Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Emplenar fitxes de personatge il·lustres

14
Español34 (discussiócontribucions)

Hola a totes i a tots, m'agradaria saber (de manera documentada, és a dir, veure on hi apareix eixa norma escrita) quina és la manera de procedir a l'hora d'emplenar la fitxa d'un personatge il·lustre quant a nacionalitat i lloc de naixement es referix. Ho vinc a dir jo estic acostumat a fer-ho com a la Wikipédia en espanyol: nacionalitat indico espanyola amb la bandera d'Espanya davant i lloc de naixement poso Poble, Província, País (La província la ometo si es tracta d'una capital de província). Ací pel que he vist es posa el poble i la comarca a la que pertany. Algú em pot indicar quina és la forma correcta de fer-ho seguint les normes d'aquesta enciclopèdia online. Moltes gràcies. PD: aquest post és només un dubte, no vull dur ni a debats ni res per l'estil. Si aquest no és el lloc per a preguntar dubtes indiqueu-me on puc fer-los.

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

Hola @Español34, he estat els últims mesos preguntant-ho; malauradament no he rebut cap resposta satisfactòria. El cert és que no existeix cap normativa, norma, escrit, consens o votació sobre aquest tema. A la Viquipèdia de tota la vida, qui ha gosat dir que una persona a nascuda a Espanya te la nacionalitat (o ciutadania) espanyola ha estat revertit, i si hi ha insistit, ha estat bloquejat. Pots buscar i rebuscar preses de decisions, consensos i votacions, que no en trobarás cap que dongui una resposta a la pregunta que fas. Salut!

Español34 (discussiócontribucions)

Gràcies per la teua resposta. Efectivament ho vinc a dir perquè m'ha passat, en el mateix moment en què he prés guardar pàgina m'ho han revertit. @Darth vader 92, jo he sigut bloquejat per aquest motiu i m'han acusat de vandalisme per posar coses com aquestes fins que em faig fartar i vaig dir les coses clares, llavors vaig ser bloquejat. Em vaig crear un altre compte per a demanar-li raons a qui me va bloquejar i em va acusar de crear un compte titella, el qual va eliminar de per vida, sense haver incomplit cap norma (Clar que vaig crear un compte "titella", pero no era justament per a continuar fent "el mal", sinó poder continuar contribuint a aquesta pàgina, doncs no va poder ser). Dis-m'ho tu, a veure si jo estic boig, això és o no és censura? Bé, tornant al tema: m'agradaria que algu em mostrés on s'ha debatut això i el consens al que s'ha arribat (clarament imparcial i prou alluny de la realitat) sinó em veuré obligat a continuar col·locant que Artur Mas ha nascut a Espanya o que Empar Moliner té la nacionalitat espanyola. Insistiré amb els canvis fins que algu em mostre la normativa on diu que es PROHIBEIX POSAR QUE UN CATALANOPARLANT HA NASCUT A ESPANYA O TÉ LA NACIONALITAT D'AQUEST PAÍS. Espero la resposta d'algun administrador que tinga constància d'on diu això. Moltes gràcies. PD: sempre que escric sobre aquest tema en la Viquièdia tinc por de que algu em bloqueje per blasfèmia, realment és molt trist.

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

Pots esperar i esperar, la resposta no arribarà mai, simplement perquè no existeix tal consens. Si segueixes canviant les coses, tot i estar aplicant les normes, seràs bloquejat; la Viquipèdia funciona així. Aquí els cinc pilars s'apliquen quan i a on els administradors volen, i a on no volen, doncs no s'apliquen. Et recomano que vagis molt en compte si realment vols entrar en aquest terreny; mesura molt les teves paraules i no donis peu a possibles suspencions. Salut!

Español34 (discussiócontribucions)

Gràcies pels teus consells, pero no hi ha dret a que es faça això. Els administradors se suposa que han de ser imparcials, objectius i totalment neutrals. No puc entendre com una enciclopèdia online que visita tantíssima gent, algu (indistintament de la ideologia) siga capaç i tinga la poca vergonya de gastar-ho com a eina política per a IMPOSAR una ideologia d'aquesta manera tant gratuïta. Que es posen en situació, imaginem-nos que ara, per qualsevol motiu, s'arriba l'acord de que Catalunya és un estat independent d'Espanya amb moneda pròpia, nacionalitat pròpia i tot pròpi. Bé, ara ve un català a la Wikipèdia en castellà i posa que l'Artur Mas té Nacionalidad catalana. Vaig jo com a espanyolista radical (cosa que NO sóc) i li revertixo els canvis. Ell es pregunta: per què aquesta persona tan irrespetuosa està revertint els meus canvis que concorden en la realitat, doncs al passaport d'Artur Mas hi apareix que la seua nacionalitat és la catalana. Ara anem al lloc de naixement: Artur Mas. Barcelona, Cataluña. I jo, com a espanyolista radical (cosa que NO sóc), li poso detrás: ESPAÑA. Novament no estic fent cas a la realitat però jo com sóc irrespetuos i m'agradaria que Cataluña tornara a ser Espanya doncs acordem tots els administradors que posarem detras de Cataluña, España i que les nacionalitats posarem Española. Veritat que no té cap tipus de sentit? DONCS AIXÒ ÉS EL QUE PASSA A LA VIQUIÈDIA. JA ESTÀ BÉ DE COMPORTAR-SE COM A PERSONES IMMADURES. SIGUEM SERIOSOS D'UNA VEGADA I AMPLIQUEM-NE LA REALITAT EXISTENT I NO EL QUE A NOSALTRES ENS AGRADARIA QUE PASSARA. Moltes gràcies per la seua atenció, espero que això ho llegixca algun administrador i se n'adone que això no pot continuar d'aquesta manera.

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

En un món idilic, els administradors serien imparcials, però la realitat és ben diferent. Aquí tothom té ideologia política i sentiments nacionals (com és normal en la nostra societat). El gran problema és que degut a la sistemàtica persecució de la gent que fa segons quins canvis o diu segons quines coses, la Viquipèdia ha perdut pluralitat. Només cal fixar-s'hi: podem sumar els vots nacionalistes obtinguts en tots els territoris de parla catalana; sumarien entre un 20-25%; en canvi a la Viquipèdia, els usuaris obertament nacionalistes o independentistes (o que editen en aquest sentit) sumen més del 90%. Això és conseqüència de la persecució sistemàtica de la gent que no pensa com ells, ja sigui mitjançant bloquejos o "assetjament" a partir de reversions. No tinguis l'esperança de que cap administrador farà cas a les teves peticions. Com a molt et diràn que facis una presa de decisions (com la que jo tinc iniciada); després de tots els pals a les rodes que t'hi posaran, es podrà votar; no crec que guanyis, però en el cas que ho fessis, et diràn que les votacions a la Viqui no són vinculants. La Viquipèdia és la selva, aquí impera la llei del més fort, i, en aquest cas són certs sectors independentistes/nacionalistes catalans (no tots, ja que jo m'incloc dins del primer grup); qualsevol altra cosa que se surti dels dogmes serà revertida, i qualsevol intent de canviar-ho serà boicotejat.

Español34 (discussiócontribucions)

UN FORT APLAUDIMENT PER AL SENYOR DARTH VADER 92. Vosté sí que sap veritablement de què tracten les meues queixes i m'entén a la perfecció. Espero gratament que algun dia ho façen esta gent nacionalista. Mentrestant, s'hauran de conformar en ser espanyols com tu i com jo i tenir pardalets en el cap, pensant que LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE CATALUNYA esdevindrà, algun dia, un estat independent. SENYORS INDEPENDENTISTES, CONTINUEN USANT COM A EINA POLÍTICA TOT EL QUE PUGUEN, PERQUÈ ÉS L'ÚNICA COSA QUE PODRAN FER. CATALUNYA ÉS I SERÀ ESPANYA. VISCA ESPANYA I VISCA CATALUNYA, SENYORES I SENYORS!

Panotxa (discussiócontribucions)

@Darth vader 92: @Español34: us recordo que atès que de moment no es pot acreditar que sigui falsa l'existència de la nacionalitat catalana, doncs les referències que així ho defineixen no s'han pogut rebatre, aquesta és vàlida i acceptada.

De Viquipèdia:Presa de decisions/2013/Llibre d'estil sobre icones de banderes la proposta amb més suport és Proposta 2.c Utilitzar banderes regionals per l'àmbit catalanoparlant, i banderes estatals per la resta del món i d'ella s'ha seguit amb la política que està definida en Discussió:Catalunya i moltes altres discussions, i que és anterior i informal.

Teniu, com qualsevol altre, la oportunitat de canviar aquesta política, i de fet, Darth vader 92 ja ha iniciat el procediment en Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2016/Presa de decisions sobre nacionalitat i ciutadania en infotaules de biografies. Només cal acabar-lo i posar-lo a l'opinió de la Comunitat

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

És clar, i com que tampoc es pot acreditar que sigui falsa l'existència de la nacionalitat i la ciutadania espanyola, aquesta també és vàlida i acceptada. La presa de decisions sobre banderes és, com el seu nom indica, sobre banderes. Extrapolar el resultat d'una presa a una altra és simplement manipulació.

Els arguments que acabes de donar són totalment absurds i no tenen cap mena de coherència; però me'n alegro, així encara es fa més evident fins a quin punt arriba la manipulació. Tenim com qualsevol altre l'oportunitat de canviar la política, i potser tindriem les mateixes opcions de guanyar la presa si durant 10 anys no hagués hagut una persecució sistemàtica de la gent per les seves idees.

Panotxa (discussiócontribucions)

@Darth vader 92: Et recordo Viquipèdia:Pressuposeu bona fe, cosa que jo faig amb tu. Si et plau, deixa de parlar de manipulacions, conxorxes i persecucions, acaba de muntar la presa de decisió al respecte sobre les bases consensuades i tindràs el resultat fiable del què pensa i vol la comunitat.

YggdrasilAsir (discussiócontribucions)

Pressuposar bona fe acaba en cert punt. Després de gairebé 8 anys a la Viquipèdia, sé de que va la cosa, i si utilitzo aquestes paraules és perque són les adequades per a descriure la situació. La presa de decisió s'acabarà quan es pugui acabar, però crec que ja sabem tots com conclourà.

Español34 (discussiócontribucions)

M'abstinc de comentar. N'estic molt fart d'aquesta """Viquipèdia""" i dels seus PARCIALS administradors. AQUESTA PÀGINA NO ÉS SERIOSA, JA QUE HI PRIMA LA POLÍTICA I LA IDEOLOGIA ABANS QUE LA REALITAT, L'OBJECTIVITAT I LA NEUTRALITAT. Deixem de comportar-nos com a nens petits i comencem a madurar, que falta fa a molts editors i administradors d'aquesta pàgina. Ja està bé.

Lluis tgn (discussiócontribucions)

Cridant no tens més raó, si us plau mantinguem la calma tots plegats i intentem arribar a un consens sense que la sang arribi al riu.

Townie (discussiócontribucions)
Resposta a «Emplenar fitxes de personatge il·lustres»