Resolució 1207 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1207 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Identificador de llei o regulacióS/RES/1207 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3944)
 14Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 1Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació17 novembre 1998 Modifica el valor a Wikidata
1206 Modifica el valor a Wikidata
1208 Modifica el valor a Wikidata
TemaEl TPIAI

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1207 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada el 17 de novembre de 1998. Després de recordar totes les resolucions relatives als conflictes a l'antiga Iugoslàvia, en particular la Resolució 827 (1993), el Consell va condemnar a la República Federal de Iugoslàvia (Sèrbia i Montenegro) pel seu incompliment d'execucions d'ordre de detenció emeses pel Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (ICTY).[1]

El Consell de Seguretat va recordar l'acord marc general i va deplorar la falta de cooperació de la República Federal de Iugoslàvia amb el TPIY.

Actuant en virtut del Capítol VII de la Carta de les Nacions Unides, el Consell va recordar a tots els estats la seva obligació de cooperar amb el Tribunal, inclosa l'execució d'ordres d'arrest. Exhorta als països que encara no ho havien fet, inclosa la República Federal de Iugoslàvia, a prendre mesures en virtut de la seva legislació nacional per aplicar la Resolució 827; no podien invocar disposicions de la legislació interna per donar compte del seu incompliment de les seves obligacions segons el dret internacional.

La resolució va condemnar que les ordres d'arrest no havien estat lliurades per tres sospitosos encarregats d'una massacre de 200 croats i van exigir l'execució immediata i incondicional d'aquestes ordres d'arrest i una transferència al Tribunal.[2] Es va instar a les autoritats de la República Federal de Iugoslàvia, Kosovo i altres països a cooperar amb el Fiscal del TPIAI per presumptes crims de guerra.[3] Finalment, es va instar al president del Tribunal a informar el Consell sobre els esdeveniments.

La resolució 1207 va ser aprovada per 14 vots contra cap, amb l'abstenció de la Xina, que va argumentar que el TPIAI no era un tribunal de justícia permanent i, per tant, no podia interferir en els assumptes interns de la República Federal de Iugoslàvia i altres països.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Security Council condemns failure of Federal Republic of Yugoslavia to execute arrest warrants issued by former Yugoslavia trial». United Nations, 17-11-1998.
  2. Lederer, Edith M. «U.N. demands Yugoslavia hand over three charged with war crimes». Associated Press, 18-11-1998.
  3. André Klip; Göran Sluiter Annotated leading cases of International Criminal Tribunals: The International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia 1997–1999. Intersentia nv, 2001, p. 44. ISBN 978-90-5095-141-8. 

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1207 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.