Usuari Discussió:Bestiasonica/1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Bestiasonica! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Marca't objectius a llarg termini:
  • "Escriure sobre la població on visc"
  • "Fer l'article sobre aquella pel·lícula que em sé de memòria"
  • "Un article sobre l'estil de música que més m'apassiona"
  • "Article sobre l'escriptor, filòsof, polític, que més m'ha marcat"
  • ...

Ficar-los en una llista ( o ) a la teva pàgina d'usuari, i així quan tinguis temps i ganes, anar completant la llista que t'hagis plantejat.
Així també d'altres usuaris sabran en què estàs treballant o què tens plantejat fer i et podràn aconsellar.


Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


Mostrar estat

Bones m'agradaria saber com ho puc fer per poder mostrar el meu estat a la meva pàgina d'usuari. Gràcies!el comentari anterior sense signar és fet per Adria9898 (disc.contr.) 16:11, 4 des 2008 (CET)

Salutacions

Benvolgut, gràcies per la benvinguda. Sóc nou i m'estic informant de com funciona tot plegat. Lamento si escric on o com no ho hauria de fer, però volia respondre al teu missatge.

M'agradaria editar una entrada, Metempsicosi, però he vist que en alguns llocs hi consta com a Metempsicosis, terme que crec que no és del tot correcte. Com que la tens pendent d'edició, et proposo aquest canvi i, si et sembla bé, editaré l'entrada aquests propers dies. Gràcies!

Cordialment.--Ilitx 17:17, 10 d'octubre de 2008

Sobre Reclam

No passa res, no m'ha ofès; ho entenc perfectament! Més que res em fa una mica de vergonya fins i tot que pugueu pensar que ho feia com spam pur i dur.

Quan pugueu esborreu l'entrada. Gràcies!! --JordiTM (discussió) 21:49, 24 jul 2008 (CEST)


Amoniac >> Amoníac

Ei, veig que has creat Amoniac, però ja existeix l'article Amoníac, que és l'ortografia correcta (amb accent a la i). Pots afegir la informació a l'article original i combinar-los. --Oersted (parlem-ne) 19:40, 9 jun 2006 (UTC)

Genètica

Hola! Veig que estás creant i modificant articles de genètica. Diverses cose. Mira't la discussió de Genètica de poblacions, hi he deixat un comentari que serà del teu interés. Més coses, no oblidis posar en negreta la primera vegada que surt la paraula a que fa referència l'article i intenta no posar categories redundants; si poses Categoria:Genètica ja no cal que posis Categoria:Biologia.

Dona un cop d'ull a com estàn construits els articles de la viquipèdia i segueix-ne les pautes.

Bona feina.

--Esv 17:56, 26 des 2006 (CET)

Gènere social

Ni m'enrecordava d'alló.

El destarifo del que fica en el meu carnet és perquè quan ho veig el primer que se m'acut sobre el significat de les dues inicial de V/M és Varón/Mujer, però obviament es tracta de Varón/Masculino.

La segona part de la meua intervenció era més o menys nímia, o al menys personal i inapropiada, on simplement expressava que no entenc perquè ha de constar el sexe d'una persona en el document d'identitat, però eixe aspecte ja sobrepassa els límits del treball a la Viquipèdia i seria millor traure'l en un altre espai de digitotertúlies filosòfiques transcendentals propis d'un fòrum.

Per últim, l'únic subjecte a tractar seriosament era si a nivell legal u pot canviar-se el sexe segons els seus principis i quin text ho recull. Però hui llegint articles d'altres llengües veig que més que una qüestió legal el que s'aborda és la visió psicològica, ètica, cultural, etc. del concepte.

Però resulta que m'has pillat amb ganes d'expresar la meua opinió. No sé exactament quins interessos, motius o raons s'amaguen darrere d'eixa trava burocràtica. No sé perquè ens han de separar entre homes i dones des de que naixem. No entenc el perquè d'eixa dicotomia. Jo no em senc home, simplement sóc una persona, m'agradaria que se'm distingira com a persona no com a home. Difícilment sabré expressar el que senc, potser fins ara podries pensar que sóc transsexual o transgèneric (això equivaldria al transgenrulo del esperanto?) però no és el meu cas. Jo únicament veig persones al meu voltant, la meua virilitat o els meus instints sexuals són independents del meu gènere sexual, per la qual cosa pense que reduir una persona a un determinat sexe és introduir-la en un món estereotipat on han de complir-se els papers socials inculcats. És a dir que ho veig com una manipulació, i ja divagant àdhuc he arribat a pensar que de no existir eixa dicotomia es podria eliminar certs prejudicis i algun que altre trauma sobre si u ha nascut amb el sexe que li correspon.

I quan dic que la meua virilitat o els meus instints sexuals són independents del meu gènere sexual, no vull entrar en l'aspecte fisiològic.

De veres que jo, per mi, eliminaria eixe camp dels documents d'identitat. I d'haver de constar inclouria més opcions, com indefinit, indiferent, reservat o alguna cosa més genèrica com humà, amb la que em sentiria plenament identificat.

No vull pertànyer al gènere dels sementals. D'una forma gràfica, el que conste el meu sexe al meu carnet és com si en lloc de ficar "home" posara bossa de semen ambulant, és eixe aspecte el que no m'agrada.

Extrapolant-ho a altres aspectes de la societat tampoc m'agrada que em distingisquen per la meua professió, el meu signe del zodíac, la meua nacionalitat, etc. A cas no és desagradable haver d'escoltar en cada notícia la nacionalitat d'un pressumpte delinqüent, és que aixó agreuja la seua situació, que és el que estant fent en eixes notícies informant, o polititzant?

En fi, vaig a parar perquè m'encenc. Més valia no haver escrit tanta cosa. –Pasqual · bústia 04:32, 6 gen 2007 (CET)

recorda!

Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. Si no fos així, costaria molt de trobar-lo entre 753.033 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.


--barcelona 10:24, 20 nov 2007 (CET)

Genètica II

Aprecïo l'ampliació i les correccions que has fet a l'article genètica. Tot i això, ja fa uns mesos que hi estic treballant (a poc a poc, no tinc tant de temps) i hi vaig posar l'etiqueta d'inacabat esperant que es respectés les modificacions que hi duia a terme. La intenció era acabar-lo abans d'any i corretgir les faltes que anava cometent una vegada l'hagués ampliat del tot. Agraïria que no el toquessis més fins que no tregui l'etiqueta. Gràcies.--Edustus (discussió) 15:11, 9 des 2007 (CET)

Obviament que ens podem coordinar!! Però agraïria sumament que m'avisessis de que vas a fer canvis importants. Ja vaig posar que aprecïo l'ampliació que vas fer. Com pots veure jo vaig traduïnt de la anglesa cada X temps, si vols ves ampliant els apartats ja fets. De la correció del que he escrit jo ja me'n ocuparé més endavant. Ens podem seguir posant d'acord a la mateixa discussió de l'article. Salutacions =)--Edustus (discussió) 21:48, 10 des 2007 (CET)

Recordatoris

Recorda: A l'inici de l'article, escrivim de forma estandarditzada el títol del mateix article en negreta. Pots veure exemples d'això a articles a televisió, Girona o gos.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Pervez Musharraf.


Recorda: Cada article ha d'estar classificat almenys en una de les categories existents a la Viquipèdia. De no ser així, costarà molt trobar-lo en mig de 753.033 articles. Pots aprendre com categoritzar un article aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Pervez Musharraf.


--Pau Cabot · Discussió 13:26, 30 des 2007 (CET)

checkusers inicials

Este missatge l'heu rebut perquè heu estat editant recentment i compteu amb un nombre d'edicions considerable. També s'ha acordat enviar este missatge als més veterans encara que no hagen editat darrerament.

El propòsit d'este missatge és comunicar-vos d'una forma directa la posta en marxa de l'elecció d'uns checkusers inicials complint les normes establides a Viquipèdia:Elecció de checkusers. Si creieu que reuniu els requisits per optar al càrrec, presenteu-vos a Viquipèdia:Presa de decisions/2008/Checkusers inicials. La data límit és el 17 de gener de 2008, queden 14 dies. Tanmateix, si no us considereu suficientment experimentat, esperem que pugueu participar tant en les discussions com en les votacions. --Pasqual 00:00, 12 gen 2008 (CET)

Antonio Caballero y Góngora

Gràcies per les teves correccions. M'han agradat molt hahaha. Salutacions cordials, --Josep Gustau - Discussió 02:28, 20 gen 2008 (CET)

Anava a esporgar els trossos en castellà de falconeria, que vas crear. Els esborro o els estàs traduint?--Pere prlpz (discussió) 19:49, 15 feb 2008 (CET)

Color i 100

Com que color és un dels articles seleccionats entre els 100 fonamentals t'he afegit a la llista dels col·laboradors que desenvolupen algun dels articles en aquest projecte i he indicat en la taula que hi estàs treballant. No compromet a res; tan sols és per donar informació d'una determinada activitat. Bona feina.--Peer (discussió) 07:57, 17 feb 2008 (CET)

vam tenir fa un temps una gran polèmica sobre els noms dels tons i colors, podries fer-hi una ullada als enllaços que surten de l'article principal? --barcelona (discussió) 15:25, 2 març 2008 (CET)

Panerola

Com que ets el que més edicions ha fet a l'article panerola, t'ho comento a tu; crec que el nom no és apropiat per dos motius:

  1. El DIEC diu de panerola: Insecte dictiòpter domèstic dels gèneres Periplaneta, Blatta o Blattella
  2. El porquet de Sant Antoni també es diu panerola.

Crec que l'article panerola s'hauria de dir Blatodeu, terme genèric que inclou tots els gèneres.

L'article panerola passaria a ser de desambiguació, així, si algú cerca a viquipèdia panerola li surt directament la pàgina de desambiguació i pot triar l'article que li interessi. Una cosa semblant vam fer amb els articles coleòpter i «escarabat», i crec que vam guanyar en precisió i claredat.

Què n'opines? --Xvazquez (discussió) 10:43, 24 feb 2008 (CET)

Basilosaurus

Hola! Moltes gràcies pels compliments a l'article.

No entenc el que vols dir de la cita de la imatge Imatge:Hydrarchos.jpg. Precisament la secció Criptozoologia és on se'n parla, per això no sé quina cita vols que mogui.

Aviam si tinc sort i es converteix en article de qualitat, perquè és l'última gran contribució a la VP que faré en un temps – últimament he escrit molt perquè he estat tancat a casa per un problema de salut bastant greu, però ara que ja em vaig recuperant tinc ganes de sortir, intentar trobar una feina, i estudiar per veure si em puc treure les recuperacions de juny! Les he de fer perquè la malaltia em va obligar a saltar-me els exàmens i a deixar la universitat durant bastant temps. Enfí, sembla que m'estic desviant del tema...

Bona nit i et desitjo un bon final de setmana! -- Leptictidium (pm!) 23:56, 27 feb 2008 (CET)

Esborrany de geografia

T'agraeixo hagis revisat alguna entrada que acabo de fer de geografia del Ripollès. Veig, però que has posat l'etiqueta d'"esborrany de geografia" a alguna de les entrades. Al meu entendre hi ha entrades que són clarament un esborrany, altres, però, no tenen massa més informació i trobo -en aquest supòsit- malament que el text de l'etiqueta sigui major que el de l'article. I quin és el criteri? No crec que l'Hiperenciclopèdia (per posar un exemple), que té per aquestes mateixes entrades menys informació, es dediqui només a publicar "esborranys". Gràcies de totes maneres per la feina de revisió. --pastilletes (discussió) 20:23, 8 març 2008 (CET)

Crec que és prou obvi que qualsevol article sempre es susceptible de ser ampliat, però, al meu entendre, això no vol dir que sigui un esborrany. L'hiperenciclopèdia (que no deixa de ser un referent a casa nostra) també té, suposo, "criteri", i de la mateixa manera que hi ha articles de geografia llargs amb fotografies i referents històrics, també n'hi ha altres que són ben curts. Suposo que és una qüestió de criteris i no he vist en les polítiques de la Viquipèdia que digui res de que l'extensió sigui motiu per considerar-ho "esborrany". Així. t'agrairé que no em posis més etiquetes d'esborrany. Gràcies. --pastilletes (discussió) 20:51, 8 març 2008 (CET)

Viquiconcurs

Les votacions estan en curs! Ja pots votar per als millors articles. Tens temps fins a finals de mes. Gràcies per la teva col·laboració! --Jey (discussió) 23:32, 21 abr 2008 (CEST)

No em voldria fer pesat però el termini acaba teòricament demà! Gràcies!!--Jey (discussió) 22:10, 30 abr 2008 (CEST)

He vist el comentari a la taverna que tenies dubtes sobre com votar. Només has d'anar aquí i posar el teu vot a la primera casella, o sigui, per exemple, on trobis:

|[[Antoni Tàpies i Puig]]||||-||5||6||7||6||1||||25
|-
|[[Art de Catalunya]]||||-||10||9||8||8||2||||37

Hi pots posar:

|[[Antoni Tàpies i Puig]]||el teu vot||-||5||6||7||6||1||||25
|-
|[[Art de Catalunya]]||el teu vot||-||10||9||8||8||2||||37

--Pere prlpz (discussió) 00:03, 1 maig 2008 (CEST)

Has donat dues vegades 5 punts Tindries que corregir-ho.--MarisaLR (discussió) 00:28, 1 maig 2008 (CEST)
JaJa!!Et falta donar el 2... i gràcies--MarisaLR (discussió) 00:32, 1 maig 2008 (CEST)

Bona nit !!! --MarisaLR (discussió) 00:38, 1 maig 2008 (CEST)

Viquiconcurs i articles de qualitat

Els articles Artemisia Gentileschi i suec, que es van presentar al viquiconcurs, estan presentats també per ser distingits com a articles de qualitat. Aprofitant que per votar al concurs ja vas haver de llegir-te'ls i valorar-los, i ja et deus haver format una idea (positiva o negativa) de la seva qualitat, podries deixar també el teu vot o el teu comentari a Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article? Gràcies.--Pere prlpz (discussió) 18:13, 9 maig 2008 (CEST)

Concili de Nicea I

Vas afegir un text en anglès [1] a l'article Concili de Nicea I i et vas oblidar de traduir-lo.--Pere prlpz (discussió) 19:54, 20 maig 2008 (CEST)

Hidrat de carboni

Hola; l'article s'hauria de titular glúcid, ja que el terme hidrat de carboni, con s'explica a la introducció, és incorrecte, malgrat ser més popular (cosa que no implica que sigui correcte). Salut.el comentari anterior sense signar és fet per Xvazquez (disc.contr.) 14:01, 22 maig 2008 (CEST)

Coca (planta)

Plenament. Qui l'ha vista i qui la veu, aquesta pàgina. :) --Quico (discussió) 17:11, 24 maig 2008 (CEST)

Sí que és estrany. A primera vista no hi veig res fora de lloc. M'ho miro més a fons a veure si esbrino quin és el problema.--Quico (discussió) 17:18, 24 maig 2008 (CEST)
Hehe, és el primer que he pensat quan he vist la galeria però quan he editat ja m'ha sortit l'etiqueta de tancament (l'hauràs posat justament aleshores) i m'estava tornat boig :) Tot fos així de fàcil... --Quico (discussió) 17:26, 24 maig 2008 (CEST)

Trasllats manuals

He vist que fas trasllats manuals. No es poden traslladar trossos de text d'un costat a un altre ja que es perd l'historial (i l'autoria de l'article). La manera de traslladar coses correctament és fer-ho amb el botó reanomena. Si l'article destí ja existeix com a redirecció, has de demanar que un administrador et faci el canvi a VP:PA. Si tens cap dubte, demana. Pau Cabot · Discussió 15:52, 25 maig 2008 (CEST)

Quantes acepcions tens de Llinatge? Si només en tens dues, sempre pots emprar la plantilla {{Polisèmia}}. En el cas de que hi hagués tres acepcions o més, igualment, pots conservar la pàgina actual i crear Llinatge (desambiguació). Pau Cabot · Discussió 15:59, 25 maig 2008 (CEST)
Pel que dius, només hi ha dues acepcions de llinatge. Jo empraria la plantilla {{Polisèmia}} a Llinatge d'aquesta manera: {{Polisèmia|llinatge (biologia)}}. Si Llinatge es pot fusionar amb Dinastia, això jo ja no ho sé. Pau Cabot · Discussió 17:07, 25 maig 2008 (CEST)
Concretament em referia a aquesta. Pau Cabot · Discussió 18:45, 25 maig 2008 (CEST)
Ah no, company, tots ens equivocam per aprendre. Bona feina la que fas. Si necessites ajuda, demana el que faci falta. Pau Cabot · Discussió 19:11, 25 maig 2008 (CEST)

Oligoelements

Gracies per fer-ho i per avisar-me. A mi em sembla be mirant les versions anteriors. Salut, Xevi (discussió) 19:57, 27 maig 2008 (CEST)

Can / Ca'n

Hola!

Moltes gràcies pel teu interès. És un tema discutit i crec que, segons la norma, es poden emprar les dues possibilitats.

Jo sempre empr la forma "Ca'n" perquè crec que no és una sola forma lingüística, sinó que en la ment del parlant es manté con /CA + EN/, per diverses raons:

  • La forma femenina no és "Can na Maria", sinó "Ca na Maria".
  • Quan el determinant no és "en" sinó "el" no ens trobam amb la forma "Can el Rei" sinó "Ca'l Rei".
  • Quan el nom que segueix comença per vocal el determinant es desenganxa de "ca" per a ser enclític del nom següent: "Ca n'Enric" i "Ca l'Abat" (i no "Can Enric" i "Ca'l Abat").
  • Excepte en les formes "Ca'n tal" no existeix aquesta seqüència. Ex. "a ca una puta" i no "a can una puta"; "me'n vaig a ca nostra" i no "me'n vaig a can nostra".

Esper haver-t'ho sabut explicar... hehehehe. De totes maneres ja et dic que crec que normativament les dues formes són correctes. A Mallorca s'empren les dues.

Per tot allò que vulguis, em tens a la teva disposició.

Lluís--Leardeia (discussió) 17:38, 30 maig 2008 (CEST)

Hibridoma

Has provat a mirar els enllaços externs a la plana d'hibridoma? Hauríem d'esborrar la meitat dels articles de la viquièdia si ens posem tant excelsos...--en Capgròs 21:23, 30 maig 2008 (CEST)

Golem i Gòlems

Hola Bestiasonica. Si et plau, fes el favor de preguntar abans de fer un canvi com aquest la propera vegada! El Pokémon Golem no porta accent, és un nom anglès amb trademark que no s'adapta. El monstre Gòlem, en canvi, porta accent, per la qual cosa poden tenir dos articles diferents sense haver de posar Golem (Pokémon) o Gòlem (monstre). Golem hauria de ser l'article del Pokémon, ja que l'article del monstre és Gólem. Els articles normals sempre passen per davant de les redireccions. Per tant, demanaré als administradors que reverteixin els canvis que has fet, i si encara estàs convençut que cal canviar-ho tot, continuem la discussió que vas encetar a Discussió:Golem (desambiguació). Fins una altra. – Leptictidium (pm!) 12:02, 1 juny 2008 (CEST)

El que passa és que hi ha certs elements, sovint noms de marques, que no s'adapten. Per això no tenim un article sobre Airbús o Xévrolet. Si es tractés d'un gòlem japonès (en el sentit d'una criatura mitològica amb un rerefons cultural) estaria d'acord amb tu en adaptar-lo, però com que només és un personatge de videojoc (que a penes té deu anys d'edat i certament no té cap rerefons cultural), el que cal és mantenir el nom original, com a mínim fins que surti una versió en català.
També hauria estat d'acord en redirigir Golem a Gòlem si no existís el Pokémon. El que passa és que, com que "golem" només serveix com a redirecció per gòlem, millor utilitzar-lo per l'article en si.
Moltes gràcies pels teus ànims, et desitjo el mateix! – Leptictidium (pm!) 12:26, 1 juny 2008 (CEST)
A mi ja m'està bé. – Leptictidium (pm!) 12:47, 1 juny 2008 (CEST)

Viquiestris

Primer, em sembla que no sempre surt el meu nom. Segon, el creador és en Pasqual, no jo. Tercer, l'usuari Mar Cat t'havia reanomenat la teva pàgina de discussió (t'ho he arreglat). Pau Cabot · Discussió 21:39, 1 juny 2008 (CEST)

Esperem que no ho torni a repetir. Si no, ja li farem un avís. Pau Cabot · Discussió 23:04, 1 juny 2008 (CEST)
Perdó, però us he sentit. No us ho esperaveu, he? És que em va fer gràcia, tu! Bestiabobònica. Ha Ha. No em digueu que no us vau pixar de riure, quan ho vau veure?

Categories massa curtes

Si no tens res en contra començaré a buidar les categories massa curtes que fa més de 7 dies que tenen la plantilla (bé, començaré per les que fa molt més de 7 dies que la tenen) i els posaré la plantilla de destrucció immediata, així els admins no heu d'anar buscant-les i recategoritzant-ne els articles. De les de 4 intentaré trobar-hi un cinquè article abans de buidar-la.--Quico (discussió) 14:12, 2 juny 2008 (CEST)

Primer de tot disculpa'm perquè, no sé com, aquest missatge va anar a parar a la teva plana de discussió quan no era per a tu sinó per al Pau Cabot.
Quant a la supressió de categories, no cal consultar res a ningú. Hi ha una política molt clara que és aquesta i que diu textualment que "No es crearà una nova categoria fins que almenys s'hi puguin encabir cinc articles, existents, no potencials.". L'únic que faig és vigilar que les categories que existeixen tinguin cinc articles o més. Si algun altre viquipedista hi treballa, el que ha de fer és cercar cinc articles o més que vulgui encabir en una nova categoria, recategoritzar-los i aleshores (no abans) crear la nova categoria, de manera que la categoria ja neixi amb 5 articles o més. Si algú crea una categoria amb menys de cinc articles, s'exposa a que li esborrin, i tot i així se li dóna un marge de temps d'una setmana abans d'esborrar-la per tal que pugui acabar-la d'omplir.
Estic d'acord amb tu en que les categories són una bona manera d'ordenar els articles (jo mateix n'he creat algunes), però, tot i que personalment penso que n'hi ha moltes que sobren (encara que tinguin els cinc articles), segueixo la política i mai les elimino "així com així"; si mai ho he fet ha estat per error i ho he revertit després. Si tenen cinc articles o més, tranquil que ni m'hi acostaré. Et proposo que si no estàs d'acord amb aquesta política exposis el teu punt de vista a la seva pàgina de discussió.
Per últim, quan he tingut dubtes he consultat amb el Pau Cabot que també treballa molt en les categories i que sí és administrador i per tant pot esborrar pàgines (i categories). Si no s'haguessin d'esborrar ell seria el primer que m'ho diria, però tanmateix les esborra un cop són buides.
Una salutació,--Quico (discussió) 21:52, 3 juny 2008 (CEST)

IP 213 60 60 73

Soc bé treballant d'aquesta mena. Un salut - Ip anomenat, també dit Montesel comentari anterior sense signar és fet per 213.60.60.73 (disc.contr.) 17:16, 8 juny 2008 (CEST)

Mira

Que n'opines de Discussió:Mira? Pau Cabot · Discussió 17:24, 14 juny 2008 (CEST)

̓Ολοφέρνης

Sí, la "pi" equival a la "p", i la rho a la "r". Aleshores esborro la que diu Οποφέρνης per Ολοφέρνης, d'acord? Καλη νúχτα! Keko_dc (discussió) 00:13, 15 juny 2008 (CEST)

Imatges

Però, si estàn en el google es per que estàn lliures , NO?

--Salutacions, Delios (discussió) 15:59, 15 juny 2008 (CEST)

Wolfgang Jugler

Si et fixes bé, en tots tres apareix referit aquest individu, tot i que només apareixen algunes referències.Walden69 (discussió) 22:37, 15 juny 2008 (CEST)

Enllaços

Bona dia. Felicitats per la teva entusiasta tasca. He estat rellegint l'article Carme Batlle i Gallart i he trobat que l'has millorat afegint-hi gran nombre d'enllaços interns; potser massa pel meu gust (ara, que això és subjectiu), però l'important és que alguns estaven malament. En concret, els enllaços Banyeres, Durfort, Torró i Llobera no remeten als articles d'aquestes famílies de mercaders sinó a altres conceptes. No m'és cap problema arreglar-ho per fer -com tots dos volem- una millor viquipèdia, però he preferit comentar-t'ho. Salutacions cordials, i ànims en la tasca! Jordi Roqué (Discussió) 10:57, 16 juny 2008 (CEST)

Bon nit. Estic d'acord que sovint crear enllaços interns de la viquipèdia a dins d'articles pot crear aquesta inconsistència. Per mi és un mal menor. Crec que com millor enllaçats a altres termes millor es poden compendre o aprofundir, i qui tingui la curiositat de remenar-los (i ganes) ho pugui fer, bé creant els articles corresponents a aquests cognoms i marcar-los com a polisèmies o planes de desambiguació, sino p.ex. Torró i Torró (cognom), dificilment quedaran vinculats d'alguna manera i algú podria crear Torró (llinatge) Torró (nom) o Torró (onomàstica) (obligant a una fusió posterior) o Torró (massís del Montgrí) sense necessitat de estar vinculat al primer terme Torró, que possiblement hauria de ser una plana de desambiguació o redireccionar a la capçalera Torró (desambiguació). Potser et semblo una mica enrevessat, però aquesta és la meva idea de fons. Si creus que hi ha una manera més fàcil (wiki) digue-m'ho que miraré de canviar el meu procediment de treball.
Pel que fa l'excés de enllaços, si consideres que en sobren t'alento a seguir polint l'article i eliminar-los si creus que sobren, no m'emprenyaré pas. Pots afegir els enllaços d'aquestes famílies, ja que possiblement ja existeixin a la viqui catalana (ho desconec!). Aquesta és la feina dels revisors. Per la meva banda miraré de donar-hi una ullada.
Per cert conec un Torró (cognom) em faria gràcia coneixer la procedència del seu cognom. Si per casualitat trobes l'article d'aquesta família o coneixes l'obra de Carme Batlle i Gallart en aquest sentit em faries feliç per un instant! Salutacions i felicitats per la teva tasca d'iniciador d'articles! --Bestiasonica (discussió) 23:43, 16 juny 2008 (CEST)
Perdoneu que m'hi fiqui. D'acord que els articles han d'estar enllaçats, però quan es posen enllaços i queden blaus, caldria comprovar que van on toca. Una altra cosa és que se'ns escapin els casos que semblen evidents i no ho són, o que anem massa de pressa per comprovar tot el que fem tant com caldria. Amb els enllaços vermells costa més, i diria que l'únic que es pot fer per evitar duplicitats és donar-los noms lògics i coherents amb les normes, i crear totes les redireccions possibles quan es crea un article nou.--Pere prlpz (discussió) 00:50, 17 juny 2008 (CEST)

La política sobre noms és a VP:AP (Ajuda:Pàgina de desambiguació també et pot ser útil). Sobre noms polisèmics no hi ha massa una política. Habitualment hi ha dues opcions:

  • Quan hi ha un significat "principal" (que pot ser principal per raons etimològiques, per ser el significat més enllaçat o senzillament per ser el primer article que s'ha creat), aquest du el nom sense desambiguar i es crea una pàgina de desambiguació anomenada nom (desambiguació). Els altres significats porten el nom desambiguat (amb parèntesi).
  • Si no hi ha un significat "principal", l'article amb el nom sense desambiguar és la pàgina de desambiguació, i els articles van tots desambiguats.

Sovint la tria entre un sistema i l'altre es fa per minimitzar la feina de corregir enllaços incorrectes (en això l'expert és en Jordicollcosta, que es va passar mesos dedicat gairebé en exclusiva a desorfenar totes les pàgines de desambiguació).--Pere prlpz (discussió) 23:46, 17 juny 2008 (CEST)

Re: Instrument musical de canya

hi he afegit l'introducció, llista d'intruments i 2 fotos. Pots fer tots els canvis que creguis convenients. Jordicollcosta (discussió) (xat) (correu) 11:39, 22 juny 2008 (CEST)

No tens pas raó, ets molt amable d'haver-me avisat. Jordicollcosta (discussió) (xat) (correu) 12:00, 22 juny 2008 (CEST)

resposta petits comentaris inicials

Hola! i moltes gràcies a tu també per tots aquests consells. Espero q aquesta vegada me n'hagi surtit bé! Fins aviat --Mmvalls83 (discussió) 12:12, 23 juny 2008 (CEST)

suposo que busques Viquipèdia:Notabilitat --barcelona (discussió) 09:05, 1 jul 2008 (CEST)

Hurakan Condor

Pots precisar l'avís de copyvio a Hurakan Condor? No ho he sabut trobar. --V.Riullop (parlem-ne) 18:50, 23 juny 2008 (CEST)

rifenyo i d'altres

veig que darrerament patrulles els nous articles i penges els cartellets corresponents, cosa que t'agraeeixo. En el cas de la notabilitat i referències, però, penso que hi ha temes que s'haurien de proposar per esborrar i si duren a la Viquipèdia llavors demanar referències, perquè si no omplim la categoria amb articles que és poc probable que n'aportin. Per exemple, en el cas de Rifenyo, potser m'equivoco, però un drac de Sant Just que s'acaba de batejar dubto que sigui notable com per seguir a la Viqui, no vaig esborrar directament o amb proposta pels teus cartells (imagino que si els has penjat és perquè creus que pot quedar-se). --barcelona (discussió) 12:50, 27 juny 2008 (CEST)

tenim una política de notabilitat que pots consultar, però no pateixis per si marques massa un article: si el votes per esborrar, ja es votarà en contra si cal deixar-lo, no passa res, de fet li faran més cas allà que a la llarga llista de millorar. Per tant, si veus un article que no et sembla adequat, el proposes, si dubtes, el marques com fins ara i la comunitat ja decidirà, no ets tu qui esborres. --barcelona (discussió) 22:43, 27 juny 2008 (CEST)

Neutralitzar?

Perdonam la pregunta tan directa, però per què has posat a l'article Penya Tòtil que s'ha de neutralitzar? Espere contestacions. Salutacions! --AguaitantPV (discussió) 14:15, 1 juliol 2008 (CEST)

He provat de neutralitzar l'article, pega-li una ulladeta a vore si ho he aconseguit. Salutacions cordials. --AguaitantPV (discussió) 21:31, 1 juliol 2008 (CEST)

¿Què et molesta realment?

Què és el que et molesta realment del suposat control dels VE? No sé si se'm pot ocòrrer alguna cosa millor i igual d'eficaç o més, però si m'ajudes a eliminar el que no t'agrada potser em se m'ocòrrega alguna cosa més. –Pasqual · discussió · xat 11:50, 2 jul 2008 (CEST)

OK, ara t'entenc, m'imaginava que els tirs anaven per ahí.
Bé, doncs eixes edicions que es fan són totalment necessàries.
La tecnologia wiki no permet saber l'estat en temps real d'un usuari. Si desitges mostrar als altres el teu estat, l'única forma possible és modificant una pàgina on s'indique el teu estat per a que una plantilla accedisca al valor que figure en eixa pàgina i llavor poder mostrar-ho. És a dir, a diferència dels fòrums que poblen Internet, on un programari permet mostrar als altres usuaris l'estat d'aquell que s'identifica i es connecta o a l'inrevés, nosaltres hem de fer servir plantilles i editar pàgines per a aconseguir eixe efecte. El conéixer l'estat d'un usuari no es considera d'utilitat en qualsevol projecte MediaWiki, però tampoc està prohibit. Així que si vols mostrar el teu estat és el preu que has de pagar.
Respecte als butlletins, passa una cosa semblant. Amb els Viquiestris no tenim una base de dades restringida per a un determinat grup de persones -cosa que garantiria uns drets de privacitat als usuaris-, pel que les modificacions que es fan, s'han de realitzar en pàgines accessibles per a qualsevol persona.
M'apunte la teua queixa per a un futur pròxim on cadascú podrà elegir entre ser informat d'un nou butlletí o no. Hi ha una solució entre mig que seria que aquells que no volen ser informats d'un nou butlletí (per a que no es quede registrat el fet que han accedit a la pàgina) puguen ser informat per un bot, però eixe mètode ja el vaig descartar perquè he de perdre massa temps en saber qui té els Viquiestris, qui està actiu i en definitiva crear una llista de destinataris del butlletí.
Espere que ho entengues, que no penses que gaudisc espiant els viquiestriers, que no pretenc controlar ningú, ni sotmetre ningú a la meua voluntat. També informaré de com funciona cada cosa per a que ningú es pense que l'estem controlant i puga decidir per si mateix. –Pasqual · discussió · xat 00:56, 3 jul 2008 (CEST)

Only you

Hola, sóc el Catsynth. Sobre l'article referent a la cançó "Only you" de Yazoo, he cregut convenient especificar-hi el nom del grup, perquè The Platters van enregistrar una altra peça anomenada "Only you", i així podrem diferenciar-les. --Catsynth (discussió) 22:45, 3 jul 2008 (CEST)

Perfecte!

Molt bé, doncs. Salut! --Catsynth (discussió) 22:50, 3 jul 2008 (CEST)

Only you, tercera part ;)

Em sembla molt encertat. Ara no sé si podré fer-la, però quan pugui intentaré redactar un article sobre els Platters i la cançó en qüestió. Bé, m'agraden més d'altres grups i tenia unes altres coses preparades, però bé, tot sigui per la Viquipèdia! :) --Catsynth (discussió) 22:58, 3 jul 2008 (CEST)

Gràcies! Ho intentaré! --Paco 08:10, 4 jul 2008 (CEST)

Proposta d'esborrat de Carlos Javier Palomino

No acabares de completar la teva proposta d'esborrat d'aquest article. Si encara ho vols fer, recorda que has de seguir les passes de Viquipèdia:Esborrar pàgines. Pau Cabot · Discussió 12:29, 5 jul 2008 (CEST)

Gràcies, Gràcies. fa l'ullet. PS. Jo no era de viatge ... Pau Cabot · Discussió 21:49, 6 jul 2008 (CEST)
fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 22:01, 6 jul 2008 (CEST)

Po di volano

Ei, gràcies per haver millorat aquest article. Ara bé, em dones una feina addicional per treure la marca d'esborrany. Només hi ha referència en italìà. Tot per una estrelleta a l'article de Ferrara... et vull demanar li donís un cop d'ull i facis comentaris. [[2]]--Pallares (discussió) 13:58, 8 jul 2008 (CEST)

Tinc una certa d'informació en paper sobre Ferrara, però és una mica desgraciada pel que fa al seu "riu" (de fet a molts llocs l'anomenen idrovia ferrarese), però vaja, agafo el guant i ho intentaré. Desp´res hi ha el tema de les il·lustracions, que crec necessàries en una enciclòpedia, però per tot arreu ensopegues amb els copyrights! Tens raó, la segona imatge és de tot el riu Po, què hi farem... Pel que fa l'article d'Orson Wells, no ho tenia previst... a més té ja quatre anys de modificacions, pobre de mi!--Pallares (discussió) 19:40, 8 jul 2008 (CEST)
Finito! I les imatges correctes. Espero, a més, que quedi clar que el punyetero es una branca del delta del Po, com si diguessim, el canal dret de l'Ebre.--Pallares (discussió) 20:26, 9 jul 2008 (CEST)

Tudela de Segre

Gràcies per mostrar mancances concretes de l'article. Encara és un esborrany, però ja té coordenades. I ara mateix en posaré a Colldelrat i a Grialó. Salutacions cordials.--Fserbal (discussió) 23:37, 8 jul 2008 (CEST)

Novell del CP Roser

Gràcies per ajudar a un "novato" com jo. A pleret penso anar contribuint a fer una mica mes gran aquesta explendida idea.

L'article del Roser es degut a que soc pare d'una jugadora i vaig veure que no tenia cap entrada. Un club amateur amb 75 anys d'historia es mereix ser conegut i reconegut.

Ara a veure si milloro aixó de la signatura que no em surt gaire bé.. [[Usuari:Albert.Bielsa|Albert.Bielsa]] ([[Usuari Discussió:Albert.Bielsa|discussió]]) (discussió) 23:19, 9 jul 2008 (CEST)

Moltes gràcies!!! --Albert Bielsa (discussió) 23:38, 9 jul 2008 (CEST)

Gràcies!

Hola, thank you for your welcome message!

I'm not familiar with Catalan, but I appreciate it so much!

Lola V. (discussió) 19:58, 15 jul 2008 (CEST)

Ooops! ho sento, habitualment afegeixo tots els interwikis, però me'n tenia que anar, jejejej... Ja estan afegits, gràcies per recorad-m'ho. --Javi Sorribes (discussió) 22:24, 15 jul 2008 (CEST)

Setge

Ara estic fent articles nous a partir dels enllaços en vermell i després afegiré (o integraré dins les seccions existents) l'apartat que proposaves amb exemples propers (setge de Sagunt, de Barcelona, Girona, alguna cosa de les illes....). I fet. Si vols fer alguna cosa, endavant. --Peer (discussió) 22:15, 16 jul 2008 (CEST)

Excuses

Perdona, en cap moment he volgut ofendre ni molestar, al contrari l'havia fet en pla de broma, ja que si de cas, hauria de ser jo, qui m'hagués estranyat del comentari sobre meu, que encara que posat en la teva pàgina d'usuari és llegible per a tots els que entrin a ella. En fi, novament et demano excuses. --MarisaLR (discussió) 23:37, 16 jul 2008 (CEST)

Ni em recordava dels comentaris de la quinzena, he de tenir molt poca gràcia amb els meus comentaris, encara que els faci amb un somriure... --MarisaLR (discussió) 23:49, 16 jul 2008 (CEST)

Contribució de la quinzena

S'hauria d'actualitzar la contribució de la quinzena, i de moment toca l'opció més amena que vas votar darrerament. Pots actualitzar-la tu mateix, però, per l'experiència d'algunes quinzenes anteriors, et suggereixo que si no t'agrada la possibilitat de contribuir tu sol a la quinzena contactis primer amb els altres que han votat aquesta proposta per confirmar que encara hi estan interessats.--Pere prlpz (discussió) 00:02, 17 jul 2008 (CEST)

En Cbcbc no edita des del 9 de maig, i alguns dels altres votants tampoc han estat gaire actius darrerament, però com que, si ho he entès bé, dius que tens ganes de participar-hi, miro d'actualitzar la quinzena.--Pere prlpz (discussió) 00:35, 17 jul 2008 (CEST)

Tot i que tu ja ho saps, et deixo el mateix missatge que als altres: La contribució de la quinzena actual és home i humà, que vas votar. Bona feina.--Pere prlpz (discussió) 00:47, 17 jul 2008 (CEST)

Veig que ja has començat. Enhorabona. Intentaré fer alguna cosa ara i el cap de setmana. He fet una proposta a la discussió.--Peer (discussió) 23:59, 17 jul 2008 (CEST)
jo també he fet propostes a home, genèriques però per agafar idees i no sols traduir d'altres wikis. També tens el resum de la viquitrobada esperant que t'hi apuntis per treballar :) --barcelona (discussió) 23:25, 19 jul 2008 (CEST)

Viquitrobada 2008

Atemptat? M'hi perdo. Jo ja he fet els meus deures--Paco 01:03, 20 jul 2008 (CEST)

Ja hi pots comptar amb mi pel 2009. --amador (discussió) 08:43, 20 jul 2008 (CEST)
He fet unes quantes modificacions (bàsicament llevar informacions del 2007). Ja em diràs què en trobes. Pau Cabot · Discussió 12:48, 20 jul 2008 (CEST)
que dius que t'inscrius al comitè d'organització de trobades. Em sembla molt bé t'hagis autoproposat.--KRLS , 15:01, 20 jul 2008 (CEST)

Hola. M'agradaria saber d'on has tret la llista d'assistents definitius. Com et comenta en Paucabot jo no recordo que vingués cap Ignasi i la neith tampoc no la identifico si no és que és la Diana. --SMP​ (+ disc. xat) 22:24, 21 jul 2008 (CEST)

Punt crític

NO entenc perquè vas demanar la fusió entre el punt triple i el punt crític. No és el mateix! A més, altres viquipèdies tenen articles independents. Digues perquè s'ha de fusionar please.--KRLS , 15:41, 20 jul 2008 (CEST)

Tu proposes la creació del article Diagrama d'equilibri de fases o simplement Diagrama d'equilibri? Això és el nom que rep a aquella gràfica. Considero que no és res dolent que tinguin un article propi uns elements que són diferents encara que siguin parts diferents d'un diagrama d'equilibri. El nom del l'article que s'hauria de crear l'he extret del meu llibre de química.--KRLS , 16:11, 20 jul 2008 (CEST)

Plantilla

Es fa servir a Viquipèdia:Articles bons. Segurament és millor tenir-ho en plantilla perquè així, si mai es vol tenir el nombre d'articles bons en altres llocs, no calgui actualitzar-ho a tot arreu sinó únicament a la plantilla. – Leptictidium (pm!) 21:13, 20 jul 2008 (CEST)

Cal foto cat i estacions de metro

He vist que estàs marcant com a esborrany algunes estacions de metro. Podries aprofitar per posar-hi {{cal foto cat}} o {{cal foto bcn}} si no tenen foto.--Pere prlpz (discussió) 18:57, 22 jul 2008 (CEST)

Salmons

Diria que els salmons no són parafilètics (un grup que no inclou tots els descendents d'un mateix avantpassat), sinó polifilètics (un grup d'animals que comparteixen una certa característica "aleatòria", i.e., que les persones els diguin salmons). – Leptictidium (pm!) 09:56, 23 jul 2008 (CEST)

Però tot el que m'acabes de dir és més prova que és un grup polifilètic. En els grups parafilètics hi FALTA alguna cosa – els dinosaures són parafilètics perquè hi FALTEN les aus. En canvi, en els grups polifilètics hi SOBRA alguna cosa – i tu dius que el que cal és treure les truites. És a dir, que les truites "SOBREN".
Vejam. Salmo salar (salmó) té una afinitat filogenètica més propera amb Salmo trutta (truita de riu) que amb Oncorhynchus keta. I tanmateix, anomenem S. salar i O. keta "salmons", i S. trutta "truita". Per què salar és un salmó i en canvi trutta no? És una elecció aleatòria del nom per part dels humans. Els salmons com a grup no tenen cap tret morfològic que els distingeixin de les truites com a grup. – Leptictidium (pm!) 19:33, 23 jul 2008 (CEST)
PS: No traçaria una major afinitat entre un salmó i un altre teleòstid que entre dos salmònids, però sí que traçaria una major afinitat filogenètica entre un salmó i una truita que entre dos salmons. – Leptictidium (pm!) 19:39, 23 jul 2008 (CEST)
Però és que les truites no descendeixen dels salmons! Em sembla que no m'entens; evidentment, els salmons comparteixen un avantpassat comú. Però els exemples que t'he posat abans (S. salar i S. trutta) tenen un avantpassat comú que no és el mateix que l'avantpassat comú de O. keta. Els salmons serien parafilètics, per exemple, si l'avantpassat comú de O. keta i de S. salar fos el mateix que el de S. salar i el de S. trutta, però aquesta última quedés exclosa. Demanant-te que em donis una raó per convéncer-me del parafiletisme dels salmons, et torno a posar la pregunta: quina característica comparteixen tots els salmons que no tinguin les truites? – Leptictidium (pm!) 20:10, 23 jul 2008 (CEST)
No pensis que et vull tractar com una criatura (no és pas la meva intenció!), però potser amb aquests croquis veus millor el que vull dir: parafiletisme i polifiletisme. – Leptictidium (pm!) 20:19, 23 jul 2008 (CEST)
Més coses: de l'article polifiletisme:
"és la condició d'un grup d'organismes els quals no tenen un ancestre comú, (quin és l'ancestre comú de tots els salmons que no sigui ancestre de totes les truites?) sinó que es distingueixen diferents subgrups (gènere Salmo, gènere Oncorhynchus...), cadascun dels quals presenta un ancestre distint (Salmo basal, Oncorhynchus basal...). – Leptictidium (pm!) 20:29, 23 jul 2008 (CEST)
La qüestió no és que hi hagi altres famílies, sinó que hi ha altres gèneres... Tu no pots dir que "el grup taxonòmic X equival al nom comú salmó." Simplement, no hi ha cap grup taxonòmic que agrupi només els animals que anomenem salmons. Fixat en en:Salmon, de:Lachse, o it:Salmone; no hi posen taxocaixes, perquè no hi ha cap realitat taxonòmica per representar!
Em sembla que mai no ens posarem d'acord, així que proposo una solució que ens convé als dos: sense dir a l'article si els salmons son parafilètics o polifilètics, posem una taxocaixa de l'estil de fr:Saumon, on ja avisen que "salmó" no és el mateix que salmònid, sinó que són una barreja d'espècies de dos gèneres diferents. Què et sembla la meva proposta? – Leptictidium (pm!) 21:00, 23 jul 2008 (CEST)
Què en penses ara?Leptictidium (pm!) 22:01, 23 jul 2008 (CEST)

Assistents a la trobada

Respecte a Viquiprojecte:Viquitrobada 2008#Assistents definitius, segons jo, la llista és errònia. Podries confirmar que els assistents que posares efectivament hi eren? A mi me sembla, que, en dos casos no era així ... Pau Cabot · Discussió 10:37, 24 jul 2008 (CEST)

No sé si m'has malinterpretat... A mi no em sembla malament que existeixi la llista, jo només volia corregir les errades. I segons jo, aquesta correcció és bastant equivocada. Per mi, de la primera llista, només hi sobraven Ignasi i Neith i hi faltava MiquelCh. No sé si has eliminat noms de la llista per privacitat o què, però si no em dius res, miraré de posar la llista que a mi em sembla correcta. Pau Cabot · Discussió 22:11, 24 jul 2008 (CEST)
En Gomà era el que va fer la intervenció dels pros i contres d'associació i chapter, en Jordi Roqué surt dret a [3], en toniher era el del portàtil que feia les projeccions, en marcbel seia devora jo ... Ara ho rectific. Pau Cabot · Discussió 23:57, 24 jul 2008 (CEST)
Per jo, encantat! Ja ho pots proposar a Viquiprojecte:Viquitrobada 2009... fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 00:06, 25 jul 2008 (CEST)

La plantilla {{FR}} és per algun motiu en concret o és d'aquell tipus de plantilla {{FR}} que es podria posar a vuit de cada deu articles? – Leptictidium (pm!) 21:31, 24 jul 2008 (CEST)

Sí, ja ho sé. Només era per saber si hi havia alguna cosa en concret que volies que referenciés o si és tot l'article en general. Per cert, em sembla que en Jimbo Wales ja pot ben dir el que vulgui, que ell no és l'amo i senyor de la Viquipèdia. Adéu! – Leptictidium (pm!) 21:40, 24 jul 2008 (CEST)

wikimedia Andorra

Hi ha novetats del chapter.

Hem organitzat una llista de correu per informar dels resultats obtinguts i del proper pas. Si vos plau fes-me arribar una adreça de mail i et donaré més informació o comenta-ho amb en Toniher per que t’afegeixi a la llista.--Gomà (discussió) 19:43, 25 jul 2008 (CEST)

Província

Veig que estàs categoritzant. No hi ha cap categoria de Catalunya (crec) que vagi en base a províncies. Jo crec que, si es fes la subdivisió, hi hauria més consens en fer-la per comarques (o directament per municipis, com a Categoria:Categories de Catalunya per municipi. Ja en xerrava aquí). Com ho veus? Pau Cabot · Discussió 00:14, 27 jul 2008 (CEST)

Si categoritzam per províncies (que a més, no m'agrada gaire) o per comarques, ens pot caure a damunt molta feina. Jo crec que, de moment, aniria fent per municipis que és una cosa ja usada i que gaudeix de consens, encara que això dificulti el buidatge de segons quines categories com Categoria:Associacions de Catalunya. Pau Cabot · Discussió 00:25, 27 jul 2008 (CEST)
Jo sempre pensava que la categorització per comarques s'hauria d'obrir un dia o altre. Per exemple, els catalans que no són de cap d'aquests 80 municipis han d'estar directament a catalans, cosa que fa que les categories de catalans s'omplin molt. El que no em pensava és que sortís la idea de les províncies que a mi em recorden molt altres temps. Bé, si et sembla, de moment t'esborr la categoria i tu comentes el tema a la taverna o això. Va bé? Pau Cabot · Discussió 00:33, 27 jul 2008 (CEST)
Esborrada la categoria. Pensa que quan jo vaig posar el cartell de massa plena, hi havia prop de 200 articles. Amb els de Barcelona categoritzats, la cosa ha millorat molt. Jo crec que ja ho deixaria així. De totes maneres, crec que la idea potser també era, en el seu moment, classificar-les per tipus com Categoria:Associacions escoltes de Catalunya, que ja existeix. No sé ... Pau Cabot · Discussió 00:44, 27 jul 2008 (CEST)
Les associacions per tipus em sembla bé, però no sé si els tipus són fàcils de discriminar ... I respecte a Categoria:Herois de la mitologia grega no tenc moltes idees. Ho vaig començar, però m'hi vaig perdre. No és senzill i, a més, jo som de ciències ... fa l'ullet Pau Cabot · Discussió 00:57, 27 jul 2008 (CEST)
fa l'ullet Idò jo continuaré amb els munts de pedres de la franja... Pau Cabot · Discussió 01:09, 27 jul 2008 (CEST)
No, no. Crec que els hi he posat la informació mínima per salvar-los a tots. Però m'ha duit tot el capvespre de feina! Pau Cabot · Discussió 01:17, 27 jul 2008 (CEST)

IRC

Thas dd'instal·lar el chatZilla. L'enllaç anterior és per a FireFox 3.0, així q potser també l'hauràs d'actualitzar. –Pasqual · discussió · xat 12:48, 27 jul 2008 (CEST)

Categories amb menys de 5 articles

Recorda: Per poder crear una nova categoria, ha d'encabir almenys cinc elements ja creats prèviament. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en el moment de la seva creació en tinguin menys seran eliminades per sistema. --Quico (discussió) 19:41, 30 jul 2008 (CEST)

El problema no és que estiguis buidant la categoria de sants, que està de conya, sinó que quan crees una categoria ja ha de tenir com a mínim els cinc articles; estàs creant categories amb un i dos articles i això va en contra de les normes pel que fa a la creació de categories. Pots consultar VP:LEC, sobretot el punt 3 de "En resum".
El que jo faig en aquests casos, per si et serveix, és: primer busco 5 articles que pertanyin a una mateixa categoria i aleshores creo la categoria, després passo a un altre i quan ja tinc unes quantes de creades (totes amb més de 4 articles) ja vaig assignant tranquil·lament cada article a la categoria que li pertoca. Salutacions i endavant!--Quico (discussió) 19:55, 30 jul 2008 (CEST)
Em refereixo a les categories Sants morts al segle IV, Sants morts al segle X, Sants morts al segle IX, Sants morts al segle III i Sants morts el segle xiii.--Quico (discussió) 20:02, 30 jul 2008 (CEST)
Si vols avisar que hi estàs treballant, pots fer servir {{categoria per omplir}}.--Pere prlpz (discussió) 19:48, 30 jul 2008 (CEST)
Però així es poden crear categories amb 1 element i esperar que algú altre les ompli. Crec que la normativa és clara, no s0han de crear categories amb menys de 5 elements.--Quico (discussió) 19:55, 30 jul 2008 (CEST)
Suposo que tots estem parlant de les categories de sants. La manera de treballar amb aquestes categories sol ser anar repassant tots els sants un per un i anar-los posant a la categoria que toca, que és un sistema molt més ràpid que buscar-ne cinc de cada segle (o tots) abans de crear les categories, i per això queden durant un temps les categories a mig omplir. Evidentment, si algú crea una categoria amb un sol article i se n'oblida es fa el mateix que si algú enceta un article i el marca amb {{millorant}} o {{inacabat}} i se n'oblida: si després d'un temps prudencial i d'avisar-lo no els deixa mínimament acceptables se'ls esborra pel procediment que togui.--Pere prlpz (discussió) 20:04, 30 jul 2008 (CEST)
Aleshores cal canviar la normativa. No serveix de res fer normatives si després som els primers en fer els ulls grossos. A VP:LEC hi diu "No es crearà una nova categoria fins que almenys s'hi puguin encabir cinc articles, existents, no potencials.". No crec que hi hagi gaire interpretacions, però bé, respecto el teu punt de vista. --Quico (discussió) 20:21, 30 jul 2008 (CEST)

Perdona, però no t'he criticat en cap moment. Només t'he fet una observació del que estaves fent de manera incorrecta segons les normes de la Viquipèdia. Si no t'agrada, doncs ho sento, i t'agrairé que no et tornis a adreçar a mi amb aquest to, que per cert no és la primera vegada. Per mi pots crear categories amb 1 element fins que te'n cansis, no pateixis que no et tornaré a fer mai més cap recordatori, demano que tu tampoc deixis cap missatge a la meva pàgina de discussió. Gràcies.--Quico (discussió) 20:30, 30 jul 2008 (CEST)

Gràcies pel teu darrer missatge. Jo també et demano disculpes per la meva resposta poc cordial. Crec que de vegades peco d'excés de zel, però el cas de les categories m'enerva perquè cada dia trobo categories creades a la babalà; reconec que en aquest cas no he sabut adonar-me que una cosa és quan es creen categories sense solta ni volta i una altra quan se'n creen a partir d'articles existents. També he de reconèixer que jo sóc dels que procuro fer les coses segons les normes i quan he buidat categories m'he pres la molèstia d'agafar llapis i paper i anava fent marques a cadascuna de les subcategories que pensava crear, però no en creava cap fins que en tenia una amb cinc articles, i aleshores els passava tots de cop i creava la subcategoria. Evidentment el teu sistema és molt més pràctic i ràpid i jo també l'utilitzaré a partir d'ara. Una abraçada, i reitero les meves sinceres disculpes.--Quico (discussió) 21:20, 30 jul 2008 (CEST)

Falten referències

Tots els articles de la Viquipèdia haurien de tenir referències, però crec que la plantilla {{FR}} cal reservar-la pels casos en que hi hagi algun dubte sobre la veracitat del que s'hi diu (per exemple, Joan Baldoví i Serneguet), i no crec que els articles de sants que ha fet en Jolle siguin gaire dubtosos, i menys els que tenen interviquis quan el que diu concorda amb les altres viquis. Posar la plantilla indiscriminadament en devalua l'efecte perquè barreja els articles qüestionats amb els que només tenen un defecte, i cara als lectors dóna una imatge exagerada de Viquipèdia poc fiable.--Pere prlpz (discussió) 21:44, 30 jul 2008 (CEST)

Potser ho hauríem de plantejar a la taverna. De deu articles a l'atzar que acabo de provar, un tenia bibliografia i dos tenien enllaços externs, i els altres set res de res. No crec que avancem gaire posant {{FR}} a tota la Viquipèdia. Potser caldrà fer dos tipus de plantilles: una de més forta com l'actual, com a pas previ a l'esborrat, i una de més suau com a article a millorar.--Pere prlpz (discussió) 22:59, 30 jul 2008 (CEST)
totalment d'acord amb el Pere, la plantilla FR és perquè demanem referències ja que no estem segurs de la veracitat, no podem referenciar-ho tot. Per exemple, si algú diu en un article que la Terra està al Sistema Solar, no caldrà una referència, ens "ho creiem", fem que les plantilles siguin operatives o perden la seva funció d'avís. Reservem FR per als casos dubtosos, i ja afegirem referències a tots els articles quan vagin creixent, com per exemple passa als candidats a ADQ. --barcelona (discussió) 23:11, 30 jul 2008 (CEST)
Força d'acord amb la Barcelona, però pot ser una bona idea la {{cal ref}} que proposes, tot i que jo faria més petites la {{cal coor}} i la {{cal foto}}, i la {{cal ref}} també, i no tinc massa fe en que posar moltes {{cal ref}} realment millori les referències. Per altra banda, crec que cal consensuar una línia d'acció a la taverna, per evitar que cadascú demani referències a la seva manera segons el seu criteri.--Pere prlpz (discussió) 23:17, 30 jul 2008 (CEST)
perdona si t'has sentit com el dolent de la pel·lícula, evidentment ni ho penso ni era la meva intenció dir res semblant, i menys amb la feinada que estàs fent. Només aviso de l'objectiu de les plantilles, que com tu dius és avisar. Si hem d'avisar que un article no és 100% fiable, això ja es diu a exempció de responsabilitat, cap article ho és. Si penses que determinat article, sigui Olofernes o quin sigui, necessita referències perquè no està clar el seu contingut, li poses la plantilla, però no a tot arreu on senzillament manqui; és a dir: la plantilla ha de ser un avís de poca notabilitat o de veracitat discutida, no sols d'absència de bibliografia, que això ja ho veu el lector. --barcelona (discussió) 23:30, 30 jul 2008 (CEST)
De nou, força d'acord amb la Barcelona. Al lector l'avisem a l'inrevés: si sabem d'on ho hem tret, hi ha referències. I torno a dir que això ho hauríem de parlar a la taverna.--Pere prlpz (discussió) 23:35, 30 jul 2008 (CEST)
I que no acabem d'estar d'acord no vol dir que siguis el dolent de la pel·lícula.--Pere prlpz (discussió) 23:37, 30 jul 2008 (CEST)

He vist que has etiquetat un munt d'articles que he fet últimament amb aquesta plantilla, ja n'havíem parlat i, com que no són articles als quals tingués un afecte especial, tampoc no vam discutir gaire. Però em sumo a la Barcelona i el Pere en assenyalar que aquesta plantilla s'hauria de reservar pels casos sospitosos de ser hoaxes, de no ser veraços, o de no tenir rellevància. El que més greu em sap és que, com diu el Pere, veure aquesta plantilla arreu de la Viquipèdia dóna una impressió de poca fiabilitat. – Leptictidium (pm!) 23:41, 30 jul 2008 (CEST)

Subcaegorització dels sants

He escrit un comentari a Categoria Discussió:Sants#Subcategories que t'afecta. Pau Cabot · Discussió 15:10, 31 jul 2008 (CEST)

Podries tornar a pegar un bot a la discussió anterior? Gràcies! Pau Cabot · Discussió 00:06, 1 ago 2008 (CEST)
decideixi el que es decideixi, enhorabona per la feinada! --barcelona (discussió) 12:40, 2 ago 2008 (CEST)

La flor romanial

Company/a Bestiasonica,

Vaig posar aquesta etiqueta, no per mor del format, sinó pel contingut: era una versió si fa no fa contada de memòria i que en requeria una revisió, perquè podia contenir llacunes, fets mal explicats o incorreccions.

Salut! --Joarló (parlam?) 20:16, 31 jul 2008 (CEST)

FR

Em sembla que hi ha força consens per a que no vagis posant aquesta plantilla indiscriminadament i no només per aquells casos en que es dubte de la veracitat del text.--Lohen11 (discussió) 14:55, 2 ago 2008 (CEST)

He vist el teu comentari a la Barcelona. No crec que sigui dolent seguir un criteri (no arbitrari) que produeixi que el 1%, el 2% o el 5% dels articles acabin amb una plantilla que demani referències. El que em sembla contraproduent és demanar referències a tot arreu de manera que si seguim igual acabin marcats el 80% dels articles. Crec que si proposes una forma de treball menys radical, com per exemple anar posant {{citació necessària}} a les afirmacions que et semblin més dubtoses dels temes que coneguis, ningú se't queixarà.--Pere prlpz (discussió) 19:41, 13 ago 2008 (CEST)

Salvador d'Horta

Hola, Bèstia! L'article el vaig fer bàsicament traduint el de la Viqui italiana, i recorrent també a la GEC sobretot per a la part de l'estada del sant a Catalunya. Com ho he de posar això? A la discussió? --Enric 06:07, 3 ago 2008 (CEST)

Vejam si et sembla que ha quedat arregladet fa l'ullet. --Enric 15:45, 4 ago 2008 (CEST)
Ja tenim un altre articlet en condicions, sembla. --Enric 21:00, 4 ago 2008 (CEST)

re:BOT?

Ets un bot o un usuari real? Usuari real.

Salut! --Spl908455 (discussió) 15:23, 7 ago 2008 (CEST)

Referencies de sants

Hola amic. La referencia de Sant Severi ja l'he posada. La de Sant Pere Patrici és més complicat: la majoria dels sants que incloc provenen de l'Enciclopedia Espasa, pero en aquest cas estic quasi segur que el vaig escriure quan estava traduint el Diccionari de biografia grega i romana, que es podia consultar facilment amb un motor de busqueda molt bo a www.ancient library.com pero ara fa un parell de mesos que no funciona, i encara que el llibre es en algunes altres biblioteques com perseus, aquesta quasi mai funciona, i si ho fa no té sistema de busca. Crec que, com que el vaig fer el febrer, les dades podrian haver estat dins l'article Stauratius, emperador, però no n'estic segur. Si un dia torna a funcionar "Ancient library" ja ho comprovare.--joc (discussió) 22:51, 10 ago 2008 (CEST)

Categoria:Disciplines de l'astronomia

No, el cartell ja estava desfassat. El vaig posar en un moment que només contenia una categoria o un article, crec. Quan la situació s'adapta a la legalitat, és clar, es pot treure l'avís. Pau Cabot · Discussió 21:10, 14 ago 2008 (CEST)

Cònsols

Em fixaré per veure si els articles que recategoritzi poden anar en alguna d'aquestes categories. – Leptictidium (pm!) 23:16, 19 ago 2008 (CEST)

Amb Marc Juni Pera ja n'hi ha cinc. – Leptictidium (pm!) 23:38, 19 ago 2008 (CEST)
D'acord, sembla que hi ha prou demanda. – Leptictidium (pm!) 23:46, 19 ago 2008 (CEST)
Anant a la pàgina Interrex i clicant al botó "què hi enllaça". – Leptictidium (pm!) 09:44, 20 ago 2008 (CEST)

Romans

Hola amic. Sobre les referències: vaig traduir tot el llibre d'Smith amb milers de biografies (entre entrades biografiques i geografiques devien ser unes vint mil, vaig tardar uns tres o quatre anys). Quan ho vaig fer jo no sabia res de plantilles per posar la referencia i quan ho vaig saber ja en portava uns quants milers. Vaig demanar que un bot possés la referència a totes, però no s'ha fet encara (si tu saps com fer-ho t'ho agrairia). Pero tots els articles que vegís de romans i grecs i de geografia clàssica són fets per mi al 99,9% i traduits (generalment no una traducció literal sinó adaptada) de Dictionary of Greek and Roman biography and mythology, (William Smith, 1849) i de Dictionary of Greek and Roman Geography (William Smith, 1854) i en lloc de posar la plantilla falten referències potser en podries fer una amb aquestes referències i la poses. Com ja et vaig dir el llibre de biografies es podia consultar molt facilment a "Ancient Library" (un enllaç extern a aquest "site" haguera estat perfecte) però ja fa mesos que no funciona, i encara que es troba a algun altre lloc, es molt dificil de buscar alguna cosa concreta, i el lloc millor i amb sistema de busqueda, Perseus, només funciona algunes hores en dies aillats perquè es un servidor saturat; en tot cas, amb més o menys dificultat, qualsevol cosa es pot comprovar que està allí realment i no son invents; els llibres són de la meitat del segle passat i alguna cosa, (realment poca) pot estar superada per descobriments posteriors, però jo, si veia alguna cosa dubtosa o poc clara, buscava informació adicional, i si tu encara hi veus alguna cosa errònia o dubtosa segur que també està a la font original. Just avui, d'aqui una hora, surto de vacances una setmana i no torno fins d'aqui 8 dies; prenc ordinador portatil amb wifi però segurament no em podre connectar allà on vaig, així que no t'extranyi si m'escrius i no et contesto. Salutacions--joc (discussió) 14:34, 22 ago 2008 (CEST)

Categories per origen

Les categories de catalans del nord, catalans del sud contemporanis (o catalans del sud) i catalans històrics no són categories per origen i van directament a la rel de la categoria corresponent de catalans, tal com es va decidir a la presa de decisió corresponent i en alguna discussió més, ja que no només inclouen l'origen sinó també l'època.

Sí que serien categories per origen les categories de barcelonins, perpinyanencs, sabadellencs, etc.--Pere prlpz (discussió) 00:03, 27 ago 2008 (CEST)

Catalans, valencians i balears

La presa de decisió és a Viquipèdia:Presa de decisions/2007/Categorització de balears, catalans i valencians, tot i que n'hauríem de fer un resum en algun altre lloc.

Bàsicament:

  • Els de la Catalunya Nord posteriors al tractat dels Pirineus es categoritzen com nord-catalans, que és subcategoria de catalans i francesos.
  • Els de la Catalunya del sud posteriors als decrets de Nova Planta es categoritzen com a catalans de sud contemporanis, que és subcategoria de catalans i espanyols.
  • Els anteriors (siguin del sud o del nord) es categoritzen com a catalans històrics, que és subcategoria de catalans però no d'espanyols ni de francesos.

Els que han viscut entremig, es decideix la categoria mirant l'època en que han fet les coses que els fa ser rellevants. En cas de dubte s'hi posen les dues categories.--Pere prlpz (discussió) 00:46, 27 ago 2008 (CEST)

Com a mínim tenim tres pàgines sobre categories: Viquipèdia:Categorització, VP:LEC i ajuda:categories, i no entenc massa el paper de cada una. Vaig mirar si ho podia organitzar, però només vaig aconseguir aclarir les dues primeres necessiten un bon consens per modificar-les, pel que jo m'he limitat a editar la pàgina d'ajuda.
La proposta d'ampliar VP:LEC podria estar bé, però primer crec que s'hauria de treure o modificar l'apartat de categorització històrica que s'ha quedat molt obsolet. De fet, crec que ningú se'l mira.--Pere prlpz (discussió) 17:57, 27 ago 2008 (CEST)
L'explicació dels catalans, valencians i balears, l'he posada a ajuda:categories, reciclant el que et vaig explicar a tu ahir a la nit. Si vols posar ordre a les tres pàgines sobre categories, a veure si tens més sort que jo.--Pere prlpz (discussió) 18:54, 27 ago 2008 (CEST)
Compte que la part difícil no és editar, sinó assegurar-te que tens el consens per modificar-les abans de fer-ho.--Pere prlpz (discussió) 19:23, 27 ago 2008 (CEST)
Jo crec que hi ha tres coses:
  • Les polítiques aprovades.
  • L'ajuda de tipus tècnic, que pot ser traduïda de meta, sobre les categories.
  • L'ajuda específica de la viqui en català: quina mena de categories tenim i com indexem, que no és igual per cada viqui.--Pere prlpz (discussió) 20:14, 27 ago 2008 (CEST)
He trobat la discussió anterior sobre el tema: és a Viquipèdia Discussió:Categorització. Et pot servir per treure idees o per saber què et diran.--Pere prlpz (discussió) 20:16, 27 ago 2008 (CEST)

Rectors

La Categoria:Rectors inclou rectors d'universitat, no de parròquia. Si vols crear categories de rectors de parròquia crec que li hauries de donar un altre nom, i a més tindràs feina a esbrinar quins ho eren, a part del problema que molts religiosos d'altres categories també han estat rectors.--Pere prlpz (discussió) 18:00, 27 ago 2008 (CEST)

Pots proposar-ho, però crec que només trobaràs informació per posar a la categoria una part molt petita dels capellans que hi haurien d'anar, de manera que la categoria serà molt poc útil.--Pere prlpz (discussió) 18:33, 27 ago 2008 (CEST)

Tens tota la raó, me'n havia oblidat. Si, la retiro perquè crec que no té massa sentit unir-los. Com has dit, hi ha prou confusió sobre el tema i unir-los potser contribuïria a augmentar-la. Vaig estar vivint un temps a Irlanda, i es van ocupar de deixar-m'ho ben clar!! --Javi Sorribes (discussió) 21:45, 27 ago 2008 (CEST)

T'he respost a Viquinotícies

Hola, vas fer una pregunta a la cantina de les Viquinotícies, com que vas demanar si et podíem avisar aquí quan responguéssim, així ho faig: Enganxar-me a viquinotícies.--Aljullu {disc. - correu} 23:35, 28 ago 2008 (CEST)

Re:Ajuda:Categoria

Estic traduint el manual del MediaWiki de meta m:Help:Contents, i penso que a Ajuda:Categoria hi hauria d'anar una traducció de m:Help:Category. Per això deia d'alliberar aquesta pàgina perquè serà totalment nova. El que són criteris propis nostres haurien d'anar a l'espai Viquipèdia:, més igual si és una sola pàgina o dues o una principal amb subpàgines per temes. Si fem un altre tipus d'ajuda ràpida hauria de ser en una altra pàgina, com fan a l'anglesa: en:Help:Category, el manual de meta; en:Wikipedia:Categorization, els criteris propis; i en:Wikipedia:FAQ/Categorization, la introducció ràpida en base a PMF. Per això penso que els passos poden ser 1) traslladar tot el que sigui criteri, de l'Ajuda a les altres dues pàgines; 2) mirar de fusionar o reorganitzar Viquipèdia:Categorització i Viquipèdia:Llibre d'estil de categorització. --V.Riullop (parlem-ne) 18:35, 1 set 2008 (CEST)

Endavant. És un tema que ja se n'ha parlat prou i ningú s'hi atreveix, així que benvinguda sigui qualsevol iniciativa per millorar. No cal una vigilància especial de cap administrador, sinó que tot el que es faci tingui prou consens. Jo em centraré amb l'ajuda, però ja et comentaré el que calgui. --V.Riullop (parlem-ne) 15:54, 6 set 2008 (CEST)

Hidràulica-hidroelèctrica

Gràcies per l'ajuda, ara ja he posat el comentari. --Ssola (discussió) 10:44, 2 set 2008 (CEST)

Re:Categories

Hola! Gràcies pel seu consell, jo crearé articles nous. - Al Lemos (discussió) 20:28, 2 set 2008 (CEST)

There are so many! God bless me! Sepultura? Bé... - Al Lemos (discussió) 20:59, 2 set 2008 (CEST)
P.S.: "muito obrigado" = "gràcies molt" :) Al Lemos (discussió) 20:59, 2 set 2008 (CEST)

Cubelles

Hola. No entenc perquè m'envies un missatge dient-me que a la Categoria:Cubelles hi ha d'haver almenys cinc articles si ja n'he posat cinc, he tardat una mica perquè estava buscant els articles adients. --Davengum (discussió) 23:02, 2 set 2008 (CEST)

No passa res, però ara vaig a crear la categoria Cunit, així que deixa'm 10 minutets per posar la categoria a les pàgines corresponents:·) --Davengum (discussió) 23:10, 2 set 2008 (CEST)

Salutacions cordials:-)

Doncs això, gràcies per la benvinguda i salutacions d'un solsoní viquipedià des de fa poc. Reconec que m'ha agradat molt la teva "etiquetada" de la teva presentació, jeje, enhorabona --Solde (discussió) 20:40, 4 set 2008 (CEST)

Bot

Gràcies! Fins ahir a la tarda mai no l'havia fet servir així que encara intento treure'n l'entrellat, però sembla que me'n surto! Fins una altra. – Leptictidium (discussió) 12:29, 16 set 2008 (CEST)

anaxarc

fet! --barcelona (discussió) 13:46, 19 set 2008 (CEST)

indexació redundant

Respecte de canvia com aquest, he de dir-te que no fa falta que posis la indexació (en aquest cas "|Doreu de Rodes") ja que, per defecte, l'article ja s'indexa així. És un paràmetre totalment redundant i innecessari. Pau Cabot · Discussió 14:20, 21 set 2008 (CEST)

Li ho hauràs de demanar a Pasqual, l'amo dels viquiestris. Pau Cabot · Discussió 17:18, 21 set 2008 (CEST)
Amb els Viquiestris avançat tens l'opció de no indexar, però tu carregues els VE simples. Ho tindré en compte i ho modificaré el més aviat possible.
De fet cal actualitzar esta eina, i no permetre indexar quan no hi ha diacrítiques. I en cas que hi haja l'indexació ha d'afegir-se amb {{ORDENA:xxx}} i deixar la categoria sense indexació.
Gràcies pels teus comentaris. –Pasqual · discussió · xat 21:43, 21 set 2008 (CEST)

ORDENA i majúscules

Compte que l'ordenació de les categories distingeix les majúscules i de les minúscules (les majúscules van davant de qualsevol minúscula). [4] --Pere prlpz (discussió) 00:27, 22 set 2008 (CEST)

Llista de cales de Menorca

Crec que les descripcions curtes a la llista sobren. La llista està pensada per enllaçar als articles corresponents on es trobarà més informació al respecte. No té molt de sentit un enllaç en vermell i una descripció de dues línies de la platja. Jo crec que val la pena fer l'esforç d'intentar crear esborranys de les platges: infotaula, coordenades, petita descripció, enllaç a la web turística de les illes balears i au! Pau Cabot · Discussió 18:55, 29 set 2008 (CEST)

Per les coordenades, te recoman VP:COOR i aquesta eina. Pau Cabot · Discussió 21:08, 29 set 2008 (CEST)

Tossa Plana de Lles

Bon dia Bestiasonica :-) He vist que has redireccionat la pàgina de la Tossa Plana de Lles a la del Pic de la Portelleta. No hauria sigut millor fer-ho al revés? el pic és més conegut com a Tossa Plana... Gràcies
--Solde (discussió) 08:46, 2 oct 2008 (CEST)

Si voleu ho discutim a Discussió:Pic de la Portelleta.--Pere prlpz (discussió) 12:14, 2 oct 2008 (CEST)

Pare Noel

Hola! Perdoni que l’incomodi, però podria revisar el text de Pare Noel per a mi? Moltes gràcies! - Al Lemos (discussió) 20:50, 2 oct 2008 (CEST)

Moltes gràcies per les correccions efectuades! Jo desfiu solament una alteració, "guerra civil anglesa" per a "Guerra Civil Anglesa", encara que estem parlant d'un conflicte específic, no d'un conjunt genèric de guerres angleses. Només per curiositat: vostè és andorrà? Un altre punt: ni totes les persones citades posseeixen articles, encara en la Wikipedia anglesa (és el cas de Paul Nedergaard, John Condry, Jacqueline Woolley, Carol Jean-Swanson, Austin Cline i Tamar Murachver, per exemple). Probablement, es tracta de persones sobre les quals no hi ha material biogràfic suficient disponible en internet. - Al Lemos (discussió) 14:10, 3 oct 2008 (CEST)
Gràcies per l'auxilio i per l'aula de català! La meva curiositat sobre la seva nacionalitat ha sorgit quan vostè ha escrit "nadalenques" i no "nadalencs", encara que jo no faci la més petita idea si els andorràs escriuen "nadalenque" o "nadalenc") VALEU! (és una manera informal de dir "gràcies" en portuguès de Brasil :) - Al Lemos (discussió) 22:02, 5 oct 2008 (CEST)

UV

Hola bona nit. Ja veig que som uns quants amb el UV jeje Doncs això fa referència a "Universitat de València". Som alumnes de comunicació audiovisual i perodisme que estem fent unes pràctiques sobre Viquipèdia per tal d'entre l'ús i aportar algunes entrades sobre comunicació. Pensarem escriure UV al nom per tal que els altres wikipedistes ens puguen reconéixer i sapien que la majoria som encara principiants i tinguen paciència i ens ajuden. Gràcies per l'interés --LaiaR-UV (discussió) 01:20, 10 oct 2008 (CEST)

Gràcies pel consell =) És per això que dalt de tota l'entrada em surt un quadradet dient "Aquest article o secció no cita fonts o referències."? Han de ser les referències pàgines web o també s'hi poden posar llibres? --LaiaR-UV (discussió) 01:33, 10 oct 2008 (CEST)

Gràcies per la benvinguda Bestiasònica! Estic una mica saturat de tanta cosa nova, hauré d'aprendre-ho a poc a poc i anar digerint-ho tot, que no és poc.el comentari anterior sense signar és fet per Pacopac (disc.contr.) 08:10, 13 oct 2008 (CEST)

Nou ingres

Moltes gracies per aquesta benvinguda. Sóc una estudiant de comunicació audiovisua, a la Universitat de València i a una de les assignatures tenim pràctiques sobre la wikipedia i el seu funcionament. L'altre dia vaig afegir informació a la pàgina de Walter Benjamin, una breu traducció de la pàgina en castellà, és la primera vegada que ho faig i no sé si serà correcte. Espere que tingau una mica de paciència amb mi--Olplaca-uv (discussió) 17:07, 14 oct 2008 (CEST), ja que les temes informatics no son lo meu. Moltes gràcies per tot, espere que amb uns dies més puga acomodar-me sense problemes. cordialment, olpaca-uv

quinzena

genial que l'actualitzis! Ampliaré alguna cosa del Magrib --barcelona (discussió) 23:02, 17 oct 2008 (CEST)

Hola

Hola, Je contribue sur la wk francophone (Utilisateur Mandeville) et ne parle pas catalan... suffisament pour contribuer.

Merci, Mandevilleel comentari anterior sense signar és fet per 90.15.65.46 (disc.contr.) 16:14, 19 oct 2008 (CEST)

amazic

s'hauria de parlar a la discussió abans de reanomenar. --barcelona (discussió) 16:40, 19 oct 2008 (CEST)

Imperi Espanyol

Els noms dels imperis coneguts es posen amb majúscules: Imperi Romà,[5], Imperi Romà d'Orient, [6] etc. De fet, el que no es posa en majúscules, segons l'Enciclopèdia, és "imperi". --the Dúnadan 19:10, 19 oct 2008 (CEST)

acomiadament

Les pràctiques a la classe sobre wikipèdia ja han acavat, per tant tan sols em queda donar les gràcies per la teua col·laboració amb mi i els meus companys. Ha sigut una bona experiència, i no descarte tronar a col·laborar, moltes gràcies i felicitacions per la tasca que porteu a terme. salutacions!--Olplaca-uv (discussió) 16:57, 21 oct 2008 (CEST)

Segles

Compte amb el segle: http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Categoria:C%C3%B2nsols_romans_de_la_d%C3%A8cada_del_30_aC&diff=2802848&oldid=2802813 --Pere prlpz (discussió) 00:25, 23 oct 2008 (CEST)

Què fem amb aquest article? La proposta per esborrar no està completada. --V.Riullop (parlem-ne) 20:25, 24 oct 2008 (CEST)

Tu mateix, no ho he analitzat, només estava revisant la categoria perquè això sol passar. --V.Riullop (parlem-ne) 20:38, 24 oct 2008 (CEST)

Anècdota

Celebro que t'agradés, encara que no fos escrit amb intenció d'acabar a l'anecdotari.--Pere prlpz (discussió) 01:35, 25 oct 2008 (CEST)

Re: Rellevància

Aquesta pàgina es va acabar fusionant amb la proposta d'en Xtv que es va aprovar a Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Criteris de notabilitat. Qualsevol modificació s'hauria de fer sobre la base actual de Viquipèdia:Criteris de notabilitat. La meva subpàgina es pot esborrar. --V.Riullop (parlem-ne) 11:51, 25 oct 2008 (CEST)

Arxius de discussions

És millor que no moguis pàgines de discussions d'un lloc a un altre ja que es fa difícil seguir l'historial. A més, quan són discussions velles i inactives és millor seguir el procés d'arxiu tal com està explicat a Ajuda:Arxiu de discussions. Amb uns enllaços n'hi ha prou per dirigir als arxius històrics, encara que originalment es trobin en una altra pàgina. --V.Riullop (parlem-ne) 13:10, 28 oct 2008 (CET)

Categoria:Diputats al Parlament de les Illes Balears

Ola. Que tal?. He intentat fusionar les categories de Categoria:Diputats al Parlament de les Illes Balears i Categoria:Diputats al Parlament Balear. Crec que ho he fet bé, però si ho vols revisar per més assegurar i esborrar la categoria anterior, o fer redirreció o no sé quin és el procediment. gràcies--Tomeu87 (discussió) 15:23, 29 oct 2008 (CET)

Bones, de nou. Primerament gràcies per contestarme, al cap de uns quants dies, però no pasa res jejee. En relacio a la categoria, perdona si vaig fer alguna cosa q no era feina meva. Només es q de tant en quant si veig alguna tarea de manteniment que sigui relativament fàcil i gairebe improbable que la pugui liar, doncs intent ajudar i fer-ho. Però no es la meva tarea principal. Només es si de casualitat.... Bé, de totes formes tagraesc molt l'explicació, ja ho sabré per una altre vegada. Pero ja et dic q com només tenia un article i el vaig corregir la cat a la pagina i dues subcategories i simplement vaig moure les dues sub i l'article a l'altre. Bé, ja me enrollat masa jeje perdona. Res més per ara. q gracies per l'explicació i perdo de nou si me ficat on no em demanaven. Salutacions--Tomeu87 (discussió) 20:17, 3 nov 2008 (CET)

Defaultsort

Hola bestia, com va ? He vist que t'estas fent un curro important recategoritzant els religiosos catalans. M'ha sorprés que, tot i tenir el defaulsort, a vegades poses el nom tal com apareix a l'article, darrera de la categoria. Per exemple a Jeroni de Requesens i Roís de Liori. És un error o hi ha algun motiu que hauria d'apendre?. Salut !! --amador (discussió) 07:31, 6 nov 2008 (CET)

Eth Haro de Les

És clar que pots. Diria que és discutible que siga mitologia catalana però...clar, les fogueres són típiques arreu d'Europa i supose del món, però si ens limitem diria que és mitologia occitana i potser mitologia de Catalunya. Igual és un detall sense importància però després venen i et diuen imperialista.... Per cert, ens cal fotos de les falles del Pallars. També de les gaiates de Castelló de la Plana. Espere que les inclouràs a l'article? --espencat (discussió) 11:42, 6 nov 2008 (CET)

No cal convèncer-me, personalment tinc ben clar que tot persona, cosa o lloc pot ser alhora català i anglès, català i tortosí, o roig i verd. Si ho dic és per estalviar-te les baralles inútils, però pel que veig de l'article tampoc has parlat concretament de l'Aran. Pel que fa al País Valencià, confesse que les gaiates me'n sé poc més del que he escrit a l'esborrany, i les falles de Pallars si que hi ha alguna cosa d'informació a l'article falles. De totes formes, si és que vols visitar el PV i no tens on quedar, ja saps que ací tindràs casa (Visc a VLC).

Per cert volia dir que l'article m'ha semblat molt bo. --espencat (discussió) 14:22, 6 nov 2008 (CET)

Sempre ve de gust tenir visites i si la feina permet, tant Usuari:Felivet com jo podríem ensenyar-te València amb molt de gust. Aquest xic és un amic meu que fa de guia a sovint i s'ho sap tot de la A a la Z. Açò és cosa de fer-se les ànimes i pujar al tren, clar la distància és més curta que no llarga. Respecte de la mitologia, trobe que has fet molt bé, sempre quedarà coses a referenciar i no per això cal treure-les. Jo no tinc gaire material al respecte, l'article del Pirineu el vaig fer mig traduït mig dels altres articles i clar amb el coneixement propi, no cal dir que si has anat a Vilafranca de Conflent sabràs massa bé que hi ha bruixes... Si no és molt contenciós, me'n fie!--espencat (discussió) 14:38, 6 nov 2008 (CET)

M'alegre que t'ha agradat, ara que dius això de Rodtxenko me'n adone, però no l'havia considerat. Clar, del que és diu anar a la Pedrera, no vaig: des de València puge de tant en tant però la darrera vegada no tenia temps de tornar a la Pedrera. És que Barcelona és molt per un cap de setmana :) --espencat (discussió) 11:47, 13 nov 2008 (CET)

Oviscapte

Gràcies. És la primera vegada i no sabia bé com fer l'enllaç. Encara no ho tinc massa clar, però ho intentaré.--Mar4042 (discussió) 00:32, 8 nov 2008 (CET)

Oviscapte

Potser faig una pregunta molt obvia o aquest no és el lloc adequat, però... m'agradaria que l'enllaç es fes des de la paraula ovipositor de l'article ortòpters. On puc trobar com fer-lo? Gràcies

Grollers de sa Factoria

Ola. q tal? He estat revisant l'article Grollers de sa Factoria i he vist que havies estat tu el que havies posat la platilla de "no neutral". Mo he estat llegint i no sé en quin aspecte pot no ser-ho. Ja sé que segons he vist està extret de la plana web, pero tot i així està canviat la primera persona per la tercera. Bé només era això. Curiositat i per sabre com es pot millorar. Moltes gràcies.--Tomeu87 (discussió) 02:48, 9 nov 2008 (CET)

IradiBot

IradiBot no té marca de bot, forma part de la patrulla de canvis recents i si li posarem marca de bot no voríem les seues edicions i seria més difícil detectar les seues reversions. Ens permet estar alerta. –Pasqual · discussió · xat 10:47, 11 nov 2008 (CET)

Re: Redireccions

Entenc els teus arguments, i els respecto com expert que ets, crec que és un tema per discutir-ho a la taverna abans de començar a categoritzar els articles destí de les redireccions que he fet els darrers dies, perquè categoritzar Écoyeux en Categoria:Llinatges o Categoria:Dinasties, Categoria: Municipis de Charente Marítim, Categoria:Llistes, Categoria: Senyories de França i Categoria:Gals, pot provocar perplexitat i la conseqüent polèmica sinó hi ha un mínim consens previ. La conveniència de fer les redireccions és per la informació útil del contingut de l'article destí i evitar així articles demanats (enllaços en vermaell), possibles esborranys i les conseqüents fusions. --Jordicollcosta (discussió) 12:00, 12 nov 2008 (CET)

Le redireccions no són articles nous, són pàgines noves que no fan augmentar el comptador d'articles però sí el indicador Depth. --Jordicollcosta (discussió) 12:06, 12 nov 2008 (CET)
No et tallis mai de plantejar dubtes a la taverna que és on s'aclareixen i/o es resolen i ajuden a altres usuaris a clarificar el tema. Considero que fer les redireccions té més avantatges que inconvenients. Sobre els enllaços en vermell mira't també el comentari de fa uns dies d'en Gomà, que entenc i respecto els seus arguments i de altres usuaris com en Jolle que consideren les pàgines de desambiguació com esborranys d'articles o llistes de personatges (cas dels articles de gens romanes que estàs categoritzant i que en molts un enllaç intern apunta a una pàgina de desambiguació), però segons la política actual no ho veig correcte.--Jordicollcosta (discussió) 13:55, 12 nov 2008 (CET)
He exposat el tema a la taverna, naturalment si no ho veus correcte digues la teva. --Jordicollcosta (discussió) 15:09, 12 nov 2008 (CET)
En quan a obrir una presa de decisió sobre les redireccions he deixat un comentari a Ajuda Discussió:Redirecció. --Jordicollcosta (discussió) 19:56, 12 nov 2008 (CET)

Gens

Com a norma general jo crec que quan una branca crea una nova família s'hauria de mantenir separada ja que són coneguts pel nou nom (per exemple no m'imagino fussionar els Escipions i els Cornelis, tot i que tecnicament només en són una continuació); però tampoc descarto que aioxò pugui tenir excepcions en gens menors. En tot cas com ho fasis, per mi estarà be.--joc (discussió) 19:31, 12 nov 2008 (CET)

Imatge del mes

L'enllaç és a la secció "vegeu també". Els guanyadors són a Viquipèdia:Imatge del mes/2008, on també hi ha els enllaços a les votacions amb tots els nominats.--Pere prlpz (discussió) 12:05, 13 nov 2008 (CET)

Precisament, a la banda de dalt de Viquipèdia:Imatge del mes/2008 hi ha els enllaços a les votacions de cada mes. Si tu no ho has trobat possiblement vol dir que, com a mínim, els enllaços s'han d'explicar millor. Potser aniria bé posar {{Arxius numerals|2008|Viquipèdia:Imatge del mes/2008}} als "vegeu també" de Viquipèdia:Imatge del mes amb una explicació prou clara; espero que ningú trobi redundants aquests enllaços.--Pere prlpz (discussió) 13:18, 13 nov 2008 (CET)

Ep, no és que t'haja vandalitzat la plana personal, és que m'hi he ficat a la secció arbitrària de viquipedistes! --espencat (discussió) 14:13, 13 nov 2008 (CET)

de Viquillibres

Hola Bestiasonica,

Has escrit a l'Álvaro M, però aprofito que he vist el comentari per afegir-me a la discussió.

Pel que fa als enllaços entre projectes germans, cal col·locar una abreviatura anglesa a la ruta. Per exemple: b:usuari:bestiasonica et dirigeix a viquillibres. Per enllaçar amb la viquipèdia des d'allà, l'abreviatura és w:. Existeixen els equivalents per a tots els projectes, tot i que no els sé de memòria. Tot i això, a viquillibres hi ha una plantilla per agilitzar la visualització del nom sense w:, la plantilla {{w|nomdelapàgina|nomque'sveurà}}.

Referent a l'article Determinació de la freqüència respiratòria jo encara no la puc importar, però l'he exportat i la guardo al meu disc dur per si de cas s'esborra. Tot i això, espero que els administradors siguin ràpids.

Salut!--Loquetudigas (tot orelles!) 09:40, 14 nov 2008 (CET)

Sí, m'he presentat a viquillibres, però tot just ahir acabava el termini de votació. Ara avisaré als administradors, a veure com s'ha de fer la petició. Suposo que aviat estarà resolt.--Loquetudigas (tot orelles!) 20:25, 15 nov 2008 (CET)

Marcar per destruir

Quan marquis un article per destruir per vandalisme, recorda de mirar-ne l'historial, que de vegades abans del vandalisme hi havia alguna cosa aprofitable.--Pere prlpz (discussió) 23:51, 17 nov 2008 (CET)

Experiment de Griffith

Ah, si us ve de gust endavant, que jo d'aquestes coses no en sé gaire. Per si us és útil, m'estava mirant l'article transformació bacteriana, que veig que és bastant semblant i suposo que s'haurien d'enllaçar d'alguna manera, però no fusionar, perquè em sembla que transformació bacteriana correspondria a l'article en:Transformation_(genetics) de la versió anglesa --JFY (discussió) 00:25, 18 nov 2008 (CET)

Fusions

T'he deixat alguns comentaris, i d'altres ja te'ls havia deixat abans. Com que no sé si me'ls podré mirar tots, vols que passi per alguns en concret?--Pere prlpz (discussió) 01:13, 18 nov 2008 (CET)

en faré alguns que vegi clars, segueixo les vostres discussions --barcelona (discussió) 10:18, 19 nov 2008 (CET)

MOLC i MOLU propaganda?

Hola, jo vaig crear les entrades de la MOLC i de la MOLU. Crec que hi han de ser perquè són una llista canònica de literatura catalana i universal traduïda al català respectivament. La majoria de les edicions són referències bàsiques en qualsevol universitat i llurs edicions moltes vegades es consideren estàndards. Fixa't que no són col·leccions de best-sellers actuals: això sí que es podria considerar propaganda. De fet, molts dels títols que llisto estan descatalogats per l'editorial. També vull afegir que la llista d'aquests títols costa de trobar (pel fet que molts estan descatalogats), i que de vegades es necessiten com a referència. Ja em diràs alguna cosa, --Jss (discussió) 18:24, 20 nov 2008 (CET)

Nakharars

Hola noi. Nakharar vol dir senyor. Encara que tots els prínceps són en origen nakharars, no tots els nakharars poden ser considerats prínceps. En aquesta darrera categoria hi ha els que van governar sobre tota o part d'Armènia, o sobre d'altres nakharars--joc (discussió) 09:56, 22 nov 2008 (CET)

Llista morada

Hola, Bestiasonica:

Prl que fa a la llista morada podries posar que com Palafrugell no hi ha res, o algo semblant ja que estic creant una Viquipèdia sobre el meu municipi.

--Davidpar (discussió) 14:30, 22 nov 2008 (CET)

quinzena

crec que estem fent una bona feina, de moment queden 147 articles, enhorabona per la teva tasca de formigueta en diversos fronts. Perdona que m'hi fiqui però la MOLC i la MOLU crec que no necessiten referències, per la seva importància cultural--barcelona (discussió) 16:02, 22 nov 2008 (CET)

Experiment de Hershey i Chase

Ei, aquesta també la vols fer tu? --JFY (discussió) 20:38, 24 nov 2008 (CET)

Ah, no pateixis, ja la traduiré jo ;-) T'ho comentava per si hi tenies cap interès especial, però en principi suposo que no em plantejarà cap problema.
La transsetmanal és la traducció de la setmana, oi? (sóc una mica nou i encara no m'aclareixo gaire amb l'argot :p) Sí, normalment les faig jo... solen ser articles curtets i prou interessants, i ja m'agrada picotejar una mica d'aquí i d'allà.
Per cert, Déu n'hi do el canvi amb transformació bacteriana... ara té tota una altra cara. --JFY (discussió) 21:37, 24 nov 2008 (CET)
Ha, ha, ha! Molt bo això de la malaltia del viquipedista, de moment encara no m'afecta xD--JFY (discussió) 23:10, 24 nov 2008 (CET)

Maxenci

Hola noi. Vols dir que Maxenci està millor classificat a la A que a la M?. Que jo sapiga només es coneix per Maxenci, el seu nom de Marc Aureli es purament una referència complementaria, i crec que qualsevol el buscaria a la M. També he vist que classifiques alguns censors per la "c" (de censor) en lloc de pel seu nom com abans, i apareixen al final de la llista el que fa que siguin molt dificils de trobar. Amb tot això jo no estic gaire al corrent, i segurament està be, però a mi en sembla estrany. Si està be no en fasis ni cas. Salutacions --joc (discussió) 15:57, 26 nov 2008 (CET)

Sobre el meu nivell de català ho faig el millor que puc. No el vaig estudiar a l'escola i sempre vaig treballar a llocs on s'havia d'escriure obligatoriament en castellà (judicatura, notaria) fins que ja va ser massa tard per tirar enrera. Al començament quan veia alguns noms en català estava convençut de que eren errors, com els romans que em sonaven rarissims. Tinc més dos mil llibres a la biblioteca, tres quarts en castella, i la resta en francès i només uns quants en catala i anglès així que tampoc l'havia llegit mai. De mica en mica m'he acostumat pero encara li passo el corrector perquè se m'escapen faltes. En canvi sempre l'he parlat, el que facilita la tasca a l'hora d'escriure. Sobre ORDENA, jo crec que al menys amb els nom romans no es bon sistema agafar el segon nom perquè el representatiu és el darrer (nom propi> de gens> cognom de família> cognom propi o malnom). Es com classificar Joan Manel Serrat per "Manel Serrat, Joan". Ull, alguns "censors" estan classificats a Categoria:censors romans|censors romans, que suposo que deu ser un lapsus.--joc (discussió) 17:30, 26 nov 2008 (CET)

gens romanes

la majoria d'articles on la fusió és dubtosa encara parlen de les gens romanes, tenim l'article sobre el cognom, pàgines de desambiguació i després algunes que parteixen del personatge principal. La meva proposta és a) fer un article sobre Gens romanes, amb un llistat dels cognoms comuns, que actui com a índex; fusionar la informació de cada gens a aquell article; fer pàgines de desambiguació amb els personatges. Què en penses? --barcelona (discussió) 13:52, 27 nov 2008 (CET)

Pagaza

Li he fet quatre retocs i li he tret el cartell: Discussió:Joseba Pagazaurtundua Ruiz. Pau Cabot · Discussió 16:14, 27 nov 2008 (CET)

Bèstia, què fem?

Escolta, aquest reanomenament que has fet dels Banys Romans de Bath, a què treu cap? Abans deia Banys Romans (Bath) [també es podria haver dit Banys Romans de Bath, en realitat], perquè banys romans és un nom massa genèric (ara algú es pot pensar que es tracta d'un article sobre les termes, que eren els "banys romans"), i a més a més el "Romans" ha d'anar amb majúscula perquè és el nom propi d'aquest establiment termal. Es diu així (en anglès, evidentment) i no de cap altra manera. No és que l'edifici dels banys romans de Bath es digui Old Royal Baths o, posem per cas, sinó Roman Baths tal qual, per tant Banys Romans. Igual com els Banys Àrabs de Girona es diuen així (i poca cosa tenen a veure amb els àrabs), si bé en aquest cas de Bath sí que són originàriament romans. No sé si m'explico... fa l'ulletEnric 19:53, 27 nov 2008 (CET)

No us preocupeu, arreglat.--Lohen11 (discussió) 21:48, 27 nov 2008 (CET)
Si és que tot té solució en aquesta vida, hehehe. Per cert, ara que em rellegeixo la diatriba que t'he enviat veig que no m'he explicat gaire bé, perquè en el "pega recorta i colorea" m'ha quedat una mica confús al final. Bona nit! --Enric 02:02, 28 nov 2008 (CET)

Bienvenida

Hola Bestiasonica, muchas gracias por tu bienvenida. Lo siento, no hablo ni jota de catalán, lo entiendo pero no me aventuro a escribirlo. Intentaré contribuir en la medida de mis posibilidades, de momento bien pocas. Lo dicho, un piacere :). --Ketamino (discussió) 12:43, 29 nov 2008 (CET)

Igualmente, y buena mañana de sábado. :). --Ketamino (discussió) 13:02, 29 nov 2008 (CET)

Llengües nigerocongoleses

Estic totalment d'acord que l'article és molt millorable. Dissortadament, ara em trobo força embolicat en dos projectes nous, com ja hauràs vist (els municipis de Còrsega i els Parlamentaris dels Països catalans). Tot i així, intentaré aportar el meu granet de sorra per tal de millorar-lo.--Walden69 (discussió) 14:53, 29 nov 2008 (CET)

Cas CDEIB

Ola. que tal? Com vares escriure tu a la discussió d'aquest article, t'inform que he intentat millorar una mica la redacció, reduir text de la part de "diari", haguent abans copiat el text de tot aquest apartat, a un nou article al wikinoticies. No sé com hu veus. Segurament es podria millorar més, però bueno. Ja si algun dia, estic una mica més inspirat, ja mi tornare possar. De totes formes també falta possarlo al dia, però bé, a part d'això, q n'opines. enga gràcies.--Tomeu87 (discussió) 19:01, 29 nov 2008 (CET)

Termes romanes

Bona nit... La redirecció de "banys romans" a "termes romanes" és perfectament pertinent, ja que vol dir exactament el mateix: dels banys, els romans en deien termes. Pel que fa a les termes romanes dels Països Catalans, fer-ne una llista seria el mateix que fer una llista de tots els indrets on va haver-hi alguna colònia o vil·la suburbana, ja que qualsevol nucli urbà per petit que fos tenia termes, i moltes cases particulars també, incloent-hi les vil·les enmig del camp, que funcionaven si fa no fa com les masies d'avui dia. Ara bé, com he intentat explicar dins l'article, una cosa eren aquests banys i un altre els establiments balnearis entorn de fonts d'aigua calenta, com les termes de Caldes de Malavella o de Caldes de Montbui (i no tots els llocs que es diuen Caldes tenen termes romanes, però sí que tots tenen fonts termals). Vejam si creus que me n'he sortit bé. A reveure! --Enric 01:56, 30 nov 2008 (CET)

Fusions

Uns els he fusionat, i els demés he tret la plantilla segons el consens de Categoria Discussió:Articles per fusionar. --Jordicollcosta (discussió) 09:57, 1 des 2008 (CET)

Si ahir érem varis usuaris que estàvem fusionant, la quinzena ha sigut un èxit i el que més hi ha treballat has sigut tu.
En quan a la viquibola no en tinc ni idea, i del sitenotice tampoc. ara estic sol al xat, si entre en Pasqual, SMP, Vriullop o algú altre li comentaré. --Jordicollcosta (discussió) 10:18, 1 des 2008 (CET)
gràcies a tu per apadrinar la quinzena en general i agafar el meu relleu, així puc estar per altres coses! ara a per terrorisme --barcelona (discussió) 12:23, 1 des 2008 (CET)
hhhe doncs em sembla genial la funció autoassignada, jo també he dinamitzat usuaris en diferents períodes i sé que porta feina, però els resultats s'ho valen. És el genial d'aquest projecte, tothom fa el que vol, quan vol... i funciona, perquè com diu el Lohen, ens anem especialitzant sense que ningú ens ho hagi de dir. Bé, seguim treballant --barcelona (discussió) 13:00, 1 des 2008 (CET)

Foto del mes

Segurament no fa falta, ja que t'agraden tant les fotos, però açò és per a dir que pots votar a partir d'ara a Viquipèdia:Imatge del mes/2008/11. Una abraçada. --espencat (discussió) 20:40, 1 des 2008 (CET)

Proposta AdQ d'Arqueobacteri.

Crec que hauries de passar per Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Arqueobacteri per canviar el teu vot d'{aprovació} per un {votbo} o per un {votqualitat}.--Ssola (discussió) 16:06, 2 des 2008 (CET)

Set savis de Grècia

Primer de tot gràcies pel compliment.

Quant al que em comentes, parlem sempre del mateix Orfeu. És habitual que Orfeu sigui pres com a un personatge històric però remot (com Homer o Pitàgoras, reals però amb una àurea de llegenda) i no és estrany que aparegui a alguna de les llistes dels Set Savis, al costat de personatges 'reals' com Soló o el mateix Pitàgoras. --quirinus χρυσοχαίτας (discussió) 17:26, 3 des 2008 (CET)

Re:Recordatori

Gràcies, ja ho he corregit. Se'm devia haver passat hehehe--Guillem d'Occam (Digues, t'escolto) 16:11, 4 des 2008 (CET)

He aportat referancies noves a l'article, crec que aquest autor és important per ser dels pocs erudits en Evangelis apòcrifs, que ha escrit un llibre sobre el tema.--JoanKeops (discussió) 23:33, 8 des 2008 (CET)

ok

No sé ben bé què és això de la plantilla que dius. Merci de totes maneres. --Future (discussió) 16:14, 9 des 2008 (CET)

D'acord. No ho sabia. Merci. --Future (discussió) 18:36, 9 des 2008 (CET)
I tant que m'haestat útil. No t'amoïnis pels "rotllos" que són benvinguts. Vaig una mica perdut en algunes coses com amb la creació de categories, però avui per fi n'he creat la primera! Pel que fa a això de la plantilla no ho sabia, ara ja l'he posada. Merci per tot. --Future (discussió) 19:26, 9 des 2008 (CET)

Criteris de notabilitat (associacions)

Ho vaig començar traduint de d'altres wikis, però vaig passar a un altre tema sense acabar-ho. Si ho torneu a engegar ja hi col·laboraré.--Lohen11 (discussió) 19:53, 9 des 2008 (CET)


Pla Integral de Camp Clar

Hola, crec que ja he solucionat els problemes amb l'article http://ca.wikipedia.org/wiki/Pla_Integral_de_Camp_Clar Si encara hi veus coses diga'm-ho

gràcies


AlexJove (discussió) 00:19, 10 des 2008 (CET)alex

Gràcies per l'ajuda. La veritat és que pensava que havia fet bé els enllaços interns (vaig utilitzar el botó correcte però alguna cosa malament vaig fer). En quant al tema de la paraula Pla no acabo d'entendre a què et refereixes, Pla es refereix a pla d'actuació, si m'ho pots explicar millor t'ho agrairia. La categoria (barris de Tarragona) és la única que vaig trobar en la qual es podia posar l'article doncs vaig llegir que no es podia crear categoria fins que hi haguéssin més articles. Si es crea Camp Clar estic d'acord en què s'hauria de fusionar. Respecte a les aportacions de Xevi ja he fet cas a algunes.

--AlexJove (discussió) 13:37, 10 des 2008 (CET)AlexJove


Etiquetes d'usuari

Hola, sóc nou en aquest projecte i m'han sorgit un parell de dubtes: El primer tracta sobre els drets d'autor d'una imatge: com ho puc fer per posar-li d'on la he tret? (ex: www.imatges.com/imatge1)

Segon dubte: he començat un article, però en posar-li el títol l'he escrit malament, com ho puc fer per canviar-li el títol? (L'article s'anomena Mescla homogeni, i ha de passar a anomenar-se Mescla homogènia)

Gràcies, --Lluc Rul·lan 23:16, 10 des 2008 (CET)

resposta Quentin Kananakoa

Hola, bones... No sóc tímid. Encara no sabia que no havia parlat amb tú. Normalment faig cas al que m'aneu dient. Per exemple, he deixat de posar categories inexistents quan he vist que les borraveu. No ho entenc del tot, ja que encara que estic d'acord que en aquests moments no són útils, si que ho són en un futur proper, quan aquestes categories es crein, ja que d'aquesta manera ja hi seran incloses. No se si és millor posar poques o moltes categories, ja que si aquestes ajuden tant a trobar el concepte com contextualitzar-lo. Respecte a les categories, et voldria demanar si calen un mínim de 3 o 5 articles, ja que m'ha semblat veure les dues coses.

Respecte a lo de la neutralitat ho he posat perque ho posava la wiki anglesa .. (suposo pel fet de que no està massa clar qui és l'autèntic successor d'un regnat que ja no existeix). Com ho he de fer per indicar que és una traducció de la wiki anglesa (o francesa, portuguesa, italiana)???? no ho se fer. Fa poquíssim que estic per aki.el comentari anterior sense signar és fet per Pitxiquin (disc.contr.) 18:57, 15 des 2008 (CET)

resposta

Gràcies. Una pregunta. En el cas d'una traducció lliure (com la majoria que faig sobretot de l'anglès) també ho he de posar?? Més que res perque jo no sóc traductor.--Pitxiquin (discussió) 00:02, 16 des 2008 (CET)

resposta 2

Merci, així ho faré, encara que la traducció no sigui literal... Momés ho demanava perquè jo no tinc prou coneixements perque sigui considerat una traducció però si que és interessant que la gent pugui rastrejar d'on prové. Poc a poc aniré millorant. Hem sembla que ja m'ho havies dit, pero no ho havia entès... --Pitxiquin (discussió) 00:27, 16 des 2008 (CET)

pregunta sobre traduccions

Gràcies. Perdona'm per fer-me pesat, però es que sóc nou i vull fer la feina el màxim de bé possible. En el cas de que utilitzi com a base una pàgina wiki d'un altre idioma (o de varis) i la complementi i l'amplii, com ho he de fer?? Per exemple, hi ha vàries pàgines de les que havia traduït la base de la wiki francesa, però després les he ampliat buscant informació per internet o en llibres. Què cal fer llavors??

Re: Plantilla:Conques Internes de Catalunya

Jo també empro Firefox i la veig perfectament. Potser és que no t'he entès bé la pregunta. Digues-m'ho amb més detall, potser. Salutacions cordials. → ebrenc · 00:08, 16 des 2008 (CET)

Re:Notabilitat

Hola Bestiasonica,

Els idiomes no són el meu fort, i de francès ni n'he estudiat ni m'hi he preocupat mai. Però tens raó, s'entén molt bé. Gràcies per avisar-me, intentaré ser actiu en la discussió i, si aconsegueixo una mica més de temps, en la traducció.

D'entrada, comentar que en la traducció ja podríem ampliar el terme "escoltisme" al terme "educació en el lleure", donat que la nostra realitat és lleugerament diferent que la de les zones de parla francesa. Que et sembla?

--Loquetudigas (tot orelles!) 11:55, 17 des 2008 (CET)

Sigebert o Sigibert

Per catalanitzar els noms dels reis dels francs m'he basat en l'enciclopèdia catalana, que en aquest cas proposa Sigebert (veure). No he fet servir cap més font, i no tinc cap mena de coneixement profund en la matèria. Però suposo que per canviar-ho necessitariem trobar fonts alternatives de prestigi similar.--RR (Què n'has de dir?) 15:53, 17 des 2008 (CET)

He fet un petit estudi superficial i la meva conclusió és que potser valdria la pena reanomenar fer la desambigüació amb Sigebert i reanomenar Sigibert de Gembloux. Aquest última denominació torna resultats en una recerca de google (pocs, però per Sigibert només en surt un apart de la wiki).
Segurament l'explicació de que l'adaptació catalana més usual sigui Sigebert és que ens hagi arribat a través del francès. cosa d'altra banda ben normal tractant-se d'un nom de personatges francòfons.--RR (Què n'has de dir?) 16:48, 17 des 2008 (CET)

Plantilla GIBAF - Plantes medicinals

Sí, el curs 2007-2008 ja s'ha acabat com molt bé t'has donat compte i suposo que caldria treure totes les etiquetes. Com l'any anterior vam intentar animar als estudiants a que polissin la feina feta (d'aquí el manteniment de l'etiqueta), però sembla que no hem tingut massa èxit. Enguany, curs 2008-2009 tornarem a participar amb menys estudiants, però encara estem perfilant si faran espècies noves (més etiquetes) o es dedicaran només a millorar la qualitat de espècies medicinals ja existents. En qualsevol cas retoca tant com vulguis que les aportacions sempre són molt benvingudes. Salut! --pastilletes (discussió) 00:02, 18 des 2008 (CET)

Set meravelles

La referència es troba a la mateixa plantilla. De totes formes, ací tens: [7] --espencat (discussió) 15:46, 19 des 2008 (CET)

De res, el que no sé és si pensen tornar a votar-les en un futur. Si vols mirar unes meravelles valencianes, i de retruc articles que opine podran ser articles de qualitat, mira Portacoeli i Valldecrist. Els calen pulir una miqueta uns errors tipogràfics, i no tenen coordinades encara... --espencat (discussió) 16:05, 19 des 2008 (CET)

pàgines demanades

hmm he perdut el missatge? per si un cas, et contesto aquí. Jo he preguntat més d'un cop pel tema, es veu que no s'actualitzarà més `perquè consumeix molts recursos, és una decisió de Meta. En Pasqual, a insistència meva, està fent un llistat manual, de moment porta escanejats uns quants articles que trobes a Usuari:PasqualBot/log:Pàgines demanades/000 i les seves següents pàgines. M'ha promès que continuarà el llistat, que em sembla que només usem sovint el Jordicoll i jo :( Així que quedes oficialment convidat a la feina --barcelona (discussió) 19:15, 19 des 2008 (CET)

no és manual! un bot busca els enllaços i els posa en aquesta pàgina, només cal omplir-los de mica en mica i el robot ens anirà posant més feina, no pateixis --barcelona (discussió) 17:23, 20 des 2008 (CET)

Irrespetuoso

Hola, me parece que esta frase tuya en tu página de usuario:

  1. Usuari:MiguelAngel fotografo (aka MaFoSo) usuari altament inflamable.

Me parece de muy mal gusto, y además, NO SOY MaFoSo, en todo caso soy MAfoto en el chat. ¿Porqué inflamable, por demostrar todo lo que digo SIEMPRE con referencias? Amos hombre, por favor. Te ruego si no te importa omitir esa falta de respeto. Un saludo. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 16:34, 20 des 2008 (CET)

Ok, entonces discúlpame a mi. Solo una cosa, mis aportaciones en dichos artículos nunca han pretendido fomentar la subida de tono ni lo inflamable, eso en todo caso lo ha hecho el Xpo, que de momento no ha llegado en ningún momento al nivel de referencias que YO he aportado, de TODO tipo, cosa que sin embargo Xpo no hace nunca, solo añade suposiciones e inventos novedosos que no se pueden referenciar y eso no se permite en ninguna enciclopedia, que como sabrás requiere de tener siempre referencias e investigación secundaria. Reitero mis disculpas, un saludo. Miguel Ángel "fotógrafo" ( Dí lo que quiera, killo) 17:34, 20 des 2008 (CET)

Cinquena edició

T'escric aquest missatge per informar-te que ja s'ha començat la Cinquena edició del Viquiconcurs i demanar-te que hi participis igual que vas fer en la quarta. Si encara no saps quin article faràs almenys apunta el teu nom a la llista a veure si aconseguim que cada cop s'hi animi més gent! Moltes gràcies i fins aviat.--Aljullu {disc. - correu} 22:54, 20 des 2008 (CET)

Vigila'm la contribució a Maurici

Hola, molt bones. Un cop acabats els meus temes de Quintí (només hem manca ordenar la pàgina de desambiguació), tinc ganes de començar la meva contribució al tema que en sé més i que més m'apassiona, el Continent Africà. Encara tinc certes dificultats a l'hora d'editar artícles i no se si ho faig prou bé. Per això, a l'hora de tocar articles que poden ser més "sèrios" (considerant que sèrios ho són tots), com els d'Estats, m'agradarieu que repassessiu si ho faig bé.

Per exemple, per començar m'encantaria contribuïr amb les llengües als estats d'Àfrica. Per començar amb un país relativament petit, ho he fet amb el de Marici.. He utilitzat la pàgina web de sial.org, que crec que és la principal pàgina web de lingüística del món. Crec que ho he indicat prou amb la referència (que és amb el que tinc més problemes). Ho he fet bé? ÉS correcte?? . Faltaria que indiqués la referència a cada llengua o és suficient que ho posi al principi??

Ah, per acabar, quins són els col·laboradors que es dediquen a la lingüística?? Més que res per posar el nom de la llengua. És difícil anomenar bé una llengua, i més en català, ja que moltes llengües no tenen l'adaptació en català. M'he d'orientar amb la traducció de l'anglès o del castellà? o utilitzar el nom donat pel SIAL, que és el principal organisme de lingüística del món? . Moltes gràcies. --Pitxiquin (discussió) 02:54, 22 des 2008 (CET)

Mira'm també Sao Tomé i Príncipe. Merci --Pitxiquin (discussió) 03:48, 22 des 2008 (CET)
i el tema de les referències és correcte o és insuficient i he de posar la referència a cada dada? N'hi ha prou que ho posi al principi de la informació? Ah. La majoria dels noms de llengua no surten al termcat. Merci --Pitxiquin (discussió) 11:56, 22 des 2008 (CET)

Criteris de notabilitat (associacions)

Per la teva resposta al meu ultim comentari veig que haig de cuidar més el meu redactat (tal i com demano a d'altres...). No volia dir que s'haguessin de tocar els criteris dels Esportistes individuals, ja hem sembla bé com estan. Hem referia a que si un club es amateur el més segur es que tingui un àmbit més local, sobretot si parlem d'esports massius com el futbol o el basquet que n'hi ha un niu, i moltes lligues que d'altres esports que no mereixen l'atenció de publicacions "massives" (ara hem passen pel cap els 5 clubs de petanca que hi ha a Molins de Rei i que considero difícil que tinguin 2 articles d'aquest tipus,..., tot i que tenen molta tradició i, de memòria, estan referenciats en diferents llibres sobre el poble...) el dubte el plantejo en aquests casos, Organitzacions amb arrels locals, que son o han estat part de la cultura del poble i que moltes tenen un rerefons important: ara et poso un altre exemple de Molins de Rei (que no es noti d'on soc...) la Fundació Miquel Carbonell que a nivell local últimament ha gestionat varies exposicions de cultura (sobre el mateix pintor, Miquel Madorell, .., la ultima d'aquests nois del maquillatge del laberinto del fauno) i que només les he vist reflectides a publicacions comarcals (a molt estirar), no val la pena que aparegui a la wiki?... --Marc (Mani'm?) 19:03, 22 des 2008 (CET)
PD: Encara que quan signi surti MArc el meu usuari es MAFOSO , si us plau mireu de no confondre'm amb en MaFoto que encara hem cauran "Palos" no buscats...hahaha (Sr.Miguel Angel Ruego tenga este comentario como es: jocoso y sin animo de ofender)--Marc (Mani'm?) 19:03, 22 des 2008 (CET)

No si ja deia jo...Quin ensurt al llegir la pagina de discussió, encara porto les lleganyes i hem surt la "parrafada" de la D ... Ah i no m'inflamo faig conya... Bon Nadal --Marc (Mani'm?) 08:17, 23 des 2008 (CET)
M'he tret les lleganyes, el comentari a la meva pagina de discussió ha provocat un "encuentro en la tercera fase" Viquipedista ... hem sortia entre mig del teu comentari l'article de la lletra D i quan editava la pagina no apareixia ... Al final traient la plantilla de la carota ha desaparegut... curiós, no?... a Banda: m'he rellegit la traducció dels criteris de notabilitat (10 n'hi do) trobo a faltar un apartat per Associacions Culturals, ... si el Cap hem deixa hi faré una volta i deixaré comentari i proposta a la discussió durant avui ... --Marc (Mani'm?) 09:59, 23 des 2008 (CET)

Traduccions

En principi, són plantilles funcionals que necessiten de traducció de la documentació. Per tant no s'han d'esborrar. A més són plantilles usades, com pots comprovar clicant a l'enllaç "Què hi enllaça" del marge esquerre. Pau Cabot · Discussió 13:15, 23 des 2008 (CET)

Jaume I

Salutacions. T'escric perquè he proposat l'article Jaume el Conqueridor a que s'avalui per una posterior distinció de AdQ o al manco Article Bo. Passat per Avaluació Jaume I i digués la teva per favor. Gràcies. --Tomeu87 (discussió) 21:49, 23 des 2008 (CET)

Acab de veure q el tenies a la teva llista daurada. Perdò si m'he adelantat Neguit. --Tomeu87 (discussió) 22:01, 23 des 2008 (CET)

Viquitrobada 2009

Com a membre del comitè organitzador de la viquitrobada 2009 m'agradaria que miressis aquesta pàgina: Primer congrés viquipedista. Es tracta de donar més volada a la trobada i convertir-la en un congrés, així pot acollir-se als ajut per organització de congressos i rebre ajut per pagar les despeses dels ponents. Mira-la, canvia el que vulguis. Hauríem de decidir si obrim una pàgina nova o la fusionem amb la pàgina de la viquitrobada 2009 (per exemple 3era trobada i 1er congres viquipedista). Voldria penjar-la aviat i anunciar-ho a la taverna i als assistents a les anteriors viquitrobades. Convindria que qui pugui presentar ponències ho anuncii aviat i també aniria bé tenir membres del comitè científic. Al gener s'obrirà la convocatòria d'ajuts per a congressos i només es poden pagar les despeses de viatge dels ponents, les dels assistents que no siguin ponents les haurem de finançar per altres vies.--Gomà (discussió) 22:47, 23 des 2008 (CET)

Puck

Salutacions. T'escrir per donar-te les gràcies, però també tinc un dubte: Com puc fer les cuadrícules d'informació, per posar les característiques d'allò sobre el que estic escribint? Cordialment, Ramon27

Grazie

Grazie mille! Ciao! it:Utente:Dispe --Dispe (discussió) 23:20, 27 des 2008 (CET)

Taules

Gràcies per preocupar-te per mi, però ja sé que és, em referia a les taules, però no coneixia els còdigs adequats. Salutacionsel comentari anterior sense signar és fet per Ramon27 (disc.contr.) 23:56, 27 des 2008 (CET)

Llengües africanes

Hola, tinc un problema. Com ja deus haver vist, he començat a categoritzar i a fer els articles sobre les llengües africanes. Sé que faig temes una mica "extranys" però aquestes es mereixen tant l'existència (i per tant el ser a la viquipèdia, com les nostrades com el català,... . Per tant, davant la petició d'un membre de la viqui, hem vaig animar a contribuir sobre Àfrica, que és el que realment m'apassiona. Vaig començar amb les llengües ja que tenia coneixement del recurs que ens dóna el SIL a través d'internet (i jo sóc de comarques interior i no tinc a disposició bones biblioteques. Així, com vas veure, vaig tenir problemes ja al principi a l'hora d'anomenar les diferentes llengües. Vaig acabar amb la conclusó d'utilitzar la terminologia del SIL, cosa que m'ha portat a un gratificant debat a través de l'article Koongo (llengua). T'agraïria molt que et miressis la pàgina de discussió de l'esmentat article per a veure quina podria ser la millor solució. Enviaré aquest mateix missatge al Pau Cabot i a algun administrador que hem sembla que enten en temes de lingüística per a mirar de solucionar el tema abans no crei molts altres artícles. Merci. Perdoneu les molèsties. --Pitxiquin (discussió) 02:06, 28 des 2008 (CET)

quinzena de qualitat

crec que la propera sí que hauria de ser la de qualitat, sembla que hi havia consens per mantenir-la --barcelona (discussió) 13:02, 28 des 2008 (CET)

ok tu manes, fem-ho per votacions doncs. Tenim molta feina per fer, no importa l'ordre --barcelona (discussió) 13:11, 28 des 2008 (CET)
el "tu manes" era una expressió ;) , he deixat un parell de missatges per animar al vot, espera per actualitzar un dia o així, ok? D'escoltes no hi entenc, he estat a sobre dels esborraments i prou. I és difícil establir un criteri per associacions tan locals... --barcelona (discussió) 13:31, 28 des 2008 (CET)
Jo crec que hauriem de començar ja amb la quinzena de la qualitat que sempre ha estat a l'última quinzena de l'any o a la primera, així que crec que hauria de començar ja. Sobretot ara que hem arribat a la fita dels 150.000 (després d'un spring final ahir per la nit!)--KRLS , 13:39, 28 des 2008 (CET)

Llunes de Neptú

Hola! torno a ser jo. Aquesta vegada et volia demanar una bestiesa, perdona'm, si sóc molèstia, m'agrada ser perfeccionista. A la categoria de satèl·lits de Neptú, a la lluna Galatea, hi ha unes llistes de ls llunes de Neptú. El problema està en que en falten quatre a la llista, i el codi que posa és:{Neptú}. Voldria saber com puc canviar-ho i posar les quatre restants, per si en el futur em trobo en una situació similar. Perdó per les molèsties.el comentari anterior sense signar és fet per Ramon27 (disc.contr.) 02:56, 29 des 2008 (CET)

Si encara no has llegit aquest missatge, millor , perquè ja ho he pogut perfeccionar. Em passa sempre, demano ajuda, i sense que em diguin res, al cap de 24 hores ja ho he esbrinat. Perdó per les molèsties --Ramon27 (discussió) 00:41, 30 des 2008 (CET)

Dubtes

Que opines de l'article Saló de Sant Joan? Jo veig clar que s'hauria de redireccionar a Passeig Lluís Companys, però l'article encara no existeix i seria un article orfe.--KRLS , 10:32, 29 des 2008 (CET)

Jo crec que en un cert sentit si que és una via notable per tenir un article, a més a més, amb l'afegit de l'exposició o l'arc del triomf ho és més. Tanmateix, no tenim aquell article i no podem fer la redirecció. En aquest moment, Saló de Sant Joan és simplement una pàgina orfe amb carències molt important. Podem proposar el seu esborrat a la fi que algú s'animi a crear Passeig Lluís Companys.--KRLS , 11:00, 29 des 2008 (CET)
Vas demanar referències a La Polla Records, encara que jo no trobo que en faci falta. M'agradaria que posis {{Citació necessària}} que jo ja les ompliré si escau.--KRLS , 19:18, 29 des 2008 (CET)

La corranda d'Olesa

Hola Bestiasonica.El que existeix a l'Agrupament d'Esbarts és la partitura de direcció, les particel.les per cobla i la descripció gràfica de la coreografia. De moment encara no hi ha una clasificació de balls catalans "oficial" com a tal.Fa força temps que hi estem treballant( també estic posat a l'Agrupament d'Esbarts Dansaires), però és una feina molt feixuga i lenta.

Insisteixo que vaig fer una descripció de La Corranda d'Olesa perquè la vaig veure a viquipèdia en un llistat de balls catalans, sense cap explicació.

Lamentablement i de moment no existeix cap prova sobre la seva història. Naturament podeu fer el que cregueu més convenient,però continuo creient que és un error esborrar aquesta entrada.Això si, en tot cas us heu de refiar (sempre de moment) de la meva paraula.

Un cas similar passa amb La Moixiganga d'Olesa,un ball que vaig recuperar jo mateix i al qual vaig haver de fer varies modificacions sempre d'acord amb la representació de "La Passió d'Olesa" Aquesta representació de ball, també la va posar algú a viquipèdia i hi vaig afegir informació que hi faltava.Que jo sàpiga tampoc no s'ha pogut comprovar la història que s'explica.

Amb aquest problema us hi trobareu amb molts balls de coreògrafs tan rellevants com Albert Sans,de Rubí o els mítics del Verdaguer com en Salvador Mel.lo o en Manuel Cubeles.I d'altres com en Joaquim Navarro o el mateix Leo Quintana,per posar uns quants exemples. Bé ja acabo el "rotllo".Només dir-vos que encara que aquets articles no segueixin les normatives de verificabilitat de viquipèdia considero un error esborrar-los.Salutacions a tots.el comentari anterior sense signar és fet per Muscat (disc.contr.) 23:01, 29 des 2008 (CET)

Be , veig que heu esborrat la informació sobre la Corranda d'Olesa. No sé si algú de vosaltres està posat en el mon de la dansa catalana documentada, però us puc assegurar que és molt complicat, en infinitat de balls, buscar fonts fiables.La majoria de reculls i recuperacions de balls tradicionals,per no dir tots, els hem fet, i continuem fent, gent dels esbarts amb una ajuda nul.la dels estaments oficials ( biblioteques,serveis tècnics,administració,etc.) Això sense tenir en compte que els balls de recent creació,com és el cas,no tenen cap registre oficial enlloc,però existeixen i es ballen.No sé si hem d'esperar que algún escriptor "notable"--Muscat (discussió) 22:08, 1 gen 2009 (CET) ( quin? i qui decideix si és notable? ) expliqui la història d'aquests balls. De tota manera no us penseu pas que m'ho he agafat com una qüestió personal.Entenc el funcionament de la viquipèdia encara que no comparteixi alguns dels seus aspectes. I a més ja us avanço que continuaré col.laborant,en la mesura que em sigui possible, en tot el que pugui aportar informació.(Procuraré afergir-hi fonts "notables").Bon any a tothom.