Viquipèdia:La taverna/Arxius/2006/Maig

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tauler de maig

A les novetats de la Taverna es publiquen novetats i anuncis de projectes, plantilles i d'altres temes d'interès, tant de funcionament intern com d'activitat externa. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de novetats i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Ja podem tenir el primer article de qualitat

L'article Antic Nòrdic ja pot ser considerat de qualitat. A les votacions ja hi ha 10 persones i només una objecció, que a més és a les imatges (paràmetre que no és té en compte), ho podeu veure a la pàgina de la proposta. Jo com que no sé com va això de fer-lo article de qualitat, i posar-li l'estrella aquella ho deixo a les mans d'algú, només escric aquí per avisar d'aquest aconteixement. Com a curiositat que a la Wikipedia anglesa ja tenien l'estrella al nostre interwiki abans d'arribar ni els 10 vots... Crec que també pot ser ara el moment de plantejar-se si calen 10 vots perquè un article sigui considerat de qualitat.--Aljullu (discussió) 16:57, 2 mai 2006 (UTC)

és un tema que cal revisar: sembla una iniciativa una mica abandonada, com la pobre contribució de la quinzena. A mi 10 vots em sembla bé. El problema amb les dues inicitaives és que van amb plantilles massa complicades perquè qualsevol les toqui, jo per això sovint no actualitzo. --barcelona 17:26, 2 mai 2006 (UTC)
Doncs a mi no m'agrada aquest sistema de votacio d'anar marcant apartats. Es ideal pq la gent hi doni una ullada rapida, aprovi l'article si te bona pinta, i endavant. Crec que seria molt mes interessant que se centres en una discussio de l'article, i sobretot que es pogues saber si hi ha gent experta en la materia que se l'hagi mirat i que pugui dir si realment es de qualitat o si es pot millorar. Clar que aixo es molt mes lent i sera dificil de tenir molts articles de qualitat, pero crec que val mes aixi que no un sistema que atorgui "estrelletes" amb un grapat de vots, pq llavors no voldran dir res. Xevi 18:11, 2 mai 2006 (UTC)

Xevi, em sembla molt bé la teva idea, encara que sigui més lent. Podem canviar-ho ara que encara no estan posades les estrelletes. I actualitzeu la contribució, si us plau--barcelona 20:43, 3 mai 2006 (UTC)

Viquipèdia:Introducció

Un usuari nou "Blaquerna" ha reanomenat Viquipèdia:Introducció mogut a Joc Internacional Algú sap com es desfà, això? rf 07:17, 4 mai 2006 (UTC)

Ja ho vaig veure a nit. Si ho volem fer bé, ha d'esborrar la primera pàgina un administrador per reanomenar la segon amb el nom de la primera. Per les seues contribucions pareixia algú fent proves. –Pasqual · bústia 07:20, 4 mai 2006 (UTC)

Ja es poden crear arbres geneològics!

He acabat de fer els templates per a arbres geneològics, i intentaré posar, avui un article d'ajuda perquè tothom els pugui fer.

Teniu un exemple de com queda a Lord Voldemort.--Aljullu (discussió) 07:35, 6 mai 2006 (UTC)

Ja tenim dos articles de qualitat

Hola :-) Finalment, després de força temps de ser proposats, ja tenim dos articles de qualitat; Antic nòrdic i Ball de diables. Ho coneixereu, perquè porten una estrella a la part superior dreta de l'article. Encara queden però moltes propostes amb pocs vots a Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article#Propostes, a veure si ara s'animen les votacions i les propostes i aviat podem tenir-ne alguns més :-) --Joanjoc (discussió) 11:10, 7 mai 2006 (UTC)

No trobe bé que s'haja posat l'article Ball de diables com a article de qualitat quan té moltes objeccions i amb fonaments i aquestes no s'han arreglat. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 16:51, 10 mai 2006 (UTC)

Ja en tenim el tercer article de qualitat ...

... amb Muixeranga. Vos passe ací com s'han comptat els vots perquè ens siga d'exemple pràctic, seguint allò establert a Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article:

  1. Hi han 10 viquipedistes participants, que és el mínim de quòrum.
  2. Totes les opcions tenen un nombre de vots a favor que supera la meitat més un del nombre de vots en contra: llengua 10/0, completesa 7/3, enteniment 9/1, concreció 9/1, neutralitat 9/1, estabilitat 9/1, estil 8/2, imatges 9/1, llargària 7/2.
  3. El nombre en total de vots a favor supera en proporció d'1 a 4 al nombre en total de vots en contra: 10/0 + 7/3 + 9/1 + 9/1 + 9/1 + 9/1 + 8/2 + 9/1 + 7/2 = 77/12 = 6'42 a favor per cadascun en contra.

Resultat, l'article es pot considerar com de qualitat. --Joanot Martorell 20:25, 19 mai 2006 (UTC)

La Generalitat de Catalunya modifica un article!

Companys,

Una IP anònima ha modificat avui a les 9 l'article de Joaquim Nadal i Farreras, conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, com ja sabeu. Ha fet canvis, principalment, per suprimir els paràgrafs crítics de la seva gestió (sempre cal avaluar els pros i els contres de la gestió d'algú, oi?) i hi ha posat paràgrafs pamfletaris, amb alguns afegitons que arribo a considerar de mal gust i tot (substituir "govern tripartit" per "govern catalanista i d'esquerres"...). En fer el seguiment de la IP he vist que era de la Generalitat de Catalunya! Pensava quel'administració/governants s'havien de dedicar a d'altres coses... Feu-hi una ullada a Discussió:Joaquim_Nadal_i_Farreras!

Vilallonga 14:43, 10 mai 2006 (UTC)

Amb quina plana has fet el whois de la IP?? PEr cert, un cas molt semblant als EUA va acabar en una comissió d'investigació al congrés.--SMP (missatges) 14:47, 10 mai 2006 (UTC)
RIPE Vilallonga 14:58, 10 mai 2006 (UTC)

Polèmiques a Commons amb Category:País Valencià

Hola! Aquest missatge va dirigit per a quins contribuïxen sovint a commons:. Voreu, abans hi havia un usuari, un tal Silvestre (de València, suposadament), que feia una guerra d'edicions canviant "País Valencià" a "Comunidad Valenciana", i canviant els topònims en valencià als topònims en castellà a Commons. Després d'una llarga absència, ara aquest s'ha aliat amb un tal Rodriguillo (d'Alacant, suposadament), que pretenen obrir polèmica una altra vegada per a donar la sensació que estic jo sol en contra de tots. La discussió ha començat en commons:Category talk:País Valencià, per si esteu interessats en seguir la conversa i, si ho creieu convenient, aportar-hi alguna intervenció vostra. Salutacions. --Joanot Martorell 07:53, 11 mai 2006 (UTC)

Viquinotícies

Ja tenim tots els articles de les Viquinotícies, crec que quan vulgueu ja es pot comçar, es estat mirant però veig que s'ha d'enviar un missatge a la fundació Wikimedia, i no sé com fer-ho. Escric aquest missatge per veure si algú que en sap pot enviar-els-hi un missatge i per fi tenir les Viquinotícies. http://meta.wikimedia.org/wiki/New_language_pre-launch --Aljullu (discussió) 13:45, 17 mai 2006 (UTC)

Intentaré ajudar-vos-hi. --Joanot Martorell 15:01, 17 mai 2006 (UTC)
A vore, una sèrie de coses abans de demanar formalment la creació de Viquinotícies al mailing de wiki-foundation ... El nom del "Wikinews" en català serà "Viquinotícies" no? En això hi ha unanimitat? Ho dic perquè estiguem segurs de que siga un nom correcte. --Joanot Martorell 15:08, 17 mai 2006 (UTC)
No crec que hi haja cap inconvenient, seguix la mateixa estructura que la resta de noms. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 15:15, 17 mai 2006 (UTC)
Per mi va bé. Llull · (vostè dirà) 15:15, 17 mai 2006 (UTC)
Per cert, que caldrà fer un logo personalitzat per al Viquinotícies, ara que hi caig... Aleshores ja tenim dues coses per demanar-ho en un mateix correl. --Joanot Martorell 15:16, 17 mai 2006 (UTC)
El tema de logo ja es pot debatre un cop tinguem ja les Viquinotícies no? Sino ara estarem retrassant el projecte. A mi Viquinotícies em sembla perfecte!--Aljullu (discussió) 18:24, 17 mai 2006 (UTC)
No, no caldria fer un debat per al logo, perquè serà el mateix, només que s'ha de canviar el text de "Viquinotícies" pel de "Wikinotícies". Això ho puc fer jo hui mateix, i ho pujarè al Commons. Una volta fet això, com que per aclamació està clar que el nom serà eixe, doncs enviare un correl a la llista de foundation. --Joanot Martorell 07:12, 18 mai 2006 (UTC)
Un altre vot a favor del nom Viquinotícies :-) --Joanjoc (discussió) 21:58, 17 mai 2006 (UTC)
Ja he fet els logos, els tenim a Imatge:Wikinews-logo-ca-small.png, i Imatge:Wikinews-logo-ca.png. He girat un poc el mapa perquè la línia vertical coincidira amb el meridian de greenwich. Què vos sembla?. --Joanot Martorell 20:53, 18 mai 2006 (UTC)
Per a mi em sembla perfecte. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:08, 19 mai 2006 (UTC)
Ja hi he cursat el requeriment per a engegar el Viquinotícies. L'anglés no el tinc gaire fort, però crec que he fet el que he pogut. Podeu llegir el missatge a l'arxiu de la llista de correu de foundation-l: http://mail.wikimedia.org/pipermail/foundation-l/2006-May/007125.html . Ara toca esperar que ens hi atenguen, supose. --Joanot Martorell 20:20, 21 mai 2006 (UTC)

Per cert, que per a eixa mena de temes d'altres projectes en català, seguisc pensant que caldria obrir un espai per als viquimedians catalanoparlants a meta:. --Joanot Martorell 07:15, 18 mai 2006 (UTC)

I com es fa això?--SMP (missatges) 08:16, 18 mai 2006 (UTC)
En http://meta.wikimedia.org. Supose que per començar hauriem d'actualitzar la portada de meta en català (meta:Ca/Portada) respecte de la versió en anglés (meta:Main_Page), i desprès podriem crear-hi una pàgina que es diguera quelcom aixina com meta:Meta:La taverna o amb un altre nom, però a l'estil de la Taverna d'ací. --Joanot Martorell 08:59, 18 mai 2006 (UTC)
PD: He obert un tema sobre aquest afer a meta:Meta_talk:Community. --Joanot Martorell 09:19, 18 mai 2006 (UTC)

Caldria, abans de posar més projectes en marxa, donar més impuls als que ja tenim. Col·laboro a vegades al viccionari però està molt buit. Repartim massa els nostres esforços (també val per a coses de la viquipèdia)--barcelona 16:58, 19 mai 2006 (UTC)

Ja ho tenim!

Doncs això, que ja tenim el Viquinotícies :D http://ca.wikinews.org Quina emoció, oh oh oh. --Joanot Martorell

Política per a esborrar articles

He iniciat una proposta, que està oberta a debat, per a tenir una política sobre els articles a esborrar. Tots els que hi estiguin interesats hi poden participar a Viquipèdia:Presa de decisions/2006/Política per a esborrar articles. --VRiullop (parlem-ne) 17:11, 24 mai 2006 (UTC)

Categories de ciutat per a persones

Hola. He vist en la viquipèdia anglesa que es creen categories per expressar les persones vinculades a una ciutat. Així, la categoria "Newarkers", gent que té que veure amb Newark. Crec que es podria fer una cosa semblant aquí, com posar "Terrassencs" -i jo no en sóc, ep!-. Problema: mentre no tenim prou gent per fer la subcategoria, haurien d'anar a la categoria de la ciutat, si ja existeix? En aquest cas, "Francesc Ferrer i Gironès", per exemple, aniria a la categoria "Girona" mentre no existís la subcategoria "Gironins"? Jordi Roqué 16:08, 26 mai 2006 (UTC)

FC Barcelona

Hola. Us informo que l'article Futbol Club Barcelona ha estat proposat a "article destacat" a la wikipedia en espanyol. Si esteu enregistrats i heu fet més de 50 edicions a aquella wiki, podeu votar. Les votacions acaben l'1 de juny. --81.184.16.82 18:20, 28 mai 2006 (UTC)

Tertúlia de maig

A la secció de les polítiques de la Taverna hi tenen lloc converses sobre polítiques de la Viquipèdia, normes que ja existeixen, o d'aplicació de llurs criteris. Actualment es mostren les converses del mes de juny, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de les polítiques per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


No a la propaganda institucional

  • Jo no estic d'acord amb fer-los gratuïtament aquesta gran campanya publicitària a la Generalitat de Catalunya, doncs en tot cas que es crein el seu propi article (Fesinternet) per a parlar de sí mateixos. --Libero 09:09, 2 mai 2006 (UTC)
  • Per fi s'ha acabat l'esponsorització aquesta. Començo a pensar que hi ha algú que controla la Wikipedia catalana de forma interessada i sense donar la cara. --Libero 11:51, 18 mai 2006 (UTC)

Categoria provisional

Estic cansat de veure com es creen moltes categories que incompleixen el llibre d'estil. Normalment o tenen menys de 5 articles, o la categoria superior en té menys de 15, o totes dues coses alhora. He creat una plantilla d'avís {{categoria provisional}} per aquests casos. Aixó vol dir que passat un temps prudencial s'haurien de recategoritzar aquests casos. He posat una prova a categoria:Denominacions d'origen. Si hi consens sobre el tema segur que trobo moltes categories a millorar. VRiullop (parlem-ne) 19:33, 29 abr 2006 (UTC)

estic totalment d'acord, s'hauria de posar ordre a moltes categories (he tocat alguna cosa, però hi ha massa), a més estaria bé recuperar l'arbre de categories des del portal viquipedista per ajudar els usuaris.
Recupero discussió de l'arxiu d'abril. Si no hi ha consens ho abandono i no em liaré a posar avisos per desfer categories que la gent ha creat de bona fe. --VRiullop (parlem-ne) 16:24, 2 mai 2006 (UTC)

no, no ho deixis estar (sóc la d'abans, m'havia oblidat de signar). Hem de posar ordre en les categories i no crear-ne massa, o distreuen el possible lector--barcelona 17:29, 2 mai 2006 (UTC)

Jo crec que el llibre d'estil en aquest cas caldria agafar-lo mes com a guia que no com un dogma. P.ex. hi ha categories com la de Categoria:Burundi o Categoria:Lesotho que tenen molt pocs articles (o fins i tot nomes 1!) pero que em sembla que cal mantenir pq son divisions molt logiques, ja s'emplenaran, i no ajudaria gaire tenir uns paisos amb categories i altres no. Altra cosa seria crear categories com "esquiadors del Camerun" si mai n'hi ha un pq es improbable que s'emplenin en un temps raonable. Crec que cal una mica de sentit comu, i pensar que aixo de les categories es molt dinamic. Xevi 18:00, 2 mai 2006 (UTC)

20minutos

L'altre dia vaig enviar un correu al diari 20minutos demanant si podia fer servir el seu contingut per la viquipèdia, i la seva resposta ha estat positiva:

estamos encantados de que uses nuestro contenido bajo licencia Creatie Commons y conforme a la misma.

S'ha de posar d'alguna manera en concret o com qualsevol altre text? --Yuanga 14:32, 5 mai 2006 (UTC)

Jo diria que pots fer l'article com qualsevol altre, però potser que algun admininstrador ho confirmi.--Felato 21:34, 9 mai 2006 (UTC)
És que parlen de la llicència CC com a una cosa genèrica, i n'hi ha de diversos tipus. N'hi ha que són incompatibles amb la Viquipèdia per ser massa poc lliures, ja que no permeten fer-ne un ús comercial. Llull · (vostè dirà) 21:39, 9 mai 2006 (UTC)
Aquest és el tipus de llicència per la seva web: Llicència CC 20minutos.es
Crec que no és compatible per què t'obliga a fer servir la mateixa llicència i aquí n'hi ha una altra. Llull · (vostè dirà) 22:49, 9 mai 2006 (UTC)
En resum, que no podem fer servir els continguts d'aquest diari que presumeix de ser el primer en cedir els seus continguts de forma lliure, oi? --Yuanga 11:01, 10 mai 2006 (UTC)
Però bé que a commons, on són molt restrictius amb les llicències, hi ha imatges amb CC-BY-SA, no? (p. ex. Image:Campus Party.jpg).--SMP (missatges) 13:01, 10 mai 2006 (UTC)
Jo, el cert, és que no hi entenc gens en tot el referent a la legalitat, però a Commons, la llicència la posa la persona, que la carrega, no pas el lloc web. La condició és que la llicència sigui lliure (la GNU, la CC...) menys les referents a Wikimedia, que poden tenir copyright. Si jo pujo una imatge dient que és de "domini públic", entenc que aquesta és la llicència per defecte, i que per tant pel fet de pujar-la no es passa a qualsevol altra llicència més restrictiva (com de fet seria qualsevol altra llicència). En canvi, aquí, totes tenen la mateixa llicència de sèrie, no la pot especificar el viquipedista. Crec que els trets van per aquí. Llull · (vostè dirà) 16:43, 10 mai 2006 (UTC)
El que em referia és que la llicència aquesta del diari (CC-BY-SA) està permesa a commons, ja que moltes imatges la tenen.--SMP (missatges) 16:08, 13 mai 2006 (UTC)
D'acord, llavors per exemple, podria afegir-ne una foto a l'article d'El Koala d'aquest diari, oi?
Si està subjecte a les condicions de http://www.20minutos.es/licencia_20_minutos la pots carregar a commons amb llicència cc-by-sa-es-2.1

Eliminació d'articles

Un dubte, un ususari anònim pot iniciar un debat de element_a_eliminar (template:fora)?
Un usuari anònim pot participar en les votacions, jo crec que no?
Entenc que han de ser usuaris que col·laborin habitualment i identificats.--Felato 08:29, 12 mai 2006 (UTC)

Es que de fet encara no s'ha decidit com s'ha de fer aquest procediment. Jo crec que hauríem de començar a prendre seriosament el prendre decisions d'aquest tipus que regulin el funcionament intern de la viquipèdia.--SMP (missatges) 15:25, 12 mai 2006 (UTC)

Peter Sloterdijk

Sisplau, mireu-vos Discussió:Peter Sloterdijk, a veure que en fem (sobretpt l'autor anonim del text original!) Xevi 20:52, 14 mai 2006 (UTC)

DIEC o Diccionari de l'Enciclopèdia?

Acabo de veure que tenim tots els articles sobre poliedres regulars amb les formes esdrújoles, les quals no són accpetades pel DIEC i en canvi sí que ho són pel Diccionari de l'Enciclopèdia (vejeu Discussió:Octàedre). No seria més lògic aleshores usar preferentment la forma plana i que l'esdrújula redireccioni a la plana? Quin criteri segueix la viquipèdia en casos de diferències entre diccionaris?--Xtv (que dius que què?) 11:58, 21 mai 2006 (UTC)

El DIEC accepta les dues formes, planes i esdrújules. No sé perquè la viquipèdia va preferir l'ús de les segones, però està present a tants llocs que ja no ho canviaria.--SMP (missatges) 12:03, 21 mai 2006 (UTC)
Perdó, no havia mirat la definició, només havia mirat si existia l'entrada o no. Així doncs ja em sembla bé tal com està, però en el cas que no fos així, quina prioritat donem?--Xtv (que dius que què?) 12:06, 21 mai 2006 (UTC)
Mirant al termcat també posa només la forma plana. Jo crec que s'hauria de posar com a principal la forma plana (és la més acceptada i està en tots els diccionaris en contra de l'esdrúixola) i de redirecció l'esdrúixola nomenant aquesta forma a la plana principal. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 12:13, 21 mai 2006 (UTC)
En quant a prioritats, el DIEC és el normatiu.--VRiullop (parlem-ne) 19:36, 21 mai 2006 (UTC)

Cafetera de maig

Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes de juny, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


hola, sóc alozano. Tinc una pregunta... ahir vaig estar 2 hores escrivint un article, Vasilij Kandinski, més les redireccions de les altres acepcions Kandinsky i Wasily Kansinsky. I les entrades a catala a 20 idiomes. Després torno a mirar i no hihavia res. Vaig pensar que encara s'estava editant, però avui no apareix res, ni l'article, ni els redireccionaments. Va ser un tou de feina, algu sap com puc recuperar l'article? No sóc encara gaire experta en els temes tècnics (tampoc sé ben bé a on cal posar una pregunta com aquesta..) Moltes gràcies! salut.

Jo no veig que cap administrador haja esborrat res, però sóc testic que les vas creac (ho vaig veure als Canvis Recents), ara ho he mirat de passada i no ho veig... –Pasqual · bústia 08:19, 10 mai 2006 (UTC)

Hola, sóc Pfarrando i necessito un petit cop de mà. Primer de tot voldria dir una cosa sobre l'article de Vasilij Kandinski. Segons la meva informació, Kandinski està ben escrit, i en canvi Vasilij i Vasili s'han d'escriure Vassili. La meva font és fiable cent per cent: Proposta sobre el sistema de transcripció i transliteració dels noms russos al català. A: INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS. Documents de la Secció Filològica III. Barcelona, 1996. Si us plau, alozano, posa-ho tu mateixa; no m'he atrevit a canviar-ho jo perquè sóc novell.

Aquesta mateixa font dóna la forma Vassíliev. Llàstima que no parli dels noms que acaben amb -evitx per saber on s'hauria de posar l'accent (Vassílievitx?, Vassilièvitx?). Com que només tenim la pista de Vassíliev, jo posaria Vassílievitx a l'entrada.

L'altra cosa que m'agradaria saber és com es fa una pàgina de redireccionament. Per exemple: existeix l'entrada Tipus tipogràfic; la qüestió és fer una entrada que es digui Tipus mòbil que remeti a l'anterior. No he trobat el codi enlloc.

Gràcies per endavant. Pfarrando 18 de maig del 2006, 00.04

Sobre les redireccions: al menú de l'esquerra tens l'ajuda. Un cop ets a Viquipèdia:Ajuda, tens les redireccions a l'apartat "Altres" i també al menú de la dreta, a "Redireccionar". --VRiullop (parlem-ne) 15:34, 18 mai 2006 (UTC)

Els acords sobre normatives de transcripció, estan recollits a Viquipèdia:Transliteració. N'hi ha proposat un altre. Et recomano que per iniciar un nou missatge facis servir el botó superior, i te'l col·locarà en el lloc encertat. Els missatges nous van al fons, no a l'inici dels apartats.

S'han borrat coses del MediaWiki

Eii, hi ha cap administrador? no hi apareixen moltes coses afegides al programari com al costat esquerre: l'enllaç a la taverna i als portals temàtics, també la plantilla que hi havia en la plana de canvis recents i en la plana d'edició els botons nous i els caràcters que eixien baix de "desa la pàgina" i moltes altres coses que no me n'hauré adonat. Ho dic perquè han desaparegut més coses del normal en les actualitzacions del programari. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:40, 10 mai 2006 (UTC)

Sí, el que passa és que jo no sé què s'ha de fer. Per cert, tampoc m'apareix la Viquibola de dalt a l'esquerra i en general no m'apareixen les imatges als articles (ni a commons, de fet). Hauria d'haver-hi alguna pàgina on expliqués com s'actualitza el MediaWiki...  Oersted 10-05-2006 19:47 (parlem) 
Sembla que tot el que hi havia a MediaWiki:Monobook.js ha deixat de funcionar, no? A més del que ja has dit jo incloiria l'ocultament del text "Portada" a la portada i el funcionament de les subpàgines de la taverna com a planes de discussió. Algun administrador es podria passar per aquesta plana i fer un canvi mínim (afegir o treure un espai) a veure si s'actualitza. --SMP (SMP Discussió)20:55, 10 mai 2006 (UTC)
Segona l'historial, aquesta pàgina no s'ha tocat avui, i els canvis desapareguts són introduïts molt abans a l'últim canvi en l'historial, per tant, el canvi font de l'error deu ser en algun altre lloc. Llull · (vostè dirà) 20:50, 10 mai 2006 (UTC)
Ja, però com el que s'ha canviat és justament el que hi ha en aquella plana, potser si se li fa un canvi s'actualitzarà i tornarà a funcionar. Esclar que el problema deu tenir a veure amb alguna cosa externa, però, qui sap? per provar, que no falti.-- SMP (SMP Discussió) 20:55, 10 mai 2006 (UTC)
M'ho he mirat i fent una edició nul·la (guardar sense fer cap canvi a la pàgina) ja s'arregla, el problema és que hi han 1478 missatges... he deixat una nota a meta, a veure si ens ho poden arreglar...--Joanjoc (discussió) 21:19, 10 mai 2006 (UTC)
Per cert, ja que hi estem, s'hi haurien d'afegir uns quants codis tal i cm s'explica a la plana de discussió. Són per acabar d'arreglar els portals eliminant el seu títol de la plana i ajustant correctament les planes de discussió amb l'estil adequat.--SMP (missatges) 13:03, 11 mai 2006 (UTC)

Esquizofrènia?

D'un temps ençà que tinc la sensació que el motor de recerca o no funciona bé o em té mania. He estat introduint informació en articles com Tàriq ibn Ziyad i Mussa ibn Nussayr i n'he creat d'altres com Tarif ibn Màlik o Ayyub ibn Habib al-Lakhmí. La qüestió és que un cop corregits/creats, si els busco per la "cerca" per acabar de corregir-los o modificar-los, inicialment no els trobo. Això em va passar amb el de Tarif ibn Màlik, els dies següents si el buscava per Tarif o Màlik no el trobava i havia d'anar a les "contribucions" per trobar-lo. Després ja va aparèixer. Ara m'està passant amb l'article d'Ayyub ibn Habib al-Lakhmí, que per la cerca no el trobo tant si busco per Ayyub, per Habib, per Lakhmí o per al-Lakhmí. És normal? Els articles tarden uns dies en ser indexats? L'article el vaig crear el 2 de maig, d'això fa gairebé 10 dies... tant tarden? O realment el cercador em té mania.

--CarlesVA (parlem-ne) 11:26, 11 mai 2006 (UTC)

Sí, és normal, la base de dades que fa servir el cercador no és la inmediata i per tant cerca entre edicions antigues dels articles.--SMP (missatges) 13:05, 11 mai 2006 (UTC)

Missatge inintel·ligible

Quan no és tyroba un article apareix un missatge prou difícil de llegir prequè conte el codi HTML. –Pasqual · bústia 21:41, 12 mai 2006 (UTC)

Traducciones en la Biquipedia

Hola, soy Willtron, administrador de la Biquipedia, la wiki aragonesa, quería preguntar a ver si alguién podría decirme como podemos traducir a nustra lengua los nombres del tipo de una página, quiero decir, por ejemplo, en vez de que la página de usuario sea "User:___" que sea en aragonés "Usuario:___" o como aqui la teneis en català "Usuari:___" y así con el resto de cosas "Category -> Categoría", "User Talk -> Descusión Usuario"... y también por ejemplo a la hora de insertar imágenes poner "Imachen" o como aquí en la Viquipèdia ponemos "Imatge" en vez de "Image". Como he visto que aquí como en casi todas las wikis lo teneis traducido pues quería saber si alguién puede decirme qué hay que modificar para que esto cambie. Moltes gràcies --Willtron 14:05, 15 mai 2006 (UTC)

Si no vaig errat, has de modificar els fitxers MediaWiki:Nstab-user, MediaWiki:Nstab-category, MediaWiki:Nstab-image, etc. --VRiullop (parlem-ne) 15:23, 15 mai 2006 (UTC)
No, eso creo que no es, porque lo acabo de cambiar y no funciona, de hecho alguno como MediaWiki:Nstab-category ya lo teníamos cambiado y aún así sigue siendo "Category" y no admite poner "Categoría". --Willtron 18:30, 15 mai 2006 (UTC)
Sí, m'he colat. Això són les etiquetes de les pestanyes.--VRiullop (parlem-ne) 12:40, 16 mai 2006 (UTC)
Por cierto si aún podéis traducirlo que no os pase como aquí que en vez de decir "Discussió usuari" (expresión incompleta, pero más lógica) dice "Usuari Discussió" que suena a un calco de la expresión inglesa "User Talk". ¡OJO! Tampoco es que sea correcta la segunda mayúscula, lo mejor sería "Discusión usuario".
Pero me temo que esto no será posible, aunque no lo aseguro. Seguramente Joanjoc tendrá alguna ligera idea, o quizá Llull. –Pasqual · Usuari 18:56, 16 mai 2006 (UTC)
Ho vam demanar a meta, per què sinó no es canviava automàticament. Però no sé on. Proveu-ho amb el bugzilla. Per cert, Pasqual, la teva signatura tenia una mena d'error que emplenava la pàgina amb una mena d'espai a mida de lletra 570. Mira-ho a l'historial. Era rar. Llull · (vostè dirà) 19:03, 16 mai 2006 (UTC)
Efectivament. Tot és a un fitxer LanguageXx.php com els que es troben a [1], i s'ha de demanar a bugzilla. Més informació a m:Language.php --VRiullop (parlem-ne) 19:25, 16 mai 2006 (UTC)

Moltes gràcies a tots. Ya me he estado informando en meta y habrá que modificar el Language.php, en este caso crearlo, porque para el aragonés aún no existe. También he tenido en cuenta vuestras propuestas de poner "Descusión usuario" mejor, por cierto he comprobado que sí se puede poner la segunda en minúscula, así lo tienen en la asturiana por ejemplo. Voy a hablar con algún administrador de meta a ver si me pueden ayudar a actualizar porque supongo que se necesitarán permisos para modificarlo que tendrán ellos. Un saludo --Willtron 21:36, 16 mai 2006 (UTC)

Estandarització d'imatges

Hola :-) Només dir-vos a tots els viquipedistes, que quan incorporeu imatges a un article i utilitzeu la propietat "thumb", és a dire en la majoria dels casos, NO cal posar la mida de la imatge, ja que el programari ja determina la millor mida...

És a dir;

[[Imatge:Image:Cyberduck icon.png|thumb|100px|Exemple]]
Exemple
Mètode NO recomanat, mida de la imatge forçada
[[Imatge:Image:Cyberduck icon.png|thumb|Exemple]]
Exemple
Mètode recomanat, mida de la imatge determinada per defecte

Així, si no es forcen les mides de les imatges, al prendre aquesta el valor determinat per l'usuari (a Preferències > Arxius > Mida de les miniatures) els articles s'adapten millor a tot tipus de pantalles, des de dispositius mòbils fins a pantalles de grans dimensions... --Joanjoc (discussió) 22:02, 21 mai 2006 (UTC)

A mi no m'agrada gens la idea d'automatitzar la mida de les imatges. De vegades és necessari fer un thumb més gran per presentar quelcom a l'article (com els mapes amb llegendes), però el bot no dintingeix el propòsit de la imatge i la redueix a la mida estàndard que has establert. Si l'autor de l'article considera que cal forçar la mida de la imatge per fer-la més gran, el bot no hauria de canviar-la. --Alonso 19:43, 7 jun 2006 (UTC)
Hola :-) al fer els canvis amb l'Usuari:JoanjocBot, com que no és un bot automàtic, sinó que sempre els canvis es fan sota la meva supervisió, procuro conservar les imatges més grans o més xiques on calgui; mapes, vistes panoràmiques, escuts, banderes i imatges dins de taules de dades... (per exemple [2])Tot i així, a vegades pot ser que se'm escapi algun canvi no desitjat. Quan sigui així demano disculpes, i no us esteu de revertir-ho :-) --Joanjoc (discussió) 18:16, 8 jun 2006 (UTC)
Em pensava que era automàtic, doncs bé, gràcies per l'aclaració. =P Per cert, quina és la mida estàndard, 150px?--Alonso 18:43, 8 jun 2006 (UTC)
Em sembla bé fer una recomanació general d'utilitzar les mides estàndard. A vegades és necessari, però m'he trobar amb molts casos en que no es justifica i sembla que l'únic propòsit és donar-li una notorietat innecessària. --VRiullop (parlem-ne) 18:32, 8 jun 2006 (UTC)

Bots

Com i on s'han de registrar els bots, la contestació és més bé per a Txiki. –Pasqual · bústia 17:00, 24 mai 2006 (UTC)

A la pàgina de discussió de Viquipèdia:Bots. --VRiullop (parlem-ne) 17:35, 24 mai 2006 (UTC)

Canvi en el mediawiki?

Ei! Ara les "Templates" apareixen sota el nom de "Plantilles"!! A què s'ha degut aquest canvi?--SMP (missatges) 11:20, 31 mai 2006 (UTC)

Pluja d'idees de maig

A l'apartat de propostes de la Taverna busquem millorar la Viquipèdia, interpretar criteris i normes o aplicar noves idees que encara no s'han dut a terme. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de propostes i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Barra de maig

A l'apartat d'ajuda de la taverna atenem les demandes o preguntes sobre temes d'edició. Per a obtenir suport tècnic pregunteu a Tecnicismes. Sigueu pacients, però, que tard o prompte algun usuari vos n'atendrà. Es mostren les converses actives i s'arxiven automàticament les que tenen més de 15 dies d'inactivitat. Si voleu reprendre converses velles, cerqueu-les a l'arxiu de l'ajuda i inicieu un fil nou enllaçant a les converses prèvies.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema



Article desaparegut

hola, sóc alozano. Tinc una pregunta... ahir vaig estar 2 hores escrivint un article, Vasilij Kandinski, més les redireccions de les altres acepcions Kandinsky i Wasily Kansinsky. I les entrades a catala a 20 idiomes. Després torno a mirar i no hihavia res. Vaig pensar que encara s'estava editant, però avui no apareix res, ni l'article, ni els redireccionaments. Va ser un tou de feina, algu sap com puc recuperar l'article? No sóc encara gaire experta en els temes tècnics (tampoc sé ben bé a on cal posar una pregunta com aquesta..) Moltes gràcies! salut.

Jo sí veig l'article i totes les redireccions: Especial:Whatlinkshere/Vasili_Kandinski. Bé, va ser reanomenat de Vasilij a Vasili però aixó no hauria de ser problema. Hauries de mirar com es neteja la memòria cau del teu navegador. --VRiullop 0(parlem-ne) 11:57, 10 mai 2006 (UTC)

Imatge amb GNU License

M'agradaria fer servir una imatge pujada a la viquipèdia anglesa sota la llicència GNU. Com que no puc enllaçar-la directament, me l'hauria de baixar i pujar-la al commons. Ho puc fer això? La foto és http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Curlingrock.jpg Gràcies! --Yuanga 21:36, 1 mai 2006 (UTC)

Si te llicencia lliure, cap problema. Pots carregar-la a commons o directament a la viquipedia en catala. Xevi 18:36, 3 mai 2006 (UTC)

Sobre la classificació d'entrades

Estic treballant sobre l'entrada IPTV. No sé com ho he de fer per comprovar si ha estat ben classificada o no. Com ho puc saber? Quines coses hauria de tenir en compte?

Gràcies! Itzcoatl

Problema amb les llicències

Hola, volia preguntar si algunes coses serien legals o no. Jo tinc una pel·lícula, puc pujar imatges (estàtiques, o sigui fotos no vídeos) a la Viquipèdia? Es pot fer això amb videojocs? I de les caràtules? Moltes gràcies.--Aljullu (discussió) 15:14, 14 mai 2006 (UTC)

Em sembla que sí mentre la resolució sigui baixa i compleixin el fairuse. Hi has de posar la plantilla {{captura de pantalla}}. --SMP (missatges) 08:35, 16 mai 2006 (UTC)

Royal Road

La Traducció de la setmana actual és Royal Road. He traduït el títol de l'article per Ruta reial persa, però no sé si és el nom més adequat. Vaig buscar per la Viquipèdia i només vaig trobar una referència a ruta reial en l'article Agesilau II. Algú que hi entengui em sabria dir si ja està bé així o si s'hauria de dir Via reial persa (com a la traducció italiana: Via Reale di Persia) o Camí reial persa (com a la castellana: Camino Real Persa)?--Gpatgn 08:07, 16 mai 2006 (UTC)

La Viquipèdia no és un diccionari?

Em pregunto si a part d'articles sobre temes d'humanitats, ciència, cultura... la Viquipèdia pretén també ser un diccionari de la llengua on es defineixin els noms, verbs, articles...

No, la Viquipèdia no és un diccionari. Tot i això, hi ha un projecte germà lligat a la Viquipèdia que s'anomena Viccionari. El problema és que ara per ara el tenim aparcat (gairebé ningú hi col·labora) a causa d'uns canvis de programari que ens varen fer i que ens molesten molt a l'hora de treballar.--SMP (missatges) 13:26, 23 mai 2006 (UTC)
Tot i el problema amb majúscules i minúscules, crec que seria hora de tornar al viccionari. Podem refer les plantilles i començar a fer articles començats amb minúscules, apart de redirects des dels antics amb majúscules. No val la pena espatllar un projecte tan bonic per una discussió en la que no ens fan cas. Jo he anat tornant i fent col·laboracions però algú més s'hi hauria de posar--barcelona 16:36, 23 mai 2006 (UTC)

Penjar un fitxer pdf

Benvolguts, estic treballant de fa temps en la qüestió de la transcripció dels mots àrabs i arran d'això vaig demanar autorització a l'IEC per tal de penjar un article publicat per ells amb una proposició de normes de transcripció al català de mots àrabs. Tinc l'autorització i fins i tot em van fer arribar el pdf, que no existia. Ara la meva pregunta és: com es pot penjar un pdf com a document adjunt a un article, en aquest cas seria un document adjunt a Viquipèdia:Transcripció simplificada dels mots àrabs? --CarlesVA (parlem-ne) 14:20, 24 mai 2006 (UTC)

Suposo que podràs carregar-lo a Especial:Upload i després posar-hi un link del tipus [[Imatge:Nosequè.pdf|thumb|És un document interessant.]]--SMP (missatges) 14:47, 24 mai 2006 (UTC)

Fer grafics i dibuixos

Tinc una pregunta: No se com crear gràfics ni inserir dibuixos a la Wiquipèdia, algu em pot ajudar?


Daniel

La meva adreça es: Daniel.Puerto@Gmail.com

Mira't Ajuda:Ús d'imatges Xevi 21:42, 31 mai 2006 (UTC)

Terrassa de maig

A la secció general de la Taverna són benvingudes les participacions sobre afers de la Viquipèdia en general que no troben lloc a les seccions definides. Actualment es mostren les converses del mes de juny, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de la secció general per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Actualitza | Amunt | Inicia un nou tema


30.000 articles

Ja hem arribat als 30.000 articles. Hem fet en aquest últim mig any la mateixa quantitat de feina que tot l'any sencer anterior. Felicitats a tots ;) Llull · (vostè dirà) 17:48, 6 mai 2006 (UTC)

Felicitats a tots, si senyor.--Felato 17:50, 6 mai 2006 (UTC)
Felicitats, ja en queden menys pels 50.000 :D Toniher 03:46, 7 mai 2006 (UTC)

Moltes felicitats, sóu gent constant. Algú es va quedar amb quin va ser l'article número 30.000?

Lunitari. Llull · (vostè dirà) 11:25, 7 mai 2006 (UTC)
He fet una Viquipèdia:Viquibola per a cel·lebrar-ho :-) --Joanjoc (discussió) 11:43, 7 mai 2006 (UTC)
Per què es vegi en el requadre, l'has de pujar amb un nom concret, però el codi està posat de tal manera, que no sé pas com ha de ser aquest nom, si es wiki.png, wiki-ca.png o com. Ni idea. Llull · (vostè dirà) 12:01, 7 mai 2006 (UTC)
Ostres, és un article una mica extrany però que de qualsevol forma demostra que cada vegada abarquem un ventall més ampli d'articles (una mica com el número un milió de la viqui anglesa que anava sobre una estació de tren concreta a Escòcia). Moltes felicitats a tots!!--SMP (missatges) 12:58, 8 mai 2006 (UTC)

Vilaweb en parla en portada: http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=1873437 Llull · (vostè dirà) 17:47, 8 mai 2006 (UTC)

  • Felicitacions de la Galipedia per haver arribat a els 30.000 articles. Aprofito per a dir-vos que recentment ha estat triat un administrador gallec en Commons, podeu contar amb nosaltres allí. Salutacions. --Prevert 09:52, 9 mai 2006 (UTC)

Canvi de la Viquibola en festivitats

He vist per allà dalt un cometari sobre el canvi de la Viquibola segons les festivitats. Doncs ho vam pensar jo i Martorell i s'ha fet una lista de festivitats que es podrien remarcar ací però el que pasa és que encara no se n'ha fet cap dibuix i necessitem a gent amb creativitat per a dibuixar i completar totes les festivitats. Jo en puc fer algunes però les que no calguen molt de dibuix propiament dit. Hi ha algú que en puga fer? --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 13:28, 7 mai 2006 (UTC)

Com a demostració he fet la Viquibola de les Festes de la Magdalena de Castelló de la Plana. veieu-ho ací. En faré algun més. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 14:43, 7 mai 2006 (UTC)
Jo també n'he fet algunes. He intentat posar una corona a sobre la Viquibola per als Reis, però no me n'he sortit. :p Llull · (vostè dirà) 17:49, 8 mai 2006 (UTC)
N'he fet una per al dia de reis però un poc diferent del que volia Llull però crec que valdrà. Per cert, Llull intenta fer el de Sant Jordi a la amplada de la Viquibola normal que crec que quan la posem se n'eixirà. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:11, 8 mai 2006 (UTC)
No me'n surto gaire fent servir aquests programes. A la pàgina de la imatge ja explico amb quines subimatges ho he montat. Si algú creu que ho pot millorar, ja ho sap. Llull · (vostè dirà) 18:20, 8 mai 2006 (UTC)

Els Pokémon

Hola, he tornat després d'un temps "sabàtic", com va? El cas és que he vist que s'han creat molts articles del Pokémon quasi bé buits o que no concorden en format ni en estil amb els articles ja més acabats com Bulbasaur o Charizard. Per tal de fer que tots els articles sobre els Pokémon tinguin el mateix estil, demano el vostre voluntariat per a ajudar a completar els articles "buits" ja mencionats - es tracta d'agafar com a model un article com Ivysaur i, copiant-ne el patró, adaptar-lo al Pokémon que estiguem fent. Us deixo una llista dels Pokémon que cal millorar i adaptar perquè, si voleu, pogueu anar fent. No cal ni que carregueu les imatges, ja us les carrego jo.

Les imatges estan carregades com a Image:Pokémonenquestió.jpg Gràcies. -- Leptictidium 06:39, 17 mai 2006 (UTC)

Nou traductor!!

Hola a tothom,

Només volia fer-vos avinent que segons publica Vilaweb [3], des d'avui està disponible un nou sistema de traducció automàtica en línia per al català, l'èuscar, el gallec i espanyol que ha estat desenvolupat per diferents universitats de l'estat. Sempre és bo disposar d'una altra eina a fi i efecte de poder traduir textos, oi?

Per als que estigueu interessats, l'adreça de l'eina en qüestió és: [4]. Jo l'he provat i alguna aplicació no acabava de rutllar gaire bé. Temps al temps!! Ja milloraran.--Xadaga (digue'm) 12:02, 30 mai 2006 (UTC)