Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Flamenc (discussiócontribucions)

Això és per a fanàtics de tipografia. Hi ha algun bot que podria canviar automàticament ... (tres punts successius, com es feia a la prehistòria quan s'escrivia amb màquina d'escriure que tenia un nombre limitat de signes) pel signe tipogràfic correcte dels … (punts suspensius, unicode U+2026)? Moltíssimes gràcies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Jo no ho podré arreglar, però per definir bé l'encàrrec als botaires, mira els casos que hi ha a veure si tots tenen el mateix tractament.

Salut !

Flamenc (discussiócontribucions)

Jo he mirat, no he vist cap cas on no aniria millor amb el signe únic dels punts suspensiius unicode U+2026.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

estàs segur ?. Tu mires amb els ulls i et fixes en allò que t'interessa (els tres punt), però cal fer unes instruccions per una màquina. Potser no és igual si està al final d'una frase o està entre claus [...], com a Virtual International Authority File; o si forma part d'un codi que serveix per generar una URL, com a Eucariotes, que deixarà de funcionar si ho canvies per l'unicode. això als dos primers de la llista !!.

D'acord que, la immensa majoria sembla que estan substituint uns punts suspensius o un principi de frase que no és important en la notació. Però cal ser precís quan facis l'encàrrec, sinó tindràs "esport d'aventures".

Salut !

Forat Negre (discussiócontribucions)

No sé fins a quin punt és una correcció realment necessària, però pel que fa als falsos positius esmentats, crec que n'hi hauria d'haver prou comprovant què hi ha just darrere dels tres punts, canviant els que tinguin un espai (o bé un salt de línia), i ignorant els altres. Fent una comprovació RegExp (\.\.\.)\s crec que seria suficient.

Val a dir que en un text enciclopèdic, l'ús típic dels punts suspensius generalment està desaconsellat.


Edito: Acabo de trobar aquí que l'ús de caràcters especials com \s (marcador d'espai) no s'accepten a la versió RegExp de la cerca avançada de la Viquipèdia, així que complica el que deia abans.

Note that constructs such as \d (digit) or \a (alphabetic), used in some other regex implementations, are not accepted.

Fent servir un espai normal es redueix el nombre de resultats trobats de 48.357 a 21.411 eliminant la gran majoria de possibles falsos positius, però no es detecten els casos on els punts suspensions són al final del paràgraf.

Resposta a «... o …»