Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Quadre emergent d'articles amb plantilla "ATM"

9
FranSisPac (discussiócontribucions)

Els quadres emergents dels articles biogràfics on figura la plantilla {{ATM}}, que sol estar al principi, mostren el seu contingut ("Aquest autor és citat en taxonomia animal amb el nom...") i no arriben ni a posar el nom de la persona. Sembla que haurien de saltar-se-la com ho fan amb altres elements, no?

Arnaugir (discussiócontribucions)

Et podries explica rmillor? No entenc el problema.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdó. Si tens activada la funcionalitat de quadres emergents i poses el cursor damunt la "resposta" d'avui al "En sabeu la resposta?", veuràs un exemple del que dic (és el que m'ha portat a detectar-ho). Passant el cursor per la llista d'enllaços d'articles encapçalats amb la plantilla he pogut veure que el problema succeeix en tots els casos sense imatge. És a dir, si darrere la plantilla "ATM" hi va la invocació d'una imatge, la captació de contingut per al quadre emergent s'atura. Si no, encara en veiem les primeres frases.

Sembla que s'hauria d'actuar sobre la lògica de captació de continguts per part del giny del quadre emergent (que també se salta el que hi ha entre parèntesis, fent que quasi sempre ens perdem les dades de naixement-defunció!) o, en últim cas, recomanar que la plantilla en qüestió ocupi una altra posició dins l'article. De fet, he provat en un cas (Florentino Ameghino) què passava posant la plantilla després de la imatge, però el resultat sembla ser el mateix (!). Deixo en mans dels tècnics completar el diagnòstic i trobar-ne la solució.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Hi ha un problema general amb la selecció de text que fan els quadres emergents en el seu estadi actual de desenvolupament. Que ignorin el text entre parèntesis de vegades és bo (pronunciacions i traduccions, per exemple) i de vegades dolent (lloc i data de naixement i mort). A més, normalment tallen quan troben un punt, que pot ser correcte si és el punt del final de la primera frase però és incorrecte si és d'una abreviació. La tria de la imatge tampoc és sempre adient. Una bona opció seria que amb plantilles o paraules màgiques poguéssim indicar a l'article què ha de sortir al quadre emergent i què no, però això va per llarg, si és que mai arriba a ser realitat.

Hi ha un altre fil (que no trobo) sobre aquest tema i una tasca oberta al phabricator (que tampoc trobo). Notifico en QuimGil que segurament sí que la trobarà.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Per si serveix quan es treballi en arreglar-ho, avui he observat un comportament similar amb la plantilla {{nom coreà|Kim}} de Kim Young-sam. Imagino que el mateix passa amb {{nom japonès|Ito}} i altres plantilles les quals es demana que s'utilitzin "al capdamunt d'un article biogràfic".

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

@QuimGil: El tema de les plantilles a principi de pàgina que no haurien de sortir als quadres emergents (com la del nom japonès o coreà o les plantilles de desambiguació) val la pena que els afegim en un fil d'aquests o n'hi ha algun de més indicat? De fet, el tema no és gaire diferent del de les imatges, perquè bàsicament es tracta de marcar un text per que no surti al quadre emergent.

QuimGil (discussiócontribucions)

Puc crear una tasca a Phabricator, a sota del projecte Hovercards, però tinc una pregunta: Plantilla:ATM no té cap enllaç a alres idiomes. És realment única o cal enllaçar-la bé a Wikidata? Si aquesta plantilla té equivalents en altres idiomes, el millor és que els desenvolupadors ho sàpiguen.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo no he trobat cap equivalent de la plantilla:ATM però la plantilla:botànic, que està en el mateix cas i fa gairebé el mateix, sí que té interviquis.

Un altre tema és si cal que aquesta plantilla vagi a dalt o si estaria millor dins de la infotaula de científic.

Resposta a «Quadre emergent d'articles amb plantilla "ATM"»