de viure amb ingressos pobres com a professor de piano. El seu pare no va rebre cap suport perquè va rebutjar la professió artística. No obstant això, Pischek va practicar el cant amb molta il·lusió i també va fer estudis musicals generals. Des de 1838 va treballar al Stadttheater de Brno, i des de 1839 al "Theatre an der Wien" i a Bratislava amb un èxit creixent. En 1840, va concursar ser per primer baríton al Teatre de la ciutat a Frankfurt. Quatre anys més tard, va obtenir una posició permanent com a cantant de cambra reial al teatre de la cort de Stuttgart. Durant el seu treball, l'Òpera de Stuttgart va viure un fort moment. Segons el contracte, Pischek tenia quatre mesos de vacances cada any, de manera que podia utilitzar aquest temps per fer gires. Així que va actuar repetidament a Viena i anà amb el seu company Wilhelm Kuhe a Londres com a cantant d'òpera i cançó i va tenir molt èxit. Es va retirar el 1864 i va morir el 1873 en una visita la seva filla a Sigmaringen. En les seves classes de cant tingué entre els seus alumnes a Franz Ditt Va ser enterrat a Stuttgart a la "Fangelsbachfriedhof".

El seu fill Johann von Pischek va ser ministre de l'Interior del Regne de Württemberg del 1893 al 1912.

Bibliografia[modifica]

  • Constantin von Wurzbach: Pischek, Johann Baptista. In: Biographisches Lexikon des Kaiserthums Oesterreich. 22a part Corts reals imperials i impremtes estatals, Viena 1870, pp. 345–348 (digitalitzades)
  • Paul Friedrich von Stälin: Pischek, Johann Baptista. A: Allgemeine Deutsche Biographie (ADB). Volum 26, Duncker i Humblot, Leipzig 1888, pàg. 181 f.
  • Christa Harten: Pischek (Pišek) Johann. in: Lèxic biogràfic austríac 1815-1950 (ÖBL). Volum 8, editor de l'Acadèmia austríaca de les ciències, Viena 1983, ISBN 3-7001-0187-2, pàg. 97.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Johann Baptist Pischek